Az aukciós ház nélkülözhetetlen a sikerhez?

Dyingsoul . Hírek 2561

Többen is megjegyezték az itteni, de a hivatalos fórumokon is, hogy vannak alkalmak a játékban, amikor egyszer csak megtorpanunk és azt vesszük észre, hogy nagyon nehezen tudunk előre haladni. Legfőképpen az olyan játékosok veszik ezt észre, akik egyedül játszanak, maguknak farmolják a saját felszerelésüket vagy netán csak saját maguk által craftolt tárgyakat hordanak.

Ezt a nehézségbeli növekedést legfőképpen Inferno fokozaton Act 1-en tapasztalja a játékosok zöme, de lehet, hogy még jobban megtorpanhatunk Inferno Act 2-n. Ilyenkor sokkal egyszerűbb benézni a Gold AH-ba (továbbiakban GAH) és némi pénz elköltésével hozzájárulni karakterünk egészséges felszereléséhez, mint hogy szenvedjük a legkeményebb szörnyek egymás utáni eredménytelen küzdelmével. Állítólag ahhoz, hogy Act2 Inferno-n eredményesek legyünk, olyan felszerelésre lenne szükségünk, mint amik általában Act 3-ban esnek. Ez kicsit hasonlít arra, mint amikor az ember munkát keres: ahhoz, hogy felvegyenek referenciára, munkatapasztalatra van szükség, de ahhoz, hogy tapasztalatot szerezhess, előbb egy munka kell.

I appreciate there are still a lot of questions, but the post on Monday has quite a bit of info and is coordinated to be posted in about a dozen languages. I really can’t get into too many specifics without ruining the efforts that have gone into ensuring a simultaneous release. I do hope it’s informative, though.

 

Have a good weekend!

This is a bit frustrating as answers go. So, is it your intent that people gear through Auction House? It seems you’re saying “yes” but it isn’t clear.

I’ve been farming Inferno Act I quite a bit, rolling 5 Valor stacks at various times, and I have to play for a very long time to see anything that passes as an upgrade. In fact, I think almost every piece I am using is from AH, and I run with people that share all of our drops. It doesn’t feel like AH is part of gearing, it feels like it is the only source of gear. I’m sure it is possible to gear without it, but I can’t imagine the time investment required to do so.
This isn’t a new concept. In Diablo II gear was randomized and so absolutely ridiculously rare that you could almost be guaranteed to never find the exact item you were looking for just by farming for it yourself. To be the best you had to trade items with others, as you might find an extremely rare item, they may be willing to trade for yours. If you wanted to get ahead within any reasonable amount of time you had to trade. Now, Diablo II had one thing going for it which was the mass proliferation of dupes for the rarest items, which completely tanked its economy and quickly allowed anyone to gear themselves in the best possible items for nearly nothing. In Diablo III you don’t have that luxury, you need to actually find the rare items, or trade for them.

Now, you have a couple options, you can jump into our Trading Forum, post up your item/s and then meet someone in-game and barter a trade. You can also use the in-game Trade channel, and again barter trades. Or you can use the auction house system. How you trade items is up to you, bartering out of game, bartering in-game, the AH for gold, or real money once it launches. We’re not forcing anyone to do anything, and if you don’t ever want to trade with other players that’s your choice as well, but due to the nature of drops in Diablo games, if you want to be the best you need to trade.

The difference in Diablo 2 was that you could solo act 4 and 5 with gear you farmed yourself.

In Diablo 3 you have no chance in act 2 and onward unless you buy gear from the auction house. The best gear drops in the later acts (Jay said there was one tier of drops in each Act), so there will be a looooong while until I even have a chance at starting farming the best gear.

Basically I have to gear up so I have a chance at gearing up so I have a chance at getting the good loot.

In D2, I could start farming the best loot the game had to offer by myself.
Good point! Yes, Diablo III has an additional difficulty level, Inferno, with a very steep difficulty curve. One bit of misinformation is that loot is static in where it drops, but in fact the loot table bands are quite large. For example the “Inferno Act I loot” has a chance to drop in Hell Act IV as much as it does Inferno Act II. You will need to farm Inferno Act I to get a shot at those higher level items to drop so you can continue progressing.

Azt hiszem, hogy Infernora és az itemizációra még mindig ráfér némi finomhangolás, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a játékosok irreális követelésekkel állnak elő. Ha könnyedén találhatnánk vagy craftolhatnánk a legeslegjobb tárgyakat, akkor nem lenne túl könnyű a játék? Lenne értelme egy nehezen átvihető pályarésznek, ha néhány könnyedén talált tárggyal már nem okoznának gondot? Nem követelhetjük azt, hogy Inferno egy hatalmas kihívás legyen, ha már két héttel a játék megjelenése után azzal dobálózunk, hogy nem találunk magunknak megfelelő felszerelést. Honnan tudhatná a játék, hogy te vagy az a különleges ember, akinek bizony nagyon jó tárgyat kell adnia egy-egy szörny megölésekor vagy ha kicsit tovább megyünk: mindenki másnak szuper ritka cuccok esnek, csak nekem nem?

