Inferno balansz

Hamu . Béta 974

Egy rajongó Bashioktól kérdezte a következőket.

[Quote]How many ppl are testing Inferno? I mean, after few days/weeks like 60+% of ppl will do inferno only. How u know its balanced enuf? — xorp89

I doubt that many will hit it that quick. But we have a big and talented QA department. It’ll be fine. –Bashiok[/Quote]

A kérdés az Inferno nehézségre vonatkozott, miszerint a játékosok 60%-a,  néhány hét után már ott szeretne majd játszani, és hogy áll az Inferno balanszolása, nos amit ebből leszűrhetünk a következő, egyhamar nem érjük majd el az Inferno fokozatot, és minden rendben lesz a balansz terén.

Csak egy kis emlékeztető a fokozatokról. A játékban 4 nehézségi fokozat fog elénk tárulni sorrendben a következőek: Normal, Nightmare, Hell és Inferno.
Minden nehézségi szint egymás után fog következni, így nem lehet átugorni egyiket sem. Természetesen minél erősebb nehézségi fokra jutunk, a kihívás annál keményebb lesz. A fejlesztők ígérete szerint, vért is fogunk könnyezni akár egy-egy Inferno-n történő csata során.

Jelenlegi állás szerint, ahhoz hogy Hardcore karaktert hozz létre, teljesíteni kell softcore Normál nehézségi fokozatát. Ezen kívül egyenlőre egy biztos korlátozás ismert, miszerint az Inferno-ra való belépéshez két szükséges feltételt kell teljesítened, végig kell játszanod a játékot Hell nehézségen, és el kell érned a 60.-adik szintet, ezen kívül még egy elégséges feltétel van, miszerint olyan gear-t kell összeraknod, ami életképes lesz Infernón. Az ígéretek szerint Hellről frissen szabadulva, esélyed sem lesz Infernón.

Egy kis étvágygerjesztő. Egy régebbi videó, ami az Infernó nehézséget mutatja be, a fejlesztők kommentálásával.

update:

Kössz Jason a videót, a következő videó Inferno nehézségeit taglalja, és a videó is az amit a neve sugall. A kód: frk872

Comments (83)

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Lehet te nem voltál még akkor :) Na viccet félretéve, hogyne lett volna annak idején napi szinten toltam a játékot meg keress már rá youtube-os videókra 2006 tele van über videókkal
  http://www.youtube.com/watch?v=KzRRg_Yu-t4
  itt van nézd csak meg mi a feltöltési dátum.

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#44):[/reply]2006ban meg uber se volt

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@CraftyFOX (#43):[/reply]ehez csak annyit mondok hogy summon necro és touchpad :D az a kihivás xD mert istenigazából touchpaddal mást nemigen tudsz játszani rendesen :D

  Reply

 • avatar

  andy

  |

  A megjelenés után 3 nappal már fent lesznek a kínai Infernós videók, lvl 60-as emberkék…ez van. én 1,5 hónapot tervezek

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  [reply]@sweeping (#45):[/reply]D3-ba könnyebb lesz ez is, mert tudsz kovácsolni a gyűrűn és amuletten kívül mindent.
  Tehát egymagad is jobban boldogulsz, sőt a segítő is jobb szerintem.

  A casual is tud olvasni és inferno előtt a képességeket is lesz ideje kipróbálni, tesztelni, pontosan 3x. A casual nem egyenlő a hülyével szerintem. Vagy nem akar annyit játszani, vagy nem tud annyit játszani, de attól még tud olvasni és “skillje” is van szerintem.
  Akiről te beszélsz, azok a tudatlanok, hülyék. Szerintem a játékosok 10-20% lehet. Viszont nekik segíteni se tudsz, hiába is szeretnél. :)
  Ja és ilyen típusú játékos minden játékban megtalálható…

  Én nem félek az infernótól, rám nem hat az ijesztgetés, nem félek a mumustól. :)

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@fidel (#39):[/reply]De nem is az irányítás lesz nehéz, mert még azt meglehet tanulni idővel, hogy ne öless. Inkább a gond ott lesz, hogy nem lesz megfelelő felszerelése a casual játékosoknak. Én pl dio2ben se tudtam jó cuccokat kirakni, egyáltalán nem estek jó runák, sőt még igazán jó cuccok se

  Fontos továbbá a képességek megfelelő használata, hogy mit mivel kombinálnak, meg milyen runát tesznek bele. Tuti hogy a casualok elrontják, és igazából magasról fognak tenni rá. Freestylba majd nyomnak valamit, amivel tuti elvéreznek, lefogják tojni, hogy mibe milyen runát tegyenek, meg melyik képességet melyikkel kombinálják, nyomják majd ami nekik tetszik

  Továbbá senki nem mondta, hogy tedd a ….-d a csalánba :DDDDD Ha túl nehéz lenne az inferno nem kell rajta játszani ennyi..
  Én sokat várok tőle, remélem meg is kapom :)

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Én azt csináltam mindig amikor úgy 2006 táján még aktív bnet játékos voltam, hogy csináltam egy über palát smiter és a 96-os elemental druidám (ezzel bárkit bármikor hellen, csak az übereket nem, de épp ezért kellett a smiter) na szóval én azt csináltam vettem 3 key settet akkor pul volt darabja, megcsináltam übereket és ist-ért adtam a beazonosítatlan torch-ot. Mondani se kell pillanatok alatt szereztem mindent ami kellett. Bnet-en már nem is tudnám mi mennyiért megy olyan régen foglalkoztam ilyenekkel már… kicsit offoltunk, de legalább van hsz :D

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#36):[/reply]Singleben valóban nehezebb, ez annak tudható be hogy d2 ben rosszul volt beállítva a többjátékos nehézség az egyjátékoshoz képest. Emlékszem mikor kezdtem singleben egy év alatt csináltam kb 50 karaktert és ebből 2 jutott el hellen a játék végéig. Végig alapszintű holmikba rohangáltam és volt hogy egy nehezebb packbe futva 30 percen keresztül harcoltam ugyanazon a képernyőn.

  A battlenet teljesen más. Nemrégiben 3 hónapot toltam rajta egy haverommal, ez idő alatt rengeteg mule karakter mellett 6 említésre méltót csináltam egy
  lvl 67 es assasin (medicore itemekkel) lvl 88 necromacer (trangul set skillerek torch) lvl 83 assasin (natalya set 2 bartuc shadowkiller torch) lvl 90 mf sorceress (talrasha skillerek torch pár vita) lvl 85 ös Paladin (HoZ, azurewrath dracul torch a többi medicore) és egy lvl 84 Hc sorceress (full mf ben mert a csapat mf ese votlam) az amazon kivételével mindegyikkel megvolt hell az összes küldetés és waypont is. helyenként egyedül haladtam, volt ahol 2 en és volt ahol csapatba runoltunk.
  Ezzel párhuzamosan egy másik csapattal (L4 Zsukovék) végig vittük a játékot 2 másik tagal hardcore ban hellen (szintén sorceressel voltam).
  Az egész folyamat gyorsabb és egyszerűbb volt mint singleben. A lvl 85 ös paladainommal 4 szer jártam über tristramban 2 játékos modban a cimbim barbijával. A 4 torchbol 2 druida 1 assasin és 1 barbár esett.

  Érdekesség (bár nem tartozik pont ide) ezalatt a 3 hónap alatt (beleértve az mf sorci pit/countess/nihlatak stb. runjait is) több full stash pgemet cserélgettem runákra (leginkább istre) azokat pedig itemekre, szóval amim volt azt nagyrészt tradeltem nem találtam.
  A 3 hónap alatt találtam összesen 4 pul -t 3 um-ot 1 mal-t 1 gul-t nem találtam soha például istet vexet ohmot vagy ezek felett, leszámítva hogy hardcore modban a csapat hellen magot lair lvl 2 őn talált 1 cham-ot.

  Arra a végső következtetésre jutottam hogy a d2 “gazdaságában” túl sok hr van ahhoz képest amennyit lehet találni, köszönhetően a dupeolásnak/botozásnak.

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  [reply]@Rici (#40):[/reply]Ez természetes.
  Lesz aki 1 hét alatt végez infernoval is, és lesz akinek ez fél év lesz.
  Szerintem nincs ezzel semmi gond.
  Mind2 vége a farmolás. :)
  A játéknak nem az a célja, hogy inferno-t is lenyomd. A végjáték a farmolás.

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@ (#8):[/reply]hat a quality assurance pont nem hibakat keres….

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  na persze, a jatekosok 60%a meg honapok mulva se lesz lvl60, nemhogy 2 heten belul :D

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  Amelyik Bilzz játékot én ismerem, ott kijövetelkor nem volt balance, amit időről időre csiszolgatnak majd, de ez 1 örök folyamat.

  Szerintem olyan nincs, hogy a casual bénább vagy lassabb, mint a profi. A “Profi” max többet játszik, de ne feledjük el, hogy 2 egérclick és 4+1 gombot nyomogatunk max. Mire infernora érsz 3x végigjátszottad a játékot, így az irányítást mindenki csukott szemmel is tudni fogja. Mind1, hogy profi vagy casual, hisz az irányítás pofon 1xrű.
  A legnehezebb egyedül lesz elsőnek, mint az előző rész, mondjuk itt a segítő több pluszt ad.
  Felszerelés nélkül óvatosabban játszol normál után.(normálón csak darálni kell)
  Legtöbbször kite-olsz és próbálod egyesével ütni őket.
  Ahogy felcuccolsz inferno olyan lesz, mint most a béta. Csapatban meg olyan lesz mint LoD, hogy mire odaérsz meghal mindenki. Igazából az effecteken kívül mással nem találkozol. :)
  Az egész játék a farmról fog szólni, így nem értem aki ezt nem akarja az mit fog csinálni?:)

  Az ilyen típusú játékhoz nem kell skill…az, hogy valaki cucc nélkül belerohan 1 rare csoportba nem skillbe mérik, hanem valami másba. :)

  Még valami.
  Én azért ülök le játszani másokkal, hogy jól érezzem magam közben. Ezt a kihívás dolgot se értem…Minek rakjam saját f*szom a csalánba, ha nem akarom. Én egy játékban nem a szenvedést keresem, hanem a kellemes kikapcsolódást időnként.

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  már nemazért:D de ezt amikor megjelent irtam csevegőbeis meg darcinnakis skypeon :D le se szartátok xD meg előttemis irta 1 srác hajnali 4 kor amikor megjelent… na m1 xD

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Így vagy úgy de a türelem átjuttat infernon. A kitartás többet fog számítani mint bármi egyéb, más kérdés hogy az hogy ki mikor jut át rajta vagy hogy hogyan elárulhat valamit a “skillről”.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Mondjuk, ha belegondoltok a D2-ben single player módban se leány álom Hell… Én 2003-ig csak single nyomtam, mert nem volt netem és egyedül baromi nehéz a játék, nem úgy fejlődik az ember ahogy kellene, nem úgy jön az xp, mint 8-as partikon baal run-nál, a cuccokról meg ne is beszéljünk single-nél… Azt mondom aki kihívást akar magának az tolja egyedül a játékot, minden másra ott a multi. De ne úgy fittizzen senki, hogy feltolja a karakterét multiba aztán utána 1dül veret akkor megint hol a kihívás?

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@jadi.richard (#34):[/reply]Ugyebár a képességek erősítéséhez most runákat fogunk használni, ezt már mindenki tudja. Hál isten nem olyan lesz min diablo2-ben.
  Na ezt most csak azért említem meg, mert régebben már volt róla szó itt az oldalon is, hogy az 5.-6-7. legerősebb runák, csak infernon lesznek elérhetők, és azok is különböző actokon. A legutolsó a legerősebb pl csak inferno act4-n.
  Szerintem a runák is nagyon sokat fogják befolyásolni a képességeinket, és amikor átjutunk infernora, úgy hogy csak négyes szintű runáink vannak még barmi keveset fogunk sebezni, a 7es runákhoz képest. Tehát szerintem lassan fog menni a haladás, amíg ezeket is megtaláljuk, sokat kell szenvedni az adott actokon, jelenleg én így gondolom. Tehát nem 1 hét lesz végigszaladni infernon :)
  De majd meglátjuk :)

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  [reply]@sweeping (#33):[/reply]ilyet sose fognak csinálni

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Ohyner (#31):[/reply]Szerintem nyújthatna kihívást a játék a profik számára is, akiknek különös érzékük van a játékhoz, és könnyebben veszik az akadályokat, és többet is játszanak mint egy átlag játékos :)

  Én infernotól, amúgy azt várom el, hogy ezt az álmomat valóra váltsa. Most miért kellene minden casual játékosnak sikeresen végig vinni az legnehezebb fokozatot.
  Én azt várom ettől a játéktól, hogy a casual játékosoknak, semmi esélye ne legyen, mivel még felszerelése se legyen hozzá. Max csak abban az esetbe, ha van egy pro haverja aki ad neki cuccokat, vagy éppen vett a piacon. De önerőből ne, és ha van rajtad jó felszerelés amivel átenged infernora, még abban is vért izzadj én ezt várom.

