Lore a press eventről

Westy . Hírek 703

Még mindig ne értünk a sajtótájékoztató információinak a végére, úgyhogy újabb csomagnyi hír következik – most a fő téma a Lore és a játék hangulata lesz:

 • A lore egy része megváltozott és emiatt sokan ki is borultak. Engem nem zavar a részek közötti inkonzisztencia, mások lehet a falra fognak mászni a következőktől: a Diablo 1 Warriorja, akiből később a Dark Wanderer lett, a harmadik részben King Leoric fia lesz. Ez az előző két rész történetével ellentmond. Valószínűleg azért lépték meg a változtatást, hogy összefüggőbb, Tristamhoz és a Leoric családhoz szorosabban kötődő történetet hozhassanak össze.
 • Lesz ingame Bestiary: itt kerülnek feljegyzésre a szörnyek, akikkel eddig találkoztál, az audio könyvek (tomek), az NPC karakterek  és a játék eleji tutorialok is. Ez gyakorlatilag egy kalandozásaid alatt összeállított lore gyűjtemény lesz.
 • Az új intró és az öt kaszt bevezetője más stílusú, mint a megszokott Blizzard videók: inkább amolyan pen&ink formát követnek. Mivel én sem láttam őket nem tudom ezen pontosan mit értettek, de úgy tűnik hogy stilizált, fekete fehér animáció lesz concept artos grafikával, mutatós effektekkel feldobva. Az elmondások szerint iszonyatosan hangulatos és epikus lett (“its fuckin’ glorious”), bár a sajtósok is csak az intró első felét, plusz a Demon Hunter videót láthatták. Más források azt írják, hogy a videó formátuma azért concept art szerű, mert ez még nem a végleges trailer és kiadáskor már teljes 3D cinematicot láthatunk majd. Hogy direkt változtatták meg a stílust, vagy ez tényleg csak egy előkészítés, december táján kiderül.
 • A kezdőterület, azaz Tristram és Új Tristram hangulata az elmondottak szerint kiváló, borzongató és nagyon Diablos. A Worldstone Keep podcastjában hallhatjuk, mennyire sötét és gonosz bevezetője van a játéknak, előre dörzsöhetjük a tenyerünket.
 • Decard Cain naplója a két Diablo rész között eltelt húsz évet fogja feldolgozni.

Comments (18)

 • avatar

  Kék a cinematicokról | Diablo III Hungary

  |

  […] Tudjuk, hogy a játék új intrója és a kasztok 10 nyitó trailere sem a megszokott Blizzard féle full-fotorealisztikus formában készült. Ehelyett az intrók afféle stilizáld külcsínt kaptak, mintha Cain naplója elevenedne meg előttünk. […]

  Reply

 • avatar

  Angier

  |

  Ezen a “Dark Wanderer = Leoric fia”-dolgon nekem is kiguvadtak a szemeim. Pedig én aztán diehard Blizzard-, meg Diablo-őrült vagyok, nagy marhaságokat tudok elnézni nekik, de ez már egy kicsit sok. Ilyenre még csak utalás sem volt korábban – na persze miért is lett volna, ha csak most találták ki. Ennyire képtelenek egy normális történetet írni, ami összhangban is van a korábbiakkal? Egy csöppnyi tisztelet azért lehetne bennük. Persze manapság már senki nem akad/akadhat ki semmin, akármi hülyeséget is tesznek a játékfejlesztők, hiszen ha egy-két értelmesebb ember panaszra meri nyitni a száját, máris ötven agyhalott ugrik rá, hogy “csinájjá’ jobbat, nyomorék hater”. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e egyáltalán valami értelme ennek a lépésnek a sztori szempontjából, vagy csak úgy berakták, mert olyanjuk volt. Remélem nem ugyanazokkal íratták a történetet, mint a StarCraft 2-nél, mert bizony annál is voltak elég nagy idiótaságok meg bakik (lásd pl. a háromkezű Raynor-t az Ending Cinematic-ban). Mostanság mindenki rohadtul eposzi meg cool meg filmszerű szeretne lenni, hogy ámuljunk meg bámuljunk, de ha a nagy erőlködések közepette legalább egyszer végiggondolnák, amit papírra vetettek, már sokkal jobban járnánk, mint az ilyen epic meg olyan húha jelenetekkel. Kezdek egyre kevesebbet várni a sztoritól ezek után. Majd a végén gondolom Tyrael benyögi, hogy “ÉN vagyok az apád…”

