Kezdőlap Hírek Grab Bag #5

Grab Bag #5

14
0
MEGOSZTÁS

Vessünk egy pillantást a tulajdonságokra is. Emlékeztetőül: a Grab Bag széria nem elemzi ki vagy magyarázza meg az egyes játék rendszereket, inkább csak apró érdekességekre próbáljuk felhívni a figyelmet a rovatban. Ne várjatok átfogó leírásokat, abból majd jön más formátumú infó.

  • A Diablo 3-ban a tulajdonságokat teljesen átalakították a második részhez képest. A cél az volt, hogy mindegyik érték minden kaszt számára hasznos legyen. Rengeteg mindent leegyszerűsítettek és összevontak, de a célukat elérték: jól érthető és kezelhető rendszert kaptunk. Vegyük példaként a Willpowert (akaraterő), ami minden kaszt erőforrását módosítja: tehát a Wizardnak egy bizonyos mennyiségű arcane powert, a Witch Doctornak  manát ad pontonként. Ugyan ez igaz például az Attackra (támadás) is: minden kaszt sebzését növeli, függetlenül attól, hogy mágiahasználó vagy közelharci támadásról beszélünk.
  • Az letisztultság  jegyében semelyik tulajdonságnak nem lesz másodlagos hatása.
  • A Diablo 3-ban nem oszthatjuk el szintenként a tulajdonságpontjainkat, a játék maga teszi ezt meg helyettünk. Azért lesz módunk befolyásolni őket: a traitek, a felszerelések és a gemek is szolgálhatnak erre.
  • Bár sok mindenben segít az új attribute rendszer, az automata tulajdonság kiosztás csökkenti a szintlépés és a karakterfejlődés élményét. Ezt a problémát ismerik a fejlesztők és orvosolták is, hiszen a Diablo 3-ban nem csak skill, hanem trait pontokat is eloszthatunk.

  • A Precision tulajdonság a kritikus ütés erősségét növeli. Bashiok az egyik kék postjában kifejti, hogy bár nem lenne kötelező egy ilyen tulajdonság, de nagyon sokat segített nekik abban, hogy critical hit központú skilleket építsenek köré, no meg persze tárgy affixekként is jól szolgál, ezzel is növelve a játék sokszínűségét. A Precisionnel kapcsolatban egyébként sok trükk lesz a játékban, az egyik lehetőség például, hogy a lifesteal afix “csak ha kritikusat ütsz” megkötéssel jön játékba, vagy például ha a cleave kritel, felrobbantja a körülötte lévő szörnyeket.

Forrás: