Diablo 3 és az E-Sport

Hamu . Hírek 496

Az eddigi állítások alapján, a Blizzard nem tervez E-Sportot csinálni a Diablo 3-ból, de és itt mostantól nagyon sok spekuláció fog jönni.

Miért is gondolom, hogy az E-Sport mint olyan, igenis eléggé aktív része lesz/lehet, majd a Diablo 3-nak?
– Nézzük az alap spellek felépítését. Akik régebb óta figyelik a patch-note-okat azok biztosan észrevették már, hogy több spell is teljesen átalakult, vegyük például a Frost Nova-t. Régebben még a fegyvered 65%-át sebezte, most már csupán fagyaszt, de ha végignézzük a spelleket elég sok olyan is található amik tökéletesek pvp-re, de a magas cooldown, vagy más miatt elképzelhetetlennek tűnnek a pvm/pve környezet számára.

- Blizzard bejelentése a PvP rendszer kivétele: Nagyobb port kavart ez a bejelentés, amikor a Blizzard úgy döntött, hogy a startnál még nem lesz elérhető a PvP rendszer, aminek az indoklása az volt, hogy még nem felel meg az általuk elvárt színvonalnak. 2008-as videók is vannak már a Diablo 3 PvP rendszeréről, és újabbak is. Láttunk már a videókon 2v2, 4v4-es aréna harcokat, többszereplős Death Match típusú küzdelmeket, ahol a játék pontokra zajlott, és respawn idő alatt feléledt a játékos.
Nem hiszem, hogy egy-egy ilyen pálya kialakítása olyan eget verő idő lenne hacsak…

- A legutóbbi láncszem a képletben egy videó amit az MLG ről, (Major League Gaming ) a nekünk érdekes rész 1:15:30-tól kezdődik. Ahol egy a közeljövőben jövő nagy névről beszél az MLG igazgatója, Sundance Di Giovanni. Persze konkrét nevet nem mond, de aki ért a virágnyelvhez, az elkezdhet elméleteket gyártani.… hacsak, a Blizzard a nagy tervezgetésben, még ott tart, hogy a PvP Aréna pályákon kívül, egy olyan rendszert építget ami tökéletesen használható lesz E-Sportként. Gondolok itt többfajta játékmódra. PvP szezonokra, eltérő jutalmakra, és ami talán a legfontosabb, hosszú és bőséges figyelemre, és karbantartásra, Content patchekre, amit a nem PvP-ző játékosok, és az GAH/RMAH zsonglőrök is élvezni fognak.

Forrás: incgamer

Comments (45)

 • avatar

  EKO

  |

  [reply]@Hiftu (#44):[/reply]Max 10 év :D

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@EKO (#43):[/reply]Onnan, hogy vagy aggastyán, mire mindezt elérted.

  Reply

 • avatar

  EKO

  |

  Miután a játékban mindenkit megöltem, és mindent megtaláltam, honnan tudom hogy elég jó vagyok-e? PVsP :)

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@CraftyFOX (#38):[/reply]A WoW mint e-sport már meghalt. Szerintem csak rájöttek, hogy a pvp mennyire sok embert vonz és fenn is tartja az érdeklődésüket. Sokáig, minimális fejlesztés mellett.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@CraftyFOX (#38):[/reply]Valóban lehet benne valami,bár azért még ha csökken is az érdeklődés a WoW irányába,nem nagyon akar megszűnni :D A Mist of Pandaria még messze nem az utolsó rókabőr,állítólag lesznek itt még kiegek,amelyekben talán észbe kapnak és változtatnak az arénán valamelyest (WoW arénában nem vagyok otthon ,de egy-két live meccset néztem,de nem nagyon kötött le)

  Amitől félnek azok,akiket nem éltet az e-sport,hogy mindez a PvE rovására megy.Súlyos pénzekről beszélünk e-sport kapcsán,amire nem lehet egy PvP szempontból optimizálatlan játékkal beállítani,mert közfelháborodást okozna (nem is véletlenül) ,viszont ha a PvP-t balanszolják,akaratlanul is a PvE-ből vesz el tartalmat.

  Talán úgy tűnhet,hogy nem szeretnék PvP-zni;erről szó sincs,biztos vagyok benne hogy ki fogom próbálni nem egyszer,legyen is aréna,kell nekünk azért,de mint a legtöbb e-sport-ellenző tartok a PvE változásoktól a PvP miatt.A Diablo egy cooperatív játék elsősorban,ahol együtt öljük a démonok hadát,és nem egymást . :)

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  lehetne addolni egy szavazast, hogy szeretnel e sportot d3ban

  Reply

 • avatar

  CraftyFOX

  |

  Van egy elméletem, de előre szeretném leszögezni, hogy az egész csak az én véleményem és tele van spekulációval, mindazonáltal az eddigi rendelkezésre álló információk alapján elképzelhetőnek tartom, hogy valós.
  Az elképzelés szerint, a blizzard az eredeti tervét, miszerint nem csinál e-sportot a d3-ból komolyan gondolta, mikor kijelentette, de azóta változott pár dolog és lehet újragondolja. Ahogy én látom a pvp késleltetésének egyetlen magyarázata egy biztonságos forma hiánya, amit nyugodtan implementálhatnának a játékba. Egyértelműen valami emlékezeteset kívánnak alkotni aminek hosszútávon is lenne értelme. Felmerül a kérdés, hogyha nem akarnak belőle e-sportot csinálni, miért forgatnának bele plusz energiákat, miért húznák vele az időt ? A különböző rendezvényekről kapott visszajelzéseik alapján, a pvp superfun és kész, belerakhatnák ugyanazzal az egyszerűsített formával a végső játékba, amivel bemutatták a rendezvényeken, de ők valami jobbat akarnak.

  De miért változott meg a véleményük ? – és itt jön az elmélet őrültebb része. A blizzard a különböző e-sport rendezvényeken régóta képviselteti magát játékaival, és itt a többes szám a hangsúlyos. Egyszerűen a blizzard része az e-sport területén túlmutat mindössze egy játékon. Ezzel ugye eddig semmi probléma, mert ott van nekik fix pontként a starcraft2 mint egyik játék, és hát eddig ott volt a wow is mint másik. Eredeti szándékaik szerint ez továbbra is így maradna és a d3-ból azért nem növesztenének e-sportot, mert azzal csak saját játékaik közönségét osztanák meg, miközben, rengeteg energiát és időt kéne ölniük az állandó patchelgetésbe, balancolgatásba. (többször utaltak rá hogy a wow e-sportosítását is megbánták ezen okok miatt)

  Viszont valami megváltozott. Bejelentették a wow új kiegészítőjét mint utolsó rókabőrt, de valahogy a rajongó tábor nem törte össze magát lelkesedésében (javítsatok ki ha tévednék én nem találtam túl izgatott wowosokat, de legalábbis messze nem olyan szinten mint diablosokat a d3 bejelentése után). Látta ezt a blizzard is (és lehet számított is erre egy iylen régi játéknál) és ugye megszülettek olyan marketing fogások, mint a termék kapcsolás d3 és wow előfizetés közt. Mindeközben a rendezvények beszámolói alapján sokan kritizálták a wow arénáját (és ezzel együtt a wow e-sport részét)elsősorban a túl lassú játékmenetért. Még a wow játékosok is úgy nyilatkoztak (force egyik videóján) hogy kipróbálták a d3 pvp jét és izgalmasabb, gyorsabb csatákat lehett vívni.

  A blizzard erről nyilván többet tud, biztos statisztikájuk is több van, de a jelek szerint mintha összességében az érdeklődés a wow aréna iránt valamelyest csökkent volna. Mit jelent ez a blizzard számára ? Azt, hogy a rendezvényeken hirtelen csak egy játék iránti töretlen lelkesedésre számíthatnak és ez jelen esetben nem a wow hanem a starcraft2. AZ ő részük továbbra is két játék lehetne. Tehát talán elgondolkoztak azon az alternatíván, hogyha nagyon rövidesen nem sikerül a wow körüli hypot magasabbra verni (az új kieg kapcsán) akkor talán jobb ha visszatartják a d3 pvp részét, amiről már van valamennyi fogalmuk, hogy mennyire tetszik a közönségnek, és amiből kialakíthatják ezt a +1 e-sport gamet ha a wow kapcsán (és itt elsősorban az arénájára gondolok) nem sikerülne felébreszteni a lelkesedést.

