Legendary tárgyak versus mágikus tárgyak

Dyingsoul . Hírek 2509

a Diablo3 Markets oldalon megjelent egy cikk, amely azt bogozgatja, vajon mennyire erősek a Legendary itemek. A téma igen fontos, hisz ahogy meglépjük a 60-as szintet, adott karakterünk fejlesztésére már csak a tárgyaink cseréjével van lehetőség. Akik már találtak Legendary itemet vagy esetleg aukciós házban már találkoztak vele, bizony észrevehették, hogy vannak bizonyos tárgyak, melyektől még egy átlagos “kék” (magic) item is jobb lehet.

Magic vs Legendary

Magic vs LegendaryAhogy a képen is láthatjátok, DPS-ben bizony jobb lehet a mágikus kard, mint a legendary. A téma persze a hivatalos fórumokon is felütötte fejét, amire Bashiok reagált is:

Intended design is for an end-game characters to have a mixture of set/legendary, rare, and crafted items.
Legendary items are commonly not going to be the best items. It’s a title that denotes a named item, with set stats, and a unique model. It does not mean they’re the best items.
Completely random rares will be the best items in the game if they roll up the right stats.
….
The problem is legendary items are complete garbage currently. It was fun to find a great legendary in D2. It is no fun to find rares. It isn’t hard to understand, legendaries should be much, much better then they are, and there should be more of them.

 

Common, Blue weapons having double the damage on them then the “best” legendary weapons is a broken design, if your goal is to make a fun game.

I will take that feedback. Thank you.

As to the “more of them”, Diablo III at launch has more Legendaries than Diablo II had at launch. I’m sure we’ll add more as time goes on, but I do not agree that we don’t already have a lot.
….
Loot is messed up, period. This is carrot on a stick gameplay. It’s a simple idea. If most of the time you finally catch a carrot and it’s rotten, eventually you just stop giving chase.

If you’d like to give any specifics I’d be happy to write them down.

Azóta kaptunk képet egy másik, még erősebb magic kardról, akik eddig kételkedtek, azokat talán ez a kép meggyőzi:

1027 DPS

1027 DPS

forrás: incgamers, Diablo3 markets

Comments (85)

 • avatar

  balikabo

  |

  Sziasztok!

  Sokakkal egyetértek, szerintem is elszúrták picit. A legendery itemeket akár lvl 1 esen is be kellene tudni szerezni, és az adott szinthez mérten jobbnak kellene lennie a tulajdonságainak mint a rare vagy magic itemeknek, AZ ADOTT SZINTHEZ MÉRTEN. Jogos a feltevés hogy mi értelme találni ha a gear em 15x jobb mint amit ad az a bizonyos tárgy. Páran jöttök azzal hogy mit akarunk adott esetben lvl 35-6 on legendary itemeket, set itemeket. Kérdem én tán ez a játék csak lvl 60 tól kezdődik? Én azt hittem az is a játék része hogy felfejlődj addig, utána amíg nincs pvp úgyis csak farmolsz akkor nem a játék élvezhető részébe kellett volna betenni ezeket? 43 óra játék áll mögöttem és 1 db legendary itemet találtam eddig egy gyűrűt, természetesen használhatatlan volt. Set cuccot csak AH-ban láttam eddig, vettem is már viszont a set tulajdonságok nevetségesek. (ha megvan 2 akkor 2% damage reduction közelharcra, ha 3 akkor +2% damage reduction ranged-re) nevetséges. A másik hogy a castokra optimalizált cucc is nevetséges, wizardal vagyok de vicces hogy egy egykezes baltával többre megyek mint egy wand-al. Socketes balta +104 int alapbol 12-34 fire damage, socketből még ennyi +67 vit, 12% attack speed, és 675 el növeli még atényleges hp-m kérdem én ez mi!! Item lvl 43 és akkor találok egy epic wand-ot ami item lvl 44 és a közelébe sem ér, wizardra kiélezet tul meg: +2 arcane power, kitörölheti vele az ember a valagát. Kicsit rossz a tárgyak ballanca-a amikor pl egy WD kétkezes pallóssal jobban írt.. Haverral most kezdjük infernon az ACT III-mat lvl 44 esen, élvezetes a játék de azért ennyi időt belefeccolva sem találtunk érdemleges droppot azért az szégyen a játékra nézve és szerintem ezért van az a káosz is az AH ban ami van, mert hatalmas káosz van, akik játszottak már ilyen játékokkal ahol AH rendszer van azok tudják, hogy ez káosz.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Látom sok a mindentudó, de egy kicsit elgondolkozhatnának:

  Nagyon unalmas lenne, ha mindenki kinézne már most magának egy legendary tágyat és előre tudná, hogy mi számára a tökéletes tárgy kombináció. A legendary tárgyak jó statokkal azért elég jók tudnak lenni így is. Kék, meg rare cuccokból viszont nagyon sokféle van, széles a kínálat/választék, így nem válik unalmassá, hogy már megint a legendary1..xyz tárgyamat cserélem le a legendary..yyz2-re, mert egy kicsit jobb, de u.olyan, mint az előző. Így mindig csa uazt a tárgyadat cserélgetnéd u.olyanra, igzi..

  Kicsit elgondolkozhatna mindenki, mielőtt a Blizzard-ot kezdi “fikázni”. Sok olyan megoldásuk van, ami jobbá teszi a játékot, mégis sokan nem értik és belekötnek.

  Reply

 • avatar

  Riown

  |

  Kérem, írjanak át egy számot, hogy a legendaryk ne 800-900 damage közé eshessenek be, hanem 1100-1500-ra, és beköszönt a béke. Tényleg zavaró, hogy egy kékkel másfélszer akkora damaget lehet elérni, mint egy legendaryval. Tehát jelenleg csak az áruk legendary. (és nem, nem ér annyit rajta a plusz 100 stat). A zöldek meg. Na a másik vicc. Tényleg olyan a piac, mintha a kék lenne az atyaúristen, az “erősebb” színek pedig a placeholderek.

  Bashiok válasza pedig viccnek is rossz.
  “Legendary items are commonly not going to be the best items.”
  Akkor legendásan gyenge? Ez lesz az új jelentése a szónak?

  “unique model”
  Igen, ettől nedvesedik inferno Diablo is. “Nektek hány dps van a skineteken?” doh.

  Vállalják már be, hogy elcsesztek valamit, nem gáz az, van olyan.

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  [reply]@ph0bia (#46):[/reply]nyomass egy 4fős coopot haver, nekemis barbárom van nekemse fényes cuccokkal és egyedül énis szeden nightmaret.. de 4en igen vicces tud lenni pl. egy vampiric + nem is tudom mi rare champion íjász olyan volt, hogy nem vittük le a hpját 4en! :D 2 barbár, 1 wd meg 1 wizard de nem az hogy nem vittük le kevésre hanem hogy konkrétan full hpsan tartotta magát! act! a wd 42es volt a 2 barbár 35 a wizard 32 és ez act1 közepe szóval igenis van kihívás

  Reply

 • avatar

  ph0bia

  |

  [reply]@Nekemtene (#43):[/reply]Jó neked, h nightmaren akad efféle kihívás, én csak a fegyvereimre figyelek (ott is csak a dps-re, str-re, vit.-re), mindig megpróbálom őket a saját szintemen tartani ( max. minusz 2-3 szint), a ruháim 10 szinttel alattam vannak, hanem többel, és még közelébe se voltam halálnak, 1-2 ütésre ledarálok mindenkit barbárral. Ezzel azt akarom mondani, hogy felesleges a dex, meg a sok plusz stat, ha hozzám se tudnak érni. Bossokat meg folyamatosan lehet stunolni, tehat max. infernon lesz értelme legendarynak.

