Koreai lokalizációs problémák

Hamu . Hírek 457

 Nagyon rég volt téma az oldalon a Diablo III besorolása. Az államokban 17-es karikát kapott. Európában a bbfc 15-ös karikát adott rá, a PEGI 16 évet határolt be minimum korhatárnak, az utóbbi érvényes nálunk is. Ázsiában viszont nem ilyen egyszerű a helyzet, Taiwanon 18-as karikát kapott míg Kínában, és Koreában egyelőre nincs meg a döntés. Az utóbbi két helyen Bashiok állítása szerint a 17-es karika a cél.

 A probléma feltehetőleg főként az RMAH, de természetesen ezt a Blizzard se nem tagadta, se ne alapozta meg. December közepén egy Koreai gamer oldal a gamemeca adta hírül, hogy a játék lokalizációjának 90%-a már kész. Ezelőtt is az RMAH volt a híresztelések fő forrása, mivel a GRB (Mint a PEGI Európában) komoly problémákat látott az RMAH-val kapcsoltban, amit összefüggésbe hoztak az ottani szerencsejáték törvényekkel. A Blizzard beadta a fellebbezést, mert szerinte semmi törvénybe ütköző nincs az RMAH-val kapcsolatban. A szerencsejáték Koreában 18 év felett lehetséges csak, ezt a Blizzard természetesen el akarja kerülni, és szeretné minél lejjebb tolni a játék korhatárát.

 A napokban jött a hír, hogy ismét késik a Koreai besorolás. “Alaposabb vizsgálatra van szükség.” Ezen kívül, semmi hivatalos információ nincs a döntés elhalasztásának okáról, de ez ismét friss tápanyagot biztosít az RMAH-val kapcsolatos összeesküvés elméletek támogatói körében.

 Forrás: incgamers, dualshockers, battle.net, thisisgame

Comments (18)

 • avatar

  Lamek

  |

  [reply]@Zoro (#17):[/reply]De kaptunk szép új videó jeleneteket :) 3 mat

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Lamek (#16):[/reply]Én is néztem 10 órája… Hátha a release date… Erre a megkésett 15éves összefoglaló… Vicc…

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Den (#12):[/reply]Mikor 2008 nyarán kiderült, hogy készül a Diablo III, már akkor fent volt sok bolt polcán egy random megjelenési dátummal. Ez azóta is így van, mindig csak csúsztatnak kicsit a feltüntetett dátumon. Ennek ellenére az Amazon azért kavart egy kis port, mert az mégiscsak egy nagy cég még világviszonylatban is (meg mert egy rakat unatkozó ember elkezdte kavarni a sz*rt :D), de Blizzard egyből kijelentette, hogy nem kivételeznek senkivel sem, a terjesztők, játékosok, terhes anyukák, kiskutyák is ugyanakkor fogják megtudni a megjelenés dátumát. Ez logikus is, hisz ha nincs hivatalos bejelentés, miért is mondanák el akármelyik cégnek is, hogy aztán egy túlbuzgó munkatárs meg világgá kürtölje.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Drokusan (#11):[/reply]Tuti unatkozó ps-es volt, mert azért csak nem vétenének olyan hibát a dátumban, hogy a nap után . helyett ,-t írnak. :D De, ha ez nem győzött volna meg, a Diablo-s háttér is el van csúszva, mert a jobb szélének a kép tetején lévő Erkunden gomb szélével kéne egy vonalban lennie, arról nem is beszélve, hogy még csak nem is így néz ki a hivatalos dobozkép, meg a kisebbik karikában el van csúszva az R, és hasonlóan el van szúrva a III is, el van csúszva az egyik I, meg Digital Client helyett Digital Version-nak kéne lennie, meg You play in: helyett You will play in:-nek kéne lennie, meg Available languages in North America betűtípusa el van szúrva, meg System Requirementss helyett System Specifications kéne, meg Next helyett Continue… Folytassam még? :D Rengeteg sebből vérzik, nagyon amatőr hamisítvány.

  Reply

 • avatar

  Radoxx

  |

  De várom már az első sikeres RMAH-os üzletemet! :)

  Reply

 • avatar

  Den

  |

  hírbe hozták már az amazon.de vel kapcsolatban egy májusi megjelenést, de azt hiszem ez a flegma, irritáló Bashiok cáfolta hogy addig csúszik egészen a release, de lehet tévedek és rosszul emlékszem..

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  milyen rmahval kapcsolatos osszeeskuvesi elmeletekrol van szo amugy?

