Kékség Kaivaxtól – tervezzünk előre!

Dyingsoul . Egyéb, Hírek 436

Avagy mi az amit mindenképp nézzünk át, még a játék megjelenése előtt:
(Aki nem ismerné Kaivax-ot, ő egy Blizzard Community Manager, régóta WoW modi, de a Diablo 3-as topikok berkei számára sem idegen) A hivatalos fórumokon az egyik látogató Kaivax-hoz címzett egy rövidebb hozzászólást: Abban kérte ki véleményét, hogy mivel töltsék a játékosok ezt a pár napot, illetve van-e bármi Diablo 3-al kapcsolatos, nem eget rengető újdonság, amit megoszthatna velünk, vagy akár valami vicces youtube videó (akár nem diablo témájú). Erre Kaviax egy kisebb sztorit osztott meg velünk:

Hi!
Lots of people (me, for example) are bored and looking for things to do while we wait for 5.15.
Can you tell us anything new-but-not-groundbreaking about d3?
Do you have any recommendations for passing the time? What have you been up to?
Do you have a favorite funny youtube video (even if its not d3 related)?

Thanks!
-Ticklefight

Bored? In a world with WoW battlegrounds and the StarCraft II ladder up and running?
To pass the time, I’m watching lots and lots of World Championship Series matches online. Very much fun.
I love old videos that were funny once upon a time, like Ask A Ninja or Strongbad Emails.
Let’s see… new-but-not-groundbreaking…

About five weeks ago, a co-worker of mine really hit a wall on the last boss in the game on Nightmare. And he’s a fine gamer. Dude has plenty of talent. And he called me over and showed me his struggles, and I was stumped. I watched him playing very admirably, and going down, and I didn’t know what to suggest. It was the first time that I really contemplated how complicated the build decisions can be for each hero. I was just merrily playing along on my heroes, making whatever build decisions seemed like the most effective, and not thinking ahead much. I started imagining scenarios that might come along and completely shut down whatever I was counting on (example: very close quarters when you’re a Vault-centric demon hunter.) No big deal on normal. You die a couple of times, try a different build, and then work from there. But on Hardcore… you don’t get to experiment. Once you engage that boss, it’s win or lose. Big.

A third person came over and made some suggestions to the co-worker who was struggling, and made a positive difference. He defeated the boss, and was so happy that he forgot to pick up his loot before going on to Hell!

A kék posztban először is elcsodálkozik Kaivax, hogy a Starcraft II ladder és WoW battlegroundok ellenére is unatkozik a játékos. Az idő múlatása képen  világbajnokságokat néz online, de nem veti meg a régebbi témájú youtube videókat, mint például az Ask A Ninja vagy a Strongbad Emails. Természetesen ezekhez a videókhoz angol nyelvtudás szükséges, de biztos vagyok benne, hogy az olvasóink közül valamennyien kedvelik az efféle szórakozást is.

A videók után egy történet keretében elmesélte, ahogyan egyik munkatársa megtorpant Nightmare fokozaton: az egyik utolsó bosson nem tudott túljutni. Kaivax állítása szerint az illető egész jó játékos. Néha áthívta, hogy megmutassa Kaivaxnak, hogyan szenved a bossnál. Sajnos Kaivax csak bámulni tudta, de semmilyen tanácsot nem tudott neki adni, ami segítette volna haverját a nagy küzdelemben. Ekkor döbbent rá ő is, hogy mennyire bonyolult összeállítani a képességek megfelelő kombinációját, eddig ugyanis ő is csak boldogan játszogatott a maga kis karaktereivel, nem gondolva előre, a későbbi nehézségekre, csupán olyan buildet rakott össze magának, amihez éppen kedve volt vagy csak jónak tűnt -de túlságosan nem nézve a dolgok mögé. Persze normal fokozaton ha meghalunk párszor, észrevehetjük, hogy valami nem stimmel. Ekkor nyugodtan változtathatunk az összeállításokon. Na de a HC karaktereknek nem adatik meg ez a lehetőség: ha összeakad a bajszuk egy új, ismeretlen bossal, csupán két lehetőség van: győzelem vagy bukás. Átgondolva ezeket, megérkezett egy harmadik ember és tanácsokkal látta el Kaivax munkatársát, a változás pedig egyértelműen pozitív volt: a bosst legyőzte és annyira boldog volt, hogy véletlenül még a lootot is elfelejtette felvenni, mielőtt Hell-re átment volna…

Nos ennyi lett volna a történet, amit Kaivax a kék posztjában megosztott velünk. Ebből az a tanulság, hogy azok, akik nem félnek a minimális spoiler hatástól, nyugodtan látogassanak el a diablonut oldalára és legalább a fő karakterüket kezdjék el megtervezgetni. Most még úgy is van rá időnk, később játszani kell! :)

forrás: us.battle.net

Comments (41)

 • avatar

  Tacytus

  |

  [reply]@cunami (#39):[/reply]Erről már 1x volt vita és pont én hoztam fel! :D

  Reply

 • avatar

  cunami

  |

  Nem tudom feltűnt-e valakinek de a történetben úgy hivatkozik a bossra, hogy “the last boss”, meg sem említi azt hogy Diablo lenne az utolsó boss amiről beszél. Csak nekem gyanús ez? :)

