Battle.net Authenticator

Hamu . Egyéb 3504

A 15. béta patch bevezetett egyik újdonsága, hogy a meglévő authentikátorok csatolva lettek a béta klienshez is. A következő cikkel szeretnék egy kis segítséget nyújtani azon olvasóink számára, akiknek az authentikátor működése nem tiszta, vagy még nem ismerik a rendszert.

Mi is az a “Battle.net Authenticator” ?
Ez egy szabadon használható külső védelem, ami a Battle.net accountodat, és az azon található termékeket hivatott védeni. Ez egy kódsorozatot generáló kis szerkezet vagy alkalmazás.

Honnan lehet beszerezni?
Authentikátor beszerzésére 2 módszer lehetséges.
Mobil authentikátor: Ez egy alkalmazás amit IPhone, és Android rendszerű telefonokra tölthető le. Az alkalmazás teljesen ingyenes. Régebben lehetőség volt, más operációs rendszerrel rendelkező telefonokra is az authentikátor letöltése, de ezt a funkciót megszüntették. Az ilyen telefonokra, a már telepített authentikátor természetesen működőképes maradt.
Hardver alapú authentikátor: Ez egy kis szerkezet, amin egy nyomógomb található. Ezt beszerezni a Blizzard Store-ról, vagy már hazai viszonteladóktól pl. a MEEX Games-től is lehet (2490 Ft). Ennek ára 9.99 EUR, vagy körülbelül 3000 Ft ha viszonteladónál vásárolod meg.


Hogyan működik?
Első lépésként csatlakoztatni kell a Battle.net accountodra, ez a kapott tájékoztatón lépésről lépésre le van írva. Ha ez megtörtént nincs is más dolgunk mint használni. A következő World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo III béta, vagy a battle.net accountodba történő belépéskor, az e-mailcím, és jelszó beírása után egy következő ablak fog felugorni. Ide kell beírni a kódot amit dob az authentikátor.


Hogyan történik a kód generálása?
Az authentikátor fél percenként generál egy 6 számjegyű kódot. Ez valamilyen algoritmus szerint generálódik, de az authentikátor és a battle.net szerverei között ilyenkor nincs semmiféle kapcsolat. A Mobil authentikátornál van olyan lehetőség, hogy szinkronizáljon a szerverrel, ez azért szükséges, hogy ha a telefon hosszú ideig nem volt áram alatt, akkor a kód elcsúszik, és lehetetlen lesz az authentikátor használata.

Mikor kell használni a kódot?
Az authentikátor kódot nem kell minden belépéskor használnunk. A battle.net accountra történő belépés esetén, minden alkalommal használni kell az authentikátort. A Battle.net accounton lévő játékoknál, legtöbbször csak akkor kell használni a kódot, ha a rendszer valami rendellenességet tapasztal (más címről próbáltak belépni, többször rosszul írt kód, stb…).

Lehet-e egyszerre mobil, és hardver alapú authentikátorom?
Nem, egyszerre csak az egyiket lehet használni az accountodhoz.

Lehet-e több accountot védeni egy authentikátorral?
Nem, egy authentikátor, csak egy accounthoz használható.

El lehet-e távolítani az authentikátort a Battle.net accountomról?
Igen el lehet, a Battle.net  accounton belül, ehhez szükség van az authentikátor mellé kapott külön kódra. Ha ez a kód elveszett, akkor a Supportnak kell levelet írni, ahol leírod mit szeretnél, csatolni kell hozzá az accountod adataid, és a jogszabályoknak megfelelően érvényes útlevelet, vagy személyi igazolvány fénymásolatát, vagy fényképét. Ez a folyamat Supporttól függően 3-5 napig is eltarthat.

További információkat találsz a Blizzard, Battle.net Authenticator FAQ oldalán.

Comments (117)

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@Bello (#49):[/reply]Alapból nem kell pluszba fizetned, mert ott az ingyenes mobilos. Ha nincs hozzá alkalmas eszközöd, akkor ők anyagáron adnak egyet.
  A játék szolgáltatása az is, hogy tudj vele játszani, mégsem kap új számítógépet a blizztől az, akinek a gépén nem fut el. :P És itt is pluszba kell fizetned, hogy jobb gépet vegyél…

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  [reply]@ (#45):[/reply]Ugye én is WoW-oztam, minden szabályt betartottam amiket említettél, viszont nekem egyszer így is ellopták az accomat. Eladtak minden a karaktereimről. Szerencsére csak kirabolni akartak nem trollkodni, mert officer voltam egy majd 500 fős guildben, így kidobhatott volna mindenkit ha akart volna.

  Egyébként mondom, hogy értem én és elismerem az auth hatékonyságát. Ami nem tetszik az az elv.
  Engem felhasználóként abszolút nem érdekel, hogy hogyan biztosítják a programom védelmét. Viszont ez egy szolgáltatás, amibe ez alapból bele kell hogy tartozzon. Na most innentől kezdve ha plusszban kell fizetnem egy alapszolgáltatásért az nem természetes.

  De ez persze csak teoretikus, mert ha szükség van rá, akkor szükség van és kész. Aki meg nem fizeti meg, az ne játsszon vagy tegye ki magát kockázatnak.

  Viszont ettől függetlenül ha tudják, hogy ez egy probléma, akkor igenis biztosítani kellene az új játékokhoz. Egy műanyag kütyünél az anyagköltség elenyésző, ha másképp nem tudnak rá megoldást, akkor ezt be kell vállalni.
  Legalábbis az én véleményem szerint.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@lifegrip (#47):[/reply]Nem kell beleépíteni semmit ami tönkreteszi, elég ha lefújod a nyákot azzal a ragadós gumi szerű anyaggal amit a telefonokba is nyomnak bőségesen, az olyan helyekre ahol számít a technológia, na azt csak hőfúvóval lehet lekaparni, de akkor eséllyel megy a nyák is a kukába.

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@FanTom (#43):[/reply]Régebben, mikor vettem a fizikait, akkor olvastam a Vasco (a gyártó cég) oldalán, hogy nem cserélhető az elem semmilyen módon. Tudom, hogy ezermestereknek nincs lehetetlen, de biztonságvédelemként könnyen bele lehet építeni valami, ami tönkreteszi attól, hogy szétszeded. Más kérdés, hogy az ezermesterek ezek után is életre tudják kelten valószínűleg.

  A honlap szerint egyébként 7 évet bír az elem a Digipass Go 6-ban, amit a Blizzard is használ.

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  [reply]@ (#44):[/reply]Nem akarok okoskodni bocsi, de ha ilyen probléma létezne nem működnének a számlákhoz rendelt banki Autenticatorok se. Nyilván lehet hibás ketyere, de nem hiszem, h egy elemcsere kikezdené, sokkal inkább ha falhoz vágod.

  Reply

 • avatar

  Hartrog

  |

  [reply]@Bello (#33):[/reply]Szerintem is inkább bal lábbal keltél. Mert arról egy egyszerű felhasználó nem biztos, h tehet milyen kémprogram kerül a gépére és nyúlja le az accját. Arról már tehet, ha oktondi módon kiadja a kezéből a kamu Blizz emaileknek vagy értesítéseknek. De ha van egy ilyened mind a két esetben védelmet biztosíthat az Autenticator.

  Én mondjuk korábban sose használtam, de a 4 év wowozás alatt betartva az aranyszabályt, h kamu oldalakat ne látogassak, kéthavonta váltogatva a belépési kódot és, h senkinek még csak egy farmolás erejéig sem adtam ki a kezemből a karaktert, nem tapasztaltam lopást, ezentúl pedig végképp nem fogok, mert Androidra beállítani ezt a progit összvisz 5 min a biztonság érzet amit pluszba ad felbecsülhetetlen… :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@FanTom (#43):[/reply]És mi van akkor, ha a kis zöld lapocska :) az új elemtől újraindítja a kódgenerálást, ami így már nem ugyanazt fogja mutatni, mint ami a szerveren ketyeg. Működni fog, kódot is generál, csak nem azt amivel be tudsz lépni.

  #42: Windowsos verzió annyira jó hogy semmire. Azzal nem nehezíted meg a keyloggeek dolgát, hogy a gépeden fut egy emulált cucc, mellesleg ahhoz hogy a gépen futtasd kell rendelkezned egy mobilossal, amit leemulálsz a pc-re, így ergó kell telefon a pc-shez is. Mivel két accountra nem jó egy authentikátor így halott az ötlet.

  Reply

 • avatar

  FanTom

  |

  Ha lemerül az elem az authenticator-ban akkor ki lehet azt cserélni. Van vagy 1000 féle gombelem, 99.99%-ra biztos, hogy nem gyártattak maguknak egyedi gombelemet.

