Hamarosan bevezetésre kerül a Battle Netes fizetőeszköz

Professor J . Hírek 506

Hamarosan, a következő hetekben bevezetésre kerül a Battle.netes fizetőeszköz, mellyel Blizzard termékeket a Blizzard Store-n keresztül, fizetős szolgáltatásokat vehetünk igénybe pl. WoW előfizetés, karaktertransfer, petek, mountok stb., a Diablo 3 megjelenésével, pedig a Real Money AH-n keresztül tárgyakat is vehetünk majd a Battle.netes fizetőeszköz segítségével Diablo 3-s karaktereink számára. A B.netes számlára különböző módokon tehetünk fel pénzt, pl. paypal stb. Amíg a rendszer beélesítik, addig is a felmerülő kérdéseinkre választ kapunk a hivatalos GYIK oldalon.
 

Soon, we’ll be introducing a new feature called Battle.net Balance that will give players an alternate way to purchase Blizzard products and services directly through their Battle.net account. Players will be able to “charge up” their Battle.net Balance using a variety of payment methods, and then use their Battle.net Balance to buy services like World of Warcraft character transfers, digital products like pets and mounts, and more. Players will also be able to use their Battle.net Account Balance to buy items and store their earnings from Diablo III’s currency-based auction house once the game is released.
We’ll be rolling out the new Battle.net Balance feature in the weeks ahead — but in the meantime, check out our Battle.net Balance FAQ to find out more about how it’s going to work.

 

Forrás:

 

Comments (36)

 • avatar

  asa84

  |

  Hát igen. Lesz egy kis pluszpénz, ami ugye külföldről származó jövedelemnek minősül tehát lehet az adóbevalláson feltüntetni, és utána a 16%-ot fizetni :)
  Vagy mindenki adót csal? :)))

  Reply

 • avatar

  Cherax

  |

  Igen, én is úgy látom, tudom, hogy ez a pénz elég lesz 1-1 pizzára de semmi több….

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Fieldy (#31):[/reply]Nem kötelező elkölteni a Battle.net Balance-dat ülhet rajta mint a kotlós tyúk is. :) Igen, remélhetőleg a Paypal számlások majd át tudják konvertálni valódi valutába is, de korántsem hiszem, hogy valaki olyan AH betyár legyen, hogy ez lesz a pénzkeresete, max. egy kis zsebbpénz, de attól nem hiszem, hogy több.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@EKO (#32):[/reply]Lehet cserélni is (kidobod a földre) ha nem tetszik az AH, csak aztán le legyen sírás, hogy lenyúlják a cuccodat.

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  Tényleg csere kereskedelem van? Elakarok adni egy itemet, de 100 xy alapanyagot kérek érte?

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  Már nem vagyok teljesen képben az RMAH-vall. Ha virtuális pénz lesz, akkor azt már nem lehet visszacserélni pénzre ahogy én értelmezem —> muszáj Blizzard storeban elkölteni —> továbbra is sunyiban fognak kereskedni. Azért utánanézek a FAQ-ban… (Szerk.: Van rá mód RÁFIZETÉSSEL, hah :D)

  PVP: A Diablo-k alapból PVE központúak, le van “sajnálva”, aki 200 csillámpikacsu pénznemért vett cuccot, hogy pvp-zzen, én Diablot akarom szétverni.

  PVE: Az a lényege, hogy megpüföljük a gonosz Dió bácsit, meg az aljas haverjait, és ÍGY jussunk loothoz. Megvenni a cuccokat számomra tönkre teszi a játékélményt. Goldért eladni és venni 1-2 cuccot azonban már más, inkább hasonlítanám ahhoz, hogy két ember cuccot cserél, mert pont nem olyan esett nekik, ami kell és fölösleg keletkezett.

  Összességében nem zavar, ha valaki erre költi a pénzét, de én távol állok tőle.