Ha ez így lenne, akkor a GAH tele lenne mindenféle ritkasággal, ez pedig az árakon is meglátszódna, és a problémát sem oldaná meg, sőt. Sokszor feljön témaként az oldalon a nagy előd, a Diablo 2 is. Nos igen, a Diablo 2-ben is volt esély a legjobb felszerelés megtalálására… de nem két héttel a játék kiadása után. Már a Diablo 3 GAH-jában is lehet találkozni nagyszerű tárgyakkal, de a beszerzésükhöz éppen úgy, mint az előd esetében: szerencse vagy idő, esetleg mindkettő szükséges.

A klaszikus Diablo 2-ben rettenetesen nehéz volt a legjobb tárgyakat megszerezni. Ez könnyebbé vált a kiegészítő megjelenésével, hiszen bejöttek a rúnaszavak és rengeteg elit tárgyat lehetett készíteni, de még így is voltak játékosok, akik még ÉVEK elteltével sem találkoztak Vex vagy magasabb rúnával és még lehetne sorolni. Persze ahhoz, hogy annak idején megtaláljuk a legjobb cuccokat, szintén nagy MF-re volt szükségünk, aminek segítségével is hónapokba telt, mire megkaparintottuk azt, amire vágytunk. Eddig még senki nem fektetett bele ennyi energiát a D3-ba. Egyelőre.

A Diablo 3 gazdasága SOKKAL másabb lesz, júliusban vagy augusztusban, mint amilyen jelenleg. Mit gondoltok, azok az emberek, akik most azon vitáznak, hogy miért nem esik ki nekik a legjobb, .0001% eséllyel található cucc, három hónap múlva nem fognak-e arra panaszkodni, hogy Inferno túl könnyű?

forrás: incgamers

Comments (295)

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  A szomorúszemű barbikhoz: a monkok és barbárok 30%-al kevesebb sebzést kapnak, mint a többi kaszt. Aki nem hiszi, pörgesse a töltőképernyőt és figyelje a tippeket…. mi kellene még? fél perces sérthetetlenség, hogy végig lehessen darálni mindent? :D Én wizardot tolok (persze, tudom az “könnyű”). De órákat töltök naponta az AH figyelésével. Voltak jó üzleteim is meg rosszak is, de valahonnan muszáj jó cuccokat találni. nekem nincs is gondom a haladással. Azoktól a barbároktól kérdezem, akik siránkoznak: naponta hány percet töltötök azzal, hogy a geareteket csekkoljátok, a skillösszeállítást variáljátok? Bármennyit is, itt lesz a hiba, mert keményen le kell ülni matekozni.

  Reply

 • avatar

  balu840202

  |

  Na most kezdem unni…. Nem tudom hogy ide kell e, de ez kicsit bánt.
  A következő elképzelésem volt (Barbár , hell act 2. lvl58):
  Ah-n veszek magas dps-, fegyvert erő+dex, és 2,7% life steelel+ dex armort is valamilyet..
  700K gold ment rá. Így az életet kitéréssel helyettesítem.
  A buildem elég erős Crit.ch.-el rendeljezik, kb 50%
  A vásárolt fegyókkal (2 egykezes) 7,8K dps, de sokszor látni 17K critet is.
  A matek: 7,8K x 0,084(ennyi a lifesteel) =kb 650 élet ütésenként, de álltalában nem egy mob van akit ütök, így bőven kijön 1-2K életre.
  Elkezdek játszani, és kb 20mpn-ként halál… mondom mi van? Belelövöm a seismic slam-etegy csport mobba, egyből 3 db 12K feletti crit, élet meg alig moccan. Clave-él szintén ugyanez…
  Ezenkvűl mi van a warcry dodge-s runájával??? felteszem és az sem +15%… kiprobaltam a wotd 60% dodge-ával: eredmény: 19%(saját dodge) +15% +60%= 72%???
  Na azért az kicsit drága mulatság volt nem????
  kidbtam 700K goldot:/ De azt sem tom hogy ezek bug-ok, vagy téyleg így gondolta a blizz….. Szerinetek???