  Egy átlag gombelem 50-500Ft körül mozog, több darabos kiszerelésben még olcsóbb. Szétszedni szét lehet mindent, csak összerakni nem :D Amennyire egyszerű a fizikai felépülése egy ilyen nyomógombos kütyünek bátran szét lehet szedni egy kijelző, egy mikrokapcsoló és egy kis zöld nyák az egész. Ha van valakinek egy elromlott szóljon, postázza el nekem és komplett leírást csinálok az elemcseréről és netán mikrókapcsoló javításról ha a gomb masszírozására sem reagálna.

  Nekem jó lesz a telefonos azonosítás is.

  Reply

 • avatar

  ReflX

  |

  [author]emre33 (#22):[/author][quote]Windowsos verzió ami HIVATALOS NEM LÉTEZIK!
  Ha mégis ilyet akarsz használni, akkor inkább add meg a jelszavadat nekem, és én eladom helyetted is.
  Üdv Hamu[/quote]

  Nem egészen értem ebben a logikát. Attól még hogy a gépeden működik a cucc egy emulátorral, attól még mindig megnehezíti az account lopók dolgát. Egy külső auth ettől függetlenül biztos jobb, de a semminél ez is többet ér. Szóval akinek nincs arra alkalmas telefonja és nem akar költeni rá, annak szerintem egy használható alternatíva ez.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Persze én sem arról beszélek, hogy ne tudnám megvenni vagy hasonló, csak az elvről miszerint tök alap, hogy egy nem olcsó softwerhez annak biztonságát is biztosítsák.

  Bizonyos okokból a telefonomra nem tudom feltenni a programot, így marad a +3 ezer a kütyüért. Egyébként ezzel kapcsolatban priviben kérdeznék valamit prof, ha nem zavarlak! :)

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@Bello (#33):[/reply]Én nem nagyon értek egyet a felháborodókkal. A fizikai authenticátornál az anyagköltségen kívül egy büdös petákot nem kérnek el. Ha ebből akarnának profitra szert tenni, akkor a mobilos minimum ennyibe kerülne. Az meg, hogy 4k az előfizetés és ezért nem kapsz authenticátort is… hát billentyűzet is kell a gamehez mégsem adnak. =/

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@ (#36):[/reply]Lehet neked 100 karakteres is a jelszavad… akkor sincs közelében sem a biztonság egy authenticátorhoz képest. Elég ha a “legközkedveltebb” keyloggeres megoldást vesszük alapul.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Bello (#33):[/reply]Kurvára nem ballábbal keltél,én ugyanezt mondtam amikor bejot az auth wowba, hogy azért jolenne ha a next kiegbe beleraknák.
  Dehát nem…
  Legalább D3-ba belerakhatták volna,vagy legalább a CE diablóba..dehát mindennek megvan az oka..

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@sweeping (#35):[/reply]ha az olcsobb dolgokat nézzük.

  akkor ha nincs telefonod ami androidos akkor 1értelműen vagy telefont veszel olyat :D vagy authenticatort ami 3k

  namost én nemrég kaptam 1 zte blade-t használtan 10k ba került. És most van úgymond rendes telefonom és még authenticator is egyben szóval megérte:P

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@Bello (#33):[/reply]szerintem magadtól kéne elvárnod hogy normális 16 karakteres jelszót adjál… hameg nemakarsz feltörhetetlen jelszot amit nehezen jegyzel meg akkor ott a másik lehetőség az authenticator.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Professor J (#34):[/reply]De nem mindenkinek van iphonja vagy androidos telefonja. Valószínűleg neki sincs, ezért jegyezte meg

  Reply

 • avatar

  Professor J

  |

  [reply]@Bello (#33):[/reply]Mobiltelefonra ingyenes az alkalmazás.Szóval még költened sem kell rá.

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Amúgy ez az authenticator dolog csak engem bosszant?

  Főleg addig volt idegesítő amíg WoW-oztam. Ugyanis elvárná az ember egy játéktól, ami havonta kb. 4500 HUF-ba fáj, hogy normális titkosítása legyen. Nem értek hozzá, nem tudom hogy lehetne megoldani, de furcsa hogy egy külső eszközt vetetnek meg velünk, hogy majd az megvédi.
  Nem kizárt persze, hogy én is szerzek egyet, mert azért itt a token-ekkel már nem babra megy a játék, de ha megveszek egy CE-t 30 ropiért, akkor nem lenne nagy dolog beledobni egy ilyen kütyüt a csomagba mondván, hogy “hát öreg ha már kiadtad a mai látszólag emelt bruttó minimálbér 1/3-át akkor ne lopják el a cumód másnap”.

  De lehet csak bal lábbal keltem….

