Kék a cinematicokról

Westy . Hírek 263

Bashiok nyilatkozott a cinematic trailerekről.

Tudjuk, hogy a játék új intrója és a kasztok 10 nyitó trailere sem a megszokott Blizzard féle full-fotorealisztikus formában készült. Ehelyett az intrók afféle stilizáld külcsínt kaptak, mintha Cain naplója elevenedne meg előttünk.

Ami örömre adhat okot, az a következő:

Those who visited for the recent press tour saw the first minute or so of the intro cinematic, which is done in a stylized ‘sketch’ look. The idea being it’s Cain relating his prophecy via his journal, so it’s sort of his journal come alive, if you will. It’s also a lot cooler than it may sound (and on that note the voice/music/sfx were temp in the version we showed).

The 10 intro class cinematics (one for each class and gender) take the same style, but beyond that everything is high detail, high realism, holy-crap cinematics we’ve all come to love. And there’s a lot of it. And they are so bad ass. You’ll be happy.

A lényeg tehát, hogy ezen a 11 intrón kívül az összes többi a régi megszokott holy-crap-de-jól-néz-ki formátumban készült, ráadásul Bashiok szerint meg fogunk lepődni, olyan sok van belőlük!

Forrás:

Comments (19)

 • avatar

  Orpheus

  |

  3D animáció? Sehol nem látok ilyet az írásban. Szerintem hülyeség ilyesmit beletenni a Diablo 3-ba.

  Intro-k-ban mindig is jó volt a Blizzard, emlékszem még amikor először láttam a WoW első intróját, hát elállt a szavam, kerekre nyílt a szemem, annyira szépen meg van csinálva és a feeling is ott van!

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Jerevinan (#23):[/reply]Nagyon durva ez a link. Hát talán majd a Diablo IV :D
  Egyébként én szintén nem ragaszkodnék a dx 11-hez, nekem az AA fontosabb lenne, mert tudom, hogy dx9-esként is szép lesz a játék és, ahogy mondtátok is, nem hozna akkora csodát a dx11-es update , no meg az még biztos, hogy a jövő zenéje, de az már az alapjátékból is ki fog derülni, hogy van-e benne gyárilag FSAA, vagy nincs.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [reply]@Westy (#17):[/reply]Nem, nem láttam a dx10 vs dx11-es videókat, mivel dx9 vs dx11-es videók vannak erről, lévén, hogy a Crysis 2 alapból dx9-es játék. És tény, hogy nem fekete-fehér a történet, de aki ért hozzá és tudja, hogy mikor, mit kell nézni, mikor mit demonstrálnak, az látja a különbséget! És persze, aki relatíve érzékeny erre, mint ahogy Te (gondolom) nem és Én igen. Tény, hogy vannak szembetűnőbb és kevésbé észrevehető különbségek (mármint játék közben, mert az állóképek összehasonlításánál minden apró részletbeli különbség megfigyelhető, persze ennek egy része játék közben a játék dinamikájába vész), de pl.: a tesselation, parallax occlusion mapping, valósághűbb árnyékolás és a real-time local reflections az játék közben is gyönyörűen látszik és rettentő valósághűvé teszi a játékot. Csak tudnia kell az embernek, hogy itt most nem a tüzet kell figyelnem, hanem a macskakövet vagy a tükröződést a környező fémtárgyakon.

  De itt most nem elsődlegesen a DX9-el van bajom, mert abban igazad van, hogy azzal is lehet szép játékot csinálni (az azért túlzás és hamis kép, hogy szinte mindent el lehet érni vele, mint DX 11-el), hanem azzal, hogy a LEHETŐSÉGET megadni a DX11-re nem hinném, hogy buta dolog lenne, ellenben buta dolog azzal érvelni a lehetőség megadása ellen, hogy szinte minden előállítható DX9-el, mert ez nem így van. Akár szembetűnő különbséget okozna ez a játékban a többségnek, akár kevésbé, a lehetőség megadásával nem veszíthet a Blizz. És, ha felmerül majd a DX 11 ötlete, akkor kétlem, hogy rossz döntést hozna a Blizzard. A kérdés csak az, hogy (idővel) majd felmerül-e? Remélem, hogy igen. :)

  Reply

 • avatar

  Westy

  |

  [reply]@Isual (#16):[/reply]Láttad a Crysis 2 dx10 vs dx11 összehasonlító videóját? Kb semmi különbség nincs. Majdnem mindent elő lehet állítani dx10-el is.

  Reply

 • avatar

  Westy

  |

  [reply]@CooLMaSTeR (#9):[/reply]Megvan a megoldás az elveszett cinematicra: a kezdő intró eleje stilizált lesz, a második része viszont kőkemény 3D.

  Reply

 • avatar

  cszn

  |

  [reply]@Isual (#11):[/reply]Directx 11 verzió sztem kizárt hogy lesz. Az AA viszont érdekelne engem is. Volt valami infó róla régen de sajnos nem emlékszem mi volt.

  Reply

 • avatar

  JOE_

  |

  [reply]@CooLMaSTeR (#9):[/reply]Ámen, legyen igazad, akkor intézek egy olyan monitort…:) Lehet, nem fogalmaztam teljesen jól…nem kimondottan a grafika a lényeg, hanem a hangulat, az összhatás…a legutóbbi gameplay annyira nem keltette bennem azt a hatást, hogy ez a Diablo 1 méltó utódja, de cáfoljon rám a Blizzard, és a földről szedjem össze tőlem az állkapcsomat hosszú éveken keresztül!

  Reply

 • avatar

  Jerevinan

  |

  [reply]@Isual (#11):[/reply]én is nézegettem azt a monitort de nem tom hol láttad de ennyiért sehol nem láttam xd
  és dx11 támogatást sztem bele lehetne rakni azt 1ből is és váltható funkcióként mint crysisnél volt

  edit:
  már megtaláltam hogy hol :D bár ott 1-2napja mikor néztem még (vagy már) nem volt.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  [author]CooLMaSTeR (#9):[/author][quote]”másrészt meg aki annyira vágyik a grafikára annak a minimum egy H-IPS paneles monitor… Igaz egy H-IPS paneles monitor 60k körül kezdődik de higgyétek el megéri, sokszorta szebbek lesznek tőle a játékok.”[/quote]
  Ezzel egyet értek, épp tavasszal be is szereztem egyet :D (mondjuk nem kifejezetten csak ezért), viszont ki kell, hogy javítsalak, már 47’600Ft-tól lehet kapni 23″-es, Full HD-s IPS monitort a **** U2311H “személyében”… :D (Mondjuk ez nem a játék grafikáján javít, hanem a megjelenítésén :) )
  Egyébiránt az is igaz, hogy az eddig látottnál szebb lesz a grafika annak, akinek van gépe, de Én azért reménykedem, hogy ebből nem hagyják ki az FSAA-t (mint ahogy az SC 2-ből) és, hogy valamelyik kieg.-ben lesz update patch DX 11-re (mint pl.:ahogy a Crysis 2-nél csinálták), mert az alapjáték szvsz tuti DirectX 9-es lesz (akárcsak az SC 2). És azért, ha ezen utóbbi két dolog (idővel) majd teljesülne (~FSAA + DirectX 11-es update), akkor nem lenne panasz a játék grafikájára és nem is csesznének ki a gyengébb géppel rendelkezőkkel, mivel az FSAA nem obligát grafikai beállítás és pl.:a Crysis 2 DX 11-es patch-ét is letölthető tartalomként tették elérhetővé a játékosok számára, így ez is csak opcionálisan növelné a játék gépigényét, s csak az töltené le, akinek van ehhez adekvát gépe.
  Nem tudom, hogy ennek van-e, lesz-e realitása, de rettentő ésszerű lenne, bár nem tudom mennyire vall ez a Blizzardra. Egyetlen reményem (a DirectX11-es updatehez) a Diablo 2 Expansion Set-be foglalt akkori grafikai újítása a Blizzardnak, miszerint 640×480-ról 800×600-ra emelték a játék maximális felbontását, fejlesztve így a grafikán… Talán 2010-es években nem lehetetlen kérés idővel egy DX 11-es patch valamelyik kiegészítő keretein belül.

