Apró

Hamu . Béta, Hírek 452

Néhány apró érdekességet árultak el a kékek a hétvégén.

Elsőnek egy részlet a Tooltip-ekről. A kékek szeretik az egyszerű Tooltipeket, de elismerik, hogy szükség van egy részletes leírásra is. A Game Guide-ban az egyszerű Tooltipek kaptak szerepet, de játékon belül minden skillhez tartozik egy összetett leírás, amit megnézhetünk ha valami nem világos.

[Quote]To follow up on a couple of things that I said I would in this thread:

We’re looking into adding a toggle option for Advanced/Simplified tooltips. We don’t know when or if this feature will make into the beta, but it is an option we want to include.

We like Simplified tooltips being enabled by default, but agree that finding out how to view Advanced tooltips currently isn’t very clear. We don’t think it’s a bad idea to provide instructions through some sort of hint or loading screen tip and are considering adding something to that effect in the future.

Simplified tooltips have been adopted in the Game Guide. For each class, Simplified tooltips will display on in the Active Skills page. Individual skill pages, though (ex: Bash), will display the Advanced tooltip.
[/Quote]

[Quote]Can we have the original TP sound effect ?
This is actually something we’re looking into. :)[/Quote]

Vagyis a Town Portal hangja jelenleg még eldöntetlen.

Egy rajongó aki kéri vissza a játékba az Exocet betütípust, ami a korábbi Diablo sorozat jellegzetes betűtípusa volt. Elismerik hogy ez lenyűgöző betűtípus volt, de a jelenlegi formájában biztosan nem fog visszatérni, mert sokszor nehezen volt olvasható, különböző hátterek esetében.  De bizonyos helyeken fel fog bukkanni a játék során.

[Quote]Bring back Exocet font for Diablo 3!
This font, while awesome, can be pretty difficult to read, especially against certain textures and colors. We’ve preserved its legacy in key places throughout the game, but ultimately we prefer a cleaner-looking font face for item names[/Quote]

És végül egy érdekes történet következik, bannolás a bétából gold farmolás miatt. A történet lényege, a srác valamilyen stratégiával 11000 gold/órás nyereségre tett szert. Ezt a tárgyak Salvage-vel érte el. Aminek hatására a Blizzard bannolta őt, gold farmolás miatt. Most felmerül a kérdés. Egy béta szakaszban lévő játéknál, nem pont az a lényeg, hogy az ilyen hibákat megtalálják és javítsák?
A történetről többet itt tudhattok meg a diablosanctuary fórumáról kiindulva.

Forrás: incgamers, diablosanctuary

Comments (30)

 • avatar

  gyufa

  |

  [reply]@Resouler (#14):[/reply]Néhány dolgot figyelmen kívül hagysz, pl. a játékosok döntő többsége csak addig játszik, kereskedik, arénázik amíg élvezi és nem úgy áll a játékhoz, hogy ez lesz az elsődleges bevételi forrása.

  D2-vel is jelentősen jobb bot, maphack és neten vásárolt cuccok nélkül játszani, csak a barátlistán lévő játékosokkal. Így sokkal tovább élvezetes marad a játék mint csalással vagy pénzzel összerakott karakterrel.

  D3 aréna hasonlítani fog SC2-höz olyan szempontból, hogy csak ha a legeslegjobbak vagy a legesleggyengébbek közt vagy, akkor nem 50% hoz tart a nyerési esélyed, szóval a vásárolt cuccokat pár aréna meccs megnyerése után kiegyensúlyozza.

  Olvastam valahol, hogy a különböző valutákhoz külön rmah lesz, ami kb azt jelenti hogy csak magyarokkal tudsz kereskedni rmah-ban. (ebben nem vagyok biztos, javítsatok ki ha tévedek)

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  [reply]@Ohyner (#28):[/reply]Jól tudod. Ráadásul az ominózus poszját így fejezte be:

  “Blizzard has quite a lot of work to do on their auction house, it is no where near ready for release. Here’s hoping they get it right, and that people like myself force them to make corrections where needed.

  PS: Will this make it into live? Most likely, though I think it will greatly reduce the value of crafting materials, so I wouldn’t mind if it got the axe. Just make vendor items impossible to salvage. End of problem!”

  Az utolsó két mondat a legfontosabb.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  Javítsatok ki ha tévedek, de én úgy tudom, hogy csinált egy videót, amit közzétett az interneten. Nekem ez nem úgy tűnik, hogy ő most magának megtartva a titkot edzett a tényleges megjelenésre.

  Reply

 • avatar

  Pet

  |

  [reply]@Resouler (#26):[/reply]Nem állt le, mert az év üzletét látta a dologban, de igazad van, mert tényleg hülye vagyok, hogy még válaszolok is neked :/

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [author]Pet (#25):[/author][quote]A béta játékosok azért kaptak kulcsot, hogy segítsenek megtalálni a hibákat, amit ö el akart tusolni, hogy pénzt keressen vele (ha igaz). Ha így nézzük, akkor pont az ellenkezöjét csinálta, mint aminek a béta a célja, ezért szerintem jogos, hogy nem tartanak rá igényt a fejlesztés alatt.
  Mellesleg, ha azért húzódik a megjelenés, hogy egy tökéletes rendszert építsenek ki, akkor soha nem fogják kiadni, mert tökéletes nem létezik[/quote]

  elnézést de jó hülyevagy :D már csak azért ha el akarod tusolni akkor nem az az első hogy teszt ből megnézed mennyit szedsz ki 1 ora alatt és annyiban hagyod? ő 11k t keresett óránként és nemáltmeg az első óránál… szóval nemhiszem hogy a jövőben számított erre a csekélységre:D

  Reply

 • avatar

  Pet

  |

  A béta játékosok azért kaptak kulcsot, hogy segítsenek megtalálni a hibákat, amit ö el akart tusolni, hogy pénzt keressen vele (ha igaz). Ha így nézzük, akkor pont az ellenkezöjét csinálta, mint aminek a béta a célja, ezért szerintem jogos, hogy nem tartanak rá igényt a fejlesztés alatt.
  Mellesleg, ha azért húzódik a megjelenés, hogy egy tökéletes rendszert építsenek ki, akkor soha nem fogják kiadni, mert tökéletes nem létezik :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Norton (#23):[/reply]Rendes leszek, persze megkönnyíti a dolgomat az is, hogy rendesen fizeted a havi védelmi izé támogatási díjat a nonprofit alapítványunkba.
  Jelen pillanatban jobb dolgom is van mint moderálni, fél percenként nyomogatom a z F5-öt a tantárgyfelvételis lapon, hogy nyissák már meg, mert nem akarok szívni, a rendszer 5 perc után simán kidob, és jelen pillanatban nem merném megnézni hogy visszaenged-e :D
  De amúgy jó cikk, amit írtál már múltkor olvastam.

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  [reply]@Resouler (#22):[/reply]Pár éve bevett szokás SK írott guide eladása, sőt volt aki coach rendszert alakított ki. Pénzért foglalkozott veled személyesen és személyre szabva adta a tanácsokat face to face.
  Nem reklámozni szeretnék, de akit mélyebben érdekel a téma, magyarul is olvashat róla a GH blogon, rövidített link: http://bit.ly/y5reZL

  Bocsi ha reklám, Hamu jogod van habzó szájjal üvöltve törölni :)

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  én érdekesnek találom hogy wowban ezért nem büntetnek vagy csak nem büntettek fasztudja…. engem elég rendesen felháborít hogy mi az hogy nem tudom megosztani a praktikáimat mással aki hajlandó lenne a tanítványom lenni és mint egy tanár ezért kölcségtérítést várnék xD

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Beer (#20):[/reply]Nahh ja. én úgy olvastam a hírt pár helyen hogy.
  1. A srác reggel nem tudott belépni a bétába
  2. Kapott egy automata levelet, amiben bant írtak a gyanúsan nagy pénzforgalom miatt.
  3. Felhívja a supportot hogy, mi van. Ők elküldik mert még nincs diablo 3 supportjuk, a fórumra menjen a problémájával
  4. Ezután kapott egy másik levelet, hogy a Gold guide-ok árusítása tilos, ezért lett bannolva a srác.

  Ezektől függetlenül, nem akarok én senkiből sem mártírt csinálni, és aki eulát vagy tos-t sért az kapja meg a büntetését, de egy olyan dologért bannolni valakit amit még jelzem még meg sem tett, hát nahh. Tudom jól hogy megtette volna, de ez olyan, hogy azért tartóztatnak le adócsalás miatt, mert 2 év múlva nem fogsz adót fizetni.

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [reply]@ (#19):[/reply]Attól, hogy pillanatnyilag nem árult guide-et, még ugyanúgy lehet bannolni. Egyébként ezt az “utólag módosította” dolgot hol olvastad? Ha jól veszem le, a sztori annyi, hogy a csóka egyik reggel nem tudott belépni a Diablo III bétába, írt a support-nak, hogy wtf, ők pedig leírták, hogy a dolgot kivizsgálták, a hozzáférést felfüggesztették, amit semmilyen körülmények között nem állítanak vissza. Majd később jött a levél, hogy a ToS megsértése miatt bannolták a srácot.

  Személyes tapasztalat, hogy a Blizzard konkrét indokot sosem ír a ban-ra, nagyjából 2-2.5 hónapja jártam hasonlóan, volt egy elfekvőben lévő D2 kulcsom, és mivel 99-et akartam csinálni, ezért fel is telepítettem, ám amikor be léptem volna Bnet-re, kiírta, hogy a cd kulcs disabled. Írtam is egyből a supportnak, mondván legalább 7 hónapja nem használtam a kulcsot, és kölcsön sem volt adva senkinek, csak én tudtam, hacket ezen a kulcson sosem használtam – never ever… -, tehát egyszerűen nem lehet banned. Kb pont lekakilták mit mondok, lazán benyögték, hogy már bizony ez a kulcs (amit ugye 7 hónapja elő sem vettem, és senki sem használhatta rajtam kívül) bizony bannolt, és így jártam. Ennyi a sztori. Gyanítom itt is ez lehet. Valamiért bannolták, ami talán jogos, talán nem, majd benyögték, mikor pontosítást kért, hogy megszegte a ToS-t.

  Ilyen a popszakma, mondhatni.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@BussardRamjet (#18):[/reply]Pillanatnyilag nem árult goldguide-ot. Illetve a Blizzard csak utólag módosította a bann indokát arra, hogy EULA-t/TOS-t sért egy gold guide árusítása, ami persze jogos is.

  Reply

 • avatar

  BussardRamjet

  |

  A világért sem védeném a Blizzard-ot, de ha jól tudom a srác azért lett bannolva, mert megsértette a TOS-t, nem azért mert talált egy loop hole-t. Ha jól tudom game guide-okat árult pénzért.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@Ohyner (#12):[/reply]Teljesen igazad van, de elmondom, hogy értettem.

  Ha a gold AH ár (és ezzel a gold értéke) valamilyen szinten stabilizálódik és ezzel párhuzamosan az RMAH is, akkor van egy kialakult status quo.
  Ha valaki rájön, hogy tud hirtelen rengeteg goldot farmolni, akkor egyedül bele tud szólni a gold status quo-ba és fel tud vásárolni adott esetben mindent, ami az AH-n van (vagy sok mindent).
  Így ő ki tudna alakítani mesterségesen magas árat a gold AH-n, és monopóliumot csinálni. Ezzel a mahinációval nagyon sok gold-ra tehetne szert. Ez csak játékpénz így nem is érdekes.
  De mi van ha ugyanez megtörténik, viszont a kivásárolt termékeket nem goldra forgatja vissza, hanem feldobja az RMAH-ra? Akkor bizony már valódi pénzre megy a játék. Rövid idő alatt elég sok keresetre tehetne szert az illető, mire a Blizz megoldást keres rá.

  Így értettem a gold-AH problémákat, mert bár az árak nem gerjesztettek az aukciós házban, de mégis lesz a goldnak egy relatív “értéke”, főleg a valódi zöldhasúakhoz viszonyítva.

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@ReflX (#15):[/reply]unatkoztam bocs :D de amúgy most hogy így leirtam így rádöbbentem hogy ha eddig valaki ezt nem tudta… xD na mindegy :D mostmár tudatosan lesztek rabszolgák!:D gl hf xD

  de amúgy sokan nem gondolkodnak ilyeneken csak játszanak :/ szerintetek ez baj? vagy jobb is hogy csak kevesen filozofálnak ilyenekről?:D

  +

  Ugyebár van ez a SOPA törvénytervezet ami a készitői jogokat védi filmeknel stb.. amiért most életükért harcolnak a megau. fejesei :D azért bevezetnék egy olyat hogy a játékokban nem merülhet fel a pénz csak ingame valutában 1 részt meg igen durván rombolja a játékélményt mástrészt mert csóróságvan és mindenki arramegymajd hogy neki is jusson egy szelet de igy nemfog :D harmadrészt mert mi szenvedünk és ők meg lehúznak dehát ebből nem lenne semmi mert kapitalizmus van és mielőtt benyujtanám vagy 100% os lejáratást kapnék a média előtt stb… vagy egy golyót a fejembe xD

  ja és a legnagyobb ok amiért leirtam mindent az az hogy az igazság az mindenkinek jár! csak van aki nem kapja meg … én megadom:P

  Tudjátok mit hiányolok 1 játékból így a diablo2 után? egy használhatatlan gombot :D mint a diablo2 chaten:D a “Gem” :D amit tudsz aktiválni és deaktiválni lehet hogy nincs igazam és jó valamire :D de jópár év d2 áll a hátam mögött és lehet hogy szégyen de foggalmam sincs hogy mire jó az a gomb:D szerintem ha nem csak én vagyok így vele és senki nem tudja:D akkor irni kéne a blizzardnak egy remekbeszabott levelet amiben megkérdezzük őket hogy mire is jó az a gomb :D azon kívül hogy az őrületbe kerget:D

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [reply]@Resouler (#14):[/reply]Hát szerintem most sikerült egy elég triviális dolgot túldramatizálva baromi hosszan leírnod. Ettől függetlenül igaz.

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [author]CraftyFOX (#7):[/author][quote]Mindenképpen érdekes ez a ban dolog. Természetesen semmi értelme banolni valakit egy bétábol mert exploitokat használ ki, pont az az egyik értelme a bétának hogy ezeket szűrjék. Külön érdekes hogy ez a blizzardnál esik meg ahol emlékszem anno néhányan azért úszták meg Wc3 ban a “pause hack”-el való bűvészkedést, mert mint később kiderült, a hack egy programhibára épült, amit a blizzard 3-4 év alatt sem vett észre s emiatt saját felelősségüknek tekintették az ügyet, pedig akkor már egy kiadott gameről volt szó, és arról hogy más játékosok kárára történt a csalás.
  Ahhoz képest ez a szigor egy bétában teljesen érthetetlen. Alighanem három dologról lehet szó.
  Az egyik esetben szimplán példát akarnak statuálni, bemutatni hogy résen vannak, és bárki aki gyanúsan ível felfele feltételezhetően nem egyenes úton jut a goldjához (mert egyenes úton szerintük nem lehet könnyen sokat szerezni különben értéktelen lenne) s mint ilyen le lesz fülelve ki lesz banolva mielőtt pénzé alakíthatná összebűvészkedett vagyonát.
  A második esetben egy automatizált rendszer van résen ami megjelöli azokat az eseteket ahol gyanús a “pénzmozgás”, és a gazdasági katasztrófát elkerülendő egy gyors banal blockolja is a további tevékenységeket. A banolt srác egyik bejegyzésében kétségét fejezi ki az ügyben, hogy a blizzardtol kapott levele egy automatikus rendszer szüleménye, annak helyesírási hibáira hivatkozva. Én ezt magában gyenge érvelésnek tartom tekintve hogy az automatikus üzeneteket is emberek írják meg előre, és igen emiatt lehetnek benne elírások természetesen, önmagában egy elírás nem bizonyíték egy üzenet automatikus vagy nem automatikus mivoltára, szóval ezt a második lehetőséget ez alapján azért nem zárnám ki.
  A harmadik eset hogy valóban valahogy megpróbált anyagi hasznot húzni az exploitból és értékesíteni ötleteit természetesen third party bevonásával. Ez esetben a blizznek megint gyorsan be kellett mutatnia ki a boss és hogy itt többé nem lesz third party pénzgyártás, amellett hogy etikátlannak is találták hogy nem a blizzet értesíti az exploitrol hanem inkább eladná. Ezt az eshetőséget egyébként nem tatom túl valószínűnek tekintve hogy mekkora feltételezett piaca lehet egy szimpla bugnak egy szimpla béta játékban, amit még 50 ezerszer kijavíthatnak megjelenés előtt. Szóval ez a verzió erősen kétséges hogy létezik egyáltalán.
  Az exploit maga egyébként olyan egyszerű hogy bárkinek eszébe juthatott volna még, s mint említettétek wowban is előfordult. Amit érteni kell ezekkel kapcsolatban, hogy időről-időre mindig lesznek ilyen és ehhez hasonló gazdasági kiskapuk, és hogy ezek mindig szezonálisak lesznek, ami ma még működik holnap a patch után már nem fog. Ezért a blizzard nem büntethet meg senkit, főleg nem banal, és főleg nem már a bétában ahol még tétmentes, sőt szerencsés ezek feltárása.[/quote]

  Akárhogy nézzük a blizzardnál “zs**ók” vannak lehet hogy a gyerek is el akarta adni de lényegében az ha ez live ban előfordult volna és tegyükfel csak a gyereknek jut eszébe és van annyi esze hogy 1 honapig megtartja magának az ötletet ezalatt csilliokat farmol a goldból és pénzé teszi még az is a blizzardnak lett volna jo valamilyen szinten mivel ő kap részesedést a dologbol meg a pay-pal nekik semmibe nem kerül hogy valaki elad valamit a d3 ah-n mondjuk lovéért mert nem ők veszik meg.

  A blizzardról annyit hogy ha nem új játékról beszélünk akkor nemigen foglalkoznak vele lásd diablo2… azt csinálsz amit akarsz szarrá botolhatod a fejed… le se szarják … néha csinálnak 1 bann kört csak hogy példát statuáljanak de mire ők megcsinálnak 1 ilyen kört addigra 1 3nd party oldal 100x vagy 1000x megkeresi az elvesztett cdkeyek árát.

  Az meg a másik hogy szerintem a 3nd party oldalak nagy részét maga a blizz üzemelteti csak azért hogy még a kokacot is ők tegyék az almába + haszonért…

  Az egész a rabszolgaságon alapul amúgy főleg a diablo3-om.

  Megveszed a játékot. miért veszed meg? mert rabulejtett.
  Utána farmolsz annak látszatában hogy “spíler” leszel a játékban.
  Ezután megpróbálsz frankón kereskedni. Miért? Mert be kell valjuk olyanok vagyunk ha játékról is van szó hogy Dominálni akarunk meg akarjuk mutatni hogy ki az Alpha Hím xD.
  Miután megmutattuk hogy ki az és már belemerültünk a játékba talán közel 1 honap alatt már kivülröl tudjuk a book of caint már ha bemegyünk az iskolába becsukjuk a szemünket már akkoris a csontvázakat .és a bossokat meg a hentelést látjuk. Ekkor jön el az a korszak amiután a blizzard MÉG JOBBAN profitál rajtunk. Akárhova kérhetjük a pénzt amit egy másik zombitól kapunk 2 lehetőség van:

  1. paypal : ha ide kéred 2 ZS húz le 1x a blizzard x összeggel 1x a paypal mert tuti átakarod utalni a saját számládra az ingóságot amit nagynehezen megkerestél.

  2. A blizzardos egyenleg. Amivel te feltudod rakni a cuccokat amit a rabszolgamunkád alatt megkerestél és ezzel kitudod fizetni AZT HOGY FELRAKSZ EGY CUCCOT a pénzes ah ra persze kezdetben heti 2-3 cucc felrakása ingyenes hogy beinduljon a profit RAJTAD és ha te sikeres vagy ők milliárdszor sikeresebbek. Gondoljatok bele mennyien veszik meg majd a diablo3 at már csak a NEVÉÉRT! Akármilyen szart is csinálhatnak megvesszük… de persze valószínüleg nem lesz az mert már ismerjük öket…

  egy kis szerkesztés ide:

  Na elfelejtettem de eszembe jutott hogy miért is jo a blizznek ha hozzájuk rakod a lovéd mivel akkor valószínüleg fan cuccokra vagy játékokra költöd amivel szintén rabul ejtenek … legyen ez wow sc2… sc2 nel pl az új kiegészítő vásárláson van csak a hangsúj minél gyakrabban akarják kiszarni a 20k hufos kiegészítőket hogy minél több embert huzzanak le… eközben rendezik a versenyeket hogy megmutassák hogy ha játszol nyerhetsz vele… ne dölj be… akármilyen jó lehetsz… de most komolyan beszélek… magyarországon élünk ha mondjuk akad egy lehetőség és kimész megnyered maximum akkor most mondjuk vegyünk például 1 dream hack et ha jóltudom őkis tolatjak az sc2 meccseket meg a többit na mindegy… az egész arra megy hogy ha invitational… akkor csak az kap meghivást akinek csúcsfasza szponzora van… ha nemaz akkor meg annyira high hogy chuck norris-t kettétöri az akaratával bár azt kétlem:D
  szóval bekell látni hogy egy ilyen Elmecsapdába üznek minket ahol “lefejnek” vagy “munkával” vagy pénzel:D Lehet hogy egy kicsit chaosnak tünik amit leirtam ide nektek:D de ne felejtsétek el hogy a Chaos-ban is van rendszer.

  Szóval ha te nyered a kört ők nyerik a meccset lehet hogy most hülyének néztek:D de függök vagyunk be kell vallani első lépés a beismerés. Lehet cigaretta függőnek lenni lehet drogfüggőnek lenni lehet italfüggőnek lenni ezért lehet játékfüggönekis lenni mindenből létezik függőség.

  A blizzard amit csinál az konkrétan virtuális rabszolgatartás :D és mi olyan hülyék vagyunk hogy VIDÁMAN DALOLVA! szenvedünk! mivel betekintést nyertünk egy brilliáns elmébe aki kitalálta a diablo-t és meg is valósitotta… nemtudom mennyire vettétek észre hogy a diablo-t teljesen megváltoztatták. 100% osan… se betütipus mint láthatjuk. se semmi jobban hasonlit a wowra… csak diablo álruhában. amilyenek ezek a fel equipelhető itemek az kész röhely… túlságosan komolytalanok… még a diablo2 ben is jobban néznek ki az itemek realisztikusabbak… mellesleg ezen is lehet látni hogy felőrölték már a condor games-t… 100% osan mivel ugyebár ők találták ki… ők csinálták az 1 et talán félkészen csatlakoztak a blizzhez utána blizzard north lett a nevük és megcsinálták a diablo 2 őt … és most kapunk egy ilyen 3d s álruhás felülnézetes realtime action wow copy-t amit megveszünk a nevéért vagy azért mert jó a történet és raboskodunk mert meg akarjuk mutatni ki itt a jani.

  Nem ócsárolom a játékot mert szerintem is frankó :D csak azért irtam le hogy tudjátok ti is hogy mire válalkoztok… volt egy apple ös dev aki csinált 1 franko gamet iphone ra … tudjatok ott minden fizetos azon a szaron mert televannak lovéval amerikában na mindegy… kitalálta hogy mindenkinek az egyenlegéről aki játszik vele lehúz 1 centet. És mivel jó volt a játék. És senki nem perelte volna be egy cent lopásért. Ezért milliárdos lett.. tény hogy rájött az apple és kivágták a cégből de ekkor már neki mindegyvolt…

  és akkor most ha összehasonlitjuk. mi tudunk róla hogy lehúznak és nem 1 centel az fix:D és ők azért nem csinálnak semmit… jó megcsinálták a játékot… én meg megvettem … diablo3 ban is kapitalizmus van is meg lesz is mint a világban ahogy live lesz jön a sok lóvés fószer meg csajszi kivásárolnak minket cuccunk nemlessz ők meg lesznek a spílerek mert televannak lóvéval! és ők ezen akkor nyernek amikor csak azért fognak elverni mindenkit arénán mert felvásárolták az egész ah t annyi goldot vettek hogy szanaszéjjel van enchantolva a ruhájuk stb… és akkor amikor bemész egy ilyen 4v4 arénára kikapod őket ellenfélnek mondjuk egy másodkategóriás gearben ami nem olyan rossz elmentek arénázni és kikapjátok a pénzes csúcskategóriásgeares embert aki játszani sem tud de eltol két spellt és megöl mindenkit… jó persze sokan úgy vannak vele hogy a jót megtartják és ha esikmég eladják… :D de úgy barátaim nem lehet sikeresnek lenni főleg az első hetekben. Az első hetekben arról szól a játék hogy ki a pénzes és hogy ki szeretne hasznothuzni a játékon. Mert ahol van eladó ott van vevő is. Mivel mint mindenki tudja a játék elején a legerősebb a piac ezért akkor kelnek el jópénzért a cuccok mint diablo2 ben.. csak ott nem pénzt kerestünk hanem rúnát… látszik hogy a condorosok nem azért csinálták a játékot hogy rajtunk hizzon a májuk :D ök elkérték érte a pénzt amiért megcsinálták azért hogy haszonlegyen rajta hogy ezzel eltudják látni a cégüket… na mindegy csak fel akartam világosítani mindenkit hogy ha a játék elején talál valamit és hasznot akar abban a pillanatban rakja ki a csúcsrare itemet 150euróért és megfogják venni akármilyen drága is az item ha van olyan jó kezdetben és még nincs olyanja senkinek… mint tudjuk ha már másnak is van akkor lassan de biztosan értékét veszti a dolog…

  Namost már többször taglaltam hogy miért irom le amit irok és a ti érdeketekben higyjétek el megkérem a kedves moderátorokat és site administrátorokat hogy cenzúrázatlanul maradhasson fent a commentem ha kifér :D respect mindenkinek aki elolvassa és szivesen fogadom azokat a commenteket is amikben nem értetek velem egyet.

  Rólam: Nos én kéremszépen multi gamer nek nevezem magam és szeretek tradelni :D de komolyan az az élmény amikor csinálsz egy jó trade-et felbecsúlhetetlen:D vagy akár átversz valakit vagy átsem kell verned mert tudatlan! és te ezen profitálsz és amikor közlöd az emberrel hogy mennyit ért a cucc amitől semmi pénzért megvált annak a reakciója felbecsülhetetlen. Én 100% os kárörvendő vagyok… tegyükfel elesik egy néni én helyben kiröhögöm mielőtt felsegíteném… na mindegy:D Igen wowoztam archlordoztam cabaloztam stb… elég sok játékkal játszottam amiben volt mód a tradelésre. Ritkán csinálok ilyet hogy írok egy regényt de most megtettem:D :P

  +1 kis story amit bátorkodtam felfedezni biztos sokan tudnak már róla de lehet hogy nem mert éppen nem nézték. Wowban amikor csinálni akarsz 1 free tialt van ott egy kis videó… és ez miért vicces? mert voltak olyan barbárok hogy felbéreljék chuck norrist hogy csináljanak vele egy videót amiben azt taglalja hogy több mint 10 millióan élnek a wowban és tudjátok miért? MERT CHUCK NORRIS MEGENGEDI NEKIK! és utána benyög egy ilyen hogy What is your game? xDd

  Na mindegy egy kicsit bolond vagyok de ez van :D köszi hogy olvastatok!

  szerk: hmm lehet hogy könyvet kéne irnom xD öszintén ti elolvasnátok?:D ha mondjuk lenne egy olyan könyv ami a játék függőségről szólna és nem lenne drága ? konkrétan nem sokkal kerülne többe mint a nyomtatás ára legalábbis úgy lehetne vele sokat kaszánli :D:D olcsó és jó könyv az egyenesen arányos a sikerességgel!:D

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  [reply]@Norton (#9):[/reply]Annál inkább tudhatná már a blizz hogy mi a helyzet. Egyébként csak rövid utalásként hívtam exploitnak hogy ne kelljen mindig kiírni hogy “vendortól veszel egy itemet, azt alapanyagokra bontod és az alapanyagot adod el és ezt használod ki hogy sok goldod legyen”
  Így vagy úgy nem várt gazdasági mechanizmus kihasználása….. az meg, hogy miért nem várt, hát mert a blizznek még a wow példáján sem jutott ez most épp eszébe, hát ennyi.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  [reply]@Bello (#10):[/reply]Az AH és gold rendszerhez vajmi kevés köze lesz a blizzardnak amint kijön a játék. Ahol kereskedelem van, ott a játékosok szabják az árat, ők alakítják az üzletpolitikát. Minden online játékban így van.
  Lesz egy szűk kör, akik irányítják majd az árakat, a többieknek meg csurran cseppen valami esetleg.
  A gold meg igazából maximum a mmo világában értékálló. Bár a dialo 2-höz képest valószínű nagyobb értéke lesz a goldnak, de mint minden single vagy coop játékban itt is értéktelen lesz rövid időn belül.