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@ (#29):[/reply]Oké, aláírom én is amit te. De azért nem fog olyan sok valódi pénz forogni. Minden kínai meg atom bot farmer alánk fog tenni. :)
  Meg ahogy most az AH áll… A kereső paraméterek fele hibás, nem lehet normálisan rendezni egy csomó dolog szerint… Meg sorolhatnám.

  Resouler, remélem visszanézel ide. Egyik haver írt a blogodra. Én is írtam, hogy közzéteszem a bukom szívesen, de megelőztél. Viszont nem él a linked. Ha javítod azt megköszönnék páran. :)

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  [reply]@ (#24):[/reply]aha, köszi! ezt azért kérdeztem, mert a cd galaxis oldalán írták h “csak bizonyos számú megnyomásra használható” és nekem ez nem volt tiszta h megnyomod, és onnantól bekapcsolva marad amíg az elem bírja. vagy ha be akarok lépni játékba/acc-ba akkor megnyomom, generál 1et aztán megy aludni, míg újra be nem kapcsolom. de az jó h évekig is bírja

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [reply]@sweeping (#28):[/reply]Igen van

  Reply

 • avatar

  Resouler

  |

  [reply]@NemethR (#2):[/reply]ezt énis aláírom:D mivel ce m lesz ezért már megvan az acc amire raknifogom authentikator is megvan mobil formájában:D szóval mindenkinek akinek van androidos vagy Iphone os cuomója azt ajánlom hogy arra tölcse le az app-ot store ból és hajrá… sokkal jobb :D 1 részt nem hagyod el :D másrészt ha úgyvesszük “ingyen” van mivel a telefont már 1x megvetted .. szóval nemkell kidobni 3k t 1 műanyag cuccra amit nyomkodnikell és kopik … nemhiszem h a blizz hosszutávra tervezi az authenticator okat szóval előnyösebb 1 mobil:P

  mielőtt valaki beszólna hogy kopik a telefon is… a kijelződ nemkopikel!:D csak ha balfaszvagy:P

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Tristram (#23):[/reply]És mi van mobil esetén, ha azon keresztül használnám (android). Ha véletlen történik valami a telóval, mert az miért ne hibásodhatna meg, ott is van ilyen kód?

  Reply

 • avatar

  DreaM

  |

  Jó kis post, köszi érte! :)
  Én még azt hiszem várok vele pár hetet, hátha adnak valami ajándékot D3-hoz is. :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]Pred87 (#21):[/author][quote]mi van ha lemerül az elem? mert tudtommal nem lehet szétszedni[/quote]

  Ezt a fenti cikkben leírták, kapsz hozzá egy kódot, ezt beírod az Battle.net accountodon a megfelelő helyre, és már ki is kapcsoltad az egészet. Ha elveszett a kód (ami azért már művészet), akkor kell személyi igazolványos e-mailt küldeni az ügyfélszolgálatnak.

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  [reply]@Tristram (#23):[/reply]Magyarul.
  battle.net belépek, kéri az auth.kódot.

  És ahelyett, hogy beírnám, ott valahol rögtön beírom a restare kódot, és automatikusan lekerül a cucc az accountomról?

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Pred87 (#21):[/reply]4 éves szériában még megy az elem, ha lemerül akkor a hátoldalon lévő kóddal le tudod választani az accról.

  A gomb megnyomása után bekapcsol a kijelző ami 8-10 secig mutatja a kódot, majd automatikusan kikapcsol.

  Reply

 • avatar

  Tristram

  |

  [reply]@emre33 (#11):[/reply]Minden authenticator-hoz tartozik egy kód, amit pont ilyen esetekre kell jól megőrizni (felírni egy lapra, és betenni a családi páncélszekrénybe, vagy fémlapba ütni, de nem ajánlott a gépen tárolni egy txt-ben, mert majd jön a kistesó, és boldogan demonstrálja rajta, hogy megtanult fájlokat törölni). Ha elromlik a ketyere, akkor ezzel a kóddal bármikor ki lehet iktatni, ha viszont valaki ezt elhagyja, akkor az vessen magára, és kezdjen el levelezgetni a support-tal. Az elem élettartalma meg 5-7 év, nem nagyon kell tartani attól, hogy lemerül a cucc. Szóval jól ki van ez találva, nem kell félni a használatától. :)

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  Windowsos verzió ami HIVATALOS NEM LÉTEZIK!
  Ha mégis ilyet akarsz használni, akkor inkább add meg a jelszavadat nekem, és én eladom helyetted is.

