Inferno, avagy a pokol legmélyebb bugyra

Dyingsoul . Hírek 1350

Bashiok úgy döntött, hogy egy hosszabb szösszenet keretében információmorzsákkal lát el minket a Diablo 3 legnehezebb fokozatáról, az Inferno-ról. Az eredeti terv az volt, hogy Act I-IV-ig ugyanolyan nehézségű szörnyekkel kell szembeszállnunk. Ezen változtattak, ugyanis túlságosan laposnak tűnt az a fajta játékmenet, ahol nehézségben nem vesz észre haladást a játékos négy Act-on keresztül. Az eredmény egy dinamikusabb nehézségi fokozat:

This is may be a good a time as any to REVEAL TEH SEKRITS! that Inferno monster levels aren’t linear any longer. They get progressively more difficult. This was really a reaction to Inferno playtesting. Our original intent was to have a flat difficulty level where you could go wherever you want, farm for items, and it’d be no more or less difficult than any other area in Inferno. This caused a few inherent issues for us, though:

 • It just felt wrong. It didn’t feel right to be progressing through the game and have it stay pretty much the same difficulty the whole time. It felt like a letdown to get to the final boss of the game and it be no more difficult than the first.
 • There’s a wide variety of players out there and we wanted to make sure everybody had something to sink their teeth into. We expect that anybody with enough time and dedication will reach level 60. But the jump in difficulty to Inferno needed to be different amounts for different people. For the crazy people they need a HUGE ramp in difficulty, for a more “casual but still hardcore” audience you want an obvious but milder increase in difficulty. So for the crazy people who play non-stop they’ll hit Act I and get a challenge, but 1 month later they’ll still have something to work on (Acts II, III and IV). For the “hardcore-casual” they will reach level 60 later and not get brick walled when they reach Inferno. They can experience some “small victories” working on Act I with the dream of maybe someday reaching the later acts.
 • Longevity. We know people really want goals to work towards and challenges to overcome. We made Act III and Act IV really, really brutally hard, for the most elite players only. It felt wrong to make ALL of Inferno that brutally hard.

Now, you may be saying “I thought you wanted us to be able to farm anywhere we wanted. Now we only have half as much area in the game to farm in? What gives?” Our goal is to make the loot mathematically better in the later acts without making the earlier gear completely obsolete. We feel Diablo II actually did a very good job with this and we expect Diablo III to perform similarly.

Specifically, people in D2 did Diablo runs, Mephisto runs, Pindleskin runs, Pit runs, Baal runs, etc. because the loot in Diablo is extremely random. Even though the theoretical best items might come from the later Acts, well-rolled items from earlier acts will still be better. Internally we find sometimes after an intense session of brutally hard Inferno it can be really fun to cruise through Hell Act III or IV and it’s not too uncommon surprise when an upgrade drops. We expect this to carry through to Inferno difficulty where somebody who can theoretically farm Act IV will likely still enjoy romping through Act I simply because the drop potential is still there. It’s all because of the highly random items having lots of overlap in their power distribution curves.

Ahogy fentebb olvashattuk, Infernora érkezvén Act I és II könnyebb lesz, míg Act III és IV “igazán, igazán brutálisan nehéz” lesz. Ennek oka az volt, hogy a játékosokkal éreztethessék a haladást az utolsó nehézségi fokozaton valamint az, hogy a loot-ot matematikailag jobbá tehessék anélkül, hogy a korábbi gear-ünket egyszerre cseréljük le. Az a véleményük, hogy ilyen téren a Diablo II remekül teljesített, valami ehhez hasonlót szeretnének megvalósítani a harmadik részben is.

forrás: battle.net

Comments (165)

 • avatar

  lifegrip

  |

  Olyan jót derülök ezeken a szájkaratékon. Őszintén kíváncsian várom, hogy mik lesznek az eredmények. Nem kívánok állást foglalni, de értelem szerűen abban bízok, hogy lesz kihívás a játékon belül és képes lesz huzamosabb ideig lekötni.

