Grab Bag #13 (avagy mesék a kriptából 2.)

Westy . Hírek 646

Ma a Diablo 3 világának nehézsúlyú bajnokainak ligájával és azok kiegészítőivel ismerkedünk meg.

A következő rész nem a mechanikával, hanem a játék által nyújtott tartalommal foglalkozik. Aki ezt spoilernek ítéli, inkább ne olvasson tovább!

 • Bemelegítő szörnyünk a Grotesque (Groteszk), amit egyébként a Diablo 3-ról látott legelső anyagban fedezhettünk fel még  2008-ban, a Barbár gamplay trailer elején. A Grotesque olyan mint egy hatalmas, kövér, élő zsák, ami csak úgy tessék-lássék van összefércelve. Lassú, és csak közelharcban állja meg a helyét, de van egy igen kellemetlen meglepetés a tarsolyában:  miután elpusztítottuk, testéből ezernyi lamprey (orsóhal) tör elő, amikből a nagyobb és testesebb darabok túlélik a robbanást és hősünk életére törnek.
 • Ezek a bizonyos orsóhalak angolnaszerű lények, amik tömegesen robbannak ki a a Grotesque gyomrából. Feltételezhetően a kisebbek is sebzik a játékost ha a közelükben áll, de az ő eltűnésük se könnyít sokat a szituáción: a nagyobb egyedek képesek elrugaszkodni és beleharapni a karakterbe.
 • A következő házi kedvencünk az Unburied (~temetetlen). Élőholt lények amik rengeteg más holt húsából épülnek fel.  A leírásból kikövetkeztethető, hogy nem mutatnak túl bizalomgerjesztően. Viselkedésük stílusuk hasonlít az előző rész egy szörnyére, a Thorned Hulkra.  Rettentő lassúak,  de ha testközelbe érnek nincs kegyelem. Tüskés, bunkószerű karmaikkal hatalmasakat sújtanak a karakterre. Rendkívül sok életerejükön kívül nincs más különleges képességük  és szerencsére csak elszórtan, a többi szörny munkáját elősegítendő tűnnek fel.
 • Mai búcsú szörnyünk ugyan csak félig fér bele a listába (nem élőhalott), viszont mérlegeléskor ő került ki győztesen, úgyhogy megérdemel egy vendégszereplés a mai Grab Bagben.  Ő  a Thousan pounder (amit most nem fogok lefordítani, mivel az “ezerfontos” hihetetlenül bugyután hangzik, a négy egész hét tized mázsás viszont egy kicsit túl részletes).  Nem hétköznapi szörny, hanem egy miniboss, amivel a játékosok valószínűleg véletlenszerű helyeken találkozhatnak majd. Több kultista idézi meg és láthatjuk, ahogy a hatalmas démonnak lassan materializálódnak a csontjai, az izmai majd végül a bőre is.  A falánkság megtestesítője csak közelharcra képes, de ahhoz két hatalmas buzogányt használ, amivel brutális ütéseket mér az ellenfelére.  Ha életereje alacsonyra csökken tetoválásai felizzanak és őrjöngésbe kezd. Ilyenkor gyorsabban mozog és még nagyobbakat súlyt.

Forrás:

Comments (5)

 • avatar

  Nabunaid

  |

  Hát most, hogy így mondjátok van benne valami! :)
  De legalább láttatok egy másik gameplayt is! :D

  Reply

 • avatar

  Jerevinan

  |

  yep championok voltak, de inkább a zenét figyeltem mintsem a dh-t hogy mit csinál a nevezetes ponting :D meg a végén az a kis wizard gameplay izgibb volt mint a dh :P

  Reply

 • avatar

  Westy

  |

  Jó ez a videó, de szerintem ezek championok és valamilyen boss modifier miatt teleportálgatnak, mert megölt belőlük elég sokat és csak 1 pakk csinálta ezt, érezhetően több hpjuk is volt.

  Reply

 • avatar

  Nabunaid

  |

  Az Unburiedet láttam a dél-koreai kézi kamerás videóban teleportálni! Mikor a démon vadász csaj messzebb futott tőlük, akkor egy-két ilyen dög a képernyő másik feléről odateleportált a nyakára. Nem tanácsos messzire futni tehát, inkább csak tartani a pár lépés távolságot és úgy szivatni őket!
  Itt a videó amiről beszélek

  http://diablo.incgamers.com/blog/comments/hq-ninja-gameplay-footage-from-korea

  olyan 05:20 körül keresgéljetek. Amúgy a végén van egy kis varázslós játékmenet, látható többször a wizard 2. szintű robbantós skillje, a neve most nem ugrik be.

  Reply

 • avatar

  Aleph

  |

  Azt tudnám, hogy mit keres egy csomó orsóhal a hasában? :S

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.