  Üdv Hamu

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  Én is most tervezem majd a megvételél. Én is csak arra lennék kíváncsi h:
  1. mi van ha lemerül az elem? mert tudtommal nem lehet szétszedni
  2. a gombot azt mikor kell megnyomni? mindig mielőtt kódot generáltatok vele, vagy csak ezzel a gombbal “kapcsolom be” miután megadtam a hátulján lévő számot az acc-omon?

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [author]emre33 (#11):[/author][quote]@NemethR (#8): “Továbbá bármikor le tudod “csatolni” az Authentikátort a profilodról.”
  Ha elveszett, akkor nem tudom lecsatolni.
  Ha az elem lemerült, akkor szintén 3-5 nap átfutás.[/quote]

  Egyik sem igaz, direkt ezért adnak hozzá egy kódot, amivel support nélkül a Battle-net accounton keresztül le lehet csatolni. Ha az a kód is elveszett, akkor kell személyi igazolványt e-mailezni. Nekem egyébként egyszer megpróbálták ellopni a World of Warcraft accountomat, és nem 3-5 nap, hanem kb kevesebb mint 10 óra alatt megoldották a problémámat. Ha az ember normálisan megad minden szükséges adatot, akkor nem kell háromszor visszakérdezniük, és nem tart 5 napig.

  Egészen nyugodtan vegyen mindenki ilyet, szó sincs 3-5 napos szünetekről. Ha valaki megveszi, és dobozostul, kódostul bedobja a csatornába, aztán beírja hatszor hibásan a jelszavát, annak valóban szüksége lehet az ügyfélszolgálatra, de egy sima lemerülés, vagy meghibásodás esetén nem.

  Őszintén szólva aki annyira hülye, hogy elveszítse az authenticatora kódját, az valószínűleg úgyis szájába venné az egeret, vagy matchboxokkal játszana a monitorján, szóval valami egyéb, de hasonlóan értelmes módon tönkretenné a számítógépét / játékát, tehát ő nem veszít semmit azzal, ha az accountja is letiltódik, az értelmes felhasználót pedig se ezek a problémák, se az authenticator elvesztése nem fenyegetik. Olyan ez, mint a konyhakés. Rengeteg veszélyt rejt magában, 100-ból 99 ember mégis képes biztonságosan használni. Aki meg hülye, és a szemgolyóját vakargatja vele, az inkább ne vegye meg, mert fájni fog.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Gibkey (#16):[/reply]Én egy ismert esetről tudok, ahol sikerült elkapni a kódot. Azt úgy csinálták, hogy miután a csávó beírta az authentikátor kódot, a felületre. Akkor az elküldés közötti folyamot kapták el, amivel megszerezték a kódot ami x sec után ismét váltott, persze a kód is titkosítva van, így azt is fel kell még törni, de ez nem igazán ár, idő, munka hatékony, ennél sokkal könnyebben, és többet lehet ellopni máshogy.

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@emre33 (#11):[/reply]Telefonon 3 perc alatt leveszik, ha tudod a titkos kérdésre a választ.

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [reply]@Gibkey (#16):[/reply]Nincs semmi titkos a működésében, igazából Te is össze tudod dobni.
  Goolge a barátunk, Wiki a barátnőnk, és jóformán minden le van írva.

  Igazából egy zseniális kis kütyü.

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  Amikor megláttam a hírt egyből csak egy dolog jutott eszembe:
  Egy újabb feltörésre váró forráskód a guruknak, és most már a bosszantáson kívül rmah is ki lesz téve a veszélynek…

  Ez kihívás, egy újabb csúcs amit meg kell mászni (ha az ő fejükkel próbálnék gondolkozni).

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [reply]@ (#14):[/reply]Nem lepődök meg rajta, hogy nem merült le, annyit sem fogyaszt mint wgy óra, és abban is menyni ideig bírják az elemek…

  A Mobilossal meg végképp nincs ilyen gond.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@NemethR (#13):[/reply]Az első széria olyan 4 éve jött ki (pontos dátumot nem tudok fejből) de még azokban sem merült ki az elem, szétszedni nem lehet őket. Nekem itt téblábol az asztalomon kb 1 éve, sokat nem mozgott, hogy eltudjon veszni.
  De ha meg mégis, akkor írsz a supportnak azt csá.