  Javaslom a fórumon az egyik szószóló csináljon ennek inkább egy topicot, ahová szavazásokat is belehet tenni, hogy ki hogyan jósolja a nehézséget, haladást. És miután kijött a játék és lesznek konkrét eredmények, adjuk meg a jogot a “nyerteseknek”, hogy ott a másik orra alá dörgölhessék: “…én megmondtam koma, én megmondtam előre.”. :)

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Tacytus (#147):[/reply]szívemből beszéltél :D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Antoh (#145):[/reply]Aki elvan tévedve az te vagy. Ideje lenne magadhoz térned ember mert nagyon el szaladtál a kis csacsiddal. Ha nonstopban fogsz egy vagy 2 hétig is játszani nem fogsz eljutni infernora ennyi idő alatt. És ez nem Diablo 2 Hanem 3 és ne hidd, hogy itt van quest bug amivel tovább jutsz majd nehézségi szinten. Szerintem akinek a földön kéne maradnia az te vagy :D Majd meg fogod látni úgy is.

  Reply

 • avatar

  Tacytus

  |

  Na srácok most álmodtam meg az inferno olyan nehéz lesz, hogy 2 hét lesz egy alap mob letolása is!!! Másrészről meg kurva könnyű lesz mert itt magyarországon olyan über állat játékosok játszanak, hogy nekik ez nem gond és kb úgy néznek ki mint a south parkos srácok wow os epizódban az a nyomorék kocka! :D ha valaki erre vissza szól ……………………….. elmehet mind abba amit a pontozot vonal helyére gondol! :D

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#144):[/reply]Régóta nevetek azokon, akik azt hiszik, hogy könnyű lesz :D
  Úgy tudom elképzelni Infernot mint a WoW-ban a HC raideket, ahol még akár 2-3 hónap is kevés a játékosok 95%-nak, hogy leverjen 1-2 bosst :D

  Lesz még itt sírás, hogy ” Ez túl nehéz! ” :DD
  Ettől függetlenül én 1 hétig szabadságon leszek, és nightmare végéig eljutok, és még gearem is lesz tudom :D

  Reply

 • avatar

  Antoh

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#144):[/reply]Te nagyon el vagy tévedve… pattanj már le légyszíves a kovácsról meg a fejlesztéséről és a blizzard féle bullshit kijelentésekről(ezt a “YOU DIE WEE PROMESS” dolgot meg remélem poénból írtad így…) Kit érdekel a kovács meg a craftolt itemek? Szerinted nem fog esni normális tárgy a játékban? Egyáltalán minek kellene a legübertáposabb tárgy az infernohoz? Hallottál az ironman d2 versenyekről? Ha nem akkor kérlek olvass utána, és utána magasztald tovább az artisant meg a többi hülyeséget, köszi… Szerinted ha itemek nélkül végigvitték a d2-őt(normal,nightmare,hell és überezés is benne van természetesen) akkor itt csakis a legfullosabb gearben tudnak eljutni hell végéig? Ne röhögtess.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Criminalheadz (#143):[/reply]Mindannyitoknak fel fog kopni az álla ezt most meg mondom. Már a hell is szó szoros értelembe véve pokol lesz számunkra nem pedig inferno. Némi realitást azért bele kéne vinni a gondolkodásba szerintem. Mert ezt senki nem fogja tudni technikailag megoldani. Még Segítséggel sem. Nem hogy egyedül. Csak a bétából kiindulva a kovács fejlesztése a 4-es szintre kb 5 vagy 3 nap és ez a 4-es szint. A materiálok meg szerzéséről nem is beszélve, amik nem potyognak csak úgy a lebontott tárgyak után, tény az esencek igen, de pl a fallen fog meg ami még kelleni fog, más tárgyakhoz szintén csekélyebb eséllyel érkeznek. És ugye a randome property is lehet hogy 5 vagy 6 randomeot ad hellen a kovács, de ha épp olyanja van akkor olyan bonuszokat addrá aminek semmi hasznát nem veszed. pl nincs rajta resi, márpedig okulva a diablo 2-ből szinte biztos hogy nem csak hellen de a többi nehézségi fokon is lesznek szép – arányú resistek a karikon mikor indulnak nehézségi szinten. A Blizzard meg ígérte YOU DIE WEE PROMESS szóval innentől kezdve lehet bárki fasza gyerek játékos, ha a feltételei nincsenek meg ehhez, és itt sorakoznak fel a szükséges tárgyak amik bónuszokat adnak. És ugye ezek nem esnek minden szörnyből, és a mi drága Kovácsunk sem azt az armort vagy cuccot fogja nekünk mindig kovácsolni amit mi elképzelünk magunknak. Szóval mérlegeljetek egy kicsit, mielőtt még tényleg ilyen elhamarkodottan tesztek kijelentést arra, hogy ÉN már pedig egy vagy 2 hét múlva infernon aprítók. Örülhettek majd szerintem eljuttok hell végére nem kevés halálozási aránnyal.

