Kezdőlap Hírek Diablo III eladási világrekord

Diablo III eladási világrekord

53
0
MEGOSZTÁS

Megérkeztek az első statisztikák a Diablo III eladásairól: a megjelenés napján, május 15-én több, mint 3.5 millió példányt ragadtak magukhoz a rajongók, ezzel új rekordot állított fel a Blizzard Entertainment: minden idők legkelendőbb PC játékává vált a Diablo III.  Ebbe persze nem tartozik bele az az 1.2 millió személy, akik a World of Warcraft Annual Pass keretében jutottak hozzá a játékhoz, így több, mint 4.7 millió játékos döngette Sanctuary kapuit már a megjelenés napján.

“However, we’re especially proud of the gameplay feedback we’ve received from players worldwide. We’re pleased that Diablo III has lived up to players’ high expectations, and we’re looking forward to welcoming more players into Sanctuary in the days ahead.”

A számok tovább növekednek: az első héten, több, mint 6.3 millió játékossal büszkélkedhettek a Diablo III szerverei, ebbe pedig nem tartoznak bele a koreai játéktermek játékosai, azt viszont tudjuk, hogy ezen játéktermekben a Diablo 3 lett a legnépszerűbb játék, mintegy 39%-os egyeduralmat kialakítva, ezzel szintén rekordot állított fel.

“Egyértelműen lenyűgözött mindannyiunkat, hogy a megjelenés pillanatában milyen sok ember várta, hogy átvehesse a példányát és azonnal beléphessen a szerverekre az indulás pillanatában.” – Nyilatkota Mike Morhaime, a Blizzard Entertainment elnök-vezérigazgatója és társalapítója. “Továbbá sajnáljuk, hogy az előkészületeink nem voltak megfelelőek ahhoz, hogy a játék indulása zökkenőmentes legyen. “ -Nem csoda hát, hogy voltak kellemetlenségek az első héten.

forrás: Enhanced Online News (EON)