  Reply

 • avatar

  Shazeen

  |

  Miért csodálkoztok? Anno Diablo 1-ben is a kék tárgyak sokkal jobbak lehettek mint a unique cuccok. Emlékezzetek csak a bovine Platere, ami -2be tett minden skilledet. Anno marhára nem érdekeltek a unique cuccok. Perzse volt pár jó is de az ritka volt.

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Nekem pl az is fura volt, hogy nightmare 1. fejezetében a tárgyak döntő többsége 30. szint alatti. Rare 30 felett csak egy jött, 32-es, és persze tök hulladék volt.

  Én a legendarykat egyenlöre csak az AH-ban nézegettem és számtalan rare meg sima megic van, aminek jöbb statjai vannak. Volt hogy 40. szintű fegyvereket kilistázva a top3 dps-ből kettő síma kék volt.

  Ezeken tuti változtatni kellene, mert így elég gáz a játék. Kezdetben nagyon lelkes voltam, de egyre több furcsaság van a játékban, aminek nem kellene benne lenni…

  Reply

 • avatar

  Nekemtene

  |

  nem olvastam el az összes hszt, csak egy részét NADE! kérem szépen mi is van a hírben? ott egy magices kard ami kicsit többet sebez kérdem én és akkó mivan? persze tudjuk fontos a sebzés de tekintsük kb. azonos sebzésnek és akk nézegessük csak… a +strenghtből kapsz armort, dexből dodge-ot, int resistance, vitalityból egy jóadag hp-t és még van 2 random tulajdonság…. na akk most melyik is a jobb kard? ugyanazon sebzés egy sokkal táposabb karakterrel.. még csak nightmaren járok/járunk haverjaimmal de igen-igen összeakadnak olyan tulajdonságok a szörnyeknek hogy csúnyán meghalsz ha nembírod szusszal nem a dpsel van a gond, hogy 10el kisebb hanem a hpd nem bírja addig mert bevagy fagyasztva és közbe leüt a retekbe pont 400-500hpn múlt hogy kiolvadj és potizz… na igen a legendary megadja ezt a plusz hp-t na de a magic nem… ez itt a helyzet!

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  Üdv az lenne a kérdésem hogy mi történt a zászlókkal ? Régebben volt egy kép és blizzard is nagyon reklámozta hogy a zászlón látszik majd hogy mit értünk el tele lesz kitüntetésekkel aggatva meg nyakláncokkal meg koponyákkal..stb volt róla kép is ! És nah én level 53 bar4bár hell-en leoric leölve és uygan oylan a zászlóm mint normálon -.- csak egy két képet meg ilyesmit tudok rajta állítani holvannak a kituntetések meg koponyák mint a régi képen amit blizzard adott ki ? -.-

  http://www.diablowiki.net/images/4/4d/Banner_progression.jpg

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  [reply]@Trenyo (#39):[/reply]Hát annyi értelme van, hogy odaadd 10-es 15 ös karinak aki még nem talált rendes fegyót :). Lehet egy 15 ös legendary is tök jó a szintjéhez képest, csak hát hamar elavulttá válik.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@MephistoiX (#39):[/reply]Matematika: Nincs dupla akkora sebzése egy kétkezes fegyvernek,csupán minimális ( az eddig általam tapasztaltak alapján) .Ráadásul az offhand class spec cuccok olyan + dolgokkal rendelkeznek,ami a classodnak fontos lehet ,ilyen pl a max mana,ami kétkezes fegyvereken nem nagyon van.Több mana=tövább tolhatod pl a firebats-et.Nincs akkora sebzéskülönbség a kétkezes és az egykezes +offhand között,hogy a sebzéssebesség elhanyagolható lenne.
  A Haunt pl is úgy működik,hogy 525%-ot sebez x idő alatt ha jól emlékszem,de a fegyversebesség hatására x idő alatt többször viszi be a sebzést.

