[OFF] Film – Conan, a barbár

Darc1n . OFF 598

Köszönjük próbaszerkesztőnknek, wendoes-nak ezt a kis érdekességet!

Sikerült eljutnom ma este a premier előtti sajtóvetítésére, ahol a Conan a Barbár című filmet mutatták be, melyet csütörtöktől lehet megtekinteni a moziban.

Ahogy a film elkezdődött szinte már éreztem, hogy erről írnom kell, mert a filmben szereplő kosztümök, a hangulat és a tájak egy az egyben visszaadták a Diablo 3 hangulatát. A színészekről nem szeretnék beszélni, mert nem egy filmkritikát szánok nektek, egyszerűen csak egy eszmefuttatást a hasonlóságokról, mely a film és a Diablo 3 között felmerültek bennem, miközben néztem az egyébként elképesztő mozit.

Az elképesztő tájak, a szemet kápráztató fegyverarzenál, a gyönyörű jelmezek és a különböző korhű épületek már képesek voltak elvinni a mozit a hátán, de maga a történetet sem csapták össze a tisztelt alkotók.

A film elején egy csatajelenet kellős közepébe csöppenünk, ahol egy nő első szülött fiát segíti világra. A harc közben született gyermek a vezér fia, kinek édesanyja utolsó kívánságára az újszülött neve Conan lesz. Ezután végigkísérhetjük, ahogy a vezér fia rátermettségének bizonyításaképp elhozza az ellenség skalpjait és egy monumentális személyiségfejlődésen esik át az apja pártfogásában.

A történet pedig csak ez után kezdődik el igazán. A film fordulatos, cselekményes, szinte le sem tudtam venni a szemem a vászonról.

Természetesen, mivel 2011-et írunk ezért elmaradhatatlan CGI jelenetekkel próbálták tarkítani a filmet, melyek inkább lettek kellemetlenek számomra, mint szemkápráztatóak, de a lenyűgöző hangulat feledtette ezeket a pillanatokat.

A szerelmes leányzót sem lehetett kihagyni a történetből, a gyengéd szál pedig kellemes csalódást okozott, nem rontott a filmen, sőt kellemes volt néha látni a véren kívül egy-egy csókot és kifejezetten jól időzített szeretkezés is csak színesítette a filmet.

A filmre kerülő 18-as karika bőségesen ki volt használva, egy két jelentnél az én sokat látott gyomrom is morcosan rándult.

A zene klassz volt, hozta az igazi hősies barbár hangulatot és szinte érezni lehetett a munkaórák számát, amelyet a megfelelő vágásra szántak a készítők.

Amikor úgy döntöttem, hogy méltó a film arra, hogy a Diablo 3 oldalára kerüljön az már az első jelentben kiderült, de csak az utolsó tájképek hangulata után éreztem azt, hogy már egyszerűen esélytelen, hogy kimaradjon ez az oldalról. Conan kezében látott fegyvereket egy az egyben átmásolnám a játékba, a páncélt mintha a Blizzard oldaláról másolták volna a tájak pedig le sem tagadhatták volna, hogy a pokol bugyraiból kerültek elő!

Mindent összevetve a film remek volt, a történet és a hangulat teljesen korhűre sikerült és egy két jelenet olyan volt, mintha mozivásznon néztem volna a Diablo 3 artwork-öket.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a barbárokat vagy csak meg akar nézni egy jó filmet az „ősz” kezdetén.

Comments (16)

 • avatar

  piromaca

  |

  Azért nem volt ez annyira szar film… Persze ha nem Conan-nak hívják, hanem valami másnak, akkor talán jobban tetszett volna. Nekem kicsit eröltetettnek tűnt néha, hogy ragaszkodtak a régi film bizonyos elemeihez. Pl. a tolvaj itt szinte semmi szerepet nem kapott, közepén meg a végefele tűnt fel egy rövidke időre mindenféle érteéem nélkül. Ha az a pár gagyi vasajtó megállította volna a barbárt, amikor már a bosszújának célpontja közel volt, akkor bőven megérdemelte volna, hogy ne tudja megölni. Szóval jópár jelenet nem tetszett, de szerintem az eleje elég jó lett. Réginek sem volt rossz a bevezetése, de itt a kisgyerek belépője a 3 levágott fejjel azert elég jó volt. A főszereplő tényleg kicsit nyálas, de ez van…
  Lehetett volna jobb is, de sokkal roszabb is. És bár a barbár kicsit szépfiúsra sikeredett azért néha átjött a barbár gyilkológép hangulata. A végét meg elcseszték, de az utóbbi években szinte minden filmre jellemző ez.