  Na mindegy, biztos én vagyok a hülye, hogy még valahogy elvárnám, hogy egy játéknak legyen már valami épkézláb története, ne csak ilyen alibi-gyökérség az öldöklésre…

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Hiftu (#15):[/reply]Köszi Hiftu!

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@Isual (#14):[/reply]Az intro azt jelenti, hogy a press eventen részt vevők látták.
  Elámultak tőle, ez jelentették is.
  Azonban a Blizzard nem bocsátotta rendelkezésükre, igy a nagyközönség sem
  nézheti meg (még).
  Hasonlóképp nem találtam screenshotot a shared stash (közös láda) méretéről sem.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Professor J (#12):[/reply]Jah, már azt hittem, hogy valahol fent vannak, bocsi. De itt az “intro” az mit takar? Mert azt írtad, hogy “Ezek csak a kaszt bemutató videók, az átvezető videóknál, meg majd jól összecsináljuk magunkat, olyan jók lesznek.”, tehát a kaszt bemutató videók ilyen stílusúak lesznek, de az átvezetők az Act-ok között a jól megszokott Blizzardosak. De akkor mi ez az intro? A játék indításánál játszódik majd le, vagy hogy van ez?
  A Leoric story-s felvilágosításért és helyretételért pedig örök hála, köszönöm! :) És akkor ugye erről a Leoric nagyobbik fiáról eddig még nem nagyon volt szó a D1,D2-ben csak most “leplezi le a Blizzard”, hogy volt neki ilyen is és történetesen ez lenne a D1-es hős, később Dark Wanderer?

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Isual (#11):[/reply]Nem, Albrecht herceg Leoric kisebbik fia. D1-s hős=Leoric nagyobbik fia, később Dark Wandere, ala Diablo.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Isual (#11):[/reply]”Az új intró és az öt kaszt bevezetője más stílusú, mint a megszokott Blizzard videók: inkább amolyan pen&ink formát követnek. Mivel én sem láttam őket nem tudom ezen pontosan mit értettek, de úgy tűnik hogy stilizált, fekete fehér animáció lesz concept artos grafikával, mutatós effektekkel feldobva. Az elmondások szerint iszonyatosan hangulatos és epikus lett (“its fuckin’ glorious”), bár a sajtósok is csak az intró első felét, plusz a Demon Hunter videót láthatták. Más források azt írják, hogy a videó formátuma azért concept art szerű, mert ez még nem a végleges trailer és kiadáskor már teljes 3D cinematicot láthatunk majd. Hogy direkt változtatták meg a stílust, vagy ez tényleg csak egy előkészítés, december táján kiderül.” Erre gondoltam a cikkben, nincsenek fent a neten, szépen is néznékn ki, azt hiszem.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Professor J (#10):[/reply]Hol találhatóak ezek a videók, vagy csak én siklottam át felettük?
  Jah és köszi a mesét, de akkor lényegében Albrecht herceg = D1-es hős = Dark Wanderer?
  Csak mert én ebbe bonyolódtam így most nagyhirtelen bele :D

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@cropment (#8):[/reply]Ezek csak a kaszt bemutató videók, az átvezető videóknál, meg majd jól összecsináljuk magunkat, olyan jók lesznek. Nekem bejönn ezek az archaikus, concept artos, mesélős videók is.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Isual (#2):[/reply]A lényeg: D1

