Kezdőlap Hírek Diablo 3 story video 1. rész

Diablo 3 story video 1. rész

62
0
MEGOSZTÁS

Következzék a Diablofans jóvoltából egy 3 részes Diablo Lore sorozat első része. Azok részére, akik nem tudnak angolul, a videó alá leírom a lényeget. Jó szórakozást hozzá mindenkinek!

[youtube 5Ghu8RzsWvs 600 345]

A Magas Mennyek seregei és a Lángoló Poklok démonjai már a kezdetek kezdete óta vívták örökös háborújukat egymás ellen. A hosszú csatározások alatt mindkét fél lassan belefáradt az időtlen küzdelembe. Elsőként Inarius Arkangyal volt aki más angyalokkal és démonokkal együtt, többek közt Lilth (Mephisto lánya) a háború befejezésének megoldását keresték, elrejtőztek egy világban, mely a Sanctuary nevet viselte. Inarius és Lilith sok más angyalhoz és démonhoz hasonlóan később egymásba szerettek, s szerelmük gyümölcsei lettek, a jelenleg Sanctuary élő emberek ősei, a Nephalemek. Hatalmas varázserővel rendelkeztek, voltak akik, a kozmosz rendjét is meg tudták volna változtatni.

Lilith és Inarius összeveszett újdonsült gyermekeik sorsát illetően, míg Lilith egy hadsereget szeretett volna verbuválni belőlük, mely meghódítja a Mennyeket és a Poklot is, addid Inarius legszívesebbek elpusztította volna eme “korcs’ lényeket. Lilith haragjában kiirtotta az összes Sanctuary világában tartózkodó angyalt és démont, így kényszerítve Inariust döntésének megmásításában, aki egyedül maradt angyalként Sanctuaryban. Ha megölni nem is tudta, de a Nephalemek erejét és öriási mágikus kőbe zárta (Worldstone), mely elrejtette Sanctuaryt a Magas Mennyek és a Lángoló Poklok elől. Az idők haladtával generációról generációra csökkent a Nephalemek mágikus hatalma, míg végül eltűnt és már azt sem tudták, honnan származnak valójában. Sokáig keresték a démonok és angyalok Sanctuary pontos helyét, míg végre megtalálták, és csaknem elpusztították azt.

Egy halandó, név szerint Uldyssian kapcsolatba lépett a Világkővel, így megsokszorozódott erejének köszönhetően sikerült vereséget mérnie Inariusra. Fantasztikus hatalmával segítségével sikerült sereget kovácsolnia a Nephalemekből. Az angyalok és démonok látva a lehetőséget a Nephalemekben, hagyták hogy maguk döntsék el melyik oldara állnak az Örök Konfliktusban az angyalok és démonok közt. Idővel a démonok rájöttek, hogy az emberek a fizikai erőszakra jobban kaphatóak, így megpróbálták őket terrorizálni. Az angyalok ezt természetesen nem hagyhatták annyiban, megpróbálták megállítani a démonokat. A pokol seregei sem tétlenkedtek, a legerősebb démonokat, a Hármakat (Mephisto, Diablo, Baal) kóldték az angyalok ellen. A Lángoló Poklokban így a 4 kisebb Gonosz (Azmondan, Belial, Andariel, Duriel) tudta átvenni a hatalmat. Ezt az eseményt nevezik a Sötét Száműzetésnek. A Három démonvezér közel negyven évig pusztított Sanctuaryn, ám ezidő alatt a Tyrael Arkangyal megszervezte a Horadrim mágusrendet a legerősebb mágusklánokból, majd nekik adta a Lélekköveket, melyek segítségével be lehet börtönözni a Diablo, Mephisto és Baal lelkét. A Hármak közül először Mephisto-t ejtették csapdába Kehjistan dzsungeleinek mélyén. Egy évvel később Baalt is sikerült elkapni az Aranochi-Sivatag mélyén, de ő több darabra törte Lélekkövét, így Tal Rashának kellett vállalnia az örökké való szenvedést, hogy kordában tartsa a Pusztítás Urának esszenciáját a hét sír egyikében a sivatag mélyén. Diablot csak kilenc évvel később sikerült elkapni és lelkét begyűjteni a távoli Khanduras királyságban. A föld alá temették egy börtön mélyére a lélekkövet, mely fölé katedrálist építettek a Horadrim mágusok, melyet 60 évvel később a mágusklán tagjai elhagytak. Kb. 180 évvel később a Diablo 1 eseményienek idején, már senki sem emlékezett, hogy mit rejtőzik a romos katedrális mélyén. Ezek az események vezettek el a Diablo 1-hez, a folytatás remélhetőleg hamarosan várható.

Forrás: