[Off] Bloodline Champions

Rocador . Egyéb, OFF 469

Szinte biztos vagyok benne, hogy mindazok, akik valamilyen szinten érdeklődnek a Diablo 3 PvP után, a még friss húsnak mondható Bloodline Champions kellemes időtöltést fog nyújtani. A játék teljesen ingyenes, innen letölthető. Elemzési szempontok:

 1. A játékról
 2. A hősök
 3. A játékmódok


Ha több mindent megszeretnél tudni kattints a továbbra.

A játék

A BLC egy Arénára épülő Action RPG, melyet a Stunlock Studios jóvoltából játszhatunk. Körülbelül 5 hónapja érhető el a nagyközönség számára. Van ingyenes (ajánlott 3 felkiáltójellel), 30 illetve 80 dolláros verziója. Mindháromnak megvan a maga előnye és hátránya. Fizetősnek természetesen egyetlen hátránya, hogy fizetős. Érdekes, nem? Persze ez extrákkal jár; a 30 dolcsisban már minden karakterrel játszhatsz és egyéb jutalmat kapsz összecsapások után, a 80 dolcsis verzióban a játék miden luxusjuttatását igénybe veheted. Javasolnám, hogy ne kapjuk elő egyből a bankkártyánkat hanem először nézzünk bele a játékba. Maga a gamma nem foglal sok helyet és a gépigénye sem egetrengető.

Első lépésként regisztráljunk magunknak felhasználót és töltsük le a játékot a hivatalos oldalról. Miután bent vagyunk a játékban, felugrik egy ablak, hogy “fizess te sunyi vagy a pokolra jutsz” de ennek ne dőljünk be, ikszeljük ki. Miután bezártuk a fenyegető üzenetet, láthatóvá válik a tutorial menüpont. Klikk rá. Ez a 2-3 perces rövidke bemutató megismerteti velünk a játék alapjait. Miután ezzel is megvolnának kapsz egy achievementet a sikeres kezdetért. Ha már itt járunk, had említsem meg, hogy az achievement pontokat érdemes gyűjteni, hiszen ez adja az ingyenes játékosok számára a legtöbb Blood Coin-t, ami a játék fizetőeszköze. Ezek segítségével hősöket illetve más finomságot tudsz majd venni.

Egyéb tudnivaló: a játékon belül tudsz chatelni, felvehetsz barátokat és van beépített voice chat is. Még egy fontos dolog, hogy van beépített tudástár is, kezdők és haladók számára egyaránt.

A hősök

Négy féle csoport szerint soroljuk a hősöket. Melee damage, Ranged damage, Healer és Tank. Jelenleg 20 hős van a játékban. Ingyenes felhasználóknak hetente csak 4 megadott hőssel lehet játszani, mind a 4 csoportból 1 féle. Ha megveszel magadnak egy bajnokot, az örökre a tiéd marad. Mindenki a maga ízlése szerint válassza első harcosát. Általános tévhit, hogy a Healer csak gyógyít. Ne barátkozzunk meg ezzel a gondolattal, hiszen ők is rendelkeznek sebző és más-más támogató illetve CC (ellenfelet lassító, bénító, vakító) képességekkel. Ajánlott hősök a kezdőknek: Ranid Assassin, Gunner és Thorn. Hamar ráfogsz jönni, hogy miért ezek a favoritok.

A játékban háromféle játékmód van. Nézzük ezeket sorjában:

Arena

Ez a legtöbbek által preferált játékmód. A ladder összecsapások kizárólag ebben a módban elérhetőek. Általában egy mérkőzés során 3 körön át kell csapatodnak maga alá utasítani ellenfelét, hogy nyertesként kerüljön ki.

Természetesen ezt a számot lehet csökkenteni és növelni is, attól függ milyen kedvében van az, aki a játékot kreálja. Ladder meccseken ez szabályozott, mindig 3 kört kell nyerni. Tehát egy küzdelem maximum 5 körből áll. Döntetlenek nincsenek. Itt nincs respawn, ha meghalsz akkor csak a következő körben nyomogathatod a wsad-t újra.

Conquest

Azok akik valaha játszottak WoW-al, egy kis területen elterülő Arathi Basin-t képzeljenek el. Azok se keseregjenek akiknek ez az élmény nem adatott meg, hiszen ennek a játékmódnak az elsajátítása is piszok egyszerű.

