Kezdőlap Egyéb Amit eddig tudunk

Amit eddig tudunk

13
0
MEGOSZTÁS
Történet:
20 évvel a worldstone megsemmisülése után folytatódik a játék, a menny és a pokol összecsapásáról, bukott angyalokról és Diablo feltámadásáról lehetett eddig hallani.
Deckard Cain még mindig él, de az alaptörténetből kiderül sajnos, hogy ő lesz az első áldozata a háborúnak. A cinematic teaser-ben megjelenik egy titokzatos lány, Leah, aki valamilyen kapcsolatban van Cain-nel, mint ahogy az a gameplay videóban kiderül, amikor a Barbár visszaküldi Cain-t a portálon és ezt mondja: “Leah worries after you” (“Leah aggódik érted”).
Tyrael-ről semmi hír, de az artworkok és jópár utalás alapján arra lehet következtetni, hogy gonosz vált belőle vagy bűnhődésre kárhozatott, mivel felborította az egyensúlyt a worldstone megsemmisítésével, ezzel megszedve az égiek parancsát.

Környezet:
A fejlesztők törekszenek a területek növelésére, egy teljesen új kontinest fognak betenni, változatos helyszínekkel, a Diablo 2-höz képest több kültéri elemmel, épületekkel. Apropó épület, a romok, az oszlopok, a hidak, és a falak lerombolhatóak lesznek, ezáltal újabb módját vezetve be ellenségeink széttrancsírozására (nincs is jobb látvány, mint amikor egy szikla véresre lapít egy zombit, vagy kettőt). A színek jól el lettek találva, elmúltak már a 256 színes idők, de tény hogy 32biten már nem lesz olyan “darkos” az élmény, sebaj. A víz fodrozódik, a szél fúj, az eső esik, de ha a karaktered elszalad egy függöny mellett még az is meglobog, szóval fizika terén nincs sok gond.

Szörnyek:
A Blizzard tanult pár dolgot a Diablo 2 óta, hogy hogyan is lehet a nagy küzdelmeket igazán összetetté és élvezetessé tenni. A gameplay videóban láthatunk egy miniboss és egy boss küzdelmet. A miniboss-ra azt lehet mondani, hogy ötletes, van a szörnynek egyéni képessége, van gyengepontja, így máris nem olyan unalmas mint régen. Nade amikor nekimegy négyőjüknek az a Siegebreaker Assault Beast, ott egy kicsit elkerekedett a szemem, egyrész mert ekkora szörnyet még a Diablo világában nem láthattunk másrészt van egy speciális képessége, amit inkább nem részleteznék (nem akarom lelőni a poént), de az lesz az aminél vissza fogod pörgetni a videót.

Karakterek:

Maradt a Barbár kaszt és kaptunk egy újat, a Witch doctort. Egyelőre még csak ez a kettő lett megerősítve. A Witch doctorról annyit, hogy tűzbombákat dobál, mérgező felhőket küldd az ellenségre, ami továbbterjed, jelentős sebzést okozva. Tud idézni is korcsféleségeket és zombifalat is, utóbbi a közel kerülő ellenfelet megtámadja.
Viszont egy biztos: A Diablo 2 kasztjai közül nem mindegyik lesz “áthozva”, ez szerintem még sokaknak felháborodást fog kelteni, de nincs mit tenni. Elképzelhető, hogy 5 karakterosztállyal jön ki a játék és egy esetleges kiegészítő folytán bővül, de ez még egy messzi-messzi jővő zenéje.

Megjelenés:
Mielőtt bárki megkérdezné, nincs semmi adat arról hogy mikor jelenhet meg, de személyes véleményem szerint  2010 tavaszán, figyelembe véve, hogy még csupán egy agyonscriptelt demónk van, Battle.net multiplayer rendszerét még csak nemrég kezdhették el és még alpha verzió sincs. Kitartás.