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#142):[/reply]Jó szemlélet, ha lenne rá aktivabban időm 2 hetet mondanék magamnak, hogy Inferno-n leszek… De mivel nem sok időm lesz vele játszani igy egy kicsit több kell majd. : )

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Antoh (#141):[/reply]Nem értek egyet ezzel az egy hét alatt infernóra jutok dologgal, már elevene kb annyi idő mire a kovácsot fel fejleszted 10-es szintre, mert a page of training nem esik minden sarokban és az nem mf függő, és csak az elején lesz goldért fejleszthető, ja és a craft material beszerzése sem 5 perc, mert ugye itemenként változó hogy milyen material, és mennyi kell belőle, na már most egy olyan armort össze rakni vagy settet ami bírja az infernót nos el fog tartani egy darabig. A játék kimeneteléről nem is beszélve. De az aki csak végig rohan a játékon annak semmi értelme.

  Reply

 • avatar

  Antoh

  |

  1.: Fidel: nem teljesen ugyanaz lesz mint d2-ben, mert ott egy run csak pár percig tartott, itt pedig az eddig szivárogtatott infók alapján érdemes lesz egy Acten belül az összes rare/champ mobot kitakarítani az mf stack miatt, szóval nem az utolsó wp-től indulsz hanem az elsőtől, hogy a főbosshoz érve a lehető legmagasabb mf legyen. Persze így is rohanni kell végig az Acten hogy a többire ne pazarolj időt csak azokra akik a buffot adják… így nem pár percig fog tartani, hanem akár 20 percig is egy run:)
  2.: Ne higyjétek azt, hogy egy hónapig el fog tartani mire infernora jutnak.. legpesszimistább jóslatok mondanak két hetet, de inkább 1 hét lesz belőle. Ezt így most az itt hozzászólók nagy része úgysem hiszi el, de majd ha máj 22-23 körül jönnek majd a hírek arról hogy milyen buildekkel farmolják infernot akkor majd kezdődik a nolifer-ezés a casualok által… csak azért mert ők abban a hitben éltek hogy másoknak hónapokig fog tartani:)

  Reply

 • avatar

  Herki

  |

  [reply]@Father (#138):[/reply]Köszönöm az infókat és a választ…
  Amúgy a szerkesztőknek javasolnám! :)

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Father (#138):[/reply]Senki nem fogja tudni egy hónap alatt ki vinni, örülhetnek, ha egy hónap alatt eljutnak hellre, de az sem biztos, mivel lesznek achivek, és a black smith is uppolgatni kell az meg nem 5 perces munka, mert nem csak goldal kell uppolni hanem mással is, amit ugye farmolni kell, ami nem esik minden sarokban. szóval egyet értek veled. Ha el is jutának valamilyen módon infernóra akkor a kapkodásukéért a jutalmuk a sürü halálozási arány lessz a dijjuk, ja és mivel level 60. a szint követelmény infernóra azt sem lesz könnyű meg szerezni :)

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Herki (#137):[/reply]A 2. fele nem egyertelmu szamomra kinek szol :) de ha valamiben jobb akarsz lenni mint casual, az abbol all hogy utananezel mi micsoda, mi miert tortenik, miert csinalod eppen azt amit egy guideban olvastal, mi az osszefugges a dolgok kozott es sorolhatnam. A lenyeg hogy meglasd az osszefuggeseket, es konkretan tanulod, olvasod, informacio morzsakbol osszeepited a lenyeget, sok munkaval jar, de van aki szereti ezt csinalni, van aki meg egyszeruen azert teszi hogy jobb legyen :) Es ezt most alltalanossagban ertem, mert ez mindenben igy munkodik szerintem (es most a szerencsefaktorokat tegyuk felre, az itt nem jatszik :) – kemeny munkaval a szerencset felul lehet mulni).

  Launch partyn tuti nemleszek mert: 1: Debreceni egyetemre jarok (es tudtommal pesten lesz), 2: vizsgaidoszak … :)

  Chat lesz diabloban, szerintem konnyen lehet majd ott partyt talalni, es ismerosoket szerezni akikkel tobbnyire jatszani fogsz

  Bocsi a sok offert, mostmar tenyleg abbahagyom, es hogy temanal legyek: Szerintem NEM szedi ki! :p ja megint eltevedtem, szerintem NEM viszik vegig 1 honap alatt :p

  Reply

 • avatar

  Herki

  |

  [reply]@Father (#135):[/reply]:D az enyém ugyanolyan erős, mint a Tiéd! :)

  Végigolvastam a hozzászólásaitokat Zoroval és mondanom sem kell, hogy a felét nem értettem… De az biztos, hogy érteni akarom! :) Mindenféle MMO-val játszottam, és Dio2-t is végignyomtam, de ez a szint, amiről Ti beszéltek, az valami emberfeletti! xD Viszont Dio3-al a lehetőségeimhez képest sokat fogok játszani és szeretnék hasonló szintű információkat szerezni és tudatosan játszani másokkal. Jó képességű gyerek vagyok, bármit megtanulok! :)) Launch partyn ott leszel? Remélem, lesz lehetőségünk ismerkedni más pro playerekkel ott is.
  Valamint javasolnám, hogy itt is legyen egy erre készített fórum, ahol az ember keresgélhet pt tagokat… Lenne rá igény, nem akarok én sem egyedül játszani.

  #136 | Kenny: Abszolút egyetértek! :))

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  de jó hogy ti 20 hozzászóláson keresztül offoltok, marhára érdekes volt…
  fidel, komolyan a negatív hozzáállásodtól néha kiver a hideg…elszívod a pozitív energiáimat.

  Mivel a Bétában tovább a SK-nál nem tudsz menni, nyilván beleunsz 1 hónap után hogy őt ölöd meg…de majd a teljes játékban, tudsz majd hellen mind a 4 Acton farmolni, plussz ha Infernon, csak act 1 ben farmolsz egy hónapig, ott azért ott van a kihívás, hogy te már igenis szeretnél act2 re menni. tehát cél fog lebegni a szemed előtt

  aki jön azzal hogy a D3 csak a D2 fejlesztett változata lesz, kérem, adja el a gépet és menjen el valami mást csinálni, de ne itt nevettesse ki magát.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  Szerintem meg az en apukam erosebb mint a tietek! :D

  Reply

 • avatar

  Tacytus

  |

  Legyen is nehéz nem akarom 5 hónap alatt kiakasztani bár utána is tolnám tovább…

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#131):[/reply]Nyugalom, nem lesz ezért senki sem ezért megbüntetve.
  Az hogy két embernek nem egyezik a véleménye még nem gond.

  Adom azt, hogy itt fölösleges a dio és a wow összehasonlítása mert ég és föld a kettő. Illetve az is hogy az általánost akarjuk a speciálishoz hasonlítani. Azt is tudom hogy az olvasóink jelentős része ex-wowos vagy még mindig játszik, így őket is megértem amikor ahhoz viszonyítanak, míg azokat is akik nem játszottak vele, és a tökük ki van hogy mindig egy totál más játék a viszonyítási alap.

