Kezdőlap Egyéb Battle.net Authenticator

Battle.net Authenticator

335
0
MEGOSZTÁS

A 15. béta patch bevezetett egyik újdonsága, hogy a meglévő authentikátorok csatolva lettek a béta klienshez is. A következő cikkel szeretnék egy kis segítséget nyújtani azon olvasóink számára, akiknek az authentikátor működése nem tiszta, vagy még nem ismerik a rendszert.

Mi is az a “Battle.net Authenticator” ?
Ez egy szabadon használható külső védelem, ami a Battle.net accountodat, és az azon található termékeket hivatott védeni. Ez egy kódsorozatot generáló kis szerkezet vagy alkalmazás.

Honnan lehet beszerezni?
Authentikátor beszerzésére 2 módszer lehetséges.
Mobil authentikátor: Ez egy alkalmazás amit IPhone, és Android rendszerű telefonokra tölthető le. Az alkalmazás teljesen ingyenes. Régebben lehetőség volt, más operációs rendszerrel rendelkező telefonokra is az authentikátor letöltése, de ezt a funkciót megszüntették. Az ilyen telefonokra, a már telepített authentikátor természetesen működőképes maradt.
Hardver alapú authentikátor: Ez egy kis szerkezet, amin egy nyomógomb található. Ezt beszerezni a Blizzard Store-ról, vagy már hazai viszonteladóktól pl. a MEEX Games-től is lehet (2490 Ft). Ennek ára 9.99 EUR, vagy körülbelül 3000 Ft ha viszonteladónál vásárolod meg.


Hogyan működik?
Első lépésként csatlakoztatni kell a Battle.net accountodra, ez a kapott tájékoztatón lépésről lépésre le van írva. Ha ez megtörtént nincs is más dolgunk mint használni. A következő World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo III béta, vagy a battle.net accountodba történő belépéskor, az e-mailcím, és jelszó beírása után egy következő ablak fog felugorni. Ide kell beírni a kódot amit dob az authentikátor.


Hogyan történik a kód generálása?
Az authentikátor fél percenként generál egy 6 számjegyű kódot. Ez valamilyen algoritmus szerint generálódik, de az authentikátor és a battle.net szerverei között ilyenkor nincs semmiféle kapcsolat. A Mobil authentikátornál van olyan lehetőség, hogy szinkronizáljon a szerverrel, ez azért szükséges, hogy ha a telefon hosszú ideig nem volt áram alatt, akkor a kód elcsúszik, és lehetetlen lesz az authentikátor használata.

Mikor kell használni a kódot?
Az authentikátor kódot nem kell minden belépéskor használnunk. A battle.net accountra történő belépés esetén, minden alkalommal használni kell az authentikátort. A Battle.net accounton lévő játékoknál, legtöbbször csak akkor kell használni a kódot, ha a rendszer valami rendellenességet tapasztal (más címről próbáltak belépni, többször rosszul írt kód, stb…).

Lehet-e egyszerre mobil, és hardver alapú authentikátorom?
Nem, egyszerre csak az egyiket lehet használni az accountodhoz.

Lehet-e több accountot védeni egy authentikátorral?
Nem, egy authentikátor, csak egy accounthoz használható.

El lehet-e távolítani az authentikátort a Battle.net accountomról?
Igen el lehet, a Battle.net  accounton belül, ehhez szükség van az authentikátor mellé kapott külön kódra. Ha ez a kód elveszett, akkor a Supportnak kell levelet írni, ahol leírod mit szeretnél, csatolni kell hozzá az accountod adataid, és a jogszabályoknak megfelelően érvényes útlevelet, vagy személyi igazolvány fénymásolatát, vagy fényképét. Ez a folyamat Supporttól függően 3-5 napig is eltarthat.

További információkat találsz a Blizzard, Battle.net Authenticator FAQ oldalán.