Kezdőlap Béta Itt a Béta: Account biztonsági jótanácsok

Itt a Béta: Account biztonsági jótanácsok

29
0
MEGOSZTÁS

Hamarosan, néhány nap múlva a szerencsésebbek, már a kezükben tudhatják a Diablo 3 béta kulcsukat, és örömmel vetik bele magukat a telepítés, valamint a játék örömeibe. Azonban ilyenkor a gonosz sem alszik, és igyekszik megszerezni a jóhiszemű rajongó B.net account nevét és jelszavát, különféle piszkos trükkökkel. Jó esetben a levelezőrendszerünk, Gmail, Citromail, Freemail, Vipmail stb. a Spam mappába teszi, őket, de mi van akkor ha mégsem? Lássuk milyen ál (scam) e-mailekkel találkozhatunk a postafiókunkban:

 

1. típusú scam e-mail


Fake Mail 1. példa


 

Fontos dolog, hogy mindig nézzünk meg, hová mutat a link, és véletlenül se kattintsunk rá. A legtöbb esetben, a link az e-mailben jónak tűnik, de ahová viszi az embert, már a vírust író személy(ek) weboldala. Az 1. példában pl. azt próbálják meg velünk elhitetni, hogy változás történt valamelyik accounthoz tartozó információnkban, pl. lakcím, jelszó, e-mail stb.

 



Fake Mail 2. példa


 

A 2. példában azzal érvelnek, hogy megszegted az Felhasználói Végszerződést (EULA), és ha nem lépsz be X időn belül, akkor törlik az accountodat, természtesen a link itt is csaló oldalra mutat.

 


Eredeti Blizzard e-mail


 

A 3. képünk egy eredeti Blizzard e-mailt ábrázol. Megfelelő megszólítás, nincs fenyegetőzés, értelmesen leírja mi a szituáció és nincsenek felesleges linkek. Még tudom tanácsolni, hogy az accountunk nyelvét állítsuk át angolról pl németre  vagy másra (amennyiben ismerjük azt) , mert mindig a beállított nyelven érkeznek a Blizzard e-mailek.Így könnyebben kiszűrhetők a scam e-mailek, ha a levelező program véletlen nem tenné a spam mappába.

Végül pedig következzék egy scam e-mail amivel, már a Diablo 3 bétájára invitálnak bennünket, persze minden fontos adatunkat elkérik, account név, jelszó stb. A Blizzard ilyen adatokat sohasem kér, ismétlem sohasem kér e-mailben.

“Greetings from Blizzard Entertainment!
We’re gearing up for the forthcoming launch of Diablo III and would like to extend you an invitation to
participate in the beta test. If you are interested in participating, you need to have a Battle.net
account, which you can create on our Battle.net website.
We will flag you for access to the Diablo III beta test when we begin admitting press. You do not need to
go through the opt-in process.
To secure your place among the first of Sanctuary’s heroes,Please use the following template below to
verify your account and information via email.
* Name:
* Battle.account name:
* Password:
* Country:
* E-mail Address:
Thanks and see you all in the Burning Hells!”

Reméljük segítségetekre volt ez a cikk.