  UI: Kiváncsi vagyok, hogy mennyi időt töltöttek ennek a megalkotásával, és mennyit a játékkal. ;P

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  * A hírnek való információkat egyelőre a chatre várjuk, hamarosan lesz hírbeküldő e-mail cím is.* Professor J

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  Engem sem zavar ha valaki 200 eurot rákölt a karakterére. Fanatista és van pénze. Hogy előnye mennyi származik? Valaki jól mondta előttem: Két percel gyorsabban gyakja le a boss-t? Respect a cuccoknak! XD PVP-ben viszont már csak az a lényeg, hogy jó-e, közepes játékos a 200 euros karijával, nem hiszem hogy legyak, akár egy erős közepeset is, aki ügyesen pakolja össze!!! amije van.

  Reply

 • avatar

  Brekip

  |

  [reply]@Gibkey (#27):[/reply]Értem mire gondolsz de túl nagy a lebukás veszélye hogy ezt tegyék és ha a gold sellerek egyéb farmer jószágok vagy botokon keresztül farmolnak és eladnak abból megvan neki a x% pénze folyamatosan nem fog ilyen lehetőséget kihagyni elrontani. Ha viszont neked igazad lesz és ennyire pénz éhes a Blizz akkor meg előbb utóbb kiderül is óriási botrány lesz belőle.

  De továbbra sem ront az én játék élményemen ha valaki(másik játékos) pénzért vesz tárgyat nem látom hol származik ebből hátrányom :) Főleg hogy nem pénz szerzési lehetőséget látom a játékban hanem a kikapcsolódás egyik formáját egy jó munkanap után

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  [reply]@Brekip (#26):[/reply]Teljesen érthető a te álláspontod is és remélem ez így is lesz, de sajnos csak kevesen lehetünk elég bennfentesek, hogy be lássunk a színfalak mögé. És azért van annyi esze ha blizznek is, hogy nem saját név alatt tesz ki itemeket a shopba.
  Hanem pl. van egy X, saját ember, akinek a inventoriát feltöltik full , majd ő ezeket kirakja RMAH. Majd karakter nick váltás admin felületről. Újra feltöltik és megint kirakja. És ezt csinálja végig és végig. És az összeg mehet akár több különböző számlára, tök mind1. Senkinek se tünne fel a játékosok közül.
  Ez csak egy óvodás egyszerű példa volt. Nem kell belelátni semmi összeesküvés elméletet. Szimplán csak , ha van rendszer amit ki lehet játszani plusz anyagi javakért, azt általában ki is szokták.

  Reply

 • avatar

  Brekip

  |

  Szerintem meg az ufó tigrismacskacápák műve az egész és ők irányítják a Blizzardot ,hogy megszerezzék az erőforrásainkat.

  Komolyra fordítva mikor Blizz behozta a vegyél ezt azt wow ba dolgot leszögezte nem lesz olyan ami előnyhöz juttat egy játékost pénzért. Gondolom a szívecskés gondos bocs pet nem akkora előny egy end game-ban. A D3 sem fogja ezzel tönkre tenni. Az én meglátásom szerint a fő csapás RMAH ban az hogy ha a Kínaiak meg az Oroszok nyomják a virtuális javak valós pénzé alakítását (Lásd goldfarmerek és egyéb MMO farmerek) azzal ő sem járjon rosszul mert jelenleg semmit nem lát ezekből a pénzekből . Az RMAH- val legalizálja valamennyire(lehet nem a legjobb szó )
  a virtuális javak valós pénzé alakítását ,ha minden tranzakcióval csak pl. 5 cent bevétele van már jól jár és szinte a “semmiért” jön a pénz a számlára. Ezzel Blizz jól jár mert a “semmiért” 5 cent tiszta haszont termel te motivált vagy hogy csináld a Blizz store os dolgokért vagy előfizetésért/ real money-ért és mivel nem esik el pénztől nem törődik a gold sellerekkel mert minden rajta keresztül folyik majd át vagy legalább is a nagy része. Amint fizetős itemeket rak be közvetve amivel előnyhöz juttat mást tönkre teszi ezt a modellt és lehetne akár ingyenes micro tranzakciós játék is a D3.