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [quote]@NemethR (#8): “Továbbá bármikor le tudod “csatolni” az Authentikátort a profilodról.”
  Ha elveszett, akkor nem tudom lecsatolni.
  Ha az elem lemerült, akkor szintén 3-5 nap átfutás.
  Szóval jó ha van, de ha elromlik, akkor jön az ima és a remény, hogy levegyék.[/quote]

  Ha az elem lemerül, cserélsz benne (gondolom lehet, nekem mobil alapú van, azzal nincs ilyen gond.)
  Ezt az elveszett-et sem értem igazán, olyan sűrűn az ember nem hagyja el a dolgati, legalább is én nem.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Sokan írták rmah-hoz, hogy sok pénzt akarnak vele keresni, stb….
  Azt nem tartom megvalósíthatónak, viszont egy ilyen authentikátorra csak összejön belőle az a 3k huf mondjuk egy fél év alatt >; )

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  [reply]@NemethR (#8):[/reply]”Továbbá bármikor le tudod “csatolni” az Authentikátort a profilodról.”

  Ha elveszett, akkor nem tudom lecsatolni.
  Ha az elem lemerült, akkor szintén 3-5 nap átfutás.

  Szóval jó ha van, de ha elromlik, akkor jön az ima és a remény, hogy levegyék.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@ (#9):[/reply]Jó lenne, a kis Core Hound elég mókás, jó lenne viszont látni valami hasonló kis bónusz itt is.

  Reply

 • avatar

  TCs

  |

  [reply]@NemethR (#8):[/reply]”Előnye, hogy PC-n is tudod futtatni, egy megfelelő progival.”

  És ezzel el is veszíted annak a biztonságnak a nagy részét, amit az authenticator nyújt. Megszűnik az, hogy nincs kapcsolat a kód, és a PC-d közt.

  Évekig használtam hardveres authenticatort, egyetlen macera van vele, hogy még egy dolog, amit magaddal kell hordanod, mivel nem lehet kettőt hozzáadni az accountodhoz. Melóhelyre rendszeresen elfelejtettem bevinni, vagy ottfelejtettem. (utóbbi nagyobb szívás volt).
  Áttértem JAVA alapúra, azzal sem volt semmi gond. Most androidos van, azzal sincs gond, ráadásul van valami recovery kód hozzá, hogy a telefon wipeolása vagy bármi probléma után helyre lehet állíani az authenticator programot.

  Azért mindenkinek azt javaslom, hogy mielőtt valami nagyobb dolgot tesz a telefonjával (wipe, fw frissítés stb..) előtte csatolja le a wow accountjáról az authenticatort.

  Amúgy WoW-ban adtak kicsi kétfejű kutyát ajéndékba az authenticatorhoz, Diablóban is adhatnának valamit :)

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [quote]Mi van akkor, ha netán összetörik, vagy csak simán meghibásodik?[/quote]

  Nem igazán tud rajta mi tönkremenni, ha mégis, kapsz hozzá egy kódot, amivel a Blizzardnál tudod igazolni, hogy az a tiéd, és tudnak segíteni.

  Továbbá bármikor le tudod “csatolni” az Authentikátort a profilodról.

  Egyébként nekem mobil alapú van…
  Előnye, hogy PC-n is tudod futtatni, egy megfelelő progival.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Ludo (#4):[/reply]Haver és én is tervezzük a megvételét még a relase date elött,a cikket olvasva annyit lehet tenni gondolom ha meghibásodott,hogy beirod a kódot amivel eltávolitod az accountodrol az autenticatort,és akkor már nemfogja kérni,és akkor vehetsz egy ujjat aztán azt ugyanugy rárakod.
  Hiftu:
  Jah,az ugy baba!

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@MirmiX (#5):[/reply]Hát, a mobilt tudom tölteni. Szóval ez nem gond. :D

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@Hiftu (#1):[/reply]Az biztos!Viszont hamarabb is le fog merulni az autenticatorod!

  Reply

 • avatar

  Ludo

  |

  És mivan ha bedöglik a Hardver alapú authentikátorom?

  Szerk: Megelőztek, de örülök, hogy nem csak én vagyok bizonytalan ezzle az Hardver alapú authentikátoral kapcsolatban.

  Reply

 • avatar

  Trafó

  |

  Mi van akkor, ha netán összetörik, vagy csak simán meghibásodik?

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  Jó írás, én annyival egészíteném ki, hogy különös tekintettel arra, hogy a D3-ban valódi pénz is fog forogni MINDENKI adjon hozzá a profiljához egy Authenticatort.

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  Én beállítottam, hogy minden alkalommal kérje az authentikálást.
  Igy tuti, hogy senki, sehonnan nem tud belépni az authentikátor nélkül.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.