  Tény hogy a d3 perspektívája, gyors játékmenete, a healerek hiánya, a szerepek túlzott sterilizáltságának mellőzése, jobb pozícióba helyezi a wowal szemben, mint e-sport. Ezt az elméletet alátámasztják jelen spekulációk is miszerint a skillset is új irányt vett egy letisztultabb balancolhatóbb rendszer irányába melynek első lépése volt a runarendszer átalakítása (most már pvp-ben azzal a skillel nyomulsz amivel akarsz nem azzal amihez runád van)
  Összevetve tehát elképzelhető, hogy a blizzard affél e-sport tartalékfegyverként gondol most a diablo 3 pvp jére (ezért nem adja ki a játékkal együtt és ezért is fejlesztgeti tovább) amit akkor vet be ha úgy találja, hogy népszerűbb lehetne mint a wow aréna, és ezért jobb párja lenne az sc2-nek versenyeken és a rendezvényeken.

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  Öröm látni, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel. :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Menyus (#35):[/reply]Támogatom!
  A Pve rész egy idő után, ténylegesen nem fog újat nyújtani, maximum amikor kiesik egy faja loot, az öcsik is egy alkalmasak, kivéve azoknak akik szeretik a fájdalmat. Csak a pvp-tud véleményem szerint mindig másképp alakulni, mert itt nem egy algoritmus ellen mész, hanem egy élő lélegző játékos ellen, akinél mindig ott az esély hogy valami újat mutasson.

  Én piszkosul örülnék, egy Diablo E-Sportnak nagyon megdobná a játék hangulatát, és újrajátszhatóságát.

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  Szerintem igen is legyen e-sport is a D3.
  Én minden játékban imádom a PVP-t. Diablo 2-ben is ahova csak tudtam, raktam el a füleket. Persze nem fért el, így később csak a nagy nevek füleit hagytam magamnál :)
  Én igénylem a jó, összetett PVP-t!
  Az, hogy ott az SC2, az hülye megközelítés, mert az egy stratégiai játék. És sokan, velem egyetemben, nem szeretik, és nem is jók a stratégiában. Nekem RPG alapú PVP kell, és annak a Diablo 3-ban a helye! :)

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@Djinny (#33):[/reply]en is ezt hittem, a dota 2rol, amig nem jatszottam a betaval…
  nalam meg mindig hon a nyero :D

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@Syrius (#31):[/reply]Kényes téma tekintve, hogy mi zajlik most a Valve és a Blizzard közt.
  Blizz fejleszt külön MOBA-t, így gondolom két játékban nem lesz.
  Dota 2 amugy is mindent überelne a műfajban. Diabloban meg arénázni szeretnék :)
  De fun módnak jó lenne.

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  [reply]@gyufa (#29):[/reply]Hmm,hmm érdekes gondolat.:)

  Reply

 • avatar

  Syrius

  |

  Mit szólnátok egy olyan PVP-hez mint a DOTA vagy LOL?

  -5v5 minionok spawnolnak
  -eredeti gearben mennél be
  -minion ölésért pénzt kapsz játék közben, amit pvp cuccokra költhetsz a normál gear helyett (ami ugye adott lenne, ezzel skálázódnának a többi aktuális játékban megvett cuccok)
  A pálya skinje pl az egyik oldal hell a másik oldal haeven lenne :)

  úgy sorsolna ellenfelet, hogy megnézni a csapat gear szintjét és a skill szintjét (korábbi lejátszott eredmények alapján rangsorolna, mint most LOL ladder vagy SC 2 )

  rewardként nyerhető lenne skin (pl választható bőrszín, haj, item skin amiket rá lehet pimpelni a karakterre)
  uhhh, de jó lenne :)
  ui(aki nem játszik DOTA féle játékkal, az kérem ne is kommentálja a geares részt, mert úgy sem érti :) )

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  Engem hidegen hagy ez az egész pvp dolog. Arra jó mindössze, hogy a pve tartalmat tönkre vágja. Mert azt senki ne gondolja, hogy tökéletes összhangot lehet teremteni a skillekben, a karakterekben mindkét játékhoz. Jönnek majd az összetört szívű vérpistikék, hogy milyen erős a másik kaszt, meg ez a képesség OP stb. Mert persze most “mindenki” minimum országos bajnoknak képzeli magát, aztán majd élő játékban jön a nagy pofon. Csak remélni tudom, hogy tényleg a PVE felé lesz eltolódva a játék, mert valamerre el fog az biztos.
  A döntést majd meghozza a Blizzard, mi meg azzal játszunk, amit kapunk.

  Reply

 • avatar

  gyufa

  |

  Azért mondták hogy nem lesz e-sport, hogy lehessen hosszasan vitatkozni arról hogy ez jó-e vagy sem és ezzel köztudatban tartsák a játékot. Majd amikor kész lesz a pvp lesz egy halomnyi olyan játékos aki később veszi meg a játékot és gyorsan felszereli rmah-bol a karakterét hogy tudjon pvp-t játszani.

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@chasy (#26):[/reply]D2 óta változtak az igények és az elvárások. A fenti videó alapján szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy e-sport lesz. Ez is azt mutatja, hogy ez nem csak én “problémám” hanem sokan mások is így gondolkodnak/remélnek.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  [reply]@ (#14):[/reply]köszi , akkor sajnos valaki vmit félre értett és azért írta (pedig azért szerintem ellehetne tökölni vele)

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Djinny (#25):[/reply]Diablo 2-t is elég sokat tolják még ma is,pedig ott aztán tényleg nincs pvp balance :D
  Értem a problémát,hogy így szeretnéd élvezni a játékot,de nem hiszem hogy lesz valaha is belőle e-sport.Bár a franc tudja,csak reménykedni tudok :D

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@chasy (#24):[/reply]RMP-t játszunk, eddig minden patchben játszható volt ;) Amúgy jogos. Kényes kérdés a balance, és Wowban nem is tudom elképzelni, hogy most már bármikor is lenne pvp balance úgy, hogy a pve ne sérüljön, ezért is örülök, hogy talán a Diabloban tudnának egy élvezhető pvp-t csinálni a pve mellé. Spellek is ebbe az irányba haladnak, ahogy a cikkben említett Frost nova is.
  Ha megnézed, már nem sok wowos liga van, amit közvetítenek is. Setupok sem túl változatosak. Ellenben ugye sc2 van sok. DE. Én nem szeretem az RTS-eket, akkor most mi van? Ne pvpzzek, mert a Blizzard csak azt fejlesztette az e-sportnak?
  Ahogy Darc1n is írta, a community dönti el, hogy mi legyen az e-sport. Utána úgy is kisírják a balance-ot, plusz dolgokat (aréna, ladder, akármi)
  A Blizzard meg ha okos, már most úgy csinálja meg a játékot, hogy mind2 oldal élvezze.
  Szerk.: ha már felhoztad az SC2-t, mióta megy nagyobb változtatások nélkül? Nem kap új egységeket, új főellenségeket, még is milliónyian játszák megjelenés óta töretlenül.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Djinny (#23):[/reply]NemethR-nek igaza van, SC2-t pont az e-sport miatt fejlesztette ilyenre a Blizz,amilyen… Szerintem aki akar pvp-zni,annak meg lesz rá a lehetősége anélkül is,hogy abból e-sportot csinálnának.Nem kell félni a PvP kedvelőknek,azért nincs még,mert nem találja a Blizz megfelelőnek,de lesz :D Viszont az e-sport macerás dolog,és ha játszol a WoW-val,akkor tudhatod,hogy minden patch kiadása után sír valamelyik kaszt képviselője,hogy valamelyik kaszt imba és rinya megy orrvérzésig.Szerintem erre nincs szükség,lesz egy PvP hogy mindenki kiélhesse magát (mérsékelt balance-al hogy azért ne a PvE legyen a lényeg de játszható legyen mindenkivel),de ezt e-sportra vinni nagyon kár lenne.