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  [reply]@Delfi (#8):[/reply]Dede én ismerem Ronont :D, Game of Thrones-ban is egész jó volt ^^.

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#13):[/reply]Ajánlom nézz rá erre, olyan 5 perc környékén. Valahogy a “swarcis” Bob Sapp menekül inkább, nem a porcelánbaba Remy Bonjasky. :)
  http://www.youtube.com/watch?v=6smAmNEDsNk

  Tény, hogy ha nincs helyed mozogni, akkor az erő dominál, de ha nem tud eltalálni, mert lomha és lassú a sok izomtól, akkor egy ilyen ruganyos ellenfél tuti kifekteti. :)
  Fegyveres harcnál meg ugye még kevésbé érdekes az erő, hiszen egy vívótőrrel is el lehet téríteni egy kardcsapást(azért a kétkezest nem hiszem:), és onnantól már te jössz a fürgeségeddel. :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Delfi (#8):[/reply]Van, én most láttam először. :D

  Schwarzenegger brutális volt. Gondolom mindenki úgy van vele, hogy néz két percet a régi Conanből, és az jön le, hogy ez egy állat, aki reggelire baltát eszik, papír helyett meg hegyvonulattal töröl ****et .

  Ha nézek két percet ebből a filmből, nekem az jön le, hogy ez egy tipikus modern műanyag szépfiú porcelánbaba, aki tud pózolni és szétsminkelve csúnyán nézni. Meg persze mindez 3d-be, mert az menő, és aki nem néz 3d-s filmet az nem menő.

  Ha lenne egy “Régi Conan vs Új Conan” bunyó, ez a srác sírva bömbölne mint egy kislány, miközben Arnold fél kilós darabokra tépi. Na ezért nem tetszik nekem ez a film. Teljesen elvesztette azt a durva, brutális “80-as évek” feelingjét, amitől a régi jó volt. Ez egyszerűen műanyag. Nagy névbe, és szép effektekbe csomagolt semmi.

  Reply

 • avatar

  Excel

  |

  Háát… engem nem győzött meg ez filmecske. Én láttam a régit és átemeltek belőle jeleneteket. Amúgy meg túlságosan beletúrtak minden féle baromságot amit nem kellett volna, pl homokemberek… no comment.

  Még mindig Arnold the best, neki nem kellett ló hogy odaérjen valahova, simán csak odafutott!!!

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [reply]@cdledx (#9):[/reply]Szerintem nincs azzal semmi gond, hogy ő nincs olyan szinten kigyúrva, hiszen a valóságban sem egyformák a harcosok. Nézd meg, K1-ben is van vékony, magas, alacsony vagy éppen tohonya nagydarab, mégis mindegyik tud jól küzdeni.
  A barbár style nem a kinézet, hanem inkább az a fajta életérzés, hogy előbb üt, azután kérdez. :) Nem kedveli a mágiát, de nem esik kétségbe, ha ki kell nyúvasztania egy mágust, max. ha van lehetősége, akkor kikerüli, mert túl sok időbe tellik. :)
  Kedvenc barbár hősöm Cohen, aki már akkor is kilopta Offler, a krokodilisten szemét, amikor még csak formálódott a Korongvilág. :)
  Ő sohasem harcol feleslegesen, de simán kiáll 600000 ellenféllel, ha van vele másik féltucat barbár hős, 80 és a halál között. :)

  Reply

 • avatar

  cropment

  |

  [reply]@Orpheus (#5):[/reply]Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok ennyire finnyás (vagy mondjuk úgy hogy vannak igényeim?) de örömmel látom hogy mások is unják már ezeket a mai tucatfilmeket a szép nagy robbanásokkal és a 0 iq-val. Az újraélesztett kultuszok pedig 99%-ban ócskák, sajnos.