  Reply

 • avatar

  Trenyo

  |

  [reply]@starlike (#37):[/reply]Egyet értek veled mondták hogy infernon lesznek a jó cuccok + 60 szint után nephaelm valor buff (vagy hogy hívják 60 szint felett kinyirsz egy champion pakkot akkor nagyobb eséllyel kapsz jó cuccot bosstol, 5ször stackelhető)

  Egy furcsa, hogy akkor mi értelme a 10-es 15-ös szintű legendarynak ha csak 60 szint után infernon eshet ? másik karakternek adni ? akinek már van jobb rare ? :)

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  [reply]@Zaraman (#36):[/reply]Haverom itt ül mellettem és egész nap nyomja, nehéz így tanulni :)

  Reply

 • avatar

  starlike

  |

  Sziasztok én is hozzá akarok fűzni a topichoz valamit:

  Inferno Inferno Inferno!!!

  Nem értem, mi alapján várja el mindenki, hogy a játék elején a legendaris cuccok jobb statokkal rendelkezzenek mint addig a játékban talált legjobb magic-es cuccok. Egyrészt a magic-es cuccok vagy 10 szer akkora eséllyel esnek (most hasamra csaptam), így a random faktoruk közül több van amelyik jobb lehet mint egy legendary. Másrészt amikor legendary esik gondolom az sem egy magas tárgyszintű cucc volt. Majd ha már 1 hónapja farmoljátok infernót azután alkossatok véleményt. Mert a fejlesztők is mondták, hogy az igazán értékes lootok ott fognak bejönni.

  Szerintem azonos tárgyszintű cuccok között a legendary mindenképp jobb lehet mint egy magic, csak kevés van belőle, kell egy kis idő “míg úgymond kipotyognak” a nagy számok törvénye végett és a piac telítődik jobb cuccokkal majd stb.

  ui.: arról nem is beszélve, hogy nem csak a “dps” a minden, bizonyos kombóknal lehet épp azokra a plusz tulajdonságokra lesz szükség

  Reply

 • avatar

  Zaraman

  |

  Ti feltudtok menni eu szerverre???? Mert reggel óta nem tudok…

  Reply

 • avatar

  balu840202

  |

  Akkor, hogy én is hozzá tegyek egy kicsit.

  Szerintem is odafent kicsit elnézték a dolgot…
  Kezdték azzal, hogy minden karakternek más-más a fő statjai. ebből egyenesen következik, hogy bár nem értelmetlen számára a többi képesség, de a fő képességre “gyúrva” nagyobb előnyt szerez. (pl.:barbár, erő: nő a dmg és a def is, WD, Wizz: int. nő a dmg és a res. DH: Dex nő a dmg, és a támadások elkerülése)
  Igy egy-egy karakterosztálynak merva az itemeken “szeretett” 2 tulajdonság: Vit., és a fő tulajdonság.
  Ha ez a kettő megvan, akkor jön a 3. bónusz, valamilyen támadás- védelemnövelő tulajdonság (pl.:+xy elemental dmg, vagy +def, esetleg resist.
  Ezekután jön a többi “szemét” életlopás – nevetséges 1% esély valamilyen szintén nevetséges hatásra. esetleg 23+élet/kill.

  A baj az, hogy a L.itemek esetében:
  1. van az első 2 sorból, csak kevés,
  2. a 3 sorbol tartalmaz 4et, és 2 jót.
  3. Minden tulajdonségra ad egy keveset.

  Láttam 45ös szinthez kötött rare fegyvert 130erő, 100vit 9%faster a.speed-es tulajdonságokkal!!!! Ez mi?? kérdeztem. Mondjatok jobb L. fegyver tulajdonsáágot!!

  Ez nem lenne nehéz könnyű képlet:
  Magic: 2 tulajdonság vit + valamelyik fő tulajdonság
  Rare: +2 tulajdonság pl: faster a. speed, vagy + dmg meg ilyesmi
  Lagendary: +2 tul. pl +30goldfind vagy ilyesmi.
  Set. ugynaz mint a L cuccok csak nagy set bonusokkal pl 20% def, all res, dam red…

  Egyszerű nem? De lehet fent már elvakította őket a pénz, pénz, pénz!!!!

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@MephistoiX (#23):[/reply]Azt ugye tudod,hogy nagyobb fegyversebesség= 1 sec aaltt többször sebez a firebats is. Ergo igen is számít a fegyversebzés.

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  [reply]@Jonas (#31):[/reply]Nem ez kifejezetten gáz. :D
  No hell diablo még raret se dobott. Klassz.

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Már pár napja írtam erről az infernós hírnél. Szinte hülyeség legendaryt venni jelenleg.
  600-700 a monkomnak egy legendary vagy set staff dps-e. Ah-ban ma már megütötte az 1350-et, de 1000 felett is sok van. Persze rare-ekről beszélek.
  Amúgy a legendarykból is ki lehet hozni ennyi dps-t. Ma láttam az első egykezes 900dps-es legendaryt, rögtön el is kelt. Csak mivel így is ritkán esnek ezért még ritkább, hogy akkorra +dmg legyen rajta, hogy a rare vagy kék itemekkel versenyezhessenek. Hónapok kérdése és legendary staffokból is szálingózni fog 1200+, mint minden más legendary itemből a jobb statos verziók.

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  [reply]@Ubesz (#25):[/reply]És gondolom ez szerinted sem valami jó így…

  Reply

 • avatar

  Tron

  |

  Épp most esett az első legendary item-em egy korona! és egy egyszerű natúr mob dobta! :)

  Reply

 • avatar

  omdzs

  |

  a legen wair for it.. legendary itemek is ugyanúgy esnek, mint akármely mások, csak éppen ritkábban?

  Reply

 • avatar

  crazyline

  |

  Amilyen gyakran esik Legendary esélye sincs az embernek setbonuszra. AHba meg nem költ senki se milliókat legendaryért… ,hogy setje legyen…

  Reply

 • avatar

  Gibkey

  |

  És azzal mivan, hogy összeraktuk a 100% magicfindot és nem lett több a Rare találata. De még a magic se lett sokkal jobb.
  A legendary témával egyet értek teljesen, AH-ban én is sokszor a Magic itemeket keresem inkább, mint a Rare-t mert olcsóbb és jobb a stat.

  Reply

 • avatar

  Ohyner

  |

  Na akkor az én véleményem!

  Számomra a legendaryk az adott szint etalon itemjeit képviselik. Szerintem egy legendary item legyen az adott szint legjobb tárgya minden tekintetben.

  Persze ez csak az én véleményem, de érdemes belegondolni, hogy mivel jár, ha nem a L itemek érik meg leginkább az adott szinten:

  1.: Borul az előre elgondolt AH rendszer. Mind a goldos, mind a RHAM. Ki vesz csillagászati összegért L itemet? Ráadásul egy rare\magic tárgyat könnyebben kifarmol az ember “ideális állapotban”, mint egy L-t.
  2.: A játék újrajátszhatósága is erősen csökken. HA nem a L a legjobb, akkor a játékosok igen nagy tömege érzi majd úgy, hogy mi értelme farmolni, amikor úgy sem cserélem le a régóta meglévő rare cuccaim, mert bármilyen bónuszú L esik is nem lesz jobb.
  Az hogy egyedi a képe, az szép és szükséges is, de akkor minden játék elején felveszem a városba, majd amikor elindulok harcolni átváltok rare itemekre és a L-k meg a ládába mennek?

  Ahogy szerintem jó lenne a rendszer.
  Legendary a legjobb minden tekintetben. Egy rare itemnek lehetne annyi (nem több) sebzése mint az L-nek, de akkor a statjai közepesen rosszabbak. Vagy lehetnek a statjai azonos jók, erősek, de akkor a sebzése közepesen rosszabb. Illetve, ha mindenben alatta marad, akkor mind csak egy kicsivel rosszabb.

  A set item meg optimálisan úgy lenne jó, ha egyenként közepesen gyengébb a L-nél, de setbónusszal közel azonos erejű lenne.

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  [reply]@Jonas (#24):[/reply]Hell act I-ig esett 1 még normál közepe felé…

  Reply

 • avatar

  Jonas

  |

  Nem bánom ha nem a legerősebbek de valami ennél nagyobb droprate csak kéne. 2 karakterrel vagyok túl nightmare Act1-en és még egyáltalán nem láttam legendary-t. Tegnap este már felbasztam magam és vettem egyet AH-ban csak hogy lássam milyen az.

  Dio2-ben már volt ritka a set/legendary drop act 1 normálon sem, és szinte kizárt hogy végigtold a game-et drop nélkül (még ha gyakran gyengék is voltak). Remélem hamarosan hozzányúltan és sokkal több item + jobb droprate lesz. Szimplán azért mert növeli a játékélményt.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@chasy (#8):[/reply]Ellövök egy firebats-ot 220%-os fegyversebzéssel és egy csapatnyi mob elhullik amerre csak végighalad, mindezt egyetlen kattintásra nightmare-en. Soul harvest-el úgy van 2-3 ezres sebzésem 45-ös szinten, hogy a tárgyaimnál a védelemre + életerőre is rágyúrtam. 2-3 kattintás és egy csapatnyi mobot megölök vele(anélkül is hamar végzek velük). Régebben én is azt használtam amit írtál, de rájöttem hogy így sokkal jobban tudok haladni. Semmit sem számít a sebesség, mert elég ellőni 1-2 erősebb képességet és már hullik is minden körülöttem. Főleg, hogy a Wd-nél inferno-n az is jó taktika, hogy ellősz 1-2 erősebb képességet brutális sebzéssel, utána menekülsz, pl spirit walk feltölti a mannát, utána megint lehet írtani. A támadási sebesség nem fog számítani, a manna elfogy.

  Így uannyi manna elhasználásával jóval nagyobb sebzést lehet okozni és még csak nem is kell folyamatosan klikkelgetni, több idő van helyezkedni.
  Pl locust-nál, meg a haunt-nál is minél nagyobb dps kell, még boss-oknál is nagyon hatékonyak, mert csak sebeznek mp-enként de te közben azt csinálsz még amit akarsz. Szerintem Wd-vel ki kell maxolni a dps-t ahogy csak lehet + nem árt egy horrify, pl a jail-es mobok ellen csak az védhet meg.

  Reply

 • avatar

  azrael

  |

  Az én véleményem h ezek a képek valamelyest eléggé csalókák mert 1 dps nem csak ennyiböl áll h X sebzés a fegyónak továbbá nekem jelenleg immortal king Crusher em van ami igaz 689 dmg vel bír de ott van rajta a 12% dmg to demons és a többi
  Aláírom h bizonyos értékbe tényleg nagyobb a rare és a kék cuccok dps e de szerintem azt blizz cseszte el és szerintem javításra fog sorkerülni ezzel kapcs

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  amúgy sztem 1 hónapon belül lesz itt annyi változtatás a cuccokkal h nemigaz :)
  még csak most jelent meg a játék. nyilván ők is figyelik ha visszajelzéseket és ha vmi nagyon nem oké csak változtatnak majd rajta. sztem…

  off: vki lécci meg tudná mondani hogyan lehet eltávolitani a recent player listet? bocsi az offért

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  [reply]@nyuszy89 (#19):[/reply]Sajna rosszul :( kéken is ott a + % dmg és mellé sok százzal nagyobb a dpse

  Reply

 • avatar

  nyuszy89

  |

  Szerintem olyan sok különbség nem lehet hiszen lehet, hogy alapból jobban sebez a kék item, de viszont itt a statok adnak sebzést és a +30+40% dmg kéken nincs rajta! kék cucc pedig nem ad plussz attribut pontokat és egéb fincsi dolgokat. Szerintem a legendary sebzéskiegészítőivel sebez akkorát, mint a kék. és ráadásul ad egyéb dex vita stb cuccokat… de lehet, hogy rossul gondolom :)

  Reply

 • avatar

  zagzag

  |

  [author]Lamek (#1):[/author][quote]A setek is hulladékok.
  0[/quote]
  Ahogy maga a játék is , ha nem diablonak hívnák tuti a hypekidek rá se néznének , mondván hogy csak egy gagyi lebutított diablo klón wow graffal.

  Reply

 • avatar

  KeleMan

  |

  Érdekes dolgok ezek. Én 37-es barbi vagyok. Nightmare Act2-nél tartok, eddig egyetlenegy legendary itemmel találkoztam, amit egy szörny dobott. Egy sima öv volt, valami 35-ös defense-el. Mivel addigra már volt jobb, meghirdettem aukciós házban, másnap reggelre el is vitték, kaptam érte 12500 játékpénzt. :)

  Szerintem van értelme a kisebb legendary itemeknek, hiszen az esély megvan arra, hogy egy szörny kidobja kisebb lvl szinten is, és így használhassa a játékos. Ha minden legendary item ultradurva lenne, akkor viszont hiába találod meg alacsonyabb szinten, esélyed sem lenne használni. Szerintem ez így okosan van kitalálva.

  Amivel viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy az aukciós házban miért nem lehet keresni set-itemekre. Olyan mintha nem is lehetne vásárolni, eladni, meghirdetni set itemeket. Ez most komoly? A random drop miatt eleve egy élet is kevés lenne arra, hogy pl. egy jó set itemet megtalálj. Ha már van aukciós ház, akkor simán bele kellene tenni, hiszen aki akar, fizethetne érte. Én viszont eddig még egy set itemmel sem találkoztam. :( (Ja bocsánat, közben már rájöttem, hogy Set itemeket lehet a kováccsal készíttetni is, bár úgy látom, hogy nem mindegyiket. Pl. Armor/sisakból van set item 7 db, de ebből a kovácsnál csak 4-et lehet (crafted) elkészíttetni…)

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  [reply]@chasy (#10):[/reply]Tudom jól hogy ad olyat is. De az már rég rossz hogy “lehet akár jó is” még ha úgy esnének a setek mint a kettőben (6 percenként az egész griswold set pl :D ) akkor még talán ok. De így hogy konkrétan ahból van maximum esélyed egy egész setre és még az is talán jobb mintha kékbe lennél valami igen komoly problémát vet fel.

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  A class specific cuccok sem túl jók. DH-val játszok, találtam már egy halom cloack-ot és el is adtam őket… egy!!! rare cloack esett eddig, az is had ne mondjam milyen volt. Az 1 kezes demon hunter fegyvernek sincs sok értelme… marha kevés esett nálam, mind hulladék volt. Amióta meg rájöttem – igen rá kellett jönnöm mert nem volt egyértelmű – hogy a két kezes ranged weapon mellé is lehet tegezt rakni… már nem is keresem őket. Jah és DH setben nincs olyan amiben lenne tegez… amikor class specific item… Nem értem…

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  [reply]@Ubesz (#9):[/reply]hát igen :/ szerintem elb*szta a blizzard szóval tényleg az ik kalapácstól sokkal durvább ez az 1000 ret sebző nagy méreg sebzéses kard…..pl ik kalapács d3 ban nem is ad semmilyen sebzést és alig kap set bonuszt is de pl diablo 2 ben az ik kalapácsban volt 2 socket , és kapot méreg,fagy,villám,tűz és mágia sebzést is persze set bonuszként de akkor is……és tényleg kb a kékek al egerősebbek a d3 ban még a citrom ,legendary és set töl is jobbak

  Reply

 • avatar

  Isual

  |

  Én a lvl 33-as Wizardommal ráérek még elmélkedni ezen :D

  Reply

 • avatar

  balikabo

  |

  Na ugylatszik akkor nem csak nekunk tunt fel ez.. A chat en pont errol beszelgettunk hogy ez igy eleg gaz…

  Reply

 • avatar

  Trenyo

  |

  [reply]@chasy (#8):[/reply]Ezt én is igazolom, kard + mojo amin alapba van + damage + inteligence ami szintén növeli a sebzést így elég magas sebzéseket tudok csinálni, és firebomb esetén a sebesség is számít

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Ubesz (#9):[/reply]A seteket ne önmagába nézd,hanem a setbónuszokat. Ha minden rész megvan lehet még akár jó is.

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  [reply]@jadi.richard (#7):[/reply]Az a gond hogyha valami matematikai fenomén miatt is sikerülne begyűjteni akkor is egy mezei kék sokkal jobb mint az a set… (és elvileg esik ott már igen de hogy kitől az passz)

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@MephistoiX (#5):[/reply]Hát azért WD-nek fontos a sebesség is,minél gyorsabban ütsz ,annál jobb.Én 41-es vagyok,kard+mojo kombóval majdnem 2 firebombot tolok el másodpercenként.Szóval hiába erősebb,ha nem elég gyors.Meg kell találni az arany középutat.

  Reply

 • avatar

  jadi.richard

  |

  durva , amúgy valaki megtudja mondani hogy az immortal king set részeit megkaphatom e hell-en már ? mert most öltem le hell leoricot az 52 es barbárommal és érdekelne hogy hellen esik e set ?!

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  Btw az új cow levelen van loot? megéri menni egyáltalán az élményen kívül? ( lootért )

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  [reply]@Delonius (#3):[/reply]pl egy wd-nek abszolút a dps a lényeg. A mobok a közelébe se nagyon tudnak jutni, idézett lények + horrify. Arról nem is beszélve, hogy a lényei is a fegyversebzés x százalékát sebzik. Egyértelműen a legjobb választás egy wd-nek egy erős kétkezes fegyver. Tőr + mojo kombóval a dps drasztikusan csökken így most nálam, 4x szint körül.:(

  Reply

 • avatar

  Ubesz

  |

  [reply]@Lamek (#1):[/reply]Na nem mintha esne rarenél nagyobb cucc bármikor is… Hellen vagyunk most 4fős teamben és a kezdetektől összesen 3 uniqe esett az is úgy 20-as szintig, már akkor is jobb volt a magic gearje mindenkinek.Valami nem stimmel. (Azt már meg se említem hogy olyan droprateja van diablónak mint bármelyik kobór elitnek…)

  Reply

 • avatar

  Delonius

  |

  Nézőpont kérdése hogy mi a jobb. Dps szempontjából tényleg jobnak tűnik a kék, de a legendaryn ott van mindenféle stat ami tankoláshoz/túléléshez elég fontos. Meg aztán ott van a legendaryn a +2 random stat. Ha az a +2 random stat olyat ad be mint a kéken (esetleg socket), akkor mégiscsak a legendary a legjobb. Csak mák kell hozzá hogy jó statokat adjon be. Elsőre ránézésre tényleg furának tűnik de azért “broken”-nek nem nevezném.

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  A fő gond inkább az, hogy egy Witch Doctor-nak is jobb egy kétkezes fegyver, mint egy tőr + mojo.. Valami megkötést kellett volna tenniük, most nightmare-en gyakorlatilag végigsétálok a pályákon, olyan dps-em van, kétkezes fegyver+ruby val. Néhány helyen azért így is van kihívás, meg nagyon élvezetes a játékmenet.

  Reply

 • avatar

  Lamek

  |

  :( A setek is hulladékok.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.