  Higgadjon le mindenki, ezért nem érdemes egymás torkának ugrani.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#130):[/reply]tény de ezért én komoly lebaszást kapok majd mert szét offoltam a topicot és azon sem lepődnék meg ha emiatt ki tiltanak az oldalról, de már ez sem érdekel.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#129):[/reply]Bocsi,az hogy most linkeltem neked egy wikis cikket,az nem azt jelenti hogy onnan tanultam.Csak azért linkeltem hogy lásd az írást,ha te is tudsz a te álláspontoddal azonosat linkelni,szivesen fogadom.Nekem meg ez a tapasztalatom a PvE-vel,és igen ,úgy fest különböző a véleményünk.Itt nem a wowon volt a hangsúly,ez bármilyen hasonló játékra is igaz lett volna.Nem tartottam offense-nek,remélem te se az enyémet,ez csak fórum,pont erre való :D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#127):[/reply]én itt lezártam ezt a témát de nekem senki ne jöjjön wow példákkal mikor 2 különböző játékról van szó akkor is ha van benne egyező dolgok, MERT NEM UGYAN AZ A JÁTÉK! És én értem amit mondtál, csak aki így ragaszkodik a wikiben leírt dolgokhoz azt csak sajnálni tudom. a Wikipédia nem a végtelen tudás forrása bármennyire is vannak benne pontos dolgok, egy gond van vele, nem bővül személyes tapasztalatok után is. személyesen veled nincs gondom ne érts félre csak ez a néző pont nem egyezik az enyémmel, mert én másképpen tapasztaltam meg a PVE fogalmát, attól független, hogy sablonosan le van írva mit jelent az még ugye nem jelenti azt, hogy másra nem is használható illetve nem is való oda.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#127):[/reply]o_O Nos szerintem ebben a vitában mindketten csűrtök kicsit magatok felé.
  PvM és a PvE hasonló de nem ugyanaz. A PvM kicsit szigorúbb mert ott csak szörnyek/ mobok ellen ment a küzdelem amit kizárólag algoritmus irányít.
  PvE-nél is hasonló a helyzet, mert ha WoW-ról beszélünk akkor raid/insta stb… de ez ennél tágabb rendszer, mert sokkal több belefér.

  Jön még a PvP is ide aminek a fő célja a játékosok egymás elleni megmérettetése.

  Szal’kár ezen vitatkozni, mert ha időrendet nézzük akkor a PvM volt előbb a Blizznél, amiből kinőtte magát a PvE.

  Attól hogy még jó egy PvE build pvp-re is hát ez van :D

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#125):[/reply]Látom mégsem érted.
  Senki nem mondta hogy a te sosod nem állja meg a helyét PvP-ben.Elhiszem neked nyugodt szívvel.De Diablo 2-ben nem nagyon mondanék egy PvP buildet sem,minden build jó PvP-re és PvE-re is.Elhiszem hogy az a tapasztalatod hogy jó rá,de ez a Diablo világában igaz,máshol azért jobban elkülönül a PvP és a PvE.Elhiszem hogy tapasztalt vagy,de attól még a PvE és PvM ugyan az,és a kérdés ez volt, nem az hogy jó-e a PvE build PvP-ben.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@chasy (#124):[/reply]o_O Nos szerintem ebben a vitában mindketten csűrtök kicsit magatok felé.
  PvM és a PvE hasonló de nem ugyanaz. A PvM kicsit szigorúbb mert ott csak szörnyek/ mobok ellen ment a küzdelem amit kizárólag algoritmus irányít.
  PvE-nél is hasonló a helyzet, mert ha WoW-ról beszélünk akkor raid/insta stb… de ez ennél tágabb rendszer, mert sokkal több belefér.

  Jön még a PvP is ide aminek a fő célja a játékosok egymás elleni megmérettetése.

  Szal’kár ezen vitatkozni, mert ha időrendet nézzük akkor a PvM volt előbb a Blizznél, amiből kinőtte magát a PvE.

  Attól hogy még jó egy PvE build pvp-re is hát ez van :D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#124):[/reply]De csak mert ezt írja a wikipédia igaz? És a személyes tapasztalatok azok meg fake infók mi?

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#123):[/reply]Persze hogy jó, a Diablo világában :D
  De a lényeg az hogy a PvE és a PvM egy és ugyan az :D

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#122):[/reply]tényleg ez nagyon szép de én a pve karimmal attól még tudok pvp-zn és ezt más is elismeri, sőt többnyire már pve karikkal pvpznek fent diablo2-n is. Föleg a sorcik. én tisztában vagyok a pve fogalmával és pvm-el is de attól mert a pve képes pvp-zni és ez a rész ki marad az nem az én hibám :) bármikor be bizonyítom neked szívesen hogy a pve karim jó pvp-ben. Meg ez wow nem diablo teljesen más sémán fexik, ahogy mondtad is ott külön ilyen szerverek vannak. D2ben meg nem.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#121):[/reply]D2-ben nincs kiemelt PvP rész,kb bármivel lehet ütni bárkit.
  Ha nem hiszel nekem http://hu.wow.wikia.com/wiki/PvE A WoW-os részekről vonatkoztass el . “Player versus Environment, röviden PvE. Angol kifejezés, szó szerinti jelentése
  “Játékos a Környezet ellen”.
  A legtöbb játékban azt jelenti, hogy a játékos által (általad) irányított karakter a játék környezetével, illetve az abban található, a program által irányított ellenfelekkel harcol. A PvE orientált játékos a világban található NPC szörnyek és raid bossok kivégzésére öszpontosít, szemben a PvP-vel, ahol egy másik játékos karakter a célpont. “

