A Diablo 3-t eredetileg MMO-nak tervezték

Professor J . Hírek 357

Fluxnak, a Diablo.incgamers munkatársának volt lehetősége chatelni Max Schaeferrel a Blizzard North egykori tagjával, aki elárulta, hogy a Diablo 3 korai tervezési stádiumában még havidíjas MMOnak készült, mert egy hatalmas világot szerettek volna létrehozni, mely az online-közösségekre épült volna. Azóta természetesen rengeteget változott a játék. Szerintetek hogy lett volna jobb, ha a Diablo-ból MMO készült volna és esetleg megjelent volna, vagy a jelenlegi állapot, hogy maradt hack’slash játék? Várjuk kulturált véleményeteket.

Flux: What were Blizzard North’s plans for Diablo III, when you really got started on it back in 2001? What were you expanding from Diablo II, and in what new directions did you want to take the concept and design?

Max: We wanted to make it a bigger game. We were going the MMO route. We wanted to support many more players in the game. When I left the company in 2003 the project was still very early on; far from the point where we could have revealed anything about it publicly, since so much would still have changed. There’s lots and lots that goes in inside game companies that never hits the light of day, since projects change so much in their early iterations. We may have changed our own path radically had we kept going on it.

But at the time our thinking was to go more MMO on it. We wanted to foster big in-game communities. Not just session-based with four or eight people. We wanted more than just 4 or 8 people per game. We wanted a big overworld and a giant shared community.

Flux: You’d have hosted lots of players in the same instance? Or like a perpetual world?
Max: A really big instance. Basically a perpetual world.

Forrás:

Comments (11)

 • avatar

  Huskotabagó

  |

  A jelenlegi Lore miatt nem igazán lett volna racionális MMO-t fejleszteni belőle.
  Nézzük a D1-et:
  -Diablo egy kisfiút szállt meg / O.K.
  Diablo II:
  -Diablo gy felnőttet száll meg / O.K.
  Diablo III:
  -Diablo egy angyalt szállt meg (vagy egyéb) / O.K.

  Szerintem a Diablo játéknév miatt sem lett volna hiteles MMO. ha a gémet Sanctuary-nak nevezzük, akkor lehetne kezdeni vele valamit. Így is, kérdéses, hogy a Blizz belemegy e egy Diablo 4 névbe /ahol Diablo több démonnal kerül egy bőrbe/; Diablo 5 /kiderül, hogy Diablo készített egy lélekkövet, amelybe az összes Horadrim lelkét rabul ejtette+Tyraelét+Cainét, és reggeli mosakodás közben véletlen a saját homlokába verte azt: Quests?/

  Szóval nem kifigurázni akarom, de ezzel a névvel a jelenlegi h&s gémsort is nehéz lesz folytatni, egy MMO meg egyenesen uncsi lenne – vagy nem, mert nem tudjuk milyen új formában megoldással kell Diablo-t leverni vmelyik ACT-ben. Ha érdekesebbé akarják tenni, akkor a D4-ben már nem lesz benne Diablo, hanem mondjuk most a 3-ban végleg kifingik és a ‘D4 címe ‘ az lesz, hogy Sanctuary: Legacy of Diablo. Így marketing szempontjából sem rossz, lehet majd a borítón egy Diablo koponya, és lehet a gém MMO is akár. Megnézhetjük, mit lehet kihozni még a Diablo-s Loreból Kiderül, hogy nem csak Sanctury volt ott, hanem más is született angyalok és démonok ‘nászából’.

  Reply

 • avatar

  Morklin

  |

  Ezt csak akkor lehetne megítélni ha párhuzamosan elkészült volna ez, meg az mmo verzió is (akkor lenne összehasonlítási alap, így nincs). Viszont ez még nem zárja ki azt hogy a jövőben legyen diablós mmo, bár kevés esélyt látok rá.

  Reply

 • avatar

  xRand0mH3rox

  |

  Szerintem nem lett volna olyan jó MMO alapanyag, a játékosok már nagyon megszokták a H’nS pörgést ami az elődeiben volt. Az meg, hogy egyszerre 25-en pofozzák Diablot halálra elvette volna a varázsát az “egy hős szembesszáll a gonosszal” koncepciónak. Játékmenetben lehet jó lett volna, de lore oldalról nem tudom elképzelni MMO-ként.

  Reply

 • avatar

  NxAlex

  |

  Ha MMO lett volna én meg se venném.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  MMO-nak elég érdekes lett volna, de simán el tudtam volna képzelni a D1+D2+D3 karakterekkel. Az instákat is meg tudták volna oldani, hisz a Lángoló Poklok démonjai csak “ideiglenesen” veszítik el materiális alakujkat. Ettől függetlenül H’nS-ként szerintem nagyobb sikert tudhat majd magáénak a Diablo 3, ha megjelenik.

  Reply

 • avatar

  Gaboka

  |

  szerintem Sz@r lett volna mmo-nak :D… amugy nekem van egy olyan érzésem hogy csuszni fog a d3 azt blizzconon be jelentik hogy 2012 be fog csak jönni:D

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Már a csapból is az MMO-k folynak. Ha MMO lett volna, akkor csak egy lett volna a sok közül, mellesleg a wow vetélytársa is ami házon belüli konkurencia, amire semmi szüksége a blizz nek. Vagy wow, vagy d3 mmo, és mivel a wowot hozták ki előbb, mostmár egyértelmű hogy a d3 h&s. Mellesleg szerintem a nép (és én) is h&s vár, ha MMO zni akarnék, már akad kismillió alternatíva, de én speciál nem is akarok.

  Reply

 • avatar

  Apollo

  |

  Teljesen egyet értek az előttem szólókkal a Diablo csak is H&S játéknak lehet elfogadni különben tuti nem érdekelte volna az emberek többségét köztük engem se trialt megnéztem volna és ennyi . Eléggé közelít a végkifejlet felé ez a D3 nem? azért most már igazán írhatnának egy dátumot még a fél év akkor is.

  Reply

  • avatar

   gyufa

   |

   Majd blizzconon lehet hogy lesz dátum, addig biztos nem.

   Reply

 • avatar

  Styk

  |

  Hát jó…Persze… Ha blizz North os akkor biztos a szíve sajdul (majd meg őrül) hogy a blizz húzza le a sok sok sok sok sok sok még több lóvét az ő jó de sovány alapötletükről (itt a korai D3-ra gondolok). Ne értsetek félre 8 “röpke” évet töltöttem a D2-vel, de abból amit az akkori Blizz North os diablo 3 -ból láttam (pár kép itt ott) hát… És azt mondja meg nekem valaki hogy mi van a Torchlight al azt miért nem csinálták meg MMO-nak lehet hogy ő nincs benne a TL csapatában de ha többen is úgy gondolták hogy az lenne a legjobb akko’ ???
  Erre szoktuk azt mondani eső után köpönyeg.

  Reply

 • avatar

  Foxi

  |

  így jó ahogy van. a diablo h&s játék, azzal hogy csináltak volna belőle egy wow 2-t, sokaknak csalódás lett volna.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.