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  [reply]@zotyy (#35):[/reply]mert ki lennék? :D de csak semmi OFF :D

  Reply

 • avatar

  zotyy

  |

  [reply]@Kenny (#34):[/reply]Nee te vagy Attttika? :)

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  [reply]@zotyy (#33):[/reply]Oké, Zotya, hogy húzzalak oda ahova te is tudod :D amúgy ha gondolod csináltam egy nekem marhára tetsző DH bulidet…kell? :D

  Reply

 • avatar

  zotyy

  |

  [reply]@Kenny (#32):[/reply]tyü,köszke elég bonyi még,igazából,pl DH-nál szívem szerint inkább a bow képességekre gyúrnék…

  Reply

 • avatar

  Kenny

  |

  [reply]@zotyy (#29):[/reply]nem kérdezel hülyeséget, :)

  de mindig egy adott buildhoz kell nézni a skillek rúnáit, mert nem mindig a legjobb a legutolsó szinten kinyitott rúna. Ízlések és Buildek kérdése ;)

  Reply

 • avatar

  Nicolas Sharp

  |

  [reply]@Brandar (#28):[/reply]Amiket láttam skilleket, mind %-os értékben adták meg a liferegent, ez így a jó, lehet előre tervezni :)

  Reply

 • avatar

  Raadon

  |

  Kicsit off: Mennyire kell majd feltornázni a Magic Find – paraméterünket?
  Milyen szint után megy a karakter paramétereinek a rovására?
  Gondolom normálon fölösleges ez a paraméter, infernon meg minden combat statra szükség van, akkor ez most kb mézes madzag? tök jó lenne maxos Magic Find értékkel mászkálni, de akkor azonnal megölnek. Ja és van -1-2 skillnek is ilyen rúnája, használhatóak? pl:
  Hammer of The Ancients: +10% treasure dropp.
  Lehet, hogy ha maxos inferno karink van, akkor vissza hell-re, átöltözni és mehet a farm?

  Reply

 • avatar

  zotyy

  |

  Tudom hülyeséget kérdezek,de a skillrunáknál nem mindig az utolsó a legjobb ugye?

  Reply

 • avatar

  Brandar

  |

  Jó ez a tervezgetés csak hát éppen a gyakorlatban is látni kellene. Gondolok itt pl a liferegenre, népszerű a buildekben, de vajon mire is lesz az elég? 310 hp/sec sok vagy kevés? Mekkora poolhoz lehet viszonyítani?

  Normál szinten bármilyen build működni fog, infernón mindennel vért izzadunk. Ennyi :)

  Reply

 • avatar

  arbor123

  |

  [reply]@Chob (#26):[/reply]Bocs csak még új vagyok és látván ,hogy néhányan megosztják itt a buildjüket gondoltam én is megosztom.
  Tényleg bocs.

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@arbor123 (#25):[/reply]Én meg arra kérlek, hogy menj a fórumra. Köszönöm.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Egyébként van a fórumban külön wizard topic is, ami a buildekkel foglalkozik. Ennek a hírnek a kapcsán totál on-topic az, hogy ide másolgatjátok a buildeket, szóval nem azért mondom mert gáz, csupán népszerüsíteni szeretném a fórumot is:
  http://diablo3.hu/forum/index.php/topic,162.0.html

  Persze emellett nem csak a wizardnak, hanem az összes kasztnak megvan a maga topicja, szóval mindenki figyelmébe ajánlom a fórumot, használjátok, hisz értetek van! :)

  Reply

 • avatar

  Radoxx

  |

  [reply]@Bubi (#22):[/reply]Titkos én is ebben reménykedem! :)

  Reply

 • avatar

  Bubi

  |

  [author]Radoxx (#21):[/author][quote]Én is már nagyon nézegetem a tervező oldalakat, nehéz ez az utolsó 1 hét!
  Amúgy jelenleg a Legendary tárgyak izgatják legjobban a fantáziámat: annyira kíváncsi vagyok, milyenek lesznek. Sajnos ez már majd csak a megjelenés után fog kiderülni.
  0[/quote]

  Ha jól emlékszem egy kékben arról volt szó, hogy a megjelenés körüli napokban fogják frissíteni a tárgyak listáját és sokkal több lesz a legendary, mint amit most látunk. Remélem, hogy a “körüli” inkább előbb, mint később lesz:)

  Reply

 • avatar

  Radoxx

  |

  Én is már nagyon nézegetem a tervező oldalakat, nehéz ez az utolsó 1 hét! :)
  Amúgy jelenleg a Legendary tárgyak izgatják legjobban a fantáziámat: annyira kíváncsi vagyok, milyenek lesznek. Sajnos ez már majd csak a megjelenés után fog kiderülni.