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#120):[/reply]de igen igazam van diablo 2-ben pve light sorcom van és azzal is verek pvp-ben és nem volt ki kötve az hogy diablo 2 vagy 3, szóval ezt hagyjuk. Mert diablo 2-ben mindent csinálhatsz egyszerre, csak karakter build kérdése és azzal mindenki egyetért a mai napig fent bneten, hogy a pve light sorc nagyon is jó pvp-re.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#119):[/reply]Nincs igazad,mondjuk egy PvE szervernek az a lényege,hogy abban nincs PvP,csak PvE rész ( szintezés farmolás stb.) nincs nyilt PvP,csak max arra kijelölt helyen,de pl Egy WoW-os only PvE szerveren sincs nyilt PvP harc.A két kifejezés teljesen ugyan az.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@chasy (#118):[/reply]PvE= player vs enviroments és igen + játékos ellen is aka univerzális kari ami pvp (Player Vs Player= játékos játékos ellen)-ben is helyt áll nem csak szörnyek ellen.
  PvM= Player vs Monster. Ennyi az össz különbsége. Meg hogy a pve strapa bíróbb szívósabb. Nekem D2-n mindig pve light sorcim volt, mindenhol megálja a helyét még überen is. Tehát ilyen mindenes kari, és nem olcsó mulatság lesz ezt diablo 3-ban össze hozni. De megfogja érni :P

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#115):[/reply]Erre énis kíváncsi lennék. Tudtommal a PvE (player vs enviroments=játékos a környezet (jelen esetben szörnyek) ellen) és a PvM (Player vs Monsters=játékos szörnyek ellen) egy és ugyan az :O

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Rici (#116):[/reply]Ugye te most csak viccelsz? tudom, hogy április elseje van meg minden, de akkor is…

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#115):[/reply]nem
  LOL

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Rici (#114):[/reply]LOL? nem tudod mi a különbség PVE? PVM között?

  Reply

 • avatar

  Rici

  |

  [reply]@TheMageTalRasha (#113):[/reply]mi a kulonbseg?

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@Criminalheadz (#112):[/reply]hát nem csak pvm-ben de a pve, ben is

  Reply

 • avatar

  Criminalheadz

  |

  Dying linkje elég szemléletes, már-már drasztikus emelésnek mondanám:) Eleje még könnyebb lesz, de ahogy haladsz szétrúgják a segged szindróma. : D Act III, Act IV-et rendesen megtolták… vagy 10 szint tuti lesz a különbség pvm-be…

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  Tételezzük fel, hogy ez mind igaz. Röviden ugyan az lesz az igaziba, mint most a bétába. Utolsó wp-től végiggyalogolsz SK-ig és közben megölsz 3-4 rara/champ csoportot, majd a buffal megölöd SK-t. Utána új játék és ismétlés. Ugyan az mint D2-ben baal run teleport nélkül. Elméletileg bárhol farmolhatsz infernon, de úgy megnehezítik, hogy akaratodon kivűl is csak act1 elejét tudod farmolni pár hónapig. Én már bétába 1 hét után untam SK-t farmolni…ennyit a nagy szabadságról, hogy ott játszol és farmolsz ahol csak akarsz. Még ők nyilatkozták, hogy nem akarnak olyat, mint D2-be baal runok, mert monoton, egyhangú, stb., de mire kiadják csak visszatérnek oda. Egyre jobban az az érzésem, hogy egy D2+ kapunk és nem egy D3-at…

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  [reply]@Dyingsoul (#107):[/reply]Na igen. Ez a kép nagyon szemléletes. Tényleg valami ilyesmi lenne a legjobb, akkor közel sem lenne annyira unalmas a farmolás, mintha végig csak egy boss-t kellene ütni.

  Reply

 • avatar

  Akronomus

  |

  [reply]@Dyingsoul (#107):[/reply]Hát nem is értettem annó, hogy Inferno-n minden 61-es, ugyanakkora lesz, annak mi értelme, mert akkor tökmind1 lenne hol farmolunk.

