Tooltip egyszerűsítés, Artisan reset és nem lesznek elpusztíthatatlan tárgyak

Professor J . Béta, Hírek, Patch 412

Egy fontosabb info, melyről már volt szó korábban is, ill. két apróság került ki a minpa a Blizzard hivatalos fórumaira:

 

 • A következő béta patchben nagyobb egyszerűsödés várható a Skill Tooltipek esetében, könnyebbek érthetőek és rövidebbek lesznek. A cél az, hogy mindenki számára érthetőek legyenek a játék alapjai. Nem szeretnék azt a hibát elkövetni, amit a WoW esetében, hogy a képességek leírások túl bonyolultak legyenek, tele matematikai számításokkal,algoritmusokkal. Továbbá azt sem szeretnék a fejlesztők, ha minden egyes apróság miatt alt-tabolni kellene, hisz az információk nagy része megtalálható a hivatalos Diablo3 weboldalon is, ahogy pl. a D2 esetében az Arreat Summit oldalon, ezért is fontos, hogy minden egyértelmű és könnyen érthető legyen a játékosok számára.
 • Egyelőre még nincs a játékban, de a későbbiekben bekerül majd egy Artisan reset opció is, hogy az igazán elvetemültek elölről kezdjék majd azok felszintezését a nulláról. (- Nem sok értelmét látom, de biztos lesznek majd olyanok, akik élvezik majd.- a szerk.)
 • A Diablo 3-ban nem lesznek törhetetlen vagy más néven elpusztíthatalan tárgyak, mert a fejlesztők nem érzik, mi a fantasztikus abban, ha egy tárgyat nem lehet megjavítani. Ethereal (áttetsztő-kevesebb durablity viszont erősebb statok, ill sebzés fegyver esetén) viszont maradnak. A későbbiek folyamán még bekerülhet a játékba, a self-repair, vagyis az önjavító képességgel rendelkező tárgy elő vagy utótag.

In an upcoming beta update you’re likely to see that we’ve been working to simplify skill tooltips. This has been in the planning for a long time and we’re finally making passes at all skills. We’re doing this now, for one thing, to try to be more consistent with how we’re presenting skill tooltips and their effects, but also to make them easier to understand.
We know that this is going to cause many of you, our hardcore gamer and statistics analysts, to freak out. Please take a few moments to freak out…

Ok, now that it’s out of your system, let’s go into the what we’re planning to do for you, and also potential features for the future.

We need to make sure that the game at its most basic level is easy to understand, quick to pick up and play, and has a strong immediate focus on the gameplay, and not mathy number-crunching and novella-sized skill descriptions. These are the pillars that we believe a game like Diablo firmly rests for the vast majority of players. It is first and foremost an Action RPG, and we put a lot of weight into the first word. For you, the people here every day or week picking apart skill math and statistics, we realize you crave something deeper, and we’re absolutely intent on providing you all of the information you’d ever need.

Take a look at the skill information on the Diablo II Arreat Summit for barbarian combat skills: http://classic.battle.net/diablo2exp/skills/barbarian-combatskills.shtml We think that is a great amount of insight into the mechanics of the skills, and it’s a great example of what we want to make available for you here on the Diablo III website. We all have to agree though that it’s a ridiculous amount of information to try to display in-game, especially through a tooltip. Let’s be clear though that our intent isn’t to force anyone to alt-tab to get game information. The tooltip information we’ll be providing, as well as very basic concepts of players getting and equipping more powerful items, will be plenty to get all players through the game, at least on Normal.

Some of you have been discussing tooltip complexity and more than a few times the World of Warcraft solution of having two different sets of tooltips (simplified and normal) has of course not escaped us. It’s a solution we’d like to explore, but if we did it’s extremely likely that our “normal” tooltips would be the toned-down versions we’re working toward now, and the “simplified” would be even more basic, giving game intent advice in place of any numbers. It’s something we’d like to explore but it’s still something we’ve yet to design, and could very well be something we don’t end up getting into the game.

In closing we wanted to give everyone a heads up because we know there are going to be some conclusions about our intents, and we wanted to share some ideas of having something similar to what Diablo II players could find on the Arreat Summit back in the day.

Artisans are based on progression at the account level and as such there is no way to reset their levels at this point. That being said, we are considering adding an option or ability to reset artisans for people who truly want to start from scratch.

There are no current plans to add ethereal (indestructible) items to the game… mostly because we do not think it feels super awesome to have an item that does not need to be repaired.

There is of course the possibility that we might add self-repairing items to the game at some point

 

Forrás:

 

Comments (10)

 • avatar

  monzi

  |

  [reply]@Professor J (#8):[/reply]A valaszodbol azt veszem ki,hogy az accountodat nem 1 karira csinalod,hanem a d3ra,, gondolok en a masik blizzardos jatekra a starcraft-ra ahol karira szolo accountot kell csinalnod…

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  A játékban alapból vannak ki-be kapcsolható tooltipek (kis felugró ablakok), amiben az alap mechanikai elemek ott vannak: pl. mozgás, lootolás, skillek, artisan, passzív skillek, followerek stb., aki kezdő, úgyis használja őket, aki meg veterán, úgyis kikapcsolja.Ezeken kívül van minden képességnek legyen az aktív vagy passzív rövide leírása.Ezutóbbiak lesznek egyszerűsítve, hogy ne kelljen, matekolni, mit is takar a skill pontosan.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  Teljesen mindegy mennyi karakterrel húzod fel az artisanokat, az egész accountodra érvényesek, bármelyik karakterrel is legyél belogolva ugyanazokat a recepteket fogják tudni, és ugyanakkora szintűek. A specializálódásokat már el is felejtettem, emiatt már lesz értelme a resetnek.

  Reply

 • avatar

  grusalak

  |

  Már az előző Artisan cikkben kérdezni akartam, de gondoltam csak rosszul rémlik, ez a Reset funkció viszont mégis azt sejteti, hogy jól emlékeztem :-)

  Nem volt olyanról régen szó, hogy az Artisanok több ágon tudnak fejlődni? Pl a kovácsmester specializálódhat kardokra, vértezetre, stb. (Igen úgy mint a wow-ban…)

  Így lenne “értelme” a resetnek, mert lehet felhúztál egy kovácsmestert vértezet specifikációval maxra, és szeretnél egy spéci kardot is, akkor reset, aztán újrafelhúzod kard specifikációval. (Mondjuk én több értelmét látnám egy másik karakternél felhúzni az adott Artisant akkor már :-) )

  Tényleg, mostani állás szerint milyen korlátozások lesznek: Egy karakter csak 1 Artisant húzhat fel maxra, vagy akár 1 karakter mellett lehet maxolt mind a 3? (Most az esetleges specifikációkat nem tekintem, mert nem biztos, hogy az van)

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Összeszedik az információ és kiteszik egy weboldalra ahelyett hogy az amúgy is folyamatos internet kapcsolatot igénylő játékban csinálnának egy funkciót az információ elérésére, ahol mondjuk kontextus függő módon mutathatnák meg, kiemelve az éppen játszott karakterre, helyzetre, felhasználói felület elemre vonatkozó dolgokat…

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  cél az, hogy mindenki számára érthetőek legyenek a játék alapjai. Nem szeretnék azt a hibát elkövetni, amit a WoW esetében, hogy a képességek leírások túl bonyolultak legyenek, tele matematikai számításokkal,algoritmusokkal.

  szerintem ez nem volt hiba… -.- inkabb csak zavaro, ha nem lehet tudni pontosan, hogy egy skill hogy mukodik

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Beer (#2):[/reply]Nem lesz kötelező használni majd az Artisan reset opciót, ahogy az Achievementeket sem kötelező gyűjteni.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Rudi (#1):[/reply]Igen volt egy kis képzavar a fazonnál, meg nálam is, javítom.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  “Egyelőre még nincs a játékban, de a későbbiekben bekerül majd egy Artisan reset opció is, hogy az igazán elvetemültek elölről kezdjék majd azok felszintezését a nulláról.” — na, hát ennek aztán semmi értelme… Egy tökéletesen felesleges feature.

  A tooltipek egyszerűsítése üdvözlendő újítás, tényleg kicsit hosszú a leírás és terjengős.

  Reply

 • avatar

  Rudi

  |

  Csak annyit ír a pali, hogy nem lesznek elpusztíthatatlan tárgyak, és rosszul is fogalmaz, mert ethereal-nak nevezi őket, amik pedig a javíthatatlanok, nem pedig az elpusztíthatatlanok. Azt, hogy benne lesznek az etherealok a game-ben, én sehol se látom.

  Mondjuk nekem nem is hiányoznának….. :)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.