Activision Blizzard Q4 összefoglaló, és éves értékelés

Hamu . Hírek 393

Megvolt az Activision Blizzard Q4-et értékelő összefoglalója. Senkinek sem kell aggódnia túlságosan a 3.5 M. USD tartalékból  csak 0.3 M USD-t vesztettek, de összességében az idei év is nyereségesen zárult, bár nem akkora profittal mint tervezték.

Sajnos ma sem lett megjelenési dátumunk, de kaptunk egy irányzott Q2-őt megjelenésre, ezen felül a béta tesztek jól haladnak.

Végül Mike Morhaime-ot idézve:

[Quote]We have implemented changes which will greatly improve the game experience and final release will live up to the highest expectations. We expect launch to be a big opportunity for Blizzard. More details will be announced in the coming weeks.[/Quote]

További részletek fognak érkezni az elkövetkezendő hetekben.

Comments (56)

 • avatar

  EKO

  |

  És tudjátok mivel van a legnagyobb bajunk? Röviden betüzve: a M-A-D-Z-A-G-al!

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  [reply]@yulihuppy (#44):[/reply]100 pont

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  [reply]@yulihuppy (#44):[/reply]EZ AZZ ! Teljesen igazad van !

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Scrancler (#45):[/author][quote]Tegnap találtam ezt a játokot diabloig talán leköt.
  http://www.youtube.com/watch?v=e_WhO8U2ftk
  Itt tudtok ingyen regisztálni és játszani: http://www.drakensang-online.hu/quote

  Hm.. ezt mindenképpen kipróbálom, kösz az infót ! :D

  A megjelenéssel kapcsolatban meg szerintem felesleges mérgelődni. Én (is) teljesen biztos voltam benne, hogy az év elején ki fogják adni, mégsem így lett, de így utólag igazából meg sem lep a dolog. Az összes játékával ezt csinálta a Blizzard, és az összes játéka marha jóra sikerült. Ők egyszerűen ilyenek, rengeteget tökölnek, de megéri várni rájuk.

  Reply

 • avatar

  Legenda

  |

  Hát nincs mit hozzáfűzni az elötem 2-vel szolóhoz (yulihuppy). És ezzel nem akartam senkit megbántani de igaza van.
  Egyébként nem lenne itt semmilyen sírdogállas ha nem közöltek volna már 3x megjelenés dátumot (célt) és nem tartották be! Értem én hogy nem úgy van az,mert mi nem látunk bele ebbe a fejlesztős mizériás kavalkádba,de nem kell itt semmit mondani megjelenés dátumról majd csak ha elkészült a game és kész!:)

  Reply

 • avatar

  Scrancler

  |

  Na, ez a nem semmi ember!!!
  Tegnap találtam ezt a játokot diabloig talán leköt.
  http://www.youtube.com/watch?v=e_WhO8U2ftk
  Itt tudtok ingyen regisztálni és játszani: http://www.drakensang-online.hu
  Nem kell telepítni semmit, van fordítás is és diablo ig is el lehet valamivel pöttyögni.
  Érdemes kipróbálni. Amúgy meg, hiába rinyál mindenki. egyszer megjelenik, és el is lesz felejtve, hogy mennyit kellett rá várni. És, úgy is akkor adjak ki amikor ők azt jónak látják.

  Reply

 • avatar

  yulihuppy

  |

  [reply]@Chob (#41):[/reply]Felebarátom, elmondom neked is, amit már pár engem kritizálónak is elmondtam: NEM AZÉRT ÍROK HOZZÁSZÓLÁSOKAT HOGY NEKED SZEREZZEK ÖRÖMET , hogy boldog legyél, VAGY HOGY JOBB NAPOD LEGYEN, má’ bocs!!!!! Egyébként ha unod hogy mindennap ír valaki hasonlót ami téged annyira idegesít akkor NE OLVASD az oldalt! Én is mondhatnék ilyet hogy ” idegesít” hogy mindennap van egy olyan ” KÉRETLEN” ügyvéd-moderátor-igazságosztó-prédikátor aki nem a cikket véleményezi hanem mások hozzászólásait , mégsem teszem mert mindenkinek joga van leírni amit gondol, a szabályok betartásával!! Egyébként egy jó tanács azoknak akik nem tudják elviselni az eltérő véleményeket: SZOKJATOK HOZZÁ!!

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  Ugyanannyira felesleges védeni a Blizzardot mint támadni a megjelenési idővel kapcsolatban. Ha sírunk ha nem Ők akkor adják ki amikor jónak érzik és kamu az, hogy egy ember is a Blizzardnál szándékosan húzná az időt, vagy hogy tudná mikor is fog valójában megjelenni.

  Tippeltem én is megjelenési időpontot mint sokan mások, de nem jött be puff. Ez van, majd jön valamikor addig jövök ide híreket olvasni, aztán ahogy egyszer csak megérkezett a D2, úgy majd a D3 is megjelenik valamikor. Nem kell remegve vágyakozva figyelni a naptárat, hogy jajj már megint eltelt egy hét/hónap/év és nincs D3.
  Szerencsére vannak más játékok amiket ki lehet próbálni ha a gép előtt akarja valaki tölteni az idejét és nem áll fel a gép elől.

  Reply

 • avatar

  Tworo

  |

  [reply]@Chob (#41):[/reply]Like! :D

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@yulihuppy (#36):[/reply]Eltolják a megjelenést? Igen, mert nincs kész!
  Nem őszinték? De! Mindent a képedbe mondanak, amit csak mondhatnak, ezért megy már a sírás ami idegesítő.

  Akárhányszor feljövök ide, nincs olyan nap, hogy ne sírdogálna valaki.
  Nekem nincs bétám, nincs ismerősöm akinek van és közösen használhatnánk, mégsem rinyálok nap mint nap.

  Ne legyetek már ennyire kockák, éljetek már egy kicsit! Akinek nem inge ne vegye magára.

  Teljesen mindegy mikor fog kijönni, teljesen mindegy az is, hogy a sok kisgyerek mennyit fenyegetőzik, hogy ” Én aztán megnem veszem ezt a játékot most már, mert nincs bétám és megjelenési időpont sincs stb.. ”

  Úgy is tudom mi lesz. Mindenki sírdogál mindenhol, ugyanarról beszélnek már X hónapja, ami az elején jó beszédtéma volt, mostanra viszont már csak idegesítő. Ettől függetlenül, amikor megjelenik a játék majd mindenki megy – még az is aki fenyegetőzött – nyálcsorgatva megvenni a játékot, elfeledvén mindent.
  Az lenne a legjobb , ha már most elfelejtenétek mindent, és lehetne normálisan diskurálni a dolgokról.

  Én azt mondom, csak így tovább Blizzard, nem ezen a területen dolgozom, mégis tudom, hogy nehéz a dolguk. Amennyiben csúsztatniuk kell, akkor csak csinálják annyiszor amennyiszer szükséges. Maradjon fent sokáig ez a nagyszerű cég amire még 80 évesen is emlékezni fogok, persze ha megélem!

  Éljen a szólásszabadság, ami egyesek kezébe nem való!

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  [reply]@ (#39):[/reply]Teljsen egyet értek DiabloFanatic al. Nem is a a baj, hogy sokat csúsznak hanem az hogy mindig huzzák az embert. Sosem mondják azt hogy yx-kor meglesz nem adnak megjelenési dátumot, de mindig kotyognak. Karácsonyra fa alatt lehet. Q1 tartható határnak tűnik a megjelenés igaz még nem tudjuk pontosan mikor. Q1 eleje nem tartható na de végére még meglehet a game. Q2….! stb stb.
  Én egyszerűen nem figyelek már oda mit mondanak hetente egyszer ránézek van van nincs nics.

  Reply

 • avatar

  DiabloFanatic

  |

  Akkor kicsit fordítsuk meg a dolgot.

  A multik 99%-a (és most nem csak a játékiparról beszélek) inkább kiad egy terméket szar állapotban, csakhogy tartsa a határidőt, majd a markát. Vagy talán 1x csúsztat.

  Ezzel szemben a Blizzard tartja magát ahhoz, amit anno “garázscégként” elhatározott, és ez az a plusz, amivel lenyomnak bárkit.

  Hogy miért nem mondják meg, hogy tuti kijön mondjuk júniusban?
  … azért mert még ők sem tudják

  Reply

 • avatar

  TriStaN

  |

  [reply]@yulihuppy (#37):[/reply]Osztom a véleményedet! A kulcsosztással lehűthetnék egy kicsit a kedélyeket erre a pár hónapra még megjelenik a game!!

  Reply

 • avatar

  yulihuppy

  |

  Ja, és mondok egy még nagyobb baromságot, igazán kitalálhatnák hogy kiosztanak( vezeklésként) vagy 1000000 ” vándor ” béta-kulcsot a regisztrált Battlenet tagok közt és egy-egy hétig játszhatna 1 fő a bétával kóstoló gyanánt aztán továbbadnák és mindenki befogná a pofáját velem együtt , legalább arra a hét erejéig!!

  Reply

 • avatar

  yulihuppy

  |

  Sok cikknél lesakkoztuk már ezt az egész cirkuszt ami a D3 körül van, és én egyáltalán nem vagyok meglepve hogy semmi konkrét infóval nem szolgáltak a megjelenéssel kapcsolatban. Ki hitte hogy Q1-ben kitudják ( fogják), adni, mert én tudtam hogy nem !! És miért,…. mert én nagyon okos vagyok??!! Nem, egy ökör vagyok, de láttam hogy ha így halad a fejlesztés akkor tuti nem lesz meg Q1-re mert semmi logikus érv nem támasztotta alá!! Végül megint elmondom hogy jelen esetben is azt írják hogy ” TARGETING” Q2 launch, azaz egy cél dátum, azon belül is 3 hónap intervallum, tehát ez egy irányadó szám és semmi több.Engem egyedül a porhintés zavar, az hogy miért nem nyögi ki valaki hogy ekkorra kész lesz és annyi!! Nincs itt gond, előrendeltem, majd kész lesz, de ha egyszer vannak gondok a fejlesztéssel ne tologassa itt negyedévenként hanem mondja azt hogy kell fél év, de akkor kész is lesz aztán mehetünk a boltba, mert kissé ez már olyannak hat mintha nem tisztelnének mint vásárlót és vagy játékost, mert csak gagyiznak. Tiszteljenek meg egy őszinte nyilatkozattal!!

  Reply

 • avatar

  DreaM

  |

  Úgy látom nem sokan vannak tisztában azzal, hogy egy szoftver fejlesztése hogyan történik, s mi mindenre kell figyelni. Egy ilyen összetett multiplayer játékban annyi tényezővel kell számolni, kezdve csak a játék alapjaival ( sztori, klasszok, szkillek, részletek, játékmotor, grafika, user interfacek stb) egészen a hardwareigény- és szerverterhelés optimalizálásokon át, a legutolsó kritikus állapotokig és debug-ig, hogy nem is gondolná az, aki nem ért hozzá valamennyit. A legszebb az egészben a dokumentáció, amit minden szoftverhez készítenek már minden cégnél, a későbbi eligazodást elősegítendő – ez legtöbbször több munkát igényel mint maga a kódolás.

  Lehet mutogatni, meg példákat dobálni más cégektől, akik ilyen-olyan játékot kidobtak a piacra 1 év fejlesztés után – de azért én megnéznék egy konkrét listát az ilyen játékokról. Valószínűleg minőségében egyik sem olyan horderejű, mint a Diablo lesz, ha egyszer végre kijön. A Blizzard játékoknak kultusza van, és ez azért alakult ki, mert ilyen igényességgel dolgozik a cég. Ha kijön a játék biztos vagyok benne, hogy ezt is hosszú évekig fogja játszani a nép co-opban, nem úgy mint esetleg az olyan tucatjátékok egyikét, amit rádobnak 1 év alatt egy már kész motorra aztán 2 hónap alfateszt után kiadják, mert kell a zsozsó. Én is sajnálom, hogy még nincs release date félre ne értsetek, de ez a sok hőbörgés azért vicces :)

  Véleményem szerint teljesen pozitív irányba fejlődött a játékmenet a bétatesztek során, szóval én nem bánom, ha még várnom kell 3-4 hónapot egy újabb kultuszjátékra. A kiegészítőben meg majd úgyis be fognak hozni jó pár kivett (most még) félkész dolgot, szerintem így is lesz elég tartalom a játékban. :P

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Remek. Szóval nyáron már talán játszhatunk a játékkal. Már csak azt nem értem miért hivatkoztak a sietségre amikor kihagytak 1-2 dolgot a játékból.

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  legalább fejlődik a tüdőtök :D

  Reply

 • avatar

  JOE_

  |

  [reply]@jadi.richard (#28):[/reply]Jó dolog az egyéni vélemény, de az írásjeleket sem hülyeségből használják az emberek…nehéz egy levegővel felolvasni a második, alig 7.5 soros mondatodat…:D

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@jadi.richard (#28):[/reply]tudod mit
  igazad van
  es meg igyis ez lesz a legjobb rpg game ever :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@jadi.richard (#28):[/reply]Így igaz, pontosan látod a helyzetet. Ha minden negatív kritikát töröltünk volna, akkor az utolsó 2 hónapban eléggé kevés hozzászólás maradt volna épen. A szólás szabadság pedig pont arról szól hogy elmond a véleményedet, amit meg is tettél, csak a forma, ami nem volt ép ildomos.

  Nekem mindegy mikor jön ki csak jó legyen, sőt most ezzel a Q2-vel megint beszívom a vizsgaidőszak végett. De hát ez van, van még ezer másik dolog is amit tudok csinálni addig, nem hiszem hogy álmatlan éjszakáim lesznek emiatt.

  Reply

 • avatar

  gman580

  |

  Hát nagyon sokáig már nem tolhatják mert elvileg a Starcraft kieg és a wow kieg is ebben az évben jelenik meg. És hát valljuk be hogy ha pl a 3-4 hónapja bejelentett wow kieg előbb jelenne meg mint a 2008.06.28.-án bejelentett diablo akkor elég sok embernél gurulna el a pirula. Tudom hogy nem egy csapat dolgozik a kettőn de azért sztem most a diablo mindennel szemben elsőbbséget élvez. Ha tippelnék akkor én 2012.06.28. mondanám megjelenésnek és akkor a bejelentés és a megjelenés között pontosan 4 év lenne.

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  Üdv Hamu nagyon is kulturált volt a kommentem persze mivel Te szerkesztő vagy ezért bármit megtehetsz és szabályzod a kommenteket pedig azért van a hozzá szólás hogy hozzá szóljunk….persze te csak kiskirálykodjál és legyél az álomvilágodban hogy jaj nagyon jó lesz a Diablo 3 ezért késik ennyit és az összes dolog amit kivettek és nem csináltak meg azt jól tették mert nem kell és nincs is idejük rá csak majd 1x felébredsz az álomvilágodból és rájössz hogy ha majd kijön a játék 2013-ban ugyan úgy szar lesz és majd kapsz az első 3 hétben 5 javító csomagot és majd utána még a többit is de te csak legyél abban a tudatban hogy mindent kikel venni a játékból és mindent újra kell gondolni átszerkeszteni és örülj neki hogy nincs idő arra hogy a harcosok szétszakadjanak de azért majd 2013 q3 ban Diablo 3 mazunk! Üdv Richárd

  Reply

 • avatar

  Ray

  |

  Én tényleg nem szoktam megszólni a Blizzardot mert még soha nem okoztak csalódást. Elfogadtuk őket úgy ahogy, sok időbe telik egy játékuk elkészítése de mindig ütősre sikerül, viszont ez ma már nagyon nagy vicc látva, hogy más fejlesztők milyen játékokat dobnak össze 1-2 év munkával a Blizzard kb mintha megragadt volna a 90-es években ahol egy 6 főből álló csapat is tudott AAA kateógirás játékot csinálni de rá kéne jönni, hogy az a kor lejárt és ez a munkatempó rohadtúl szánalmas.

  Reply

 • avatar

  murdock

  |

  szerintem a következő hetekben szó lesz az új runa/skill rendszerről.
  ha ez megtörténik akkor erre pár hétre már be fogják jelenteni a megjelenés dátumát.

  Reply

 • avatar

  Legenda

  |

  Hát látom sok embernél elgurult a gyógyszer,és ezt nem is csodálom! Kicsit számomra is vicces ez az egész D3 körül forgó ködösítés! “-várható megjelenés Q1″ most Q2, de szerintem nem lesz ebből csak Q4! Csak azt nem értem hogy miért nem egyenesen beszélnek!? Hülyítik itt az embereket és csodálkoznak (tok) hogy mindenki felháborodik! De nem azért mert nincs megjelenési dátum,hanem mert össze vissza beszélnek!! Ki kellene álni és megmondani “- nincs még kész a játék,sok a hiba megjelenést év vége fele várjátok!” Szerintem senki nem hisztizne főleg ha előbb kijönne!

