Kezdőlap OFF Film – Conan, a barbár

[OFF] Film – Conan, a barbár

19
0
MEGOSZTÁS

Köszönjük próbaszerkesztőnknek, wendoes-nak ezt a kis érdekességet!

Sikerült eljutnom ma este a premier előtti sajtóvetítésére, ahol a Conan a Barbár című filmet mutatták be, melyet csütörtöktől lehet megtekinteni a moziban.

Ahogy a film elkezdődött szinte már éreztem, hogy erről írnom kell, mert a filmben szereplő kosztümök, a hangulat és a tájak egy az egyben visszaadták a Diablo 3 hangulatát. A színészekről nem szeretnék beszélni, mert nem egy filmkritikát szánok nektek, egyszerűen csak egy eszmefuttatást a hasonlóságokról, mely a film és a Diablo 3 között felmerültek bennem, miközben néztem az egyébként elképesztő mozit.

Az elképesztő tájak, a szemet kápráztató fegyverarzenál, a gyönyörű jelmezek és a különböző korhű épületek már képesek voltak elvinni a mozit a hátán, de maga a történetet sem csapták össze a tisztelt alkotók.

A film elején egy csatajelenet kellős közepébe csöppenünk, ahol egy nő első szülött fiát segíti világra. A harc közben született gyermek a vezér fia, kinek édesanyja utolsó kívánságára az újszülött neve Conan lesz. Ezután végigkísérhetjük, ahogy a vezér fia rátermettségének bizonyításaképp elhozza az ellenség skalpjait és egy monumentális személyiségfejlődésen esik át az apja pártfogásában.

A történet pedig csak ez után kezdődik el igazán. A film fordulatos, cselekményes, szinte le sem tudtam venni a szemem a vászonról.

Természetesen, mivel 2011-et írunk ezért elmaradhatatlan CGI jelenetekkel próbálták tarkítani a filmet, melyek inkább lettek kellemetlenek számomra, mint szemkápráztatóak, de a lenyűgöző hangulat feledtette ezeket a pillanatokat.

A szerelmes leányzót sem lehetett kihagyni a történetből, a gyengéd szál pedig kellemes csalódást okozott, nem rontott a filmen, sőt kellemes volt néha látni a véren kívül egy-egy csókot és kifejezetten jól időzített szeretkezés is csak színesítette a filmet.

A filmre kerülő 18-as karika bőségesen ki volt használva, egy két jelentnél az én sokat látott gyomrom is morcosan rándult.

A zene klassz volt, hozta az igazi hősies barbár hangulatot és szinte érezni lehetett a munkaórák számát, amelyet a megfelelő vágásra szántak a készítők.

Amikor úgy döntöttem, hogy méltó a film arra, hogy a Diablo 3 oldalára kerüljön az már az első jelentben kiderült, de csak az utolsó tájképek hangulata után éreztem azt, hogy már egyszerűen esélytelen, hogy kimaradjon ez az oldalról. Conan kezében látott fegyvereket egy az egyben átmásolnám a játékba, a páncélt mintha a Blizzard oldaláról másolták volna a tájak pedig le sem tagadhatták volna, hogy a pokol bugyraiból kerültek elő!

Mindent összevetve a film remek volt, a történet és a hangulat teljesen korhűre sikerült és egy két jelenet olyan volt, mintha mozivásznon néztem volna a Diablo 3 artwork-öket.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a barbárokat vagy csak meg akar nézni egy jó filmet az „ősz” kezdetén.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMert zene az kell
Következő cikkDiablo 3 Béta FAQ