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@NemethR (#20):[/reply]Értelmesen jó? Nem őriztünk együtt birkát…

  @21 Természetesen Inferno húzza az időt tovább, de a végtelenségig az sem. Itt nekem az jött le, hogy a kettőt egymás mellett futtatva (természetesen remélem én is, hogy úgy, hogy ne menjenek egymás rovására) akarják behozni.
  Azt, hogy mi jár majd a pvpért nem tudhatod, még be sem került. Én reménykedek valami, (akár a pve gearnél gyengébb vagy nem arra való) kiszedhető gearben.
  Van akit inkább a pvp érdekel, ő nem sok runra fog menni, ha ez az e-sport (az én elképzelésem szerint) bejön, és van akit a pve, őt meg az arénában nem fogod sokszor látni.

  @22 Ha WoWozol tudod, hogy amikor kijön egy content patch, az átlag júzer 1,5-2 hónap után sír, hogy unalmas, mikor jön már a következő? Nézz szét fórumon. :)
  Szerencsére ez nem WoW, tovább kitart majd, de nem a végtelenségig.

  Reply

 • avatar

  BBandika

  |

  [author]Djinny (#19):[/author][quote]@chasy (#17): Meddig? Megölöd Diablo-t 2x-3x aztán unalmas lesz, kell az új content. Pénz pedig addig van amíg van aki farmoljon. A PVP sokáig élvezhető új content nélkül, az eladható pvp gear és a ligák hozzák a pénzt. Megértem, hogy téged jobban érdekel a PVE, és még sok másik embert is, de hosszú távon több pénz és nagyobb érdeklődés lesz PVPben. Főleg ha nem adnak ki új kieget/új boss-t 2 havonta. A nézettségtől és az ingyen reklám által hozott új playerekről nem is beszélve.
  (leegyszerűsített példa, én is tudom, hogy nem az endbossok dobják a nagy lootot, trollok el innen)[/quote]

  WOW-ban sem haldoklik a PVE,és nem is jön ki kéthavonta kiegészítő.Elég sok ideig tart amíg endboss raidekre összekaparod a megfelelő geart,szerintem itt is ez lesz;infernon nem fogod csak úgy szétzúzni a bossokat tápos felszerelés nélkül.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Djinny (#19):[/reply]Infernoról hallottál? A hírek szerint Hónapokig el lehet majd vele szórakozni 1-1 karakterrel.
  Ez a te véleményed,hogy sokáig el lehet lenni pvpvel,de akinek erre nincs affinitása,azt 1-2 napra leköti és hanyagolja a témát.Ne higgye azt senki,hogy erről szól a Diablo:ez csak egy kis adalék a játékhoz,hogy ne mindig a szörnyek csapkodásával töltsd az idődet.Ezért nem is jár semmi jutalom pvp-ért,csak achievementek.Ez olyan mintha az új wow kiegbe bekerülő pet harcrendszerből e-sportot csinálnának csak azért,mert benne van a játékban. Az pedig csak merem remélni hogy eszük ágában sincs külön pvp geart csinálni,mert akkor már szinte átmegy az egész Diablowow-ba -.-“

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  [quote]Erre vártam! Végre!
  Az e-sportban a jövő, és a pénz! Főleg egy RMAH-al.
  Ha tudják úgy balance-olni, hogy tényleg élvezhető legyen akármilyen felállással, ne csak 2 féle setuppal, hihetetlen jó lesz.
  Ezek után kit érdekel a PVE[/quote]

  Akkor most mégegyszer, hogy értsd:
  A Blizzard NEM fogja a kasztokat PVP szempont szerint balaszozni…
  Ha PVP-t, akarsz, ott a SC2

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  [reply]@chasy (#17):[/reply]Meddig? Megölöd Diablo-t 2x-3x aztán unalmas lesz, kell az új content. Pénz pedig addig van amíg van aki farmoljon. A PVP sokáig élvezhető új content nélkül, az eladható pvp gear és a ligák hozzák a pénzt. Megértem, hogy téged jobban érdekel a PVE, és még sok másik embert is, de hosszú távon több pénz és nagyobb érdeklődés lesz PVPben. Főleg ha nem adnak ki új kieget/új boss-t 2 havonta. A nézettségtől és az ingyen reklám által hozott új playerekről nem is beszélve.
  (leegyszerűsített példa, én is tudom, hogy nem az endbossok dobják a nagy lootot, trollok el innen)

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  Lehetne olyan feature, hogy minden egyes megnyert PvP csata után a szörnyek 10%-al erősebben üssenek. (De más “jutalom” ne legyen.)

