Grab Bag #19

Westy . Hírek 798

Folytassuk egy superunique-al, amivel talán egy kicsit nehezebb azonosulni, mint a Fekete királlyal.

Átlagos szörnyek garmadáján kívül a Diablo 3-ban találkozhatunk egyedibb, a sztorival szorosabb kapcsolatban lévő híres-hírhedt karakterrekkel, akikkel szintén meg kell küzdenünk. Ilyenek a mini illetve quest bossok, azaz a superunique-ok. Ennek megfelelően aki nem szeretné lespoilerezni a történet eddig ismert, apróbb darabjait sem, az ne kattintson a tovább gombra, mert itt már nem csak a lények képességeiről, hanem azok háttértörténetéről is szó lesz!

Mistress of Pain

A fájdalom űrnője a Diablo 3 történetében eddig csak concept artok és screenshotok formájában tűnt fel. Nem tudjuk biztosan, hogy superunique vagy talán Act boss. A róla készült képek  részletessége és a karakter összetettsége alapján sokan úgy ítélik, hogy fontos szerepe van a játék történetében.

A fájdalom úrnője egy pókszerű démon, aki elöregedett, viktóriánus korbeli ruhát visel. Az első conceptarton az arcát fejdísz takarja, de egy másik képen láthatjuk, hogy feje nagyjából emberszerű, de torzult. Mint ahogy említettem, a lény alsó teste pókszerű, hatalmas fehér potroha és nyolc lába van. A képek alapján ezek a  lábak nem exoszkeletonból, hanem emberi  húsból és bőrből vannak, ami rendkívül groteszk látszatot kölcsönöz a karakternek. Elülső két végtagja valamiféle derék magasságban lévő csáprágó. Potroha bár puhának látszik, valójában a lény gerincéhez hasonló csontok futnak rajta végig és bordák védik a sérülésektől.

A karaktert jellemzően láncokkal ábrázolják, mint ha ki lenne kötve vagy be lenne börtönözve valahova.

Az úrnő kilétéről egyelőre nagyon keveset tudunk. A képek zöldes árnyalata és a láncok arra engednek következtetni, hogy valami csatornaféleségben kaphat helyet. Groteszk külseje és hatalmas mérete egyértelműen jelzi, hogy valamilyen magas rangú démonnal van dolgunk.

Kinézetéből valószínűnek tűnik, hogy kapcsolatban áll Astroghával.  Astrogha hatalmas, humanoid pókként tűnik fel a Diablo történetében. A deréktól lefelé úgy néz ki mint egy pók, de felsőteste nagyjából emberire emlékeztet. Aktívan részt vett a démonok között fennálló intrikus játszmákban, míg végül a Vizjerei mágus klán egy “A pók holdja”  (The moon of the spider) nevű gömbbe száműzte.

Mások úgy gondolják, hogy magával Duriellel áll rokonságban. Ő köztudottan a fájdalom hercege, így a fájdalom úrnője tán valamilyen módon kapcsolatban állhat vele.

Nem tudjuk, hogyan fog a Diablo 3 történetébe belekerülni, de az szinte biztos, hogy hőseink végül kardélre hányhatják Őt. Tudjuk, hogy potrohából mérgező lövedékeket képes kilőni, ami egy nagyobb területen terjed szét. Ezen kívül hálót is sző, ami lelassítja a karakterek mozgását és pengeéles elülső csáprágóival közelharci támadásokat indíthat.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ilyen szörnyeknél gondolkodok el azon, mit gondolhatnak, akik anno a Diablo 3 hangulatát és képi világát nem találták elég sötétnek. Ha valamelyik ellenfél a Mistress of Pain-nél groteszkebb vagy visszataszítóbb jelenség lesz, lehet hogy gyakori szüneteket fogok tartani játék közben, hogy kipihenjem a dungeonok sokkját.

Forrás:

Comments (6)

 • avatar

  Bencus

  |

  Nem azzal van a baj a d3ban ,hogy minden látszik inkább,hogy minden túl színes és meseszerű ..

  Reply

 • avatar

  gerey

  |

  Még anno a Butcherrel való első találkozás volt hasonló élmény…

  Reply

 • avatar

  Rudi

  |

  Én egyszer paráztam be de nagyon egy játéktól:

  Éjjel 2-kor még Thief 3-aztam, amikor egy olyan küldit csináltam, ahol egy bolondokházában kellett mászkálni. Persze tele volt élőhalottakkal, akik rázták a láncaikat, meg kaparták a falat. Amikor először megláttam őket éjjel, tök csöndben teljesen beszartam…… Volt egy ‘ketrec’ a fejükön, meg kettő a két kezükön, és úgy rázták a láncukat, meg csörögtek-hörögtek hozzá. Nagyon eltalálták a készítők, le a kalappal, kapcsoltam is ki a gépet egyből, gondoltam mára ennyi elég. Alig bírtam elaludni…

  Annyira nem hiányozna még egy ilyen élmény. Minimális lehet, de ilyen. :D

  Reply

 • avatar

  gerey

  |

  A két évvel ezelőtti Blizzcon-on öltözött ennek a bossnak egy csaj, persze, hogy nyerte a costume contestet. :)

  Reply

 • avatar

  Nabunaid

  |

  Játszottam a Mythos-szal, katasztrófális, teljesen sötét van a dungeonokban, csak az ellenfél szeme világít. Ezért nagyon örülök, hogy a Diablo 3-ban minden látszik, jól kivehető és nem a sötétítés olcsó trükkjével akarnak hangulatot csinálni a játékhoz… ;)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.