Debütált a BattleTag

Professor J . Hírek 918

A Diablo 3 8-s javítócsomagjának érkeztével debültált az új B.net profil becenév (nickname) a Battle.net BattleTag. A BattleTag egy univerzális, a teljes Battle.net accountra érvényes profilnév, mellyel az összes Blizzard játékban, weboldalakon és fórumon azonosíthatjuk magunkat. Először csupán a Diablo 3 fórumokon és a Diablo 3 Bétában használható, később azonban a WoW, Starcraft 2 és a később megjelenő játékokba ill. azok weboldalaiba és fórumaiba is implementálják a BattleTaget. A név egy minimum 4 max. 12 betűből álló szó, (a név megalkotásánál vegyük figyelembe, hogy szóköz és speciális karakterek használata nem engedélyezett,) valamint egy # és négy véletlen generált számjegyből áll, pl. Casualpisti#9514. Ebből az következik, hogy nem kell attól félni, hogy a nevünk már esetleg foglalt, ezt küszöböli ki a 4 számjegyű kód, így barátaink is könnyebben megtalálhatóak, ha a véletlen folytán, valami általánosabb nicknevet talált magának a haver. Hamarosan kiderül, milyen fogadtatása volt az új featurenek a hivatalos fórumokon.

 


Battle.net logo 

What is a Battle.net BattleTag?
A BattleTag is a unified, player-chosen nickname that will identify you across all of Battle.net – in Blizzard Entertainment games, on our websites, and in our community forums. Similar to Real ID, BattleTags will give players on Battle.net a new way to find and chat with friends they’ve met in-game, form friendships, form groups, and stay connected across multiple Blizzard Entertainment games. BattleTags will also provide a new option for displaying public profiles.
When will BattleTags go live?
We will soon begin limited testing of some features and functionality of BattleTags in the Diablo III beta test, and the feature will be available to Diablo III players at launch. BattleTags will be integrated into other Blizzard games and services such as World of Warcraft and StarCraft II at some point in the future, but we don’t have exact rollout plans to share just yet.

Will my BattleTag be unique?
A player’s BattleTag is not unique, so you won’t need to worry about whether your preferred name is available. You can use any name you wish, as long as it adheres to the BattleTag Naming Policy. Only one BattleTag can be associated with each Battle.net account.

If my BattleTag isn’t unique, what makes me uniquely identifiable? How will I know I’m adding the right friend to my friends list?
Each BattleTag is automatically assigned a 4-digit BattleTag code, which combines with your chosen name to create a unique identifier (e.g. AwesomeGnome#3592). Your BattleTag and code are viewable when you log in to the Battle.net website and within the Diablo III beta client, and can be shared with other players who want to send you a friend request manually. You will also be able to send BattleTag friend requests list within the context of a game (by clicking a person’s BattleTag when he or she sends you a message, for example) without knowing their BattleTag code. In either case, each player must mutually agree to become BattleTag friends.

 

 

Forrás:

 

Comments (10)

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#9):[/reply]Sajnos az internetes szubkultúra inkább a névtelenséget preferálja, kevés olyan oldal van, ahol a saját nevével kommentel az ember.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Én egy szót nem szóltam e-mail címekről, annyit írtam, hogy jó lenne ha a battle.net accountokról, és a hozzá tartozó játékbeli karakterekről mindenki látná, hogy kihez tartozik, lenne mellettük egy rendes név.

  Ha egy állásinterjún szóba jön, hogy én napi 1-2 órát Diablozok, hát.. szerintem túl fogom élni. Ha meg valaki nem szeretné a nevét adni amellé, hogy napi 23 órát wowozik, vagy orrba-szájba trollkodik minden második fórumon, akkor talán inkább ne tegye. Az állásinterjúmon egyébként is szóba jöttek a videojátékok, mégse húztak karóba, azóta is ott dolgozom.

  Szerintem sokkal jobb rendszer lenne, én örülnék neki ha a Battle.net is olyan lenne, mint mondjuk a Facebook. Látna az ember, hogy kivel játszik, sokkal könnyebben találná meg az ismerőseit (még azokat is, akikről nem is tudja, hogy mondjuk Diabloznak), stb… Ha az ember elmegy mondjuk egy koncertre, ott sem húz álarcot, és hívja magát DarkWarrior217-nek, hanem saját maga, és a nevén szólítják. Így kéne ennek lennie az interneten is.

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  [reply]@gyufa (#7):[/reply]A logikád megcáfolhatatlan. :D Pontosan én is erre gondoltam. Nem tudom miért sírnak a Battle Tag-ről, személy szerint hiányoltam is hogy legyen valami nicknév, mert azért az e-mail címet se akarja közhírré tétetni senki, meg esetleg nem olyan e-mail címe, ami alatt Diablo 3 karikat akar futtatni.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#4):[/reply]
  Ha látszik hogy milyen mail cím tartozik az accounthoz az nem jó, mert a mail cím pont azért kell hogy vissza tudd állítani a jelszót, viszont ha a mail-t veszted el akkor bukta van.

  Ahogyan ha állásinterjúra mész nem előnyös ha tele van a facebookod buta facebookos alkalmazások üzeneteivel vagy party fotókkal, ugyanúgy nem előnyös ha rákeresnek a nevedre és az első találat alapján az derül ki rólad hogy minden nap sok órát wowozol és rengeteg fórum hozzászólást írtál…
  Ennyi erővel varrathatnál társadalmilag nem elfogadott jelképeket az arcodra…

  Reply

 • avatar

  remedy

  |

  El is készítettem a sajátomat! :)

  Reply

 • avatar

  Cherax

  |

  [reply]@Professor J (#3):[/reply]Igen én is ezekre gondoltam… Meg arra, hogy készülnek ezzel is a Titan kódnevű MMO ra. Hivatalosan nincs bejelentve, de sokat lehet olvasni róla… Ezekben van igazság is! De hogy a FAQ ban ezt nem erősítik meg, hogy pl. biztonság, meg személyiségi jogok… :S Mondjuk Hamu megerősített, n nincs benne semmi, és nem az én szegényes angoltudásommal van a baj… Mondjuk egy picit túlreagáltam, meg felkaptam a vizet! :) Szép napot!

  szerk: Akit érdekel a “titan” Angolul sajna… http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jos4UWnDM88#!

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Szerintem a Real ID lenne a helyes megoldás, vállald a neveddel amit az interneten csinálsz. Hülyeség ez az egész névtelenség, csak táptalajt ad a trolloknak hogy trollkodhassanak. Legyen mindenkinek ott a neve minden fórumon, minden játékban, így könnyebb megtalálni az ismerősöket, és lényegesen kulturáltabban is viselkedik mindenki.

  Persze ilyen sose lesz, mert “személyiségi jogokat sért”, ha valaki nem csinálhat az internet névtelensége mögé bújva olyan dolgokat, amik mellé nem adná a nevét, és inkább le is tagadja… a hülyeség határtalan.

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Cherax (#1):[/reply]Bár nem vagyok kompetens a témában, de szerintem egy e-mail címet még mindig könnyebb feltörni, mint egy nick, vagy azonosító alapján. A Blizz a a Battle.tag bevezetését két okból tette meg: A Real ID csak részben vált be, így kellett egy olyan azonosító, ami nem ütközhet személyiségi jogokba, nincs belőle komolyabb baj, mint pl. anno a WoW-ban a 14 éves kislány zaklatásának esete (van egy olyan opció, amit ki be lehet kapcsolni, a lényege, hogy a barátaim barátai is láthatják a Real ID barátaimat). Gondolom emlékszel mekkora flamewart indított, mikor a Blizz kötelezővé akarta tenni Real ID használatát a fórumokon. Másodszor a Blizzard, ahogy már korábban említették, szeretne egy közösséget, online szociális hálót alkotni, ehhez pedig szerintem egy ilyen univerzális azonosító nagyon jó választás, sok mindent megkönnyít, pl. nem kell a különböző fórumokon váltogatni a nevet, ha postolni szeretnék valamit, mert van egy Sc2-s azonosítóm, WoW karaterem és Diablo 3 acc név, hanem ezt egy univerzális névvel tehetem meg. Mert rengetegen vannak, akik nem csak egy Blizz játékot használnak. Úgyhogy szerintem egy ilyen össznépi idtag a fórumozást mindenképpen megkönnyíti.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Cherax (#1):[/reply]Olvasgattam, én is a FAQ-t de azt sehol se írják le hogy pontosan miért is jó ez nekem, jó-jó, az benne van hogy a kommunikáció egy új útja stb…, de a miértekre tényleg nem válaszol. Egyetértek hogy ezzel valami nagyobb terve van a Blizznek, és most mi vagyunk itt a homokozó ahol bátran próbálkozhat, hisz ott is az első megkötés, ahhoz hogy dio3-bétában részt vehess kell egy ilyen BattleTag.

  Reply

 • avatar

  Cherax

  |

  Hogy milyen fogadtatás!? Marhaság… Mi baj volt az e-mail címmel!? Én nem értettem a lényegét mikor olvastam a FAQ ot. Vmire ezt még használni szeretnék, a jövőben, amelyre nem jó az e-mail cím. (szvsz) Ugye battlenet 1.0 nál a nick nevekkel lehetett kommunikálni a játékok közt. (SC1 D2) Battlenet 2.0 nál meg kellet adni a real ID -t, mely az az e-mail cím amivel regelt az ember a bnetre, és így lehetett játékok közt könnyedén kommunikálni. Most ezt lehet ilyen adatvédelmi kutyafüle, hogy ha azt az e-mailt megtudják, és látják mi minden van az accounton, azokat törik fel… (értem annak: olyannak megadod a real ID-t akit nem ismersz, és kiderül azért ismerkedik, h hackeljen… ) Mindenesetre aki jobban tud angolul, olvassa már el a FAQ ot ami a battle tag ról szól. Esetleg fordítsa le! :) jó8!

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.