Blizzard DotA Trailer

Professor J . Hírek 492

Itt a legújabb Blizzard DotA trailer:

 

Forrás:

Comments (15)

 • avatar

  Aestus

  |

  Merész kijelentés, hogy a DotA lerágott csont. Régi? Igen. Elavult? Talán. Viszont számomra minden idők legjobb játékstílusának a MOBA-nak a megalapítója. Személy szerint se a DoTA-ért, se a HoN-ért nem rajongok annyira, viszont másfél éve LoL-ozok. Egy ingyenes játék, amit 15 millióan játszanak és olyan cégek támogatását élvezik a készítők, mint a Razer és az Alienware. Valljuk be nyíltan, a DotA nélkül nem is létezne se ez a játék, se ez a műfaj. Szóval lerágott csontnak titulálni a DotA-t olyan, mintha a Wolf 3D-t esetleg a Diablo első részét húznád le. :)

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  Adni fogom :D

  Reply

 • avatar

  Sjalsang

  |

  “Coming soon! … Seriously!” Ez mindent elmond :D

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@Orpheus (#11):[/reply]Hehe, oks. Egyébként én személy szerint nem játszok vele, de ez a Mists of Pandaria cucc tetszik, főleg a Pokémon-like pet fight system.

  Egyébként, ha már itt járunk, böngésztem kicsit a press anyagokat, itt van a Blizzard DOTA árazása:

  “Currently we plan to offer a way to play Blizzard DOTA for free, possibly by including it as part of the StarCraft II: Starter Edition. However, we have not yet determined what type of content restrictions would be placed on those playing for free. We’re also discussing the possibility of offering exclusive content to players, such as special heroes for owners of Wings of Liberty™ and Heart of the Swarm™ (in regions with standard box business models, just for example), but this is also still to be determined. We’ll announce more details once those decisions have been finalized.”

  Vagyis: jelen tervek szerint a Blizzard DOTA teljesen ingyenes lesz, sőt, nagy valószínűség szerint a StarCraft II: Starter Editionnel együtt mindenki teljesen ingyen juthat hozzá. Egyelőre nem tudják még, hogy a Starter Editionben található verzió milyen megkötéseket fog tartalmazni. Gondolkoznak azon is, hogy milyen exkluzív tartalommal szolgáljanak a játékosoknak, például speciális hősök a Wings of Liberty / Heart of the Swarm tulajoknak – de nincs még semmi kőbe vésve. Ha a döntést véglegesítik, akkor majd többet hallunk a témáról.

  Ez azt jelenti, hogy a DOTA 99%, hogy teljesen ingyenes lesz azoknak, akiknek van valamilyen SC2-játékuk. A többiek majd kipróbálhatnak egy butított verziót az SC2: Starter Edition keretein belül. LEsz később béta teszt is, amiről pár hónapon belül többet árulnak el, megjelenési dátum jelenleg nincs, de nagyjából jövő nyár vége / ősz körül lehet rá szerintem számítani.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@Beer (#9):[/reply]Félreérthettél, nem leszóltam a WoW-ot, csak nekem már nem nyújtja azt az élményt, mint amit régen, pont a sok újdonság miatt, nekem nagyon megváltozott már és így már nem ugyanaz számomra.

  Aki végig előfizető volt és játszott, annak ezek a dolgok lehet jól jönnek, mert van új tartalom.

  Reply

 • avatar

  VeNNNN

  |

  [reply]@drmilo (#7):[/reply]A Diablo lerágott csontot én sem értem. :D Egy évtizede jött ki a játék második része, ami azért nem egy nagy életciklus. És egy olyan világról van szó, amiben még akad potenciál, és érdemes rá építeni.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Tisztázzunk pár dolgot. A Valve-nak egészen a DOTA 2-ig semmi köze nem volt a DOTA-hoz. Az, hogy a Blizzard elkészíti a saját verzióját, az egy dolog. Hogy mi érdekelte a Blizz-t, vagy mi nem, az megint más tészta, mivel a DOTA egy mod, a Blizzard pedig eddig sem arról volt híres, hogy felkarolta volna a modok készítőit, és bevonta volna őket a fejlesztésbe. Valószínűleg valamelyik Starcraft fog hozzá kelleni.

  “Hülyeség volt ez a Blizztől. Ez a DoTA egy lerágott csont.” — Ahhoz képest ott a League of Legends, a Heroes of Newerth, a DOTA 2, a Rise of Immortals, Realm of the Titans, Demigod, a W3 mod… Ha most ezekhez csapódik még egy, az kb már mindegy.

