Kezdőlap Egyéb Kékség Kaivaxtól – tervezzünk előre!

Kékség Kaivaxtól – tervezzünk előre!

17
0
MEGOSZTÁS

Avagy mi az amit mindenképp nézzünk át, még a játék megjelenése előtt:
(Aki nem ismerné Kaivax-ot, ő egy Blizzard Community Manager, régóta WoW modi, de a Diablo 3-as topikok berkei számára sem idegen) A hivatalos fórumokon az egyik látogató Kaivax-hoz címzett egy rövidebb hozzászólást: Abban kérte ki véleményét, hogy mivel töltsék a játékosok ezt a pár napot, illetve van-e bármi Diablo 3-al kapcsolatos, nem eget rengető újdonság, amit megoszthatna velünk, vagy akár valami vicces youtube videó (akár nem diablo témájú). Erre Kaviax egy kisebb sztorit osztott meg velünk:

Hi!
Lots of people (me, for example) are bored and looking for things to do while we wait for 5.15.
Can you tell us anything new-but-not-groundbreaking about d3?
Do you have any recommendations for passing the time? What have you been up to?
Do you have a favorite funny youtube video (even if its not d3 related)?

Thanks!
-Ticklefight

Bored? In a world with WoW battlegrounds and the StarCraft II ladder up and running?
To pass the time, I’m watching lots and lots of World Championship Series matches online. Very much fun.
I love old videos that were funny once upon a time, like Ask A Ninja or Strongbad Emails.
Let’s see… new-but-not-groundbreaking…

About five weeks ago, a co-worker of mine really hit a wall on the last boss in the game on Nightmare. And he’s a fine gamer. Dude has plenty of talent. And he called me over and showed me his struggles, and I was stumped. I watched him playing very admirably, and going down, and I didn’t know what to suggest. It was the first time that I really contemplated how complicated the build decisions can be for each hero. I was just merrily playing along on my heroes, making whatever build decisions seemed like the most effective, and not thinking ahead much. I started imagining scenarios that might come along and completely shut down whatever I was counting on (example: very close quarters when you’re a Vault-centric demon hunter.) No big deal on normal. You die a couple of times, try a different build, and then work from there. But on Hardcore… you don’t get to experiment. Once you engage that boss, it’s win or lose. Big.

A third person came over and made some suggestions to the co-worker who was struggling, and made a positive difference. He defeated the boss, and was so happy that he forgot to pick up his loot before going on to Hell!

A kék posztban először is elcsodálkozik Kaivax, hogy a Starcraft II ladder és WoW battlegroundok ellenére is unatkozik a játékos. Az idő múlatása képen  világbajnokságokat néz online, de nem veti meg a régebbi témájú youtube videókat, mint például az Ask A Ninja vagy a Strongbad Emails. Természetesen ezekhez a videókhoz angol nyelvtudás szükséges, de biztos vagyok benne, hogy az olvasóink közül valamennyien kedvelik az efféle szórakozást is.

A videók után egy történet keretében elmesélte, ahogyan egyik munkatársa megtorpant Nightmare fokozaton: az egyik utolsó bosson nem tudott túljutni. Kaivax állítása szerint az illető egész jó játékos. Néha áthívta, hogy megmutassa Kaivaxnak, hogyan szenved a bossnál. Sajnos Kaivax csak bámulni tudta, de semmilyen tanácsot nem tudott neki adni, ami segítette volna haverját a nagy küzdelemben. Ekkor döbbent rá ő is, hogy mennyire bonyolult összeállítani a képességek megfelelő kombinációját, eddig ugyanis ő is csak boldogan játszogatott a maga kis karaktereivel, nem gondolva előre, a későbbi nehézségekre, csupán olyan buildet rakott össze magának, amihez éppen kedve volt vagy csak jónak tűnt -de túlságosan nem nézve a dolgok mögé. Persze normal fokozaton ha meghalunk párszor, észrevehetjük, hogy valami nem stimmel. Ekkor nyugodtan változtathatunk az összeállításokon. Na de a HC karaktereknek nem adatik meg ez a lehetőség: ha összeakad a bajszuk egy új, ismeretlen bossal, csupán két lehetőség van: győzelem vagy bukás. Átgondolva ezeket, megérkezett egy harmadik ember és tanácsokkal látta el Kaivax munkatársát, a változás pedig egyértelműen pozitív volt: a bosst legyőzte és annyira boldog volt, hogy véletlenül még a lootot is elfelejtette felvenni, mielőtt Hell-re átment volna…

Nos ennyi lett volna a történet, amit Kaivax a kék posztjában megosztott velünk. Ebből az a tanulság, hogy azok, akik nem félnek a minimális spoiler hatástól, nyugodtan látogassanak el a diablonut oldalára és legalább a fő karakterüket kezdjék el megtervezgetni. Most még úgy is van rá időnk, később játszani kell! 🙂

forrás: us.battle.net