  Én nem akarom, hogy már csak a cuccok farmolása motiváljon, (mert az nem fog) hogy villoghassak vele duelben. Amikor megjelenik a játék első napokba tuti annyit fogom tolni, amennyi szabadidőm csak van, órbaszájba. De utána marad a napi max 2 óra game hétköznapra, hétvégén ha úgy alakul mehet 4-5 óra is. Én azt szeretném, hogy ne tudjak átjutni infernora sokáig, és miután átjutottam se tudjak haladni, folyamatosan akadjak el minden actnál hosszabb időközökre, amíg nem találok valami még jobb felszerelést, amihez nagyon sok mf kelljen hogy olyat találjak. És a játék teljes végigvitele, iszonyat hosszú és kemény legyen a legnehezebb fokozaton, és a legtöbb casualnak csak egy beteljesületlen álom maradhasson ennek a végigvitele, és aki végig vitte az tényleg büszke lehessen erre.

  Én ezt várom most. (és ezt én most úgy mondom, hogy nem vagyok pro. Csak egy diablo fan, aki azért a teljesen kezdőktől valamennyivel nagyobb rutinnal rendelkezik, és remélem nagyon sokat fogok szenvedni :) Aki pedig nem akar szenvedni, az ne tolja infernon ennyire egyszerű :)

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  Hát szerintem nagyon túlzásba viszik a szóbeszédet hogy ilyen durva olyan durva lesz az Inferno csak nehogy nagyon sokan csalódjanak amikor Infernora érnek ! Én biztos vagyok benne hogy nem lesz olyan hogy állandóan meghaljak mint azon a videón amit a Blizzard csinált…nem vagyok Noob hogy belemegyek a legnagyobb tömegbe meg rossz GEAR-el..stb Én már nagyon régóta Diablozom és nagyon sok mod-ot is kipróbáltam amik sokkal de sokkal nehezebbek voltak mint az alap D2 LOD.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  A realm first és egész héten csak WC-re megyek ki dologhoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy a játékfüggőség épp úgy betegség, mint a kábítószer-függőség. Ugyanúgy beszűkíti az életed, lerombolja a kapcsolataid stb. Elég sok furcsa betegség ütötte fel a fejét, amin csak mosolygunk, de közben életeket tehet tönkre. Pl. exorexia, ortorexia, vagy épp az internetfüggőség.

  Azt gondolom, előre azon vitatkozni, hogy milyen lesz az inferno elég nagy szélmalomharc. Azon felül, hogy pár kósza általános kijelentésen kívül semmit nem tudunk, még ott van a személyes faktor is. Igen, van olyan kocka, vérpistike, akinek valószínű az inferno sem lesz túl nagy kihívás, rengeteg tapasztalat, gyors reflexek, alkalmazkodóképesség, és töménytelen energiabefektetés miatt. Vannak top játékosok, akiknek soha semmi nem olyan nehéz. Ha közéjük tartozol, akkor sajnos ez van, túl jó vagy az átlaghoz képest, fogadd el a siker árnyoldalát. De biztos lesz olyan ember is, aki ha a legjobb felszerelésben van, egy nagyon jó csapatban, akkor is szenvedni fog. Nem vagyunk ugyanolyanok.

  Tehát ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha kijön a játék, újra elkezdődik majd, ez a túl gyenge túl erős mizéria, persze teljesen feleslegesen, mert a többség nem fogja fel, hogy más embereknek más a nehéz\könnyű.
  Ha valaki képes lenne olyan produktumot készíteni, ami több millió érdeklődőnek ugyanazt a hatást\ élményt nyújtja, akkor a világ egy jobb hely lenne:)

  Én maradok a magam módján fedezz fel mindent, szép lassan, élvezetesen játékos, akinek hamarabb lesz 3 karaktere túl a normálon, mint egy nightmaren.

  Reply

 • avatar

  Jason

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#29):[/reply]Jah.Ugyhogy majd egy jó kis HC Team -et össze kell hozni.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [quote]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U0F2wPZWdYk&has_verified=1[/quote]

  Jó ez a videó, de az a kaján mosoly ahogy 1:20-tól előadja a dolgokat, az azért többet sejtet, mint kellene.

  Gyakorlatilag szerintem felmész Inferno-ra és az első risen úgy leszed mint a szart :DDDD

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  a WoW x.-edik kiegészítője kijött, és bejelentették, hogy lesznek a fejlődés terén is “realm first” achievmentek, pár hét múlva vissza kellett vonniuk

  Mondjuk WoW al én csak a 3. részig játszottam, de a Reign of Chaos és a Frozen Throne mai napig top nálam. Aztán mikor kijöttek ezek az újabb wow-ok engem ez a része nem érdekelt, hogy napi 20 órát kockuljak elötte, egyik havert nagyon beszippantotta annak idején, mesélgetett dolgokat, de inkább csak elrettentett a játéktól ami nem is baj :)

  Reply

 • avatar

  cdledx

  |

  Kíváncsi vagyok Inferno-n hol fognak először bef*sni a hardcore karikkal mehet majd az anyázás rendesen amikor negyedjére nyomja a játékot először és akt 1 ben leöli egy csapat vmi!!!hehe

  Reply

 • avatar

  cdledx

  |

  Végre csináltak egy vdeót amiben látni a tempest rush-ot akció közben. Még mindig a Monk a kedvenc karim nagyon remélem a cuccai is tetszeni fognak mert eddig mindig csak shaolin ruhában látom a bétákban !! I cant wait …. Az oldalnak mikor lesz már kulcsa????????? :_- (

  Reply

 • avatar

  Herki

  |

  Olvasva a hozzászólásokat, azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy sokunk túlságosan pesszimista! Hiszem és bízom abban, hogy a Blizzardnak van akkora tapasztalata a minőségi játékok terén, hogy számunkra a legmegfelelőbben lőjék be a játékot… Ne legyetek ilyen negatívak! Egyrészt felesleges, másrészt másokat is lehúztok a játékról… Szerintem ez senkinek sem célja! Persze, tudom én, hogy nehéz kivárni és az ember mindenféle spekulációkba menekül, de a hozzászólások 90%-a negatív hangvételű! Ha az elején lesznek hiányosságok, vagy hibák, azt orvosolni fogják és úgy hiszem egy hosszútávon igazán élvezhető és játszható játékot fogunk a kezünkbe kapni! A WoW-al, az SC2-vel is nyilván ezért játszanak ennyien és a Diablo 3-al sem lesz ez másképp…
  Easy Bro, Easy!

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Bocsánat, de siettem és nem tudtam végigolvasni a kommenteket. Ha elhangzott már, amit mondok akkor elnézést.

  Szerintem Bashiok -tól kicsit könnyelműség kijelenteni, hogy nem lesz semmi baj a balansz-szal. Pár hónappal a béta kiadása után (ami ugye csak az első act-ot tartalmazza) egy barbár még mindig le tudta dobni Leoricot egy weapon throw-val. /biztosan emlékszünk erre/
  Na most ez minden volt csak nem várt szerintem. Csak a tesztelés során derült ki. Most értem én, hogy az erősségek egymásra épülő számítások alapján fognak százalékosan, hatványozottan nőni, de azért ennek a végeredménye elég kiszámíthatatlan.
  Illetve azt hittem, hogy algoritmusokkal az “okosok” képesek rá, de már a Leoricos példa is cáfolja ezt. Azt meg nem nehéz elgondolni, hogy a normál, nightmare, hell, majd végül az inferno szint mennyi változást is jelent…

  Így azt mondani, hogy a balansz remek lesz egy kicsit nagy frázisnak hangzik számomra.

  Reply

 • avatar

  Jason

  |

  [reply]@fekete123 (#22):[/reply]Csak ladder ne legyen.Ha jól tudom nem is lesz.(remélem)

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Azért ez a nagyon nehéz lesz duma elég relatív. A D2 is nagyon nehéz volt ha egyedül toltad, ha neten akkor kicsit könnyebb, de azért 0-ról összeszedni a cuccokat, kifarmolni ami kell hogy mehess tovább az elég durva volt. Aztán amikor már mindenkinek megvolt mindene, akkor vagy kiadtak egy patchet amivel még nehezebb lett, vagy beletettek pár über szörnyet, vagy simán csináltak egy resetet. Gondolom itt is lesz hasonló idővel. Valami ladder rendszer

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  [reply]@drmilo (#2):[/reply]Ha a kovács cuccait nézed alapanyagigény szerint akkor,
  normal 1 — 28-30
  Nightmare 30 — 48-50
  Hell 50 — 58-60

  Szerintem ha minden zegzugot, és minden szintet kitakarítasz teljesen, akkor hell végére 60 vagy.
  Azt lehet látni, hogy lvl 10 kényelmesen megvan 1,5 óra alatt.
  Lehet lvl 20 az +3 óra, és lvl 30 +6óra. Az én becslésem szerint 12 óra játékkal + pár óra animáció nézés és szöveg hallgatás után vége normálnak. Többi szint meg ugyan az lesz, mint normál csak erősebb lényekkel. Mire infernora lépsz kívülről tudod az egészet, mivel 3x végigtoltad előtte.
  Az inferno dolog túl van misztifikálva, mint a kisgyereknek a mumus. Ijesztgetni jó vele, de semmi másra nem jó.
  Aki D2 LoD-t nulláról kezdték és hellre értek ugyan ez volt, és mi lett utána…

  Mostani rendszer szerint a kovács lesz a legjobb barátunk a 0-ról kezdve. :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Jason (#19):[/reply]Köcc, ez a videó ki is ment a fejemből.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Lord Azmodan (#7):[/author][quote]Amúgy mekkora verseny fog azért folyni ki akasztja ki elöszőr Inferno-n a gammát, látok én itt előre átvirrasztott éjjeleket és nappalokat[/quote]

  Amikor a WoW x.-edik kiegészítője kijött, és bejelentették, hogy lesznek a fejlődés terén is “realm first” achievmentek, pár hét múlva vissza kellett vonniuk, nehogy szó szerint halálra játssza magát 1-2 koreai kiborg. Aztán utána azt hiszem mégis lett, de azt már nem követtem. :D

  Az tuti, hogy ebbe is bele fog halni valami vérkocka, biztosan lesz valami elmebeteg, aki lerak a gép mellé öt karton ásványvizet meg tíz kiló kenyeret, és egy hétig legfeljebb wc-re kel fel a Diablo elől, azt is futva, kézmosás nélkül.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]MirmiX (#16):[/author][quote]Arrol lehet tudni valamit, hogy amikor a nehézségi szint változik akkor a quesztek is változnak vagy ugyanazokat a qkat kell majd letolni csak nehezebb fokozaton?[/quote]

  Én erről sehol nem láttam hivatalos infót, de az előző részekben is így volt, szóval gondolom most is így lesz.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  Arrol lehet tudni valamit, hogy amikor a nehézségi szint változik akkor a quesztek is változnak vagy ugyanazokat a qkat kell majd letolni csak nehezebb fokozaton?

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Azért megtisztelhettek volna minket egy pár perces inferno fokon filmezett videoval… Ha meg ilyen lesz, akkor kész vicc: félpucér barbárok rohangálnak mindenfele és mindenki minden lényt egy ütéssel öl meg.
  Ok, biztos nem lesz könnyű, de legalább egy fél perces valódi inferno játékot tehettek volna a videó végére…
  Csak jönne már ki, a végén még visszaszokok a wow-ra :)

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@ (#1):[/reply]hát nemtudom én nemhiszem… már csak azértis mert feltünöen sok item esett neki legalábbis szerintem nekem nem esett ennyi item amikor bétáztam sőt nekem a normal nehezebb volt mint neki ez a fokozat szóval lehet igazad van de azért vegyük figyelembe azt is hogy ez mikor volt… még a gamescom on… :D azmeg nemmostvolt:p

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@emre33 (#3):[/reply]lol. évek óta elösször látok ilyen commentet:D akkor gondolom nálad kimaradtak az mmo-k :) meg a d2 vagy nem merültél bele annyira:)