  Reply

 • avatar

  Den

  |

  Nagyon várom a játékot, megis fogom venni remélem előbb, mint utóbb. Ebben az egész kiadás mizériában nincs semmi különös, nincsenek release szinten és kész, majd megjelentetik ha meglesz minden.
  Inkább ez legyen, mint az SWtorhoz hasonló félkész, röhejes supporttal ellátott, bugoktól hemzsegő játék. Aki végigvitte a jelenlegi contentet lvl 50 es szinten, tudja miről beszélek. A játék feelingje 10/10, de a sok bug kinyirja , pvp játszhatatlan normálisan, fps borzalmas, no UI, nem érkezik meg a mail csak 1 helyen tudod megnyitni az egész galaxisban, nincs combatlog, messziről dpselsz egy mobot pl 30m + ról nem látszik a dmg, szoba közepén beragad a karid, unstuck nem működik csak a 20. relog segit, ami ha sor van a serveren nagy szívás és reggelig sorolhatnám. Support 1 hete nem reagál arra hogy levontak a kártyámról még 1 játék árát, amikor csak 1et rendeltem…
  csak azért eresztettem hosszúra, mert egy félkész játéknál a “soon” 10000x jobb!!
  Aki kiakarja probalni az sw-t, fun kb 1-2 hónapig azért, uborka szezonban elmegy,

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  Az SC2 vel is volt valami huza vona ha jól emlékszem, lehet egy két emberke megszedi magát ebből a kis kavarásból és azért van ez így…, de a BLIZZARD valahól azt is nyilatkozta, hogy nem törekszenek globális megjelenítésre, mert nem látják értelmét. Ha egy területen megjeleníthető lesz akkor ott kiadják.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@Hamu (#2):[/reply]Na, így már világos. Csak hazánkból tudtam kiindulni, de úgy marhára nem láttam értelmét a dolognak, de így már érthető. Köszi a felvilágosítást!

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Valahol már mintha olvastam volna erről egy elméletet hogy talán ez lehet az egyik oka hogy csúszik a D3, mert (legalábbis a cikk író ezt feszegette) a blizz a globális megjelenést célozza meg és amíg ezek a kérdések nincsenek lezárva ott (és akkor máshol) sem jelenhet meg a játék. A blizzard viszont azt reagálta hogy a fontos lenne nekik a globális megjelenés de ne gondolja senki hogy emiatt csúsztatnák a megjelenést, ha másképp nem megoldható ott később lesz kiadva és kész. A bejegyzés írója viszont hozzátett valami olyasmit (ha jól emlékszem), hogy a blizzardtól nem állt távol sosem hogy kiadás után igazgassa polírozgassa a játékot, szóval ha a kiadással minden rendbe menne már végülis kiadhatták volna.

  Szóval lehet badarság de az is hogy jobban érint minket ez a korhatár cécó mint gondolnánk.
  Jah és hogy a diablo 3 RMAH al szerencsejáték lenne ? szóval ezek a szervezetek kapizsgálják már :)

  #3 45 óta két korea van. Ami a blizzardot érinti (és nem véletlenül) az a Koreai Köztársaság (Dél-Korea) amire meg te céloztál a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea).

  Reply

 • avatar

  Drez

  |

  Elvileg ma születik meg a döntés. Reméljük Cash-out nélkül már nem problémáznak vele.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@drmilo (#3):[/reply]Az a másik Korea te, és nem hiszem hogy ott szó van bármiféle választásról is…

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Minden figyelem az elnökválasztásra fordul, meg készítik elő a háborút, nem érnek rá ilyenekkel foglalkozni :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Tristram (#1):[/reply]Nem vagyok Korea szakértő, de más játékoknál kapcsolatban, olvastam, hogy elég komolyan veszik, a vásárláskor a dolgokat, talán wow-nál vagy Aionnnál volt nem tudom hogy az accounthoz talán személyi számot is kellett csatolni hogy játszhasson az ember. Illetve ott nagyon mennek az amolyan Gameshop vagy mi a neve ahova beülnek kifizetnek 2-3 órát és játszanak azzal ami van, ehhez vannak ott külön kedvezmények is hogy sc2-höz wow jár meg ilyenek talán, és ugye ha akarsz dio-zni, és mivel ezeket a helyeket eléggé ellenőrzik, és szabályokhoz kötik, így minél alacsonyabb a korhatár, annál nagyobb lesz a forgalom, annál nagyobb lesz a bevétel, annál több account lesz ami élni fog, ergó annál nagyobb a profit.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  Miért olyan fontos, az a +-1 év? Gondolom nem ingyen megy a “háborúskodás” a helyi törvény embereivel. Vagy az ottani szülők véresen komolyan veszik a korbesorolásokat, és emiatt tényleg olyan nagy lenne a veszteség a meg nem vett példányok miatt?

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.