  De így remélem a “skálázódással” a loot is úgyanúgy erősebb lesz :D

  Off: Üdv mindenkinek a DE-KTK-ról :D:D

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Ha már az Inferno boncolgatásánál tartunk itt egy jó kis kép az US fórumokról, ami Bashiok kommentjére alapul:
  http://img585.imageshack.us/img585/4628/s1ozwmmqunxaomlmwfdvjw7.png
  Azért azt vegyük figyelembe, hogy ez csak szemléltetésképpen mutatja miről is van szó, de semmi konkrétumot nem ad, csupán így talán könnyebb elképzelni a dolgokat.

  #105 | Father : Üdv néked is! :) Nem akarok nagyon offolni a hír alá, majd a fórumba létrehozunk egy témát ismerkedésre, helybeliek összegyűjtésére, ha van rá igény. :D Vagy legkésőbb Launch partyn találkozunk, arra tuti megyek. :)

  Reply

 • avatar

  Bali007

  |

  [reply]@ (#104):[/reply]hahaha

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Dyingsoul (#103):[/reply]off: DE-IK? udv innen DE-MK rol:)

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@Menyus (#102):[/reply]Nem tudod? Ma kezdődik a blizz akciója. Lehet nyerni 500 CE Diablot, 2000 normal verziót, a fődíj meg 5 spéci Diablo témás notebook. Még jó, hogy most itt voltál és megtudtad. Ne felejts el regisztrálni, a leggyorsabbak fix diablos ajándékcsomagot kapnak 100 dollár értékben.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Zoro (#94):[/reply]Ingyen sört bármikor elfogadok! :D
  Off: Jah amúgy nagy poén, Vili is ma mondta nekem. Mondjuk sejtettem hogy DE-IK-n vagy te is de abból a facebook profilból is csak annyi derül ki hogy te Zoro vagy. xD Ozeki meg amúgy nekem tetszett kár, hogy szerdán melóznom kellett előadás helyett, csak délutánra tudtam bemenni. :/

  On: Egyrészt kár vitatkozni azon, hogy ki mikorra végez infernoval, mert biztos lesz olyan akin megdöbbenünk, hogy mennyi idő alatt tolta végig. Ha már itt ekkora vita tárgyát képezi ez a dolog, akkor gondoljatok bele hány ember fejében fogalmazódhat meg “Én leszek az első…”. Ez tipikus az efféle játékoknál. Ismertem olyan játékot ahol egy játékos ha elért egy progresst barátok meghívásában, elneveztek róla játékon belüli itemet, monstert. Őszintén szólva engem annyira nem izgat, hogy nem én leszek az első. Én évek óta várom a 3. részt és most örülni fogok neki, ha már a kezemben lesz. Persze én is kockulni fogok vele amennyit csak tehetem, de mivel nem havidíjas megnyugtató lesz a tudat, hogy bármikor mehetek hentelni éppen ezért inkább ki akarom élvezni a játékidőm minden percét ahelyett, hogy rohannék.

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  [reply]@Ohyner (#97):[/reply]Én nem tudom! Milyen nap lesz holnap, azon túl, hogy vasárnap? :O

  Reply

 • avatar

  Menyus

  |

  Szerintem 2 hét 15. után és lesz kari aki már túl van az infernon! Hat év WoW után én már tudom, hogy milyen elvetemült emberek vannak a világban…

  Reply

 • avatar

  Bello

  |

  Kedves Zoro, Father!
  Mikor olvastam a hozzászólásaitokat elgondolkoztam rajta hogy én ugyanazzal a D2-vel játszottam-e mint ti:)
  Mondanom sem kell, hogy a felét sem értettem. Minden esetre a WoW-ban elkövettem azt a hibát, hogy egy idő után farmnak és munkának kezdtem felfogni a dolgot az élvezet és a játék élménye helyett.

  Úgyhogy én azt hiszem “casual player with skill” vagyok ha van ilyen. Nem fogok rohangálni helyeken, meg szenvedni munkaszerűen, de élvezni fogom és akkor is végigverem az inferno-t.
  Most így béta alapján úgy gondolom, hogy mindezt a witch doctorral fogom véghez vinni, de alig várom a 13-as szint elhagyását:)

  Üdv,
  Bello

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.