Kezdőlap Hírek Grab Bag #20

Grab Bag #20

89
0
MEGOSZTÁS

Az eddig ismert bossok közül az utolsót vesszük szemügyre.

Átlagos szörnyek garmadáján kívül a Diablo 3-ban találkozhatunk egyedibb, a sztorival szorosabb kapcsolatban lévő híres-hírhedt karakterrekkel, akikkel szintén meg kell küzdenünk. Ilyenek a mini illetve quest bossok, azaz a superunique-ok. Ennek megfelelően aki nem szeretné lespoilerezni a történet eddig ismert, apróbb darabjait sem, az ne kattintson a tovább gombra, mert itt már nem csak a lények képességeiről, hanem azok háttértörténetéről is szó lesz!


Siegebreaker Assault Beast

Az Assault beastet (magyarul nagyjából élő ostromgépnek lehetne nevezni) először a játék bejelentésének évében, 2008-ban láthattuk. A játék első demójában ő volt a főszörny és a videó alatt többször is feltűnt a háttérben. Előre szeretném kikötni, hogy a következő videó nagy valószínűséggel nem lesz benne a játékban, hiszen ez csak egy bemutatószint, amit direkt a bejelentés miatt hoztak létre.

A videóban csak az utolsó harcot láthatjátok, de ha szeretnétek újranézni az egész anyagot, itt tehetitek meg.

Attól függetlenül, hogy a szint csak a Blizzconra készült, az Assault Beast nagyon valószínű, hogy a teljes játékban is benne lesz. A lény hatalmas, az előző rész összes bossát összegyúrva sem kapnánk ekkora monstrumot.

Ugyan nincsenek távolsági támadásai, de a közelharcban halálos. Minden egyes ütése borzalmas sérülést okoz és charge  képességével sebesen rohamoz, így gyakorlatilag elgázolhatja a karaktereket. Ha ez nem válna be, két mellső lábával hatalmasat súlyt a földre, ami egy nagyobb porfelhőt is felver és valószínűleg stunolja a közelben állókat. Utolsó támadása egy hármas ütéssorozat.

Méretén és gyorsaságán kívül legérdekesebb jellemzője az, hogy képes kivégezni a karaktereket.  A videó második felében először a női Witch Doctort emeli fel és hajítja el, majd a férfi barbárt is megragadja és egyszerűen leharapja a fejét.


Az Assault Beast kivégzése

Úgy néz ki, hogy a szörny a karakterek képességeit is ki tudja használni: sokan azt állítják, hogy az Assault Beast továbbterjesztette a lángokat, amiket a Witch Doctor korábban keltett Firebomb (tűzbomba) nevű képességével.

A kivégzéseket egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy a szörny egy ütésből megölte a karaktereket, ennél sokkal kifinomultabb a megoldás: ha hősünk alacsony hp-n van és a Boss következő ütése megölné, akkor a rendes ütés animáció helyett, egy speciális fatality játszódik le.

Halálakor az Assault Beast eldől, majd szép lassan lebomlik, mint egy kihúnyó vulkán és piros fények szabadulnak fel belőle. Az animáció végén, még egy utolsó csapásként rengeteg csontvázat idéz maga köré, amik azonnal megtámadják a karaktereket.

A Siegebreaker kilétét nem tudjuk pontosan. Sok találgatás született, a legelterjedtebb az, hogy valamilyen, a démonok által mesterségesen tenyésztett gyilkológép lehet, amit városok megostromlására és bevételére teremtettek.

A szörny egyébként a videó más részeiben is látható volt. Először a háttérben láthatjuk, miközben a barbár vágja előre magát a labirintusban, majd másodjára, egy NPC-t ránt magával a sötétségbe.

Forrás: