Egyedi nevek és a cenzúra.

Tvelvet . Hírek 662

Köszönjük próbaszerkesztőnknek, Tvelvet-nek a hírt és a fordítást.

Egyik Blizz community manager leközölt néhány információt az új diablo 3 fórumon. De leginkább amolyan off topic csetelős téma volt. Az incgamers-ről származik az információ

We’re very likely following the StarCraft II character name system in Diablo III, but it’s something we’re still discussing.

 

We think the ability to name your character anything you want (barring restricted words, of course) even if someone else picked it is just a more positive experience for the user. You want your barbarian named Baba? Cool, have fun playing the game. The World of Warcraft experience of sitting there trying names for 30+ minutes until you find one that isn’t taken can be very frustrating, and ultimately you end up with a name you didn’t really want. Granted that’s for a well-aged game with a lot of characters created over the years, but it’s also a game that’s broken down into hundreds of separate servers. In Diablo III everyone in a region is in the same boat, so unique-naming difficulties could get pretty out of hand even in the first few months.

As I said it’s something we’re discussing and could have some different angles on those ideas, but that’s essentially where we see the benefits of a non-unique naming system.

Megkérdezték, hogy lehet e majd használni szóközt a karakter nevében. Bár Bashiok nem válaszolt a kérdésre konkrétan, de megosztott néhány információt a nevekről.

 

 • Semmiféle szimbólumot nem lehet használni
 • Szóköz sem lehet a névben.

 

A nevek nem lesznek teljesen egyediek, de mivel a karakter neve kapcsolódik az accountod nevéhez, megfogod tudni különböztetni az egyéneket/barátokat, a rakat Gandalf, LegolasHUNHUN között.

Lényegében örülnünk kell hogy nem lesznek egyedi egyszer használatos nevek, hiszen rengeteg ember fog játszani közöttünk. Jó eséllyel foglalt lesz az a név amit mi is szeretnénk.

 

Will the german version of Diablo 3 be censored? And if it is censored, will we be able to download the enEu Version from our b.net Acc? With SC2 it was possible to buy the German version and later download the english version of the game.

 

The thing with the rating is that the German system is rather… draconic. And many Game Companies change the game until it is 16+ and not 18+. That means less blood and in most cases no gore (in the past it was common to change the blood color to green -_-). Is there any Information on this topic? Or will I atleast be able to download a uncensored version of the game… I’m old enough to not cry if I see some gore.

Xordiah: We are always aiming to give you the original feel for all language versions and as such we avoid compromising the game experience to reach a lower rating. For StarCraft II the uncut game actually was rated 12+ in Germany while the rest of Europe had a 16+ rating. For the demo version of Diablo III that we showed at Gamescom last week (which were not cut in any way either) we received a 16+ rating from the USK. That said, we don’t have any details on age ratings yet – so we will have to see closer to release what the final verdict of the rating commission will be.

 

Másik téma ami felmerült a cenzúra volt.

Blizzard ügyel arra is, hogy olyan országokban, mint pl. Kína ahol csak erősen cenzúrázott tartalmú dolgok jelenhetnek meg, ugyan úgy, hozzájussanak a játékaihoz még ha némileg kevesebb vérengzéssel is. Valaki megkérdezte hogyan is lesznek ezek a dolgok, miféle cenzúra lesz jelen a játékban, és lelehet e tölteni egy nem cenzúrázott verziót is. (zöld vér, stb.). Bár konkrét választ nem kaptunk de Blizzard próbál arra törekedni hogy lehető leginkább vissza adja a cenzúrázatlan változat élményét. De mit tudjuk többek között Németországban, és Kínában is erős cenzúra alá esnek a játékok. Már a Gamescom-on is 16+ besorolású volt a játék, legalábbis ennyit kapott a játék demo verziója. Azt hogy milyen besorolás alá kerül majd a játék végül, az a jövő zenéje, és jelenleg semmiféle információ nincs erről.

Forrás:

Comments (31)

 • avatar

  Delfi

  |

  [reply]@Grom (#30):[/reply]Szeretem az arcoskodó embereket, ilyenkor látszik jól, miért is jó az internet anonimitása mögé bújni.
  Létezik egy probléma, csinálnak rá egy rossz megoldást, és akinek ez nem tetszik, az biztosan hülye a játékokhoz, igaz? Szerencsére mindig van olyan, aki tudja magáról, hogy ő bizony helikopter, így minden rendben van.

  Persze ennyire egyedi névvel én is akarnék valami kódot, hogy a többi Hellscreamtól valahogy meg lehessen különböztetni. :)

  Reply

 • avatar

  Grom

  |

  [reply]@Delfi (#29):[/reply]Jaj anyám.. na akkor megpróbálom elmagyarázni hogyan is működnek ezek a dolgok a 21. században.Tegyük fel, hogy te ignoreolni szeretnéd XY-t mert mondjuk beszólt neked, akkor rákattintasz a nevére, jobbklikk és ignore vagy valami nagyon hasonló, ugyanígy fel is tudsz venni olyan embert akivel “kapcslatba” kerülsz a játék folyamán (egy chat szobába vagytok, partyba vagy akármi). Ha mondjuk a Géza haverodat szeretnéd felvenni a listádra, de még nem találkoztál vele a hun-1 chat szobába, de van másik 20 géza a bneten, akkor msnen megadja neked a kódját, és felveszed. Értelemszerűen olyan embert nem tudsz felvenni akinek nem ismered a kódját, és nem is tudod leignorolni, hiszen azt se tudod, hogy létezik :D

  Az, hogy nem lehet kis-nagybetűkkel babrálni meg szar lehet, de valahogy nem nagyon tud érdekelni, nem hinném, hogy bárki is emiatt nem fogja megvenni a játékot.

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [reply]@Grom (#28):[/reply]Értem. Szóval ha paraszt veled a Killerbarbarian, akkor megpróbálod felvenni friendsnek, hogy tudjad, hogy a másik 210 Killerbarbarian-tól meg tudd különböztetni. Hopp, mégsem, hiszen továbbra sem fogod látni az ID-t, szóval kénytelen leszel a mind a 211 játékost utálni, mert sohasem tudhatod, hogy melyik volt az. Ez tényleg sokkal jobb, mint ha inkább egy kis kreativitást várnánk el a játékosoktól.

  És ami még szintén primitív a neveknél az az, hogy nem lehet az általad is használt KillerBarbarian megoldás, mert a spacén kívül a név közbeni nagybetűt sem engedik, amivel szintén lehetne egy csomó jó megoldást készíteni, pl. ezzel jelölni, hogy ez tulajdonképpen két tagú név.

  Reply

 • avatar

  Grom

  |

  [reply]@Delfi (#27):[/reply]Éppen, hogy nem primitív megoldás, mennyivel lenne jobb, ha az egész euban, mindenből csak 1 név lehetne? A kód a neved után az ID-d ami nem látszik ingame, az csak arra szolgál, hogy a 200 KillerBarbarian nevű embert meg tudd különböztetni, csak akkor kell használni ha valakit fel akarsz venni a friendlistre.

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [author]Professor J (#13):[/author][quote]@gyufa (#11): Szerintem hasonlóan lesz, mint az SC2ben név+kódszám pl. gyufa.865
     0 tetszik[/quote]

  Azért ez elég primitív megoldás. Wowban a szervernév van kötőjellel mögé írva, de már az is elég bután néz ki. Ha nem félne annyira a Blizzard a space használatától, nem kellene a teljesen jó neveket ilyen primitív sorszámozással tönkretenni. Nem hiszem, hogy bármennyire is bonyolult lenne leprogramozni, hogy nem tehetsz a név elé spacét, vagy kettőt egymás után. Máris eltűnt a problémák 99%-a, amivel trükközni lehet.
  Én nagyon nem szeretnék náci jelölgetést látni a játékban.

  Reply

 • avatar

  Bright

  |

  Van jó is abban hogy nem volt lan, mivel a koreaiak egy saját közösségben játszottak, így nehéz volt velük tartani a lépést, nem véletlen hogy sc-2ben nem csak koreanok jók. (Persze a napi 12 órát játszó progamert nehéz lenne utolérni, de semi-pro szintre ellehet jutni)
  Nevekről: Én az “egyedi” nevet megoldottam annó a D2ben is, és azt is hogy megkülönböztessenek haverok. Egy egyszerű accountnév_karakternév sémával, gondolom hasonló lesz a Blizz névsémája is csak mondjuk nem közvetlen a karakternévben lesz az accname.

  Reply

 • avatar

  Boci

  |

  [reply]@cropment (#21):[/reply]Pont a koreai versenyek miatt nem lett lan az SC2ben, mert a Blizzard úgy nem jutott bevételhez belőle. Most minden verseny engedélyeztetni kell velük.

  Reply

 • avatar

  Dzsi24

  |

  a googlen vannak jo name generatorok,pl beirod h barbarian name generator,kidobja es olyan eredeti neveket generalsz magadnak h sztem biztos nem talalkozol ugyanolya nevu karival. nekem még ez is sokat szamit,h olyan neve legyen a karimnak amibol nincs még egy.a helykoz jo lett volna.. :/ kár érte..

  Reply

 • avatar

  phantom1

  |

  [reply]@Professor J (#22):[/reply]Ámen Atyám! :D

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Ismétlem, itthon a rendes, fröcsögős véres verzió lesz kapható, nem kell félni. Hentelni és darabolni fogunk, repülnek majd a végtagok. :)

  Reply

 • avatar

  cropment

  |

  [reply]@ (#20):[/reply]Bízom abban, hogy a blizzard lesz elég okos és nem vágja meg a tartalmat a besorolás miatt. Az sc2 esetében is mindenki a plafonon volt mikor meghallották hogy nem lesz benne lan, mégse változtattak rajta a rajongók miatt. Pedig az tényleg(!) hatalmas érvágás volt koreát és az eladásokat tekintve, mégis mindenki ezt nyomja azóta ott is. Másrészt pedig nem hiszem hogy a távol-keleti eladások a legfontosabbak.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@cropment (#19):[/reply]Azért, mert te csak az itthoni példából indulsz ki, teszem azt Kína, ahol nem kevés játékos van vagy Korea, más szokások, sokkal durvább cenzúra, és jogszabályok-e téren ,ezenkívül pl. Koreában virágzanak az ilyen beülős gémer helyek, és ezeknek be kell tartani a jogszabályokat különben game over nekik, így ha pl. a Diablo III kap egy 18+ os besorolást ez elég nagy érvágás a játéktermeknek így ezáltal a blizzardnak is.

  Reply

 • avatar

  cropment

  |

  [reply]@phantom1 (#17):[/reply]Szerintem nem a 12-15 éves korosztály van már teljes extázisban a diablo 3 hallatán :) Úgyhogy kétlem hogy az eladásokat visszafogná egy 18-as karika. Azt viszont nem értem, hogy manapság mi értelme egy ilyen besorolásnak, amikor akárki lewarezolja a kedvenc kis játékát 10 évesen is, és a szülők rá se néznek mit játszik a gyerek. Aki meg még eredetiben is meg akarná venni, de túl fiatal, azt pedig szopatják. De ha rosszul látom a helyzetet, javítson ki valaki.

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@phantom1 (#17):[/reply]Remélem Bashiok azért nem téved, mert Ő bluepostolta korábban a mature ratinget.

  Karakternevekröl: Azért a kreativitás még mindig számit. Meg, hogy ki tudj találni egy nem értelmes szavat névként. Igy lett anno ez a usernevem is.

  Reply

 • avatar

  phantom1

  |

  [author]Hiftu (#15):[/author][quote]A D3 biztos, hogy Mature lesz, mindegyik az volt.[/quote]
  Igen, így gondolkodik egy normális ember. :)
  De azt ne felejtsük el, hogy Blizznek az az érdeke, hogy minél nagyobb lét szakítson a játékból, ehhez pedig az szükséges, hogy minél szélesebb körben el lehessen adni. Sajnos már Blizznél is egyre jobban érződik a profit-vezérelt megközelítés.

  Reply

 • avatar

  Morklin

  |

  Hát igen elég bosszantó mikor karakter kreálásnál fél óráig kell azon szerencsétlenkedni hogy találjak valamit ami még normálisan hangzik és nem is foglalt, ugyanakkor az sem biztos hogy jó ha 20 szembejövőből 10et Enigmának meg ilyesmiknek hívnak :)

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  A D3 biztos, hogy Mature lesz, mindegyik az volt.
  A gond azokban az országokban van, ahol hivatalosan nem létezik ilyen besorolás.
  Ilyen Németország és Ausztrália. Itt módosítani kell a tartalmat vagy nem jelenhet meg.
  Ha jól tudom, akkor az ausztrálok mostanában kezdtek el gondolkodni, hogy behozzák hivatalosan a Mature kategóriát.

  Reply

 • avatar

  Excel

  |

  [reply]@gyufa (#11):[/reply]Szerintem ez nem nagyon lesz jellemző, mondjuk lehet hogy lesznek szórakozott emberek, akik a haverjaikkal együtt egy rakás ugyanolyan nevű karit kreálnak.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@gyufa (#11):[/reply]Szerintem hasonlóan lesz, mint az SC2ben név+kódszám pl. gyufa.865

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Tristram (#9):[/reply]Én 10-12 évesen már aktívan D1ztem :) Szerinted? Ahol szigorúbbak a szabályok pl. Németországban, Kínában ott a cenzúrázott verzió lesz kapható, minden máshol a rendes.

  #6,7,8

  Nyugi, fog frocsögni a vér, meg gurulnak majd a fejek,repülnek a végtagok, a Diablo erről híres. A játék meg elég nehéz lesz, ha lesz még egy 4. fok is Inferno néven.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Excel (#10):[/reply]Tényleg bosszantó ha lefoglalják a kedvenc karakternevet, de az is ha az arénában az ellenfél csapatban mindenkinek ugyanaz a neve. Persze erre megoldás ha be vannak számozva vagy accountnév ott van mellette zárójelben.

  Reply

 • avatar

  Excel

  |

  Végre egy játék, ahol több ugyanolyan nevű egyén is lehet. Nem tudom miért tartott ennyi ideig erre rájönni. Semmi nehézséget nem jelent progzás szempontjából sem, csak plussz egy oszlop az adatbázis táblájában.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Professor J (#5):[/reply]Szerintem nyugodtan mehet az a Mature besorolás. Akkor a cenzúranéni, cenzúrabácsi is boldog lesz, a fiatalabbak meg ugyanúgy fognak vele játszani, mert anyu/apu sose foglalkozik az ilyennel, csak megveszi a játékot, mert a gyerek azért nyüszög.

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Remélem nem butítják le a játékot ovis színvonalra, abból már tele a padlás.

  Reply

 • avatar

  Tvelvet

  |

  Én is szeretném ha a barbárommal odab****k, aztán darabokra hullik a mocskos húscafatos atyaúristen is

  Reply

 • avatar

  phantom1

  |

  Azt akarom, hogy fröcsögjön az arcomba a mocskos démoni hordák kiontott vére!! :D

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Tudtommal Mature besorolású lesz a játék, legalábbis anno így tervezték, mint anno a D2 esetében, tehát 17 éves + kategória, aztán meglátjuk, mi lesz a végső besorolás.

  Reply

 • avatar

  future

  |

  Ha van 1 kis eszük, akkor választható opcióként fogják belerakni.

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  Egy Mortal Kombat 9-es szintű “vérességet” Én tudnék értékelni :D

  Reply

 • avatar

  butcher

  |

  Plüssmacikat kell leütni :>

  Reply

 • avatar

  Styk

  |

  Cenzúra esetén remélem nem a mi (felnőttek akik szeretik a vérengzést a gyerek meg csak Angry Birds-özzön) rovására fogják közelíteni a két változatot egymáshoz! Mert vér ide vér oda nagyon nem szabad hogy különbözzenek egymástól.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.