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#7):[/reply]úgy képzeld el a versengést mint a wow realmfirst acsikért:D tényleg kiváncsi leszek hogy azok akik elsőnek akasztják ki kapnak e valami acsit?:D hogy megmutassák hogy IGENIS MI VOLTUNK AZ ELSŐK! _:D szerintem kurvajolenne :D tuti beinditaná a versenyszellemet :D:D és igen én is virrasztani fogok ha érettségi után adják ki ha előtte akkor a blizzardosok csukalni fognak xD elég durván xDD

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  én személy szerint remélem hogy olyan lesz amilyennek ígérik de úgysem lesz olyan ezt mindenki tudja xDDd sajnos :D

  úgyebár ezt a játékot csapatba fogjuk játszani. Ha megöltök 1 boss-t akkor 4 loot esik úgymond. Tegyükfel igy a béta alapján. Csinálsz egy karit elviszed addig a wp ig amit csak első megölés előtt van neked. Lemész a wp n nyitsz 1 portalt lejönnek a többiek kilépsz és jösz a farmolós kariddal amivel pikk pakk megütitek… Mondjuk ez legyen hellen. Ott már valószínüleg több esély lesz jobb cuccra és több értelme lesz farmolni mint normalon vagy nighton:) szóval ha amit leirtam meg lehet majd csinálni akkor ugyan olyan farmolós lesz mint a diablo2 ;> sőt ez még durvábban is mivel itt már nem babra megy a játék :D el tudod adni a cuccokat amiket találtál.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Majd a sok kis pubi megveszi pénzért innen onnan a legjobb cuccokat azt feszítenek benne, de utáltam mindig is az ilyen játékosokat… én mindent magamnak szedtem össze amit elértem d2-ben, igaz a reset-ek azért elvették az ember kedvét vagyis az enyémet annak idején, talán 2006-ban volt, hogy nem törölték végleg a karaktereket hanem átlehetett vinni őket non ladderbe, mondjuk a ladder már nem is érdekelt az utobbi időben még azóta megmaradt egy 96-os elemental druidám az hellen simán leveri baal-t pár sec alatt , havi 1-2 szer játszok vele nehogy végleg eltűnjön abba igen sok játékom van benne sajnálnám :D

  Na honnan is kanyarodtam el ennyire? Jahh a cuccoktól…

  Reply

 • avatar

  Delonius

  |

  Remélem hogy annyira durva lesz az inferno hogy még háromkezű koreaiak is rendszeresen beletörik majd a fogukat :) El tudom képzelni hogy a végefelé már azért járnak majd a játékosok hellre, hogy goldot gyűjtsenek a javításra az infernos sorozatos elhalálozások miatt. Ha valami ilyesmi lesz talán az őrült inflációt is el tudják majd kerülni. Nem lenne rossz ha az infernon a valódi sikerélmény nem az lenne ha kiesne valami igazán ritka cucc, hanem már az is ha sikerül lehentelni valami bosst :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@lacsa (#6):[/reply]Quality assurance department, magyarul olyan mint a minőségbiztosítási osztály, nem tudom mi a szakszava ennek kis hazánk nyelvén, de ők felügyelik a fejlesztést, és ahol hibát találnak rinyálnak, hogy ezt és ezt javítsd ki, rakd nehezebbe, gyengítsd stb. stb…

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Nos igen a gameplay első fele tuti nem Inferno szinten nyomul, mert ahhoz túl könnyen aprít. Amúgy mekkora verseny fog azért folyni ki akasztja ki elöszőr Inferno-n a gammát, látok én itt előre átvirrasztott éjjeleket és nappalokat :D

  Reply

 • avatar

  lacsa

  |

  mit jelent a QA department? Minek a röviditése?

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  “Az ígéretek szerint Hellről frissen szabadulva, esélyed sem lesz Infernón.”
  like

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@emre33 (#3):[/reply]Gear: felszerelés, angolul “cucc” is a jelentése, szleng amiben a játékokban a karakter ruházatát/ tárgyait, fegyvereit, stb…stb.. illetik.

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  Mi az a gear???

  “még egy elégséges feltétel van, miszerint olyan gear-t kell összeraknod, ami életképes lesz Infernón”

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Hogy lesznek a nehézségek pontosan? Level 30ig normál? 45ig nightmare? 60ig hell aztan ha megvan a gear akkor inferno?

  Reply

 • avatar

  butcher

  |

  Mondjuk a videón szerintem csak az infernoról beszél, mert ez tutira a bétás normál gameplay mert elsőre leüt mindent. :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.