  Végszóként a Wall után csak annyit. Az én játék élményem nem teszi tönkre az ha Vér István megveszi a Monk 3000 Tvshop páncélt és azzal megy nyulakra vadászni és a főnyulat 3 perc alatt öli meg míg én 5 perc alatt. Azzal ő teszi tönkre a saját játékát és kevesebb élménye lesz én meg a barátaimmal fergetegesen jól fogok szórakozni.

  Reply

 • avatar

  asa84

  |

  [reply]@Phenomenal (#24):[/reply]Ez nem összeesküvés elmélet, de sajnos erről szól a marketing.
  És odaírtam a végére, hogy remélem nincs igazam. De majd egy év játék után visszatérünk erre a kérdésre.

  Reply

 • avatar

  Phenomenal

  |

  [reply]@asa84 (#23):[/reply]Nem értem miért kell összeesküvés elméleteket gyártani. Szó se volt ilyenről, hogy a blizzad bepakol oda itemeket nem hinném, hogy ilyennel kockáztatja a jó hírét, hogy bejelentés nélkül pakolgat be oda cuccokat. RMAH, az a játékosoknak van, majd ha akar ő pakolgatni cuccokat, akkor létrehoz Item shop-ot és levan a gond, mert ha ő bakolja be oda a cuccokat, azzal a játékosok elől veszi el a keresletet, ami qva nagy felháborodást keltene, nem beszélve arról, hogy mivel itt pénzről van szó biztos van valami jogi katyvasz az RMAH mögött ami a fogyasztókat védi…

  @EKO (#22): Nem hinném hogy így lenne. A gold és az euro között is lesz árfolyam, ami a játékban fog kialakulni. nem valószínű, hogy szaros 1500 forintért megvehetsz több100 játékórát:D És amint már azt leírták, hogy goldra is szükség lesz, méghozzá sokra, mert a rúnák drágák… nem beszélve az artisanokról. így 2x is meg fogja gondolni az ember, hogy berakja az über barbár axe-ot RMAH-ba 20euróért vagy inkább eladja 60k goldért… persze nem tudom hogy fog a gold potyogni, de én majd valami hasonló váltást tudnék elképzelni.

  OFF már nem emlékszem RMAH-ban goldot lehet adni? nem tudom mit olvastam, hogy lehet vagy azt hogy nem lehet :D

  Reply

 • avatar

  asa84

  |

  [reply]@Jason (#20):[/reply]Honnan fogod tudni, hogy az item amit meg szeretnél venni ki is tette be valójában!?

  Azért néhány dolgot szögezzünk le.
  Mindenki pénzből él, még a blizzard is. ( A játékot fejlesztő embereknek is van családjuk elmennek nyaralni ki kell fizetni a számlájukat stb… Az ő fizetésüket MI dobjuk össze) Ne gondolja azt senki, hogy RMAH nem a pénzről szól! Dehogynem. Én majdnem biztos vagyok abban, hogy bizonyos set darabokat, uniq itemeket csak ott fogunk megtalálni. És hogy ezt ki tette be, vagy kinek lesz ebből pénze? Szerintem erre a választ mindenki tudja!
  De remélem nem lesz igazam. De a marketing ezt diktálná!

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  Érdekes lesz. Főleg akkor ha a brutál setted hiányzó utolsó darabját megtalálod RMAH: mondjuk 5 Euro-ért, goldosban meg mondok valamit 300k aranyért, amit nem tudsz összeszedni. És valószínűleg RMAH-ban lesznek az ütős cuccok.

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Gibkey (#16):[/reply]az mar ott elveszett, amikor az itemshopok megjelentek

  Reply

 • avatar

  Jason

  |

  [reply]@asa84 (#19):[/reply]Nagyon nem vagy képbe a RMAH -val.Nem a fejlesztők fogják kitenni az itemeket, hanem maguk a játékosok.Javítsatok ki ha tévedek.

  Reply

 • avatar

  asa84

  |

  Hát persze, hogy az az RMAH lényege, hogy a fejlesztők kiteszik a legjobb itemeket, és onnan kell megvenni. Ez fogja azt kompenzálni, hogy nem lesz havidíja a játéknak.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#15):[/reply][quote]Ez azért elgondolkodtató, tényleg ennyi pénzt tudnak keresni ezzel a RMAH-val, hogy gyakorlatilag ingyen nekem adnak akár egy teljes árú játékot is, ha elég sok cuccot teszek ki a pénzes emberek elé a piacra ?[/quote]

  Azt nem ingyen adják, hanem valaki már előre kifizette (és az RMAH egyéb járulékos költségeit is).

  [reply]@Gibkey (#16):[/reply]
  Elvileg csak olyan cuccokat vehetnek meg amit már valaki megtalált, szóval mindenki nem tudja megvenni a cuccokat, azaz pontosan azokat a cuccokat lehet megvenni amit valaki el akar adni. (persze ez csak addig igaz amíg tartják a szavukat hogy nem tesznek ki ők is cuccokat a játékosok tudtával vagy tudta nélkül)

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#13):[/reply]Ha eleget d3mazol lesz wow előfizud. Oké , csakhogy a kettő sajna kizárja egymást. Mert ha az időd elmegy arra, hogy itemeket üss ki, akkor mikor lesz időd wowozni :) ?

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#15):[/reply]Igen csak valahol elveszik a játékélmény, ha mindenki megtudja majd real moneyba venni a dolgokat. Hol marad a küzdés az itemekért ? :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]gyufa (#14):[/author][quote]Elvileg mindent lehet vele venni blizz storebol majd[/quote]

  Ez azért elgondolkodtató, tényleg ennyi pénzt tudnak keresni ezzel a RMAH-val, hogy gyakorlatilag ingyen nekem adnak akár egy teljes árú játékot is, ha elég sok cuccot teszek ki a pénzes emberek elé a piacra ?

  Ha ez összejön nekik, akkor tényleg ilyesmi lesz a játékfejlesztés jövője, és ez nekünk jó. :D

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#13):[/reply]Csak nálunk van az hogy a többségnek nem telik eredeti játékra meg wow előfizetésre, máshol ez nem okoz gondot…

  Elvileg mindent lehet vele venni blizz storebol majd, ha meg mégsem akkor veszel belőle cuccokat, majd eladod újra úgy hogy kiszeded a pénzed és megveszed azzal.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Mondjuk ez, hogy Diablo3 játékpénzből WoW előfizetést lehet venni, elég sok embert fog (még jobban) játékzombivá változtatni. Magyarra fordítva ez annyit tesz, hogy ha eleget Diablozol, akkor ingyen WoWozhatsz.

  Ha a Blizzardot nem köpködték eddig elegen a játékfüggőség miatt, most szabályosan zuhogni fog rájuk a nyál. De ennek ellenére én jó dolognak tartom ezt az egész RMAH dolgot, okosan kiszínesíti a játékot, csak tudni kell mértéket tartani.

  A leendő Diablo 3 kiegészítőt vajon meg lehet majd venni ilyen játékpénzből ? :D

  Reply

 • avatar

  Fecniii

  |

  [reply]@gyufa (#11):[/reply]szerintem nem lesz külön forint hanem Európából szerintem az angolokat kivéve mindenki euróban fog fizetni.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  “However, please note that Battle.net Balances for different currencies are tracked separately and cannot be used interchangeably. For example, you cannot use Battle.net Balance purchased using U.S. dollars in a non-USD-based auction house, and you are not able to transfer Battle.net Balance purchased in one currency to or from Battle.net Balance purchased with a different currency.”

  Külön lesz bontva a valódi pénznemek szerint, szóval ha magyarnak vagy regisztrálva akkor csak magyarokkal tudsz kereskedni. Gondolom azért lehet így hogy ne okozzon gondot a különböző pénznemek egymáshoz képesti ingadozása. Javítsatok ki ha tévedek.

  Reply

 • avatar

  yulihuppy

  |

  [reply]@Brekip (#8):[/reply]Lehet igazad, van de ha semmi plusz dolog nem származik RMAH-ból akkor mi értelme az opciónak? Vannak olyan online játékok, nem is egy ahol igenis hamarabb jutnak jobb cuccokhoz ill, olyan dolgokat is meg tudnak venni amit a többi nem bír beszerezni egy “mezei gémerként” , ezáltal neki hamarabb és könnyebben mennek a dolgai.

  Reply

 • avatar

  Den

  |

  BlizzCOIN!

  kis off, aki bétázott legyen kedves dobjon egy mailt nekem, lenne pár kérdésem DH val kapcsolatban, mert a youtube os videok nemnagyon elégítik ki az infóhiányom. malevtenisz@freemail.hu thx

  Reply

 • avatar

  Brekip

  |

  [reply]@Gibkey (#4):[/reply]Ne pánikolj nem lesz jobb erősebb páncél pénzért mint ami esik a játékban. Annyi az egész eldöntheted valós pénzért(Blizz virtuálsi pénze) adod el vagy in game goldért.
  Senkit nem fog plusz előnyhöz juttatni játszás szempontjából ha pedig “ebből akarsz megélni” a kínaiakkal nem veszed fel a versenyt :D

  Ha én is kép zavarban élek javítsatok ki.

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  [reply]@vvega (#6):[/reply]Akkor itt a lehetőség, hogy egy kis mellékest keressünk a nyugati pénzeszsákoktól, vagy nem?

  Amugy meg kit érdekel hogy másnak milyen cucca van, ugyse fogjuk sose látni a másikat. (kivétel pvp)

  Reply

 • avatar

  vvega

  |

  [reply]@Phenomenal (#5):[/reply]Szvsz meg kőkeményen fog dominálni a valós pénzért vett item biznic.
  Ugye nem kis hazánk játékosainak pénzügyi adottságait kell figyelembe venni, gondoljunk csak a hatalmas varez állományra, hanem a nyugati pénztárcákat. Ott meg, ha nem is mindenki, de sokkal több játékos rendelkezik a szükséges kerettel.
  De ne legyen igazam:)

  Reply

 • avatar

  Phenomenal

  |

  [reply]@Gibkey (#4):[/reply]Ennél azért összetettebb lesz a rendszer. Valódi pénzes aukciós ház (RMAH) is lesz, azaz ott csak olyan dolgokat tudsz majd ott megvenni (HUF-ért) amit mások beraktak. És előreláthatóan nagyon sok goldra is szükség lesz a játék folyamán, így 2x is meggondolja az ember, hogy megéri-e RMAH-ba betenni mintsem sima goldosba, de összességében igen, ha valakinek több pénze van az adott esetben meg tud venni magának olyan itemet amit RMAH-ba raktak be, de szerintem nem ez fog dominálni a játék során.

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  Új vagyok még (ebben) a témában. Real pénzért lehet majd vásárolni a D3-as karaktereinknek tárgyakat. DE… miket ? Pl.: fegyvereket ? Páncélokat? Ilyesmi?

  Az egésszel csak annyi a bajom, hogy ha ezekre is vonatkozik a vásárlás, akkor pénztárca függővé válik a karakterek erőssége?

  Bocs ha ezt már kitárgyaltátok régebben és csak offoltam.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Rakamaz (#2):[/reply]>; )

  Reply

 • avatar

  Rakamaz

  |

  [reply]@gyufa (#1):[/reply]Blizzard Universal Currency Kit = BUCKs :)

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Kíváncsi vagyok hogyan fogják elnevezni az új pénznemet.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.