  Ez csak a személyes laikus véleményem.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Amúgy a gold-farmolással kapcsolatban ha megengedtek 2 sztorit, ami egy kicsit off, mert WoW-os, de idevág, mert AH rendszerrel történt.

  Az elsőt én csináltam, a másodikat az egyik haverom.

  1.
  WoW-ban kijött egy új enchant recept. Megnéztem mi kell hozzá és ráálltam az egyik essence összetevőjére, amit eredményesen csak egy helyen lehet igazán farmolni. Volt egy szabad hetem, így pár napig csináltam ezt a rendszert. Farmoltam és akadályoztam ebben másokat. Az ah-n felvásároltam minden alacsony árast és megszabtam egy irreálisan magasat. Ha valaki tudott szerezni cumót és alám ígért egy picit, annak én is egy csöppet alá mentem. Nekem nagy mennyiségem volt így gyakorlatilag monopóliummá váltam. Ha valaki alacsony árral dobott fel essencet, megvettem.
  Az enchantra szinte minden Meele End Gamer-nek szüksége volt, így vették mint a cukrot. 1-2 napig csináltam ezt és komoly 10ezreket kerestem.

  2.
  Tudtuk, hogy az elkövetkező patchben megváltoznak a glyphek és új glyphrendszer lesz. A régiek mind átalakulnak újjá. (a glyphek beépülő “tudások”, amik bizonyos skilleket fejlesztenek. a játékos válogatja össze őket, magának, end game-ben összesen 6-ot használhat)
  Haverom napokat töltött el azzal, hogy a patch előtt glypheket gyártott. Telepakolt velük mindent (bankot, zsákokat, karaktereket, mindent). Amint kijött az új patch, ezek átalakultak új glyphekké, feldobta AH-ra. Mindenki 6 glyphet használ per karakter és ennek a nagy részét most lecseréltük. Gyakorlatilag mindenki átlag 3 glyphet vett tőle karakterenként. Pár nap alatt annyit keresett, hogy az eszméletlen.

  Szerintem ez élelmesség és nem game policy sértés. Ha lehetőség van ezekre, és valakinek eszébe jut, még szép, hogy kihasználja.
  Persze nem lettünk bannolva, még csak nem is szólt senki:)

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Hát ha ilyen problémák vannak még mindig az AH és gold rendszerben, akkor még jó, hogy nem adják ki:S
  Ha valaki ezt megcsinálja, levesz mindent a goldAH-ról pikk-pakk, feldobja RMAH-ra és kaszál….

  Ne már, Blizz, szedjétek össze magatokat!
  Ja és ezért bannolni….hmm…a srác élelmes volt, a készítők a hibásak.

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  [reply]@CraftyFOX (#7):[/reply]A gond csak az, hogy nem minősül exploitnak az, ha vendortól veszel egy itemet, azt alapanyagokra bontod és az alapanyagot adod el. Ez évek óta bevett szokás a Blizzard másik játékában, már vanilla wowban is használták.

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  [reply]@CraftyFOX (#7):[/reply]Ezek az “exploit”-ok a való életben is jelen vannak, és hiába tervezi 1000 közgazdász a játék pénzügyét, ameddig egy olyan rendszert vesznek alapul, amiben csupán valuta vásárlásából és eladásából pénzt lehet szerezni.
  Ugyanígy valószínűleg a megjelenési első napokban a goldnak és a jobb itemeknek nagy értéke lesz, aki pedig eladja Blizzard dollárért RMAH-ban, később sokkal több mindent vehet majd azon a pénzen, anélkül, hogy azért nagyobb erőfeszítést tenne.
  Én a harmadik esetre tippelek.

  Ha a Blizzard ezt a stratégiát akarja folytatni, akkor fölösleges az RMAH-t betenni a játékba. :) Sokan fogják azt a goldot farmolni, így vagy úgy…

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Mindenképpen érdekes ez a ban dolog. Természetesen semmi értelme banolni valakit egy bétábol mert exploitokat használ ki, pont az az egyik értelme a bétának hogy ezeket szűrjék. Külön érdekes hogy ez a blizzardnál esik meg ahol emlékszem anno néhányan azért úszták meg Wc3 ban a “pause hack”-el való bűvészkedést, mert mint később kiderült, a hack egy programhibára épült, amit a blizzard 3-4 év alatt sem vett észre s emiatt saját felelősségüknek tekintették az ügyet, pedig akkor már egy kiadott gameről volt szó, és arról hogy más játékosok kárára történt a csalás.
  Ahhoz képest ez a szigor egy bétában teljesen érthetetlen. Alighanem három dologról lehet szó.

  Az egyik esetben szimplán példát akarnak statuálni, bemutatni hogy résen vannak, és bárki aki gyanúsan ível felfele feltételezhetően nem egyenes úton jut a goldjához (mert egyenes úton szerintük nem lehet könnyen sokat szerezni különben értéktelen lenne) s mint ilyen le lesz fülelve ki lesz banolva mielőtt pénzé alakíthatná összebűvészkedett vagyonát.

  A második esetben egy automatizált rendszer van résen ami megjelöli azokat az eseteket ahol gyanús a “pénzmozgás”, és a gazdasági katasztrófát elkerülendő egy gyors banal blockolja is a további tevékenységeket. A banolt srác egyik bejegyzésében kétségét fejezi ki az ügyben, hogy a blizzardtol kapott levele egy automatikus rendszer szüleménye, annak helyesírási hibáira hivatkozva. Én ezt magában gyenge érvelésnek tartom tekintve hogy az automatikus üzeneteket is emberek írják meg előre, és igen emiatt lehetnek benne elírások természetesen, önmagában egy elírás nem bizonyíték egy üzenet automatikus vagy nem automatikus mivoltára, szóval ezt a második lehetőséget ez alapján azért nem zárnám ki.

  A harmadik eset hogy valóban valahogy megpróbált anyagi hasznot húzni az exploitból és értékesíteni ötleteit természetesen third party bevonásával. Ez esetben a blizznek megint gyorsan be kellett mutatnia ki a boss és hogy itt többé nem lesz third party pénzgyártás, amellett hogy etikátlannak is találták hogy nem a blizzet értesíti az exploitrol hanem inkább eladná. Ezt az eshetőséget egyébként nem tatom túl valószínűnek tekintve hogy mekkora feltételezett piaca lehet egy szimpla bugnak egy szimpla béta játékban, amit még 50 ezerszer kijavíthatnak megjelenés előtt. Szóval ez a verzió erősen kétséges hogy létezik egyáltalán.

  Az exploit maga egyébként olyan egyszerű hogy bárkinek eszébe juthatott volna még, s mint említettétek wowban is előfordult. Amit érteni kell ezekkel kapcsolatban, hogy időről-időre mindig lesznek ilyen és ehhez hasonló gazdasági kiskapuk, és hogy ezek mindig szezonálisak lesznek, ami ma még működik holnap a patch után már nem fog. Ezért a blizzard nem büntethet meg senkit, főleg nem banal, és főleg nem már a bétában ahol még tétmentes, sőt szerencsés ezek feltárása.

  Reply

 • avatar

  NxAlex

  |

  Inkább megköszönnék a srácnak, hogy erre nem a megjelenés után derült fény, mikor az egész közgazdászok által jól felépítettnek vélt gazdasági rendszerük, lazán bedőlhet.

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  wow-ban is volt olyan farm hely nyúzóként pl,hogy óránként 1500 aranyat kiszedtem,nem bántottam senkit mások állatát is lenyúzhattam így pár nap alatt azt vettem meg amit csak akartam. de nem sokan jártak oda akkoriban mondjuk…:D

  Reply

 • avatar

  xXaby

  |

  Engem egy kicsit most ez aggaszt, mert sajnos konkrét indokot nem soroltak fel, és így az az érzése az embernek hogy ha gyorsan szerez sok goldot, akkor bannolhatják. Viszont a másik dolog ha van módszer a játékban sok goldot farmolni, nagyobb erőfeszítés nélkül, akkor ez azt fogja jelenteni hogy a gold mint olyan értéktelen lesz és nem lesz értelme magának goldAH-nak.

  Reply

 • avatar

  Norton

  |

  Konkrétan amikor belépett pár száz aranya volt csak és a nap végén 45k arannyal végzett meg asszen 100 beta bucksszal. A blizzard levele nem volt egyértelmű, miért bannolták. Felmerült az is, hogy fizetős guide-ot akart eladni, meg a salvagelős ötlete is. Vendortól vett itemeket és az alapanyagokat berakta AH-ba. Ezt évek óta csináljuk wowban, ha ez volt a fő indok, akkor nem értem miért pont most van ezzel baja a Blizzardnak.

  Reply

 • avatar

  murdock

  |

  a fonttal kapcsolatban:
  én mindig összekevertem az 5öst meg a 6ost :)

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  Bannolták bétából, amikor úgyis elveszti mindenét következő patchnél? :D Érdekes.

  Az exocetettel én is hadi lábon álltam (nem is tudtam, hogy ez a neve), gyakran nem bírtam megkülönböztetni egyik betűt a másiktól stb. Persze attól még szép volt, stílusos és illett is bele, de nem fog igazán hiányozni.

  A tooltipeket pedig pont fordítva képzeltem el, hogy guideben hosszú, játékban meg rövid, mert ugye ki akarna megállni játék közben olvasgatni? Persze nem mindegy, hogy hol találhatók meg ezek játékon belül, feltételezem azért nem úgy lesz, hogy ráviszem az egeret az ikonra, és a fél képernyő megtelik egy szöveggel. :)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.