A lényeg, hogy az egyes pályákon adott 2-3 terület (A,B,C) amit el kell foglalni és meg kell őrizni. Ha egy percen keresztül a csapatodé a zóna akkor megnyertétek a küzdelmet. Gyorsabban is lehet nyerni: Tegyük fel, hogy a Gumimaci csapat küzd a Nyalókák ellen. A gumimacik elfoglalták az összes terület és a nyalókákat is rendesen elnyalták. Ez esetben nem kell várni 1 percet, a gumimacik automatikusan nyernek. Itt azonban van respawn. Ha a gumimaciké az összes terület és nyalókák közül csupán csak egy állja a sarat, akkor az megteheti, hogy elmenekül és megvárja míg a nyalánkságok újraélednek. A nyalókáknak ez esetben még van esélyük és idejük, hogy megmutassák nem az íz a lényeg.

Capture the Artifact

Mindkét csapat 1-1 artifactot birtokol a játék elején. A lényeg, hogy megszerezd az ellenfeled legféltettebb kincsét és sajátod mellé rakd. Csak akkor nyertek, ha mindkét artifact nálatok van egy helyen és egy időben. Akár capture the flag is lehetne a játékmód neve, de mint láthatjátok a fejlesztők nagyon frappánsak voltak. Itt is van respawn. Vannak azonban korlátok: amíg lopod az ellenfél artifactját nem használhatsz egyes képességeket. Ez alatt a teleport és társai képességekre gondolok. Röviden ennyi a lényege.

Ladder & Tournement

Talán kezdjük azzal, hogy van a játékban szintezés, de ez csakis kizárólag a felhasználód szintjét növeli és semmilyen mértekben sem befolyásolja karaktereid erejét, csupán a játékosok presztízsét növeli. A szint tehát semmit nem jelent, nem zsebelheted be a győzelmet amint meglátod az ellenfeled alacsony szintjét. Egy újonc is okozhat kellemetlen meglepetéseket. A Ladder játékok tétre mennek. A nyereség pontot hoz, eleinte nagyon sokat, a vereség pontot vesz el. A pontjaid mennyisége meghatározza, hogy milyen Grade-je van a felhasználódnak. A legnagyobb grade 30. Háromféle Ladder van: Solo, 2v2 illetve 3v3. Szólóban is 3 játékos küzd 3 ellen annyi különbséggel, hogy a csapatodat nem te állítod össze. Érdemesebb barátokkal együtt játszani, ez esetben kevesebb pont kell, hogy új rankod/graded legyen.  A Tournament egyelőre senki számára sem elérhető.

Forrás:

Comments (12)

 • avatar

  Trafó

  |

  Help!
  Hogy lehet megváltoztatni a telepítési útvonalat, mert ahova akarja telepíteni, ott nincs elég hely, és egyből kilép.

  Reply

  • avatar

   Rocador

   |

   Töröld le a telepítőt, töltsd le újra és majd klikk browse.

   Reply

   • avatar

    Trafó

    |

    De letöltöttem a telepítőt oda, ahol van elég hely, megnyitom és egyből kiírja, hogy a D-n (azon van a windows) nincs elég hely és ennyi.

    Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Ez a jatek egyetlen arenabol all, szoval folosleges osszehasonlitani mas rpg jatekokkal, mert nem az.
  Talan dotara hasonlit a legjobban, csak meg gyorsabb. Tipikus esete annak a jateknak ami egyszeru, ezert akarki tud jatszani vele, de megvannak benne azok az aprosagok amivel jobb lehetsz a tobbieknel, amit persze nem konnyu megtanulni. Az hogy veheted 79 euroert olyan mint a gyujto doboz, ha tamogatni akarod oket meg nem szamit a penz akkor valo neked. Amugy meg lehet szerezni a hosoket ugy is ha nem veszel semmit, csak sokaig tart.

  Reply

 • avatar

  tzeentchaos

  |

  csak tudnám mért pont a vuduaztékindián stílust választották, olyan hülyén néz ki, semmi komolyság nincs benne

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Nekem tetszik, elsőre olyan mint a Diablo 3, szóval sikeres is lehet.

  Reply

 • avatar

  Arcsibacsi

  |

  Tipikus álmodjunk nagyot, gyúrjuk össze a Guild Wars-t, a DOTA/HON/LOL-t, meg a WoW arénát, és tálaljuk ilyen szuperbalance tálcán. Nagyon jó pilléreken áll a játék, látszik rajta, hogy a programozók maguk is kemény játékosok, akik sokat álmodoztak, hogy mit kéne kivenni, hozzáadni kedvenc játékukhoz, és mindez papíron jól is hangzik.

  Sajnos nagyon átestek a ló tulsó oldalára, ráadásul kis cég lévén a megvalósítás is puritán. Anno sokat játszottam a bétával (kb 30 óra pár hónap alatt), illetve most is tolom a full verziót (de csak azért hátha rákapok az ízére, ami nem sikerült). Az érdeklődők kedvéért kicsit elemezném a játékélményt, illetve a játékmenetet.

  Az alapkoncepció, hogy ne legyen szintlépés, ne legyen tápolás, ne legyen mana, ne legyen SEMMI randomfaktor, a varázslatok gyorsan újra töltsenek, és minden képesség leetpro-kombós-debuffolós-teleportálós-skillshotos, Dota Istenektől a WoW kockákig mindenkit kielégítsen.

  Ez így tök jó, de amint írtam, csak papíron. Hiányozni fog a karaktered menedzselése, hiányozni fog a megfontolt, lassabb játékmenet, hiányozni fog az erőforrás-rendszer (manapont stb.). Egyszerűen nem élvezetes a játék. Rossz. Nem élvezem a csatákat, nem okoz sikerélményt egy jól sikerült össztűz, ami az ellenfél halálát okozza, nem tudod beleélni a karaktered szerepébe magad. Rossz a kameranézet, rossz a grafika, nagy a gépigény (min. SC2 szintű vas kell hozzá). Összegezve, túl gyors, túl személytelen, túl puritán az egész játék. Kb mint amikor a hűtőszekrényből kivesszük az összes finom, kedvenc kaját, az erőspistától a sárgadinnyéig, majd összekeverjük, majd megfűzzük úgy, hogy életünkben nem voltunk még konyhában.

  A 20 fajta karakter is uncsi, kevés. Ráadásul az összes ormótlan, ronda, fapofájú, személytelen. http://www.bloodlinechampions.com/bloodlines.php Nézzétek meg ezt a linket, itt van a felhozatal. Hát mik ezek az arcok benne? Szörnyű. A bajnokok képességei még elég ötletesnek mondhatóak, bár gyakorlatilag arról szól mind, hogy kilősz egy “golyót”, ami sebez, és valami halmozható hatást (sztekkelhető debuffot) rak az áldozatra A varázslatok másik típusa a szokásos BERSERKERFLAMEFURYVENGANCE rohamozós-kábítós-területsebzős képesség.

  A fejlesztő STUNLOCK sokat akart, de nem bírta a farka. Annyi összejött, hogy kiegyensúlyozott a játék, akciódús, meg nagyon kompetetív, de maga a játékélmény borzalmas. Tucatnyi WAR3-as hősös moddal játszottam, száz órákat Team Fortress 2-ztem, Heroes of Newerth, League of Legends, mind hazai pálya nekem. Anno, mint blizzardfan, a WoWba is belekostoltam egy fél évig (Aréna, Arathi Basin, WG, mind megvolt). Tehát van rálátásom arra, hogy mitől lesz élvezetes egy kasztokra épülő, RPGs akcióelemeket felvonultató játék. Mégis, a Bloodline Champions nekem a legnagyobb, és talán egyetlen csalódás a kínálatból. Egy kíváló ötlet, hatalmas bukás.

  Reply

 • avatar

  jeneas

  |

  A leírás alapján megtetszett, lehet kipróbálom, ha nagyon unatkozok majd a hosszú hétvégén. :)

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  Igen fanatikusok lehetnek a srácok akik képesek ezért fizetni, plána 80 dollárt…

  Reply

 • avatar

  Foxi

  |

  ez olyan spore szerűség.

  Reply

 • avatar

  monzi

  |

  Jönnek már a klón gamék…….

  Reply

 • avatar

  Arcsibacsi

  |

  Az a 80 dollár az 79 Euro. És még akkor se kapsz meg mindent (ami jövőbeli cucc azt meg pláne, csak 20% leárazást kapsz rá). Legnagyobb buli a micropayment.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.