Kezdőlap Hírek Grab Bag #13 (avagy mesék a kriptából 2.)

Grab Bag #13 (avagy mesék a kriptából 2.)

36
0
MEGOSZTÁS

Ma a Diablo 3 világának nehézsúlyú bajnokainak ligájával és azok kiegészítőivel ismerkedünk meg.

A következő rész nem a mechanikával, hanem a játék által nyújtott tartalommal foglalkozik. Aki ezt spoilernek ítéli, inkább ne olvasson tovább!

  • Bemelegítő szörnyünk a Grotesque (Groteszk), amit egyébként a Diablo 3-ról látott legelső anyagban fedezhettünk fel még  2008-ban, a Barbár gamplay trailer elején. A Grotesque olyan mint egy hatalmas, kövér, élő zsák, ami csak úgy tessék-lássék van összefércelve. Lassú, és csak közelharcban állja meg a helyét, de van egy igen kellemetlen meglepetés a tarsolyában:  miután elpusztítottuk, testéből ezernyi lamprey (orsóhal) tör elő, amikből a nagyobb és testesebb darabok túlélik a robbanást és hősünk életére törnek.
  • Ezek a bizonyos orsóhalak angolnaszerű lények, amik tömegesen robbannak ki a a Grotesque gyomrából. Feltételezhetően a kisebbek is sebzik a játékost ha a közelükben áll, de az ő eltűnésük se könnyít sokat a szituáción: a nagyobb egyedek képesek elrugaszkodni és beleharapni a karakterbe.
  • A következő házi kedvencünk az Unburied (~temetetlen). Élőholt lények amik rengeteg más holt húsából épülnek fel.  A leírásból kikövetkeztethető, hogy nem mutatnak túl bizalomgerjesztően. Viselkedésük stílusuk hasonlít az előző rész egy szörnyére, a Thorned Hulkra.  Rettentő lassúak,  de ha testközelbe érnek nincs kegyelem. Tüskés, bunkószerű karmaikkal hatalmasakat sújtanak a karakterre. Rendkívül sok életerejükön kívül nincs más különleges képességük  és szerencsére csak elszórtan, a többi szörny munkáját elősegítendő tűnnek fel.
  • Mai búcsú szörnyünk ugyan csak félig fér bele a listába (nem élőhalott), viszont mérlegeléskor ő került ki győztesen, úgyhogy megérdemel egy vendégszereplés a mai Grab Bagben.  Ő  a Thousan pounder (amit most nem fogok lefordítani, mivel az “ezerfontos” hihetetlenül bugyután hangzik, a négy egész hét tized mázsás viszont egy kicsit túl részletes).  Nem hétköznapi szörny, hanem egy miniboss, amivel a játékosok valószínűleg véletlenszerű helyeken találkozhatnak majd. Több kultista idézi meg és láthatjuk, ahogy a hatalmas démonnak lassan materializálódnak a csontjai, az izmai majd végül a bőre is.  A falánkság megtestesítője csak közelharcra képes, de ahhoz két hatalmas buzogányt használ, amivel brutális ütéseket mér az ellenfelére.  Ha életereje alacsonyra csökken tetoválásai felizzanak és őrjöngésbe kezd. Ilyenkor gyorsabban mozog és még nagyobbakat súlyt.

Forrás: