Kezdőlap Wiki Wiki Frissülés: Az élőhalott csontvázak

Wiki Frissülés: Az élőhalott csontvázak

31
0
MEGOSZTÁS

Hamarosan újabb fordítással lesz gazdagabb Wikipédiánk, mégpedig az élőholt csontvázakkal, a hivatalos Diablo 3 site-ról. A fordítás Ubesz érdemeit dicséri.

Az élőhalott csontvázak:

Jegyzet Abd-al Hazir tollából; 8. feljegyzés

Az élőhalottak ragályként pusztítanak világunkban, ám még senki sem fedte fel eredetüket és talált rá módot, hogy mindörökké eltüntesse őket. Mikor jön el a pillanat, amikor szembesülnünk kell egy élőhalott hadsereggel, amely egy őrült magát félistennek képzelő mágus keltett életre? Ne hagyd, hogy az elenyésző számú jelentés, amit a csontvázak támadásairól hallasz, a hamis biztonság illúziójába ringasson! Soha, soha nem leszünk biztonságban ezektől a szentségtelen légióktól. Már közelednek. Emlékezzetek szavaimra.

Figyelembe véve, hogy elsőre a csontvázak bárgyúnak és esetlennek tűnhetnek, nem vehetjük őket félvállról. Nem vehetjük semmibe a problémát, amit jelentenek. Mivel a járatos vagyok az afféle tudásban, amelyet a téma megkíván, láthatólag rám hárul a feladat, hogy hosszú hónapok fáradságos tanulmányai után most összegezzem kutatásaim eredményét ezekről a szörnyű teremtményekről.

Várakozásaimmal ellentétben egy újjáélesztett csontváz több elhullott élőlény darabjából és apró részeiből áll, amely bármennyi csontvázból származhat, nem egy egészből. A különböző összetétel felruházza őket azzal a képességgel, hogy könnyen felépüljenek, újjáépüljenek, ha megfelelő mennyiségű nyersanyag áll a rendelkezésre. Ez nem azt jelenti, hogy egy képzett nekromanta ne tudna bárhol feltámasztani egy osztagnyi csontvázat, csak annyit, hogy nyilván kevesebb erőfeszítésbe kerül ezt megtenni egy temetőben, mint egy erdőben. Továbbá feltételezem, hogy egy csontváz intelligenciája és használhatósága nagyban függ a varázslat erősségétől, amit a megteremtésére használtak. Elméletileg lehetséges egyetlen ravasz, értelmes csontvázat és hadseregnyi ostobát is létrehozni ugyanannyi mennyiségű mágikus energiából. Azonban bajban vagyok azzal, hogy meghatározzam egy átlagos csontváz mentális képességeit. Talán saját létezésének valószínűtlensége miatt gondolhatja egy csontváz, hogy egy hordóban elbújva várakozni több száz évig, míg felbukkan egy áldozat remek dolog?

Ellentétben a többi élőhalott iszonyattal, amelyek földünket járják – gondolok itt az agyatlan zombikra és a falkában vadászó ghoulokra – összességében a csontvázak jóval nagyobb veszélyt jelentenek azon tulajdonságaik miatt, hogy szervezettek és irányíthatóak. Példának okáért csak egy kevés energiával többért felruházható egy csontváz elég intelligenciával ahhoz, hogy pajzsot használjon önmaga és szövetségesei védelmére. Ezek a „pajzsos csontvázak” ahogy én nevezem őket, riasztóan gyakoriak ám nem fordulnak elő akkora számban, mint átlagos társaik. Ha ezek a tények nem győzték meg a szkeptikusokat a helyzet komolyságáról álljon itt  megfontolásra a csontváz idéző példája. Ezek a fejlett csontvázak magas intelligenciával  kifejezetten arra a célra jönnek létre, hogy feltöltsék az élőhalottak sorait, ha szükséges. Igen, idézőket adni a szentségtelen élőhalottak seregéhez émelyítő receptje egy önfenntartó hadseregnek mely az örökkévalóságig  megújítja önmagát, míg beteljesíti a pokoli célt, amelyre életre lett hívva.

Minden intelligens olvasó számára feltűnhetett a tény, hogy egy őrült elmének mindössze a nyersanyagokra, azaz csontmaradványokra van szüksége egy élőholt hadsereg elkészítéséhez.

A nyilvánvaló megoldás a temetők haladéktalan felásása és a maradványok azonnali elégetése lenne.

Csak így lehetünk biztosak abban, hogy megmenekülünk e halálos veszélytől abból az arzenálból, amely vesztünket akarja.

A Barbár és az élőholtak csatája 2
A barbár és az élőholtak 1