  Reply

 • avatar

  cdledx

  |

  Hát én Swarci-ról jobban eltudtam képzelni hogy izomból pörgeti azt a grandfather sword-öt dea zért belesem mostanában minden szemetet megnézek.BÉTAaaaaaaaaaaaaaáááaaaaa…gyere

  Reply

 • avatar

  Delfi

  |

  [reply]@Zsirafnyal (#2):[/reply]Van olyan, aki nem ismeri Ronont? :) Pedig már a Stargate:Atlantisban is forrófejű barbár volt, és jól áll neki ez a szerep. :)

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  A film világa/kinézete nekem olyan Prince of Persia-s :D

  Conan egyáltalán nem Conan-os.

  Reply

 • avatar

  Grom

  |

  Csak nekem tűnik úgy, hogy ennek az új Conannak olyan feje van mintha egész nap citromot nyalogatna? Kicsit olyan mint Joker csak smink nélkül.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Már egyszer volt ilyen 3D láz, de akkor még persze nem ilyen technológiával, hanem ha jól emlékszem a piros kék szemüveges stílus volt még csak. Akkor is nagy újdonság volt, aztán valahogy végelett, nem nagyon emlékszem hogyan..

  Akkor is úgy csinálták meg a filmet, hogy jobban érezhető legyen a 3D, de nem erre mentek annyira rá, a filmet tisztelték még valamennyire…

  Manapság egy 3D-s filmet nézve, simán érezni lehet, hogy lapos a sztori, semmi maradandó élmény, esetleg még béna szinészek is, vagy semmi szinészi játék, mert minden az effektekre, robbanásokra, busz “beleszáll” a mozivászonba van kihegyezve, és már nem jutott idő rendes filmet készíteni, rendes kameraállásokkal.

  Biztos van kivétel, de én akkor sem mennék el ilyen 3D-s filmre..

  Reply

 • avatar

  VampireLord

  |

  A film legnagyobb hibája (bár igazából nem is az övé) a magyar szinkron.
  Egyszerűen kimondhatatlanul fertelmes igénytelen szenny, ami elbagatellizálja az egészet.
  Ráadásul pont a gagyi 3D miatt kellett leszinkronizálni :/

  “főleg ezt a divatbábú főszereplőt” – mikor bejelentették az új Conan-t én is így vélekedtem, csak azóta volt egy Trónok Harca 1. évad, amiben Khal Drogo-t annyira brutálisan jól hozta Jason Momoa, hogy keresve se találtak volna jobb barbárt a szerepre.

  Várom a blu-ray verziót az eredeti hanggal

  Reply

 • avatar

  wendoes

  |

  Én megmondom őszintén nem láttam a régi Swarci filmet, így objektíven tudtam vizsgálni. Én nem mondom hogy őrületes mozi, de a látványa lenyűgöző, helyenként nevetni is lehetett rajta a színész pedig a Trónok harcában is barbárt alakít és szerintem Őt nem lehet szidni, mert igaz hogy “buta barbár” a szerepe, de igen jól alakítja! :)

  Nekem ez volt a véleményem!

  Reply

 • avatar

  Zsirafnyal

  |

  Ha nem láttam volna, és nem imádnám a régi, Schwarzenegger-féle Conan filmeket, akkor azt mondhatnám erre, hogy egy élvezhető, de kommersz látványfilm. A régiek mellett viszont egy irritálóan béna, üres, gagyi utánzat, amiből fél perc is sok. Nem tudom, honnan szerezték ezeket a színészeket (főleg ezt a divatbábú főszereplőt), de ez tényleg a régi Conan bemocskolása.

  Nekem kicsit még olyan érzésem is volt, hogy ez egy beszólás Schwarzeneggernek, hogy “nézd Arnold, így erőszakoljuk meg a filmedet”, mintha ezzel akarnák rávenni, hogy jöjjön vissza egy igazi folytatásra, és egy következő részben gyógyítsa be a Conan név sebeit, amiket ez a szenny vágott rajta. Persze valószínűleg nem így van, és már túl öreg is lenne hozzá, de ez a film nálam 10-es skálán mindenképpen -1.

  Reply

 • avatar

  Tarannon

  |

  Egy barátom is írta, hogy nagyon tetszett neki. Engem csak az zavar, hogy manapság minden filmre ráerőltetik ezt a 3D dolgot, pedig csomószor észre se vehető / elhanyagolható különbséget eredményez. A jegyárakat megdobja, meg az a nyamvadt szemüveget is fel kell venni, ami koszos, sötét van benne és nyomja az orrom. >

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.