Kezdőlap Hírek Történelemóra I.

Történelemóra I.

12
0
MEGOSZTÁS

 

timeline-tyrael.gif

964 – Azmodan és Belial vezetésével, a Pokol kisebb démonjai fellázadtak a Hármak ellen, egy olyan nagyszabású felkelésben mely a Sötét Száműzetésben érte el tetőpontját. Diablot, Mephistot, és Baalt, Sanctuary területére száműzték a Lángoló Poklokból.

1004 – Tyrael Arkangyal összegyűjtötte a halandó hősöket, hogy megalapítsa a Horadrimot. Nekik adományozta a Lélekköveket és megbízta őket, hogy fogják el és börtönözzék be a Hármakat.

1009 – Mephistot, közel Kehjistan dzsungeleiben elkapják, és egy Zakarum templom alá zárják. A város később a Kurast nevet viseli.

1010 – Baalt Lut Gholeintől nem messze, a sivatagban csalták kelepcébe a Horadrim tagjai. Azonban Baal utolsó erejével, lesújtott a Lélekkőre, mely több darabra tört. A Horadrim vezetője, Tal Rasha feláldozza magát, hogy valahol a sivatag mélyén, egy titkos szentélyben, egy varázserejű rúnákkal megerősített kőhöz láncolva viaskodjon Baallal az idők végezetéig.

1019 – Diablot végül egy csapat szerzetes elfogta Jered Cain vezetésével. Khandurasban, a Talsande folyóhoz közel eltemették lélekkövét a mélységbe. Később a Horadric kolostor épült a sír fölé, mely kifinomult katakomba rendszerrel rendelkezett.

 

Forrás: www.diablo3.com

A TELJES CIKK HAMAROSAN ÚJRA OLVASHATÓ LESZ!