  Reply

 • avatar

  white

  |

  Nekem annyi észrevételem van, hogy eljutottam egyedül inferno szintre. Én egy wizarddal játszom. Elején nem nagyon foglalkoztam az AH-al . Viszont én már nightmare fokozatban is elkezdtem ott nézelődni. Hiába van felhúzva teljesen a kovácsom, drágakövesem, az utóbbi legalább nem csinál a topázból rubint :-) Na szóval ez a random dolog eléggé durva. Ha én egy akármilyen gear-t szeretnék, legyen egy sapka, akkor kb 4-5-6 darabot is le kell gyártani, hogy a kasztomnak megfelelő legyen. Gondolom sokan anyáztak már, hogy a rare tárgyak hullása után amikor beazonosítja a tárgyat köze nincs a karakterének hozzá! És igen marha érdekes kérdés, hogy van teli az AH olyan cuccokkal amik nem tudom hol eshetnek, mert inferno-n öltem és kaptam rare tárgyat de kb ua, mintha hell fokozaton esett volna. A másik, hogy az AH-ban írdatlanul magas árakon vannak tárgyak kitéve. nem mondom, hogy nem játszom, de egy level 60-as cuccért több milliókat nem tudom ki tudott összefarmolni… Egy másik észrevétel, kinézek egy tárgyat, és amint megvenném, már megvette más. okés ez előfordulhat, de az, hogy ez napi szinten megy ez kész :-) Ha inferno-n ilyen 458 dps-es staff esik, AH-ban 1000 dps felettiekből Dunát lehet rekeszteni akkor ezek honnan? Vagy ezt már a kováccsal csinálják nem dropból vannak???

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Nemesis (#34):[/reply]Igen hát ha a 200% MF azt jelenti hogy kétszer annyi jó cucc esik akkor hogy is van ez? A pofátlanul ritkán 200%-a az irgalmatlan ritka? :D

  Reply

 • avatar

  petikiraly

  |

  Most valamit csinálnak az AH-val vagyis nekem nem elérhető.

  Reply

 • avatar

  magyarrs

  |

  60-on elmondanád, hogy mit kezdjek hell-en? Inferno act II-ben járok Wizarddal, de olyan takony az egész, hogy jön 1 FEHÉR!!! mob, rám vág 1-et, és fekszek… Tény, hogy a dmg-em 37k, de ez a vit árára megy, ezért van csak 12k hp-m… Mit kezdek hellen? infernon sem esik 60-as cucc, nem hogy hellen… 47-58-ig meg lóf.szt se érek… Azt én se mondom, hogy csak legendary, meg szett darabok essenek, de az, hogy infernon, ahol 60 a minimum szint, ilyen 55-ös cuccok essenek, és abból is szarabbik. Szar a drop rendszer, ennyi.

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@Fieldy (#43):[/reply]akkor te sem szereted a kihívást. a barbár két lábon járó,pörgő,ugráló kihívás. jó kezekben viszont egy juggernaut.

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  Egyszerűen csak túlságosan el lett kényelmesedve a játékosréteg a mostani játékok miatt. Komolyan mondom, nagyobb kihívás volt egy Super Mario Bros-ban egyik platformról a másikra ugrani, mint kijátszani akármelyik CoD-t veteránon vagy bármi mostani játékot. Gyakorlatilag a legtöbb játék akkor is végigrugdos, ha a leges-legrosszabb player vagy, akit a hátán hord a föld.
  Most meg, mikor végre itt egy rendes kihívás, mindenki sír, hogy mi ez, mert elsőre nem ment le dalolva. Egyébként meg az inferno-t a hardcore (gyakran koreai) gamereknek találták ki, nem muszáj azt mindenkinek végigvinnie, hogy teljes legyen az élete, vagy ha annyira szeretné, küzdjön meg érte.

  Ami a karakterbalance-ot illeti, én már a 2-ben sem konyítottam a barbárhoz sajna. Közelharcos karakterrel talán még ki sem játszottam a játékot, esetleg assassinnal. Most is wizardot és demon huntert viszek, de barbárt biztos hogy soha nem kezdek.

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@balikabo (#36):[/reply]énse azt írtam hogy nem haladok, nem értitek miről beszélek, mind1:)

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@nemes (#40):[/reply]az inferno a tapasztaltabbaknak van.
  nehezen de tudsz farmolni, tehát tapasztalt vagy.
  az aki nem bírja nem tapasztalt.
  még.

  ennyi

  Reply

 • avatar

  nemes

  |

  [reply]@FckUaLL (#22):[/reply]Egy szóval sem írtam, hogy nem tetszik a d3-om, csak az egész inferno egy broken shit, ahol az ember a haját tépi. :D Kétlem, hogy sok ember idegileg bírna azt ami jelenleg megy inferno act3-on vagy act4-en, vagy csak azt ahogy én farmolok inf act3-on és act4-en. ;)

