Kezdőlap Hírek Wiki frissítés: Fallen

Wiki frissítés: Fallen

44
0
MEGOSZTÁS

Hamarosan ismét frissül Wiki rovatunk, ezúttal sokak kis kedvenc piros vakarcsai, vagyis a Fallenek vannak soron.

A bukottak

Írások Abd al-Hazir tollából; 0010.bejegyzés

A bukottak egyedülálló démoni származásúak, azon kevés lények egyike kiknek eredetét pontosan megtudtam határozni a tulajdonomban lévő ősi Vizjeri kötetekből. (hogy ezekhez miképp jutottam hozzá az az én titkom marad.)

Amint azt olvasóim jól tudják a korai Vizjerei írások nem sokkal többek mint öntömjénező propaganda a mágus klán hatalmas tisztára mosott hőstetteiről. Példának okáért már tudjuk ,hogy a „kecskeemberek” ártatlan emberi áldozatai voltak egy ősi Vizjerei háborúnak. (lásd a 009-es számú bejegyzést pontosabb információkért a khazra tragikus történetéről) azonban az ősi Vizjerei írások azt akarják elhitetni velünk, hogy ők valóban démonok voltak, Baal helytartói, semmi többek.

Azonban hatalmas könyvtáram más kézirataiban is szereplő kereszthivatkozások által tudomásomra jutott, hogy a megállapítások Vizjerei leírásokban a lényekről amelyeket mi „bukottak” néven ismerünk ténylegesen helyesek.

Hivatkozás Zoltun Kulle 5. Demonicus c. kötetéből:

A bukottak (Nanus Improbius)

Nehéz elhinni de a bukottak egykor a lángoló pokol magas rangú démonjai voltak. Azmodan jobbjaként szolgáltak olyan cselekedetekben amelyekbe önmagát nem vonhatta be. Eszközként szolgáltak Azmodan számára az első sikertelen próbálkozásánál midőn elakarta Diablo és fivérei hatalmát bitorolni. Ezután a bukottaknak Diablo teljes dühével kellett szembe nézniük. Eltorzult szánalmas kis impekké lettek hajdani hatalmas formájukkal szemben. Ezenfelül ha abban bíztak hogy Azmodan majd visszafordítja a folyamatot csalódniuk kellett.
A feldühödött Azmodan őket tartotta felelőssé a Hármak további uralkodásáért ezért a bukottakat új testükben hagyta hogy elfajzott létezésük az idők végezetéig szórakoztassa őt.
Az ő bukásuk ugyan ellátta őt azzal az információval ami Diablo és fivérei trónfosztásához szükséges volt, ezen eseményt a „Sötét száműzetés” néven ismerjük, ám ez se lágyította meg szívét a bukottakkal szemben.

Mikoron mesterük rászabadította őket világunkra ezek a lények húsra éhező sáska járáshoz hasonlatos borzalomként lettek ismerté amelyek percek alatt darabokra szednek egy békésen alvó falvat. Apró termetük és egyszerű kinézetük ellenére meglepően nagy erővel és kitartással rendelkeznek. Az emberi hús habzsolásán kívül a párzás az egyetlen dolog ami örömet okoz ezeknek a szörnyűségeknek. Ennélfogva hatalmas csapatokban támadnak.

Akárhogy is kis termetüknek, gyáva megjelenésüknek köszönhetően hamar menekülésre fogják ha egy társuk elesik a csatában.

A bukottak nem mutatnak hajlandóságot nagyobb szervezettség felé azonfelül, hogy hordákban nyüzsögjenek. Ez az emberiség számára szerencsés mivel számuk oly magas, hogyha összefognának akár kisebb városokat is könnyedén elsöpörhetnének.

Fallen 1

Fallen 2

Fallen 3

Kutatásaim során a bukottak öt jól elkülöníthető fajtáját ismertem meg:

1.Impek – Ezek a leghétköznapibbak a bukottak démoni családjából. A tipikus bukottak mint kinézetre mint viselkedésre: kicsi, vörös, rajzó, vérszomjas, gyáva.


Fallen Imp


2.Sámánok – A bukott sámán papok vezetik a táborokat. Ezenkívül olyan híreket is halottam miszerint képesek a halott impeket visszahozni a halálból!

Fallen Shaman


3.Holdkórosok – Ezek a megvadult túlméretezett bukottak fel vannak fújódva láthatólag a szétdurranás határáig, kizárólag abból a megfontolásból, hogy midőn ezek a démonok áldozatukhoz rohannak, addig döfködik önmagukat míg fel nem robbannak. Jobban illő név nem található ezekre a mániákus lényekre.

Fallen Lunatic


4.Felügyelők – a bukott felügyelők majom szerű ordításukkal és ugrásaikkal őrjöngésbe hajtják kisebb imp társaikat. Egy felügyelő az imp hordában igen veszélyes dolog mivel a szokásos gyávaságukon felülkerekedik a nagyobb társuktól való rettegés.

Fallen Overseer


5.Vérebek – Ezek a nyáladzó torz lények gyakorta megtalálhatóak a bukottak hordáiban ahol őrzésre, szállításra vagy akár ételnek használják fel őket démoni gazdáik. Ezek a fenevadak igen hűségesek még a velük való bánásmód ellenére is.

Fallen Hound

(A teljes cikk hamarosan olvasható a Wikin is)