RMAH a béta szervereken

Hamu . Béta 469

 

Mától elindul az RMAH tesztelése a béta szervereken. Minden bétában résztvevő account, kapni fog 50 játékdollárt. amit kénye-kedvére eljátszhat. Ez idő alatt a sima gold alapú ah elérhetetlen lesz, a jelenleg bent lévő tárgyak, visszaszállnak a gazdájukhoz.

update:
Menet közben megszületett az RMAH-hoz a hivatalos oldal cikkje is, amit itt olvashattok.

Forrás: d3sanc, battle.net

Tovább után egy részletes FAQ olvasható, amit a Blizzard adott közre az RMAH-val kapcsolatban.

 

[quote]Diablo III Beta Currency-Based Auction House FAQ

Q. What are you testing?
In order to make sure that the currency-based auction house is ready for the release of Diablo III, we will be providing each beta participant with virtual currency to test the buying and selling of in-game items. This will allow us to assess the way the auction house is used, identify bugs, and test the transaction fees.

Q. Why are you testing this now?
As we approach the release of Diablo III, it’s very important that we make sure the auction house meets our highest standards. We’re committed to providing a secure, user-friendly service, and this test period is an important step toward meeting those goals.

Q. What happens to my current auctions on the gold-based auction house?
Any current auctions will be canceled and the items returned to your stash.

Q. Can I still use the gold-based auction house during the beta test?
Initially the gold-based auction house will be disabled to focus player trading within the currency-based auction house. The gold-based auction house may be re-enabled sometime later on during the beta.

Q. How much money will I get to use?
All beta testers will be provided with 50 Beta Bucks.

Q. Is this real money? Will I be able to cash it out?
The 50 Beta Bucks are being provided as nonmonetary virtual currency for beta testing purposes only. It will not be possible to cash this money out or to utilize it for any services outside the Diablo III beta test.

Q. What if I spend it all? Will I be able to get more?
We may provide additional Beta Bucks at a future point in time during the beta test process.

Q. Is there a limit to the amount of Beta Bucks players can earn in the beta?
Currently, there is a limit of 500 Beta Bucks for the currency-based auction house beta.

Q. Can players trade gold using Beta Bucks during the beta test?
No, players can’t trade gold for Beta Bucks during this phase of the beta test.

Q. If you wipe characters, will you restore our Beta Bucks balance?
In the event of a character wipe, we expect to provide players with another 50 Beta Bucks for currency-based auction house testing purposes.

Q. What are the auction house fees?
During the Diablo III closed beta test, the Seller will incur a 0.15 Beta Buck listing fee and a 0.65 Beta Buck fee per successful transaction in the currency-based auction house. These numbers are not final and are for testing purposes only; they’re subject to change.

Q. Will we still get free transactions?
Yes, players will be given a set number of free listings per week. In cases where these listings lead to a successful auction, the transaction fee will still apply.

Q. Will the fees we see in the currency-based auction house beta test be final?
As part of the beta testing process, we will be assessing the final auction house fee structure. We’ll provide more information at a future point in time.

Q. Will I be able to access the auction house with a mobile device or through a Web interface?
No, during the beta test the auction house will only be accessible through the game client.

Q. Are these transactions secure?
With the Diablo III auction house, we aim to provide a safe and secure experience to all of our players. We strongly recommended that players utilize a Battle.net Authenticator (either Mobile or the physical authenticator) as an additional layer of security. For more information on account security, visit our support page or view our YouTube video.

Q. Are other currencies available in the currency-based auction house beta test?
The only currency used for this test are virtual “Beta Bucks” that don’t have any monetary value and do not equate to any actual currency. This does not reflect our plans regarding international currency operations.

Q. Will there be separate currency-based auction houses in each region during the beta test?
No. For testing purposes only, there will be a single, global currency-based auction house for the duration of the beta.

Q. Will players be able to use mods to “snipe” my auctions out from under me?
Diablo III does not support mods and they are strictly prohibited.

Q. Will I be able to use the currency-based auction house while in Hardcore mode?
No. Hardcore mode is not implemented in the Diablo III closed beta test. When Diablo III launches, players who choose to take on Hardcore mode will not have access to the currency-based auction house. Hardcore players will be limited to buying and selling items from the gold-based auction house.[/quote]

Comments (16)

 • avatar

  Songi

  |

  En felek kicsit RMAH-tol, hogy elosegiti az illegalis tevekenysegeket pl: botozas, ld. WoW, Diablo 2 rengeteg penzt keresnek vele illegalisan, most ez teljesen legalisan csinalhatjak. De ne legyen igazam es sikeruljon annyira levedeni a jatekot, hogy ilyen nem fordul majd elo. Tartok attol is, hogy maga blizzard nyul bele az AHba es olyan itemeket tesz fel amik szinte elerhetetlenek ezzel is novelve sajat beveteluket de ez se legyen igy. :)

  Masik oldalrol meg jonak is tartom abbol a szempontbol ha valaki eleg szerencses es eleg sok idot belefektetett. hogy ez meg teruljon. Kis fizetes kiegeszites ill eladott, megvett itemek oromet okoznak majd a jatekosoknak :D

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  Huh, az az összesen 0,8 dollár veszteség soknak hangzik így magyar fülnek. Egyedül az nyugtat meg, hogy X időnként belehet rakni ingyen is egyet, de gondolom a 0,65-öt abból is levonják, ugye? Persze még nem tudni, hogy mennyi lesz 1-2 cucc értéke, de 1-2 dolláros áraknál én nem álmodtam többet. Jobban tetszene, hogy ha valamilyen módon a tárgy értékének egy megadott %-át plusz az eladási ár egy bizonyos %-át kéne érte fizetni. Mindenesetre okos döntés a Blizzard-tól, hogy meglovagolják a valós pénzzel való kereskedelmet, ahelyett, hogy elnyomni próbálnák, de még így se látom kizártnak, hogy azért a két fillérért más oldalakon kereskednének.

  Reply

 • avatar

  Cherax

  |

  Annyi javítás, hogy ami AH ban volt törlődött, mint minden ahogy szokott patch után!

  Reply

 • avatar

  BBandika

  |

  [reply]@drmilo (#12):[/reply]HC karinak és normál karinak nem lehet közös “ládája”, legalább is nekem így rémlik;tehát nem tudod a cuccokat közöttük cserélgetni.
  A másik dolog pedig: jogi problémák miatt nem engedi a Blizzard a HC RMAH-t.
  Egy példa hogy értsd: vérpistikének van egy hc barbár karija,gondol egyet és hétfőn meg veszi a legtápabb “Übernagyot ütő furkósbot” nevű fegyót RMAH-ból,kedden reggel belép a játékba és elindul hentelni.Néhány óra játék után viszont a Blizz szervere bemondja az unalmas, és vérpistike karija végleg meg beadja a kulcsot.
  Mivel azonban valódi pénzért (USD,EUR) vett cuccot,de a Blizz hibájából elveszett a fegyó a karival,így perelheti a kiadót,hogy nem nyúj tökéletes szolgáltatást,anyagi kár érte.Remélem érthető volt!:)

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Most se vilagos. Ha Hc karival akarnék venni valamit vagy eladni azt miért nem tehetem meg? Vagy ha találok valamit azt berakhatom a közös stashbe ès eladhatom másik karival?

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  Azt tudjuk, hogy pontosan mennyi cuccot rakhatunk be rmah-ba és milyen időközönként? Mármint ha pl. csak eladni akarok és nem fizetek semmit. ( :P ) Mert ugye elv. korlátozva van a saját aukció létrehozásának száma ez esetben. Javítsatok ki, ha rosszul tudom!

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Rici (#9):[/reply]A stílus, meg gondolom kihagyták a pereskedést, és a vérpisták emlegetését :D
  De lényegében ugyanez, szépen megfogalmazva :D

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@ (#8):[/reply]jaja, mar csak azt nem ertem, hogy a “hivatalos valasz” miben kulonbozik a “szerinted”tol :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@drmilo (#7):[/reply]Nos a hivatalos válasz erre az volt, hogy nem akarják hogy a játékosok egy véletlen halálkor elveszítsék a felszerelésüket, és ez ne nyomassza a kicsi lelküket, de valójában sokkal valószínűbb, hogy elakarták kerülni a macerát a levelekkel, és az esetleges pereskedést, hogy én a VÉRGÉZA13LEGOLAS beleöltem ennyit és ennyit és egy lagg miatt meghaltam, és most követelem vissza, meg ez csalás, mert különben…. kezdetű leveleket, gondolom, teljesen jogosan az ény szerény véleményem szerint.
  Meg hát nahh… a Hc az legyen Hc :D

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  A Hc karik miért nem használhatják az rm aht?

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  igen a dec 10 biztos nem lesz játék márcsak azért sem mert ha kellene valami javítás akkor az ünnepek alatt nem tudnák kiadni és az nagyon nem lene jó másrészt meg az üzleteket is fel kell készíteni. szóval még legalább 2 hónap

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Egyelőre még nem érhető le, pedig azonnal csekkoltam, majd holnap megnézem mit alkottak :-).

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Rici (#3):[/reply]Eddigi tapasztalat szerint két hónap volt átlagban, a pontos bejelentési dátum és a megjelenés között.
  ui: minnyá frissítem a posztot, mert született hozzá egy oldal is a battlen.neten :D

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  remelem azt azert tudjatok, hogy legalabb ~2-3 honappal a jatek megjelenese elott be fogjak jelenteni a megjelenesi datumot

  Reply

 • avatar

  Akra

  |

  Úgy néz ki,hogy a 4.3 megjelenése volt elsődlegesen a cél. Most már jöhet a D3. El is indították ahogy ígérték :) Go Dec 10!

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  Hát ha már csak ezzel kell szütyögni akkor csak nincs olyan messze a mi időnk :)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.