  Reply

 • avatar

  Predator

  |

  Hát igen Inferno act 1-et lazán kiviszem akár 1 halál nélkül úgy hogy mindent ölök. (Wizard DPS-em 41k Armor-om 4.1k) DEEE amikor átléptem act 2-be nem teljesen arra számítottam ami történt.. Míg act 1-en a mobok MAX 10k-t sebeztek erre itt rám üt 1 szimpla normál mob és PFF 50-60k -t sebez amikor van 30k HPm na m1 jó szórakozás xD.. Nagy nehezen eljutottam az oázisig de ot totál halál…

  Reply

 • avatar

  CyberCat

  |

  [reply]@voki83 (#37):[/reply]Van egy parancs, amivel átrakhatod a ládádba a megvásárolt cuccokat, csak akkor fogod tudni felvenni.

  Reply

 • avatar

  voki83

  |

  Sziasztok nem ide tartozik de jó lenne egy kis segítség !?
  Mit kell tennem ha vettem Ah-ban tárgyakat de nem adta ide a pénzt elvette a listámban benne vannak a cuccok hogy megvettem ,de mégsem kaptam meg a cuccot ?
  Szerintetek mit kell ebben az esetben tenni ???

  Reply

 • avatar

  balikabo

  |

  [reply]@Nemesis (#3):[/reply]Ne haragudj de szerintem benned van a problema… Mi 2 en megyünk haverral, ő barbár én wizard ő tankol én meg supportolom, simán bírja a tankolást, megfelelő talent-al lehet, én igaz 1 max 2 ütés vagyok, de megoldjuk

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@emre33 (#33):[/reply]Én is ugyanezen a meneten haladtam míg nem villant a kis buksimban az a megvilágosodás, hogy a dio3 nem véletlenül lett always online game. Értem én ezt a makacs “akkor is single playerben tolom” dolgot de szerintem mindenkinek feltűnhetett, hogy a Blizzard egy más fajta folytatást fejlesztett és adott ki. Mindenki egyéni véleménye, hogy képes-e megítélni 2 hét után, hogy méltó folytatás lett avagy egy egyensúly mentes hentelés.

  Fölösleges is ezen sírni, join&play&have fun. Ennyi.
  A többi meg majd jön patch formájában.

  U.I.: Egyetértek az egyik előttem felszólaló sráccal. miszerint mi vagyunk az igazi teszterek és nem azok akiknek sikerült a bétával baszakodniuk (bár ő nem így mondta de szerintem úgy értette, hogy majd a későbbi időkben ha hallunk valakit a dio3 tökéletes balanszáról áriákat zengeni akkor tudni fogjuk, hogy főképp miattunk, a mi észrevételeink – visszajelzéseink miatt lett nagyon jó).

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@LGx (#31):[/reply]190 es Mfel 5 napja(órát inkább nem írok ^^) farmolom act 1 et eddig egy cucc esett amit tudok használni! narancs, zöld semmi, ismerősnek ma egy legend egy set, 0 mfel:D ez a szép a random faktorban:)

  Reply

 • avatar

  emre33

  |

  Én elvem a következő:
  Egyedül, AH nélkül elérni az infero szintet. Csak egyedül játszom, public game nélkül.

  53 szintű Barbárom van, és HELL ACT1 közepén elkadtam.
  Nem esik semmi használható.

  Sok varázslással kinyír mindenki :(

  Reply

 • avatar

  sci21

  |

  [reply]@crazyline (#26):[/reply]Visszafog jönni. Complete-ben megfog jelenni a tárgy és a rá többszörösen elköltött aranyod is.

  Reply

 • avatar

  LGx

  |

  lev60, inferno act 1 farmolása egy ideje, de eddig 0 (nulla) legendary vagy set drop…
  AH-ban meg tuti, hogy a tárgyak 80%-át blizzard teszi fel! pay-to-win, epic fail :(

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  AH-probléma észrevétellel forduljatok az official Blizz forumhoz nyissatok topicot és oda küldjétek az észrevételeiteket.

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  [reply]@MephistoiX (#25):[/reply]nem értek egyet a szint dologgal és a Blizz nem fog rajta változtatni mivel abszolúte ez volt az alap tervük a szintek kapcsán. Én speciel ürülök neki, hogy nem kell ilyen örült szint procedúrákkal szenvedni mint diablo 2-ben arról nem is beszélve, hogy a D2-esek 80% mind botozik. A szintet békén fogják hagyni, nerfelésnél meg nem is tudom már. Majd meg látjuk mi lesz. Amúgy az AH-ról annyit most is tele régi d2-es legendás holmikkal. (milliós árakon ofc )

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  Tányleg meg van halha az AH,most vettem 2 milláért set itemet,de nem kaptam meg…Ha holnap se lesz meