Bashiok a Skill Capről

Professor J . Hírek 247

Úgy látszik egyre több dolgot gondolnak át a Blizzard háza táján a Diablo 3-mmal kapcsolatban, hisz úgy tűnik, mostanában épp azt tesztelik, mi lenne a helyzet ha a Skill Cap (egy Skillre pakolható pontok max. értéke) 20 lenne 15 helyett.Az eddigi 15-s Skill Cappel kilehet húzni max szintre 4 és fél Skillt (saccolt bónusz skillpontokkal mind3 nehézségi fokra átszámítva-a szerk.), most meg ki lehet maxolni 3 és felet körülbelül. Hogy ebből mi fog kisülni, nem tudom, de a Blizzardot ismerve, törekednek arra, hogy a játékélmény ne szenvedjen csorbát ennek hatására, de nem tartom elképzelhetetlennek,hogy még fog változni ez a szám a megjelenés előtt.Továbbá a Skill cap értékének komoly kihatása lehet a karakterek által elérhető max. szint nagyságára is. Nekem a 15-s cap jobban tetszett, mert nem úgy fogok indulni, hogy kinézek magamnak 3 szimpatikus skillt, aztán azt húzom, hanem a játék elején, mint sokan mások ismerkedni fog a Skillekkel Í (amennyiben nem kapok béta kulcsot) és kipróbálok majd többféle Skillt is. A  traitek is szerintem elég bónuszt adnak majd, és ha valami nem tetszik, vagy úgy érezzük, hogy lassabban haladunk, mint szeretnénk, majd lehetőségünk lesz Skill pontjaink újraelosztására is (respec).

Potentially twenty.

Forrás:

Comments (6)

 • avatar

  Vikarius

  |

  dislike :|

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Válasz gyufa #3 üzenetére:
  Válasz At3sz #4 üzenetére:
  Igen gyufa jól tudod, ezek szerint nem lesz érdemes kimaxolni a skilleket. Azért több skill is el fog kelleni, mint 3, pl. egy single target, egy aoe, egy cc-sebb képesség (bár ebből kevés lesz), továbbá buffok (war cry, aurák stb.), egy-egy defenzív armor és/vagy movement skill és még valami más is beleférhet, ez így kb. 6-7 skill első nekifutásra. Szóval nem kell aggódni, annyi lesz a teendő, ha marad a max. skill értéke 20, hogy nem húzzuk ki a képességeket, így több marad másra.

  Reply

 • avatar

  At3sz

  |

  Én is jobban örülnék ha több skillel lehet rohangálni. Sokkal élvezetesebb a játék és persze a variácók lehetőségét is sokban növelné.
  A másik meg hogy ha még ienekkel nincsenek tisztában akkor tényleg sehol sincs még a játék. Nem csodálkozom 600éve csinálják már, ha minden döntésüket utána megkérdőjelezik!
  Miért nem adják ki mint a wow-ot, aztán majd patchel annyit változtathatnak amennyi jólesik. Hányszor volt itt is mindig változtatva, mégis működött a dolog… (csak azért hozom fel a wowot mert az is blizz termék)
  Ezt már kicsit sz**akodásnak érzem.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Már volt szó arról, hogy ha több pontot kap a játékos és többet tehet egy képességre akkor az nem sokat változtat.
  Viszont ha 60 marad az összes képességpont és 20 kell egy képesség kimaxolásához, akkor csak hármat lehet kirakni.
  Ezek alapján pvm-re kell egy aoe , egy egycélpontos-nagyotsebzős-bossölős, meg egy cc képesség. Ez lesz a nagy változatosság amit reklámoztak.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Válasz CraftyFOX #1 üzenetére:
  Jaja, itt valami most nem stimmel, a 15-s cap bőven megfelelt, mert ha húszas marad akkor lehet a Max. karakter level értékén is változtatni fognak, mert a kettőnek van egymásra hatása.

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Design Fail.
  Ki szeretne 20 szintlépés fáradságos grindelését 1-2 érték növelésére pumpálni ? A tűzgolyó így is úgyis csak egy tűzgolyó. Akkor már inkább a runázgatás annak van látszatja is. Remélem nem marad így, nem tudom miért olyan nehéz megérteni hogy 10 pontnál többet nem szívesen költ egy ember egy skillre. Ez még így is attól függően hogy a játék melyik szakaszában toljuk ki napokban mérhető időráfordítást igényelhet 1 skill esetében, aztán meg esetleg kimaxolás után rájövünk hogy mégse ezt akartuk. Miért jó ezt az időt meghosszabítani ?
  Arról nem is beszélve hogy ha használod a skillt rendesen a tolása közben esetleg már meg is unod mire maxon lehetne.

  A másik része pedig hogy karakterenként a 4 skill nagyon kevés. 6-7 körül van az ideális szerintem. (mondjuk én szeretem ha nem minimalista 1 skillel darálós a karakter)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.