Kezdőlap Egyéb Bossok és Champion-ok a Diablo 3-ban

Bossok és Champion-ok a Diablo 3-ban

83
0
MEGOSZTÁS

Mon-tomb-viper2.jpgÍme egy jó adag info, amit a Diii.net csapata szedett össze a Blizzcon-on való demójátszás élményeiből, továbbá a PAX és Gamescon jelentésekből. Ennyi az összes, amit jelenleg a Diablo 3 főszörnyeiről (boss) ill. a bajnokszörnyekről (Champion) tudunk.

A bossok a D3-ban nagyon úgy működnek, mint ahogy a D2-ben tették: Erősebbek mint az átlagszörnyek és rendelkeznek 1-2 képességgel, melyek veszélyessé teszik őket. A továbbiakban a bossok 14 eddig a játék során megismert tulajdonságáról lesz szó és pár extra sor a Champion-okról.

Diablo 3 Bossok
A bossok nevei hasonlók, mint a D2-ben voltak. Zagreus jegyezett fel pár nevet/típust, ezek alapján a következő nevek kombinációjával találkozhatunk a játékban: Death Froth, Desert Wasp, Spirit Hawk, Bile Feast és Rust Raven-ek mind Lacuni Warrior-ok. Haze, Fuse és Pit Thorn pedig Tomb Viper fajból fordulhat elő.

A D3 bossai mindenféle tulajdonsággal spawnolhatnak, ahogy a Championok is nagyritkán. Léteznek viszont jelentések, melyek szerint a sima mezei szörnyek is felvehetnek nagyritkán speciális képességet, ami nem is egy elvetemült ötlet, vegyük pl. A D2-ben voltak a Burning Skeleton-ok, a D3-ban elég a sima Skeleton-oknak adni egy “molten” modifier-t és kész is a tüzet lődöző, fire resist-es csontink. Attól persze még lehetnek a D3-ban Burning Skeleton-ok, de ez a képesség, hogy a sima szörnyek boss modokat kaphassanak új dimenziókat nyitnak a játékban.

A játék Blizzcon verziójában minden boss rendelkezett legalább egy modifier-el, de a többségük egynél többel.

És most következzék a lista a boss modokról:

Boss modifier-ek

Cold Aura — Ez még nem volt látható a D3-ban, de a leírás szerint ugyanazt fogja tenni, mint a D2-ben. Hozzátette még az író, hogy a Con-on való játék során eddig semmilyen aurát nem látott.

Doppelganger— Ez talán a legérdekesebb mod, ugyanis az ezzel rendelkező Bossok klónokat csinálnak önmagukból, valahogy úgy, ahogy Baal tette az utolsó küzdelemnél Act5-ön. A klónok ugyanaggyit sebeznek, ugyanazokkal a tulajdonsággal rendelkeznek, mint gazdáik, az életük viszont lényegesen kevesebb. Nem dobnak semmit, csupán eltűnnek, ahogy legyőzöd őket. Jó ötlet kihagyni őket és egyből a gazdájukat támadni, ugyanis ahogy ő meghal, halnak vele a klónjai is.Baal klónjával ellentétben ezeket könnyű megkülönböztetni, ugyanis a nevük így néz ki pl.: “Clone of Rust Blood”. Egynél több klón is lehet, pl. egy Desert Wasp-al előfordult, hogy 4-5 is megjelent, ráadásul cikáztak összevissza, mert Fast modja is volt (az már kicsit izzasztó – a szerk.).Úgy tudni, hogy a klónok kissé áttetszőek, akár a Ghostly típusú champion-ok a D2-ben, de erről még nincs elég információ, hogy biztosra tudjuk.

Electrified — Ezek az új Lightning Enchanted bossok, melyek áram sebzést okoznak és mikor sebződnek, kis áramfelhőt szórnak ki, melyek sebeznek rendesen (D2 Act2-ből ismerős lehet – a szerk.).

Fast — Az Extra Fast új verziója, ugyanazzal a funkcióval, röviden szólva szuper gyorsan mozog tőle az aktuális boss.

Frozen — Az új Cold Enchanted. Ezek a szörnyek bónusz fagysebzést okoznak, melyek lelassítják a célpontot.

Magical — Nem tudni mit csinálnak :P.

Molten — A Fire Enchanted új verziója, tűz sebzést ad a tulajdonosának.

Mythical — Nem tudni, de van ilyen is.

Plagued — Az új Pioson Enchanted. Ezek a bossok méregsebzést okoznak és magasan pioson resist-esek. Kis zöld felhőcskék kísérik útjukat, könnyű felismerni őket.

Powerful — Nem biztos, de valószínűleg az Extra Strong új verziója, több sebzést okoznak ütésenként.

Stoneskin — Több defense-el rendelkeznek, nem tudni, hogy mágikus erőkkel szemben is erősebbek-e.

Teleporting — Véletlenszerű helyre teleportálnak kb. 3-4 másodpercenként, nehéz elkapni őket. Még nem láttak ilyet ranged bossnál, csak melee-nél (jobban is jártak – a szerk.).

Vampirific — Élet szívás. Nem sebeznek többet mint az átlag, de életük rohamosan megnövekszik sikeres támadásuk alkalmával, ezért több ideig tart őket elpusztítani.

Champion

A D2 kiegjében (D2X) 5 típusát különböztettük meg. A D3 jelenlegi verziójában 3 fordult elő ezekből: Champion, Fanatic és Possessed. Ghostly és Berserker még nem fordult elő, eddig.. Nem tudjuk, hogy ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek-e ezek, mint a D2X-ben, de nagyon hasonlóak: Champion: Minibossok, nagyjából hasonló, mint a normál verziójú változataik, de nehezebb eltalálni, gyorsabb és jóval több HP-je van.

Fanatic: Nagyon gyorsak és nem kis idő megölni, nem úgy mint a D2-ben.

Possessed: Sokkal több sebzésre van szükség a megöléséhez, a D2-ben 12x-es HP-juk volt.

Forrás:
 

MEGOSZTÁS
Előző cikkA Skill Tree működése
Következő cikkTyrael Topic 2.