  Akkor biztos nem megy a pvp a pve rovására, mert egy idő után nem fognak tudni pve-zni a nagy pvp bajnokok. :D Na, akkor lehetne ám sírni. :evil:

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Djinny (#16):[/reply]Öhhm talán azokat akiket valóban a sztori és az igazi Diablo érdekel ,nem pedig egymás kaszabolása,amit ( ha csak a sztorit nézném) sehogy sem tudok elképzelni a Diablo világában. Attól függetlenül biztos nagy fun lesz,magam is kipróbálom,de ez a játék nem erről szól.Engem jobban megragad a történet és a cselekmény,a cselszövések,maga a lore,minthogy elkenjem 1-2 ember száját arénán :D (és remélem nem vagyok ezzel egyedül)

  Reply

 • avatar

  Djinny

  |

  Erre vártam! Végre!
  Az e-sportban a jövő, és a pénz! Főleg egy RMAH-al.
  Ha tudják úgy balance-olni, hogy tényleg élvezhető legyen akármilyen felállással, ne csak 2 féle setuppal, hihetetlen jó lesz.
  Ezek után kit érdekel a PVE :)

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  szerintem ti nagyon felreertitek a dolgot… darc1n is, marmint a blizzard allaspontjat
  a blizzard nem nem akarja, hogy e sport legyen, (mer ne akarna? nekik az csak jo, minden szempontbol) hanem nem fogja tamogatni
  a gtfo pvpguy filozofia csak azt tukrozi, hogy a blizzard nem fog pvpre balanceolni annyira, hogy az a pvm rovasara menjen, nyilvan annak megelozese erdekeben, hogy ne nyiljon naponta tobb topik is errol a forumon, mert ok ezzel annyira nem akarnak foglalkozni
  igy senki nem vaghatja a fejukhoz hogy unbalanced imba szar, hiszen nem is erre lett tervezve a jatek, nem ugy, mint pl az sc2nel… sokaig aktivan jatszottam azzal is, ha elolvasom a patch balance change reszt, minden sor utan az az erzesem tamad, hogy apro lepesekben a teljes balancehoz haladunk es ha ugy latjak, hogy valami problema van a gameben, akkor valami kis tweakkal javitanak rajta, meg kell hogy mondjam, nagyon jo munkat vegeznek ezzel, latszik rajta a blizzard munka

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@anto89 (#11):[/reply]Ez nekem új ilyen módról sehol sem volt még szó.

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  [reply]@Nekemtene (#12):[/reply]Igen, erre én is gondoltam már. De ez egy egyetlen, amivel el tudnák lehetetleníteni a dolgot.
  Szerintem viszont lesz custom lehetőség.

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  [reply]@Darc1n (#6):[/reply]A Blizzard is nevetésben törne ki azon kijelentésedre,hogy nem ők döntik el, hogy esport legyen :D sok indokot mondhatnék 1et mondok: ha nem akarják, hogy kupákat szervezzenek, akkor random kapsz azonos felszerelésű ellenfelet… hiába a társad te választod meg az enemy random és nemtud szervezni senki :D ilyen egyszerűen útját tudják állni, biztos más lesz, de ez csak egyszerű példa volt.

  Reply

 • avatar

  anto89

  |

  Diablo elsősorban sosem erről szólt , de ha nem megy a játék rovására nyugodtan. Amúgy valaki írta régebben ,hogy terveznek olyan modot az arénába ,hogy 1re több és erősebb monster jön és azokat kell csoportosan aprítani , ez mennyire hivatalos verzió ?

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Addig legyen belőle e-sport,amíg a PvE tartalom rovására nem megy.
  Egyébként remélem nem lesz…

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  remelem is hogy esport lesz belole
  es akkor majd pvpbilagbajnok leszek ! es hires es gazdag!