  As for cinematics: nagyon örülük, hogy meghagyják ezeket a káprázatos 3D videókat és már alig várom mindegyiket!!! Nem csalódtam bennük! :)

  Reply

 • avatar

  Jerevinan

  |

  csak az ég adja meg hogy nem ingame grafos múvik lesznek. meg nem tom miért lenne probléma az állejtős cgi múvik. pl én a warcraft 3 múviai mind a mai napig alázzák a mostani játékok cinematicsukat. hangulatban és látványban 1aránt. meg az ilyen videók adják meg az alaphangulatot, kedvet a játékhoz. szal a blizznek tök igaza van e téren és ha hozza azt a színvonalat már megéri

  Reply

 • avatar

  CooLMaSTeR

  |

  [reply]@JOE_ (#5):[/reply]Nyilvánvalóan skálázható lesz a grafika és koránt sem biztos, hogy az eddig látott gameplay jelenetek a maximális beállitásokon készültek, illetve a videótömörités miatt is jelentős minőségromlás következett be. A beszámolókban amúgy nagyon dicsérték a szineket és az összhatást; másrészt meg aki annyira vágyik a grafikára annak a minimum egy H-IPS paneles monitor, és totál ledöbbenten fogtok rácsodálkozni arra a játékra, amit addig egy TN+film -en láttatok. Igaz egy H-IPS paneles monitor 60k körül kezdődik de higyjétek el megéri, sokszorta szebbek lesznek tőle a játékok.

  Videókról:

  Tavaly őszi BlizzConon mikrofonvégre kapták Matt Samiat – a Blizzard Cinematic csapat vezetőjét – aki elkotyogta, hogy 5 CGI videó lesz és egy 4 perces intro, ami az eddigi legjobb munkája a kb. 150 fős csapatnak. Fentebb van a hirben, hogy a játék új intrója stilizált lesz, igy nem értem akkor hova került ez a 4 perces csodaintro vagy lehet ezek nem is ütik egymást, szóval van itt még kérdés bőven. Továbbá ezeknek a CGI múviknak minden egyes perce cirka 1 millió dollár körüli összeget emészt fel, tehát becsüljük meg és örüljünk neki, hogy Mike Morhaime és a többi vezető is ennyire videó-buzi, merthogy elképzelhetetlen számukra egy új cimük piacra dobása fullos állejtő CGI múvik nélkül, amik már a védjegyük a Diablo első része óta.

  Reply

 • avatar

  VampireLord

  |

  Hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem még mindig baromira tetszik a grafikai összhatás

  Reply

 • avatar

  JOE_

  |

  [reply]@ (#6):[/reply]Vágesz, pénz beszél, Blizzardnál is…:D:D Csak na…2011-ben a grafika is lehetne tetszetősebb, de tudom, ez lerágott csont, a játékélmény a lényeg stb. Na mind1.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@JOE_ (#5):[/reply]A blizz sose a holy crap grafikára ment rá, és szerintem ez nem is baj. Minek csinálni olyan játékot amihez egy mini nasa kell és megveszik x százezren, ha lehet csinálni olyat is ami elfut a gépek 50%-án és akár megveszik 11 millióan :D /jelenleg kb ennyi a wow előfizetők száma +- pár százezer /

  Reply

 • avatar

  JOE_

  |

  Örülnék, ha a játék grafikája is “holy crap” kategória lenne, de a legutóbbi gameplay alapján keserű kicsit a szájízem…:/

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  Csak már látnánk őket :)

  Reply

 • avatar

  VampireLord

  |

  Ha Blizzard, akkor Cinematics… ez már a kezdetektől védjegye a cégnek szerintem. Örülök, hogy nem marad ki a 3D animáció sem :)

  Reply

 • avatar

  Stranger

  |

  UUuu mennyi lehet az a sok??? Gyerünk béta indulj máárr

  Reply

 • avatar

  Nabunaid

  |

  Már alig bírok magammal, az ilyen hírek csak rátesznek egy lapáttal… :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.