  Az árazásról jelenleg semmit sem tudni, ha a Blizzard ügyesen csinálja, akkor a játék core része ingyenes lesz, de kelleni fog hozzá egy StarCraft II epizód – remélhetőleg mindegy, hogy melyik. Attól lesz különleges az egész, hogy minden karaktert ismerünk majd a különböző Blizzard játékokból, mindenkinek meglesznek a saját képességei, az egész játék a Blizzardról szól. A gameplay valószínűleg nem fogja megújítani a műfajt, de erre nem is készülnek. Ez a DOTA a Blizzard rajongóknak készül azért, mert szeretnének adni valamit. Ha valaki nem fog vele játszani, akkor így járt, nem lesz kötelező.

  Arról, hogy a Mists of Pandaria milyen, nem kívánok vitát nyitni, de abból, amit mindenki láthatott, elég sokan messzemenő következtetéseket vontak le. Ha pandák vannak benne, akkor az már jó nem lehet. Mert ők aztán annyira tudják, ha ilyen okosak, miért nem mennek el designernek egy nagy céghez, ahol eme fantasztikus képességüket kamatoztatni lehet? Egyébként meg mindenki csücsüljön le a popójára, és várja ki, hogy pontosan milyen is lesz játék.

  A WoW kiegészítőinek száma: 3. Két évente jön egy, azért ez nem olyan elképesztő emberfeletti tempó, amit ne lehetne követni. Dugig van tartalommal a játék, ennek örülni kellene, nem pedig azon aggódni, hogy nem lehet tudni mennyi tier van benne. Lehet játszani a Metin 2-vel, abban biztos nem fog senki sem elveszni.

  Száz szónak is egy a vége: legyen ingyen sör!

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@drmilo (#7):[/reply]A Diablo hol lerágott csont? :DD
  Eddig 2 része jelent meg+kiegészítő, és most nagy szünet után Diablo 3 is lesz, meg majd talán ennek is lesz kiegészítője.

  Inkább mondanám annak a WoW-ot, követni sem lehet annyiféle Tier set van benne, és lassan a kiegészítők számát sem tudjuk kapásból rávágni!

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Szerintem várjuk ki a végét. Nem sokat tudni még róla. De a Diablo is lerágott csont, mégis hoz újdonságot.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  Az ötlet nem rossz, de későn kaptak észbe, már van vagy 4 féle Dota stílusú játék, ebből 2-3 ingyenes, vagy talán mind (?).

  Amúgy ha nem lesz teljesen ingyenes, mint pl a LoL esetében, akkor a kutya nem fogja megvenni.

  (teljesen ingyenességet itt úgy értem, hogy úgy is mindenhez hozzáférsz, ami kell, hogy egy vasat nem fizetsz érte)

  Micropayment persze már jól bevált sok helyen..

  Reply

 • avatar

  Carrast

  |

  a mists of pandaria után nem tudom komolyan venni ezt sem

  Reply

 • avatar

  NxAlex

  |

  Hülyeség volt ez a Blizztől. Ez a DoTA egy lerágott csont. Aki tudja milyen a játék, az valószínűleg azt is tudja, hogy ez nagyon gyenge próbálkozás.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Tristram (#1):[/reply]A Warcraft 3-ban még van DoTa (Defenders of the Ancients) többjátékos hősös bázisrombolós pálya, annak a továbbfejlesztett változata. Hogy milyen anyagi vonzatai lesznek nem tudni, remélhetőleg ingyenes lesz.

  Reply

 • avatar

  Tarannon

  |

  Nem erőltetném a Blizz helyében ezt az irányvonalat. A DotA hajó már kifutott, elvitte a Valve áramlat, érdekes módon addig nem érdekelte a Blizz-t, amíg x+1 verzió után be nem jelentették a DotA 2-t egy másik cég zászlaja alatt.
  Inkább adják ki a D3-at…
  Akit komolyan érdekel a dolog, az úgyis a DotA 2-t várja, aki csak elszórakozni akar egy hasonló stílusú játékban, annak ott a LoL és a HoN. Ha meg esetleg egy rézpénzbe is kerül ez a Blizzard DOTA, akkor meg végképp nem értem a dolgot.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  A legújabb? Volt már korábban is? Mert én erről nagyon lemaradtam. :D Amúgy mit lehet erről tudni, mi is lesz ez pontosan? Milyen anyagi vonzatai lesznek, ha valaki játszani szeretne vele?

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.