  Reply

 • avatar

  DoubleW

  |

  Szerintem a Diablo nem a pvp-röl szól!Tőlem lehet belőle e-sport,engemet ugyse fog érdekelni. Mindenki jön majd hogy mert nincs balancba meg nagyon op bla bla bla…

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  Szvsz:
  E-sport ide, vagy oda, egyértelműen ki fognak alakulni az ún. gear “trendek”, de szerintem ez egy egészséges dolog egy pvp játékban, tehát a durván drága itemek tényleg nem véletlenül fognak annyiba kerülni, amennyibe fogank. Ez biztosan elkerülhetetlen és nem kiküszöbölhető dolog!
  Az e-sport csak gyorsítana az eseményeken és konkrétabban meghatározná az épp aktuális “verhetetlen szettet” a pro gamerek példája alapján.

  Rossz példa (mert nem akarok wowos példát hozni), de az sc2-ben is mindig vannank “kivédhetetlen” buildek, aztán pár hétre rá mégis is megtalálják a tökéletes ellenszert rájuk, de addíg az e-sport miatt mindenki azt fogja nyomatni orrba szájba.
  Szvsz ez egy természetes körforgás és a mindenféle bajnokságok csupán gyorsítják az eseményeket, de semmiképp nem befolyásolják kritikus szinten.

  Az RMAH pedig más tészta, de a lényeg itt sem változik nagyban: nem azért nem fogod megvenni az aktuális itemet, mert nagyon drága, hanem mert az e-sport miatt ku*va drága.

  Reply

 • avatar

  Darc1n

  |

  Már a Blizzard első kijelentésénél, miszerint nem tervezik e-Sport játéknak a Diablo 3-at, nevetésben törtem ki.
  Az első dolgom lesz PvP aréna kupákat szervezni és ezzel más, külföldi nagy fansite-ok is így vannak.
  Ahol pedig PvP van, ott sírás van a balance miatt. A Blizzard is jobban jön majd ki idővel abból, hogy ha odafigyel a PvP-re, mert ezzel az indokkal, hogy “hát a PvP balance nem annyira fontos, mivel nem tervezzük e-Sportra”, nem lehet a játékosok elé állni.
  Azt, hogy melyik játékból válik e-Sport, nem a fejlesztő dönti el, hanem a közösség. Márpedig ami jó és kompetitív, abból lehet versenyeket csinálni és ez így is fog történni.

  Reply

 • avatar

  gehenas

  |

  Nem butaság az alapötlet, de bármilyen jutalomrendszer is lenne, geart semmiképp sem szabad egy Diablo játékban pvp-ért adni. Szerintem ez pusztítana egy adagot a “Diablo játékélményen”, de millió más jutalom viszont nem. Akkor lennék elégedett a Diablo 3 pvp-vel teljes mértékben, ha lehetne versenyszerűen csinálni, lenne rating, lennének jutalmak, de a jutalmak semmilyen szinten nem befolyásolnák a karaktered erejét.

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  Az, hogy normálisra akarják megcsinálni a pvp-t és olyanra hogy skill is kelljen a spellek használatához, az nem utal arra, hogy e-sport lesz. Ettől függetlenül én csak 1 dolog miatt látok rá esélyt…. ha nemtudják a pvp-t balanceolni és hosszútávon állandó javításra szorul (plusz még ottlesznek a serverek) akkor valami pénzt csiholnak és az az esport… és amellett ugyanúgy balanceolják majd folyamatosan a gamet.

  Reply

 • avatar

  null

  |

  Hát, külön gear (mittom mondjuk resilience-s mint WoWban) ne is kelljen. Viszont ha meg sima pve-s gearrel püfölnék egymást esportban a népek, akkor a “standard, legjobbnak kikiáltott” felszerelések árai a csillagos égbe lógnának RMAH-ban. Mindkettőnek lenne előnye, kérdés hogy épp a playereknek, vagy saját maguknak akarnak kedvezni. (szerintem ez pénzről lévén szó nem kérdés kinek fognak)

  Reply

 • avatar

  NemethR

  |

  Nagyon remélem nem lesz e-sport szerü PVP a D3-ban…
  Mert akkor kell PVP fegyver, Pvp armor, PVP skillek, stb… Csak elrontaná a dolgot.

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  [quote]A Blizzard nem tervez E-Sportot csinálni a Diablo 3-ból[/quote]

  Persze, hogy nem, mivel ezt úgy is hamar megteszi majd valaki más! :D

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.