  Leoric betrappol Tristramba és kikiáltja magát királynak. Az emberek jószívű, szigorú, de igazságos uralkodónak ismerik meg. A tanácsosa Lazarus érsek, összetöri Diablo Lélekkövét,a Horadrim templom katakombáinak mélyén, aki Leoric királyt szemeli ki magának, de erős természetű ember lévén ellenáll Diablo többszöri próbálkozásának. Amikor a fiát Albrecht heceget elrabolják (Lazarus csinálta, Diablonak kellett egy fiatal gazdatest), a király eszeveszett módon elkezdi kerestetni, nem járnak sikerrel a felderrító csapatok, összeomlik ideigileg. Értelmetlen háborút indít legfőbb szövetségese ellen (Westmarch). Katonái közül egy lázadó csoport, akinek nem tetszik a király értelmetlen politikája,Lachdanan parancsnok vezetésével megöli, de Leoric utolsó szavaival átkot szór katonáira, akik élőholt, elátkozott csatlósként vigyázzák elhunyt uruk sírját a katakombák mélyén.

  A hivatalos story szerint, a harcos, aki megöli Diablo-t és lesz a Dark Wanderer a 2-ben, na az lesz a D3-ben Leoric legidősebb fia.

  Ennyi volt a mese mára, zárul ProfJ meseszobája. :)

  Reply

 • avatar

  cropment

  |

  [reply]@Isual (#6):[/reply]Én is így vagyok vele, lehet hogy hangulatosak ezek a concept artos videók, de egy igazi blizzardos cinematic óriásit üt nekem, és nagyon hiányozna ha nem lenne benne.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Azt kihagytad, hogy Leah az Cain fogadott unokahúga, és Adria a boszorkány (D1) lánya. Amúgy a többi info stimmt. Vagy ezek már szerepeltek valahol valamelyik hírben, lehet, átfutott a szemem felette.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Hiftu (#4):[/reply]Nekem tetszet a D3 Teaser-ben lévő 3D-s cinematic, hogy ténylegesen valóságosnak érezhesse és láthassa is a Diablo világát a felhasználó. Nem tudom milyen ez a mostani Ink&Paper, nem zárkózok el előle, de remélem a realisztikus, kidolgozott intro-k is megmaradnak, úgy jobban átérzem a világ hangulatát és valóságosabbnak érzem a játékot.

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@hu1994 (#3):[/reply]Ez jó kérdés (mármint, hogy meghalt-e vagy sem).
  D2-ben elég jól lefejti magáról Diablo a wanderer bőrt.
  (Mint csirke a tojáshéjat.)
  Kérdés, hogyan értelmezi ezt a részt a Blizzard.

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  In game bestiary:
  Király, mindig is vágytam egy “hunted list”-re. :D

  Lore változás:
  Hallottam egy jó érvet battlenet fórumon a síró embereknek:
  Miért baj az, ha tudjuk, hogy a warriornak volt apja?
  Most speciel tudjuk is, hogy ki volt az apja.
  Engem nem zavar, ha igy jobb történetet kapunk.

  Ink&Paper intró:
  Ez is tetszik. Ha úgy gondolják stílusosabb, tetszetősebb intrót tudnak igy
  létrehozni, akkor én sem ragaszkodom 3D-hez meg extra technikai dolgokhoz.

  Reply

 • avatar

  hu1994

  |

  Nemrossz nemrossz de ez engem arra ejt sejtetni hogy Diablo mégis visszatér (vagy mégse) hisz Dark Wanderert akkor nemöltük meg és Diablo még midnig benne lakozik nem? :D

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  Ezzel a Leoricos átírással valaki felvilágosítana, hogy most akkor mi a tényállás, hogy is történtek a dolgok a D1-D2-ben a Leoric fiúval a jelenlegi állás szerint? Vagy erről lesz majd egy külön post?
  Engem egyébként nem zavar, csak most hirtelen összezavarodtam és jó lenne tisztán látni, mármint a Diablo 3 ezt érintő, jelenlegi storyja szerint… :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  Phujj phujj és phujj, ez nem szép húzás volt tőlük.

  De a többi jó, főleg én élvezném a kis artosabb képesebb intrót, bár a blizz mindig kifogásolhatatlan 3d-s mozikat kreál, de ennek megvan a maga kis képregényes hangulata.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.