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  De nehogy adjak az európaiaknak is bétát,nem kell minek az nem ?

  Reply

 • avatar

  skrjahnos

  |

  szerintem ezek a “további részletek” is ugyan olyan semmitmondó baromságok lesznek mint ezidáig. Az a videó is amit Varian említ tényleg nagyonjó ki gondolta vna h megfogunk halni a diablóban magasabb nehézségi fokozaton -_-
  Erre tényleg postolni kellett egy videót mert fontos. Szal sztem a követekező hetek is olyanok lesznek h de durva Bashiok ma egy másik kávézóban kajált. Vagy a real money AHban 10 dollárral megemelték a limitet….

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  Nos egy kis kultúrát szedjél fel, és utána nyilatkozz itt. Remélhetőleg emberibb hangnemben.
  Üdv. Hamu

  Reply

 • avatar

  madwasp

  |

  Csak azt nem írták, hogy melyik év q2-ben. Hehe.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Varian (#19):[/reply]Ühüm, ezt a videót már láthattátok nálunk.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Varian (#17):[/reply]Q2 júni 30.-ig tart

  Reply

 • avatar

  Varian

  |

  [quote]Idézet: @Kaeiir (#10):
  q2 blizzardnál május-június-július?
  igen az… mivel május júni júli és augusztus…. tudod 4 részre lehet osztani az évet xD….[/quote]

  Nem egészen, ugyanis a q az quarter és az negyedet jelent. Tehát q2 az április, május, június…

  Lehetett számitani rá, hogy megint eltolják az időpontot…

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  [reply]@sodyy (#8):[/reply]Úgy érted, hogy elkészülnek-e olyan gyorsan? Nem hiszem.

  Reply

 • avatar

  Peppino

  |

  További részletek fognak érkezni az elkövetkezendő hetekben.
  Ki gondolta volna?!!!

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [author]Kaeiir (#10):[/author][quote]q2 blizzardnál május-június-július?[/quote]
  igen az… mivel május júni júli és augusztus…. tudod 4 részre lehet osztani az évet xD….

  Reply

 • avatar

  white

  |

  Akkor ez már olyan tökéletes lesz, hogy majd Q3 lesz belőle, de ha már ott tartunk akkor legyen Q4 vége és akkor karira majd megveheti mindenki! Mondom én amikor elkezdődött az a bátázás, kb ott tartott a játék valóban megírt része. És látva mennyien játszanának vele gondolták írjuk meg ezeknek a parasztoknak! A másik ugye Q2-ről beszélónk akkor ugyan,ár mire nincs is idő????? BASSZÁK MEG!

  Reply

 • avatar

  lacsa

  |

  és ne legyek ideges :DD:D:D

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Kaeiir (#10):[/reply]Thomas Tippl stated that no major releases from Activision or Blizzard are planned during the first quarter of 2012. So there goes “early 2012″ for Diablo III. Seems like we’re looking at Q2 now, April, May, or June, at the soonest.

  Reply

 • avatar

  Kaeiir

  |

  q2 blizzardnál május-június-július?

  Reply

 • avatar

  Herki

  |

  [reply]@sEKTOrHUN (#5):[/reply]Ez nagyon jó! Ja… szétszórták a szart megint egy kicsit, had kapkodja mindenki a fejét!

  Skill: Blinding Flash with Golden Runestone! (Increases the duration enemies are blinded to few weeks.)

  Reply

 • avatar

  sodyy

  |

  Na már Q2. Alakul ez. Szerintetek el tudják húzni 2013-ig vajon?

  Reply

 • avatar

  skrjahnos

  |

  Sektorhunnal értek egyet :D Amúgy azt írták h Q2, csak azt nem h melyik évben …

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  Húzzák szépen tovább a mézesmadzagot , ha a heteken belül nem fog infó érkezni dátummal akkor ez megint hatalmas amatőr húzás volt a részükről …

  Reply

 • avatar

  Elrood

  |

  Akkor lehet, hogy tényleg a márciusi show-n lesz időpont bejelentés :). (vagy ott jelentik be, hogy Q3 :D)

  Reply

 • avatar

  Vherzem

  |

  jól halad a béta.. hát jó tudni. ennek tudatába már jól fogok aludni halleluja :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.