Demon Hunter áttekintés

Vikarius . Hírek 563

Újfent köszönjük a fordítást CyberCat olvasónknak!

Áttekintés

A démonvadászok könyörtelen őrszemek, különböző lőfegyverek arzenáljával végzik ki pokoli célpontjaikat. Lesből, a veszélytől távol maradva célozzák meg ellenfeleiket, íjak, halálos csapdák és lövedékek segítségével gyorsan végeznek a világukban kísértő lényekkel.

Az elsöprő erejű robbanó lövések, az íjak sortüze és az időzített robbanóanyagok révén a démonvadászok tökélyre fejlesztették a csoportba verődő ellenfelek elpusztítását. A vadászok hajszálpontos célzása lehetővé teszi, hogy az erősebb szörnyeket a távolból intézzék el: orvlövéseket adhatnak le vagy hátrálás közben lövik meg a támadó ellenfeleket.

Akárhogyis, mivel a démonvadászok a lőfegyverek használatára koncentrálnak és közelharcbeli képzettségük korlátozott, könnyen veszélybe kerülhetnek, ha sarokba szorítják vagy körbeveszik őket. A kitérést segítő képességek, mint a defenzív gurulások vagy félreugrások, valamint a célzott támadások, amelyek térdre kényszerítik és lelassítják az ellenséget, ugyanolyan fontosak a túléléshez, mint bármely nyílvessző a vadász tegezében.

Háttér
Azok, akik magukat démonvadásznak hívják, nem egy nép vagy nemzet. Nem esküdtek hűséget egyetlen királynak sem. Nem mások ők, mint mementója – visszhangja – azoknak, akiket megöltek a pokolfajzatok. Amikor otthonaikat felégették és családjaikat váratlanul lemészárolták a démonok, a legtöbb megrémített menekült csak feladta az életet – néhányan azonban eltemetik halottaikat, csapatokba verődnek és bosszút esküsznek.

Bár kevesen vannak, a vadászok követik és sarokba szorítják a démonokat annak reményében, hogy ha csak egyetlen életet is megmentenek, a világuk jobbá válik. Az egésznapos vadászat végén, mikor pihenőre térnek, a legtöbbjük még mindig azokat a rémségeket látja, amik összekovácsolták őket: alvadt vérrel borított karmokat, férfiakat és nőket megfulladni saját vérükben.

Ébren a démonvadászok ugyanezt látják. De most, a jelenben, végre hatalmukban áll megtorolni a szenvedéseket.

Nem mernek győzelemről, vagy ami még valószínűtlenebb, békéről álmodni. És mégis, folytatják a vadászatot. Nem tehetnek mást.

Egyedi eszközök


A démonvadászok azért tanulnak, hogy olyan szokatlan fegyverzet és harci stílus kombinációkkal szorítsák vissza a sötétség erőit, amiket csakis ők tudnak alkalmazni. Mesterien kezelik a kézi nyílpuskákat – ezek gyorsan újratölthető, gyorsan tüzelő lőfegyverek, amiket meglátva még a démonok is összerezzenek. A démonvadászok oly mesterei a nyílpuskának, hogy egyszerre akár kettőt is tudnak használni. Két nyílpuskával pedig kétszer annyi nyílvesszőt lőnek ki és kétszer olyan gyorsan ölik meg ellenfeleiket.

A vértezet fejlődése
A kezdő démonvadászok könnyű, rugalmas bőröltözéket viselnek, hogy megvédjék a csuklójukat és a torkukat. Arcukat csuklyával rejtik el és így olvadnak be az árnyékok közé. Lehet, hogy a napfénytől is megvédi őket.

A továbbfejlesztett vértezet jól észrevehető fémbevonatokat tartalmaz, amit nagy gondossággal műveltek meg és igazítottak viselőjéhez. A jobb nyersanyagok felhasználásakor még a leggyakorlatiasabb démonvadászok és némi engedményt tesznek arra, hogy mintázat díszítse lábszár- és torokvédőjüket.

Az erős vértezet kampókkal, mászó tüskékkel és takaró lemezekkel büszkélkedik, amely az éles szemű vadászok látását nem zavarja meg, ugyanakkor védi a létfontosságú szerveiket. Az ilyen vértezetbe zavarbaejtő számú nyílvessző és egyéb eszköz rejthető el.

Legfontosabb jellemzők

Lőfegyverek: A démonvadászok nyílvesszőkkel és más lövedékekkel fűszerezik meg a hadszíntért, vagy olyan pontossággal lőnek meg távoli ellenfeleket, amiről más hősök álmodni sem mernek. Arzenáljukba tartoznak az íjak, gránátok, kézi vetőfegyverek és nyílpuskák.


Sötét varázslatok: Hogy növeljék esélyeiket az Égő Pokol erőivel szemben, a démonvadászok kétes hírű varázslatokat sajátítanak el. Képesek álcázni magukat a sötétben, megzavarni mások támadását és átsiklanak az árnyak között, hogy áldozatuk közelébe férkőzhessenek.


Csapdák: A ravasz vadászok felkészülten fogadják a démon falkákat vagy a náluk sokkal erősebb rémlényeket. Az ellenséget aknákra, tövisekre, vagy farkascsapdákra csalogatják, amivel eléggé legyengítik őket ahhoz, hogy könnyen és biztosan megölhessék őket.


Harci taktika: A démonvadászok magukon viselik a múltjuk sebhelyeit, ám választott sorsuk ellenére nem vágynak arra, hogy ismét szenvedjenek. A vadászok térdre kényszerítő nyílvesszőkkel távol tartják maguktól ellenségeiket , vagy lelassítják őket bóla lövedékekkel, és füstbombákat dobnak el, hogy megszökhessenek, amikor az ellenfelek veszélyesen közel kerülnek.

Erőforrások: Gyűlölet (Hatred) / Fegyelem (Discipline)
A démonvadászok örökösen harcban állnak önmagukkal. Bár nincs bennük remény, hogy visszatérhetnek korábbi életükhöz, mégis szenvedélyesen harcolnak és becserkészik a démonokat. Azok a vadászok, akik azért élnek, hogy tanítsanak másokat, megfontolttá és óvatossá válnak, és mégis folyton indíttatást éreznek, hogy még több és több démoni erőszakkal szálljanak szembe.Minden egyes nyílvessző, amit a démonvadász kilő, gonoszsággal telített; majdnem minden támadásukat a Gyűlölet fűti: egy hideg, de jogos düh, amely végül könyörtelenné teszi őket ellenségeikkel szemben. A gyűlöletük majdnem végtelen: gyorsan helyreáll és mikor nem harcolnak, a démonvadászokat akkor is eltelíti a bosszúvágy.

Minden vadász, aki szeretne valóban eredményes lenni, arra kényszerül, hogy gyűlöletét Fegyelemmel mérsékelje: ez az az elővigyázatosság és az az igyekezet, ami lehetővé teszi, hogy másnap is ölhessenek.
A fegyelem igen értékes a démonvadászok számára. Nemcsak lassan áll helyre, több elmélkedést és türelmet kíván, mint a gyűlölet alapú támadások, de erre alapul mindegy defenzív taktikájuk is – az ellenfél csapdába ejtése, a szaltóval szökés az ellenség fogai és karmai közül, valamint a nyílvessző és töviszápor kikerülése is.
A démonvadásznak nem nagy ügy megállni, hideg gyűlölettel, és lövedékek sortüzét árasztani az ellenség hordáira. De ha nem tudják fegyelemmel megvédeni magukat, könnyen áldozattá válhatnak. A fegyelem és a gyűlölet finom egyensúlya a legvalószínűbb módja annak, hogy túléljenek.

Comments (13)

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Lajos (#12):[/reply]Miért ne lenne értelme?

  Reply

 • avatar

  Lajos

  |

  [reply]@CyberCat (#10):[/reply]Úgy sincs sok értelme a mondatnak.

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Köszönjük a fordítást!

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@Darc1n (#6):[/reply]Ja, az tényleg “is”. Elírtam. Még mást is, de azt majd a szerkesztőknek küldöm. :-)

  Reply

 • avatar

  arnyfelleg

  |

  CyberCat power :) thx

  Reply

 • avatar

  Rémlény

  |

  [reply]@damnosaurus (#7):[/reply]ENGEM?

  Reply

 • avatar

  damnosaurus

  |

  Csapdáznám már a rémlényeket

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  [reply]@Hívjatok csak Lajosnak (#5):[/reply]Problem, children? Gondolom “és” helyett “is” lenne ebben a mondatban.

  Reply

 • avatar

  Hívjatok csak Lajosnak

  |

  “A jobb nyersanyagok felhasználásakor még a leggyakorlatiasabb démonvadászok és némi engedményt tesznek arra, hogy mintázat díszítse lábszár- és torokvédőjüket.”

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  Nagyon szép munka, akár mehetne is fel egyből a wikire :)

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  Ügyes munka :) Maradj ilyen segítőkész továbbra is :D

  Amúgy jó kis története van ennek a Dh-nak, megjött hozzá a kedvem, végülis hunter vér csörgedezik az ereimben :D
  Azért elolvasom már gyorsan a többi kaszt történetét is :)

  Reply

 • avatar

  Sh4d3

  |

  Köszi szépen igazán szép munka !

  Reply

 • avatar

  AnTa

  |

  Szép munka köszönjük CyberCat.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.