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  [reply]@sweeping (#19):[/reply]hasonló elképzelésen vok veled :) csak nekem kicsit másabb skillek fekszenek támadásra,de ez ízlések és pofonok ugye :)

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Ezt most raktam össze, remélem működőképes lesz, mert nagyon élvezném így ezekkel a képességekkel a játékot, vélemény?
  http://diablonut.incgamers.com/planner/31939

  Mirror image jó lesz golyófogónak és ezzel a runával még a sebzésemnek a 10%-át is kiosztják.
  Teleportnál ez a runa amivel erősítem, hogy megidéz 2 csalit is nagyon hasznos lehet szerintem
  Illosionist szerintem egyenesen kötelező, infernon szerintem rengetegszer lesz olyan, hogy egyetlen ütéstől 15%-al több életet veszítesz, és ha ilyenkor egyből automatikusan nullázódik a mirror image és a teleport cool downja, azt én kicsit imában is tartanám, megmondom őszintén. De nagyon remélem hogy nem kap nerfet, mert nagyon mókás lenne ezeket folyamatosan használni.

  Többit nem részletezném, adja magát szerintem :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Linkin (#15):[/reply]Eléggé defes lett az tény, a többi képesség meg AP zabáló :D Hát enm is tudom, lehet, hogy nyomok egy fagyasztást aztán mig kiolvadnak töltődik xD
  Igazából nem gondoltam át eléggé a buildet, szal ez csak egy ilyen összetákolt cucc Lehet, hogy a blizzard helyére valami sock pulse-t betennék és jó is lenne. :D

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@ (#12):[/reply]Szuper, köszi a választ
  Én meg bétában ezzel sz**tam, közben olyan képességeket használhattam volna kombinálva amilyet csak akarok… :D
  Na már mind1, de ennek örülök, ennek örömére akkor tervezek egy másik karaktert más képességekkel :D

  Reply

 • avatar

  Brandar

  |

  [reply]@Dyingsoul (#10):[/reply]Kíváncsi vagyok hány ember fogja használni a Glass cannont hellen és infernón :D

  Amúgy jó, éljenek a frostmage-k.

  Reply

 • avatar

  Brandar

  |

  [reply]@sweeping (#9):[/reply]Érdekes ugyan ez a tervező, de ha a max élet legjobb cuccokkal 16k körülre jött ki, akkor hell is gáz lesz nem csak inferno…
  És vegyük hozzá hogy ezeket még meg is kell lelni/lecraftolni, ami szintén nem kis idő. Nagyon remélem hogy ez tényleg a béta alapján készült és a véglegesben teljesen mások lesznek a számok :)

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@sweeping (#11):[/reply]Ez tévedés. Ez csak egy jelölés a részükről, de bármit használhatsz bárhová. Ingame annyi a dolgod, hogy az “elective mode” beállítást bekapcsolod a game optionsben.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@Dyingsoul (#10):[/reply]De ilyenen kombináció nem létezik :)
  Mivel a Forst Nova a Diamond Skin és a Teleport is Defensive skill és abból csak egy használható.
  http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard
  Tudod a blizzard Primary, Secondary, Defensive, Force, Conjuration, Mastery-ra osztotta a képességeket, és mindből csak egyet használhatsz

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  http://diablonut.incgamers.com/planner/31408

  Unatkoztam, és ezt raktam össze. erőre és ügyességre nem raktam, lehetett volna, mind1… Amúgy olyan gyűrű vagy bármi egyéb ami mindenből maximumot ad, úgy se fog esni. Vagy életből ad kevesebbet, vagy ellenállásból vagy valami másból. Tehát hülyeség lett ez az összeállítás, na mind1 nem is ez a lényeg.
  Inkább a képességek, lehet nem működőképes, de teszt képen poénból egy ilyet is kipróbálnék :)

  Egyébként ez lenne az álmom, ha ez a kombináció jól működne, ezek a kedvenc képességeim:
  http://diablonut.incgamers.com/planner/31844

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  Nekem ebből az jött le, hogy a sok milliárd variációból amit közöltek, hogy minden build-del játszható a játék, a nehezebb fokozaton max. 4-5 működőképes lesz classonként.
  Ha valaki mégse ezek közül választ, akkor neki hell,inferno végigvitele csak egy álom marad.

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@ (#5):[/reply]Nem lennék ellene. Viszont tudjuk kivel is harcolni akarok, és itt most nem a Voldemortra gondoltam! :D

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  Én is szeretnék már ilyen sztorikat mesélni :D

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  [reply]@Chob (#4):[/reply]Aztán nehogy leessen az állunk a végén. =)

  Reply

 • avatar

  Chob

  |

  [reply]@ (#3):[/reply]Biztos nagy fejtörést okoz kitalálni :)

  Reply

 • avatar

  lifegrip

  |

  “… last boss in the game…” Nehogy kimondják ki is az. :D :P

  Reply

 • avatar

  MirmiX

  |

  Hehe aranyos story.:)
  No offense de tényleg marha jó jatékos lehet a munktársa ha táncra perdul örömében amikor meghalt a boss és nemveszi fel a lootot.:)
  Szerintem csak nem akarta szegényt megsérteni azért irta ezt róla:P

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Most egy hangyányival több időm volt a cikk szerkesztésére, ezért a teljes posztot lefordítottam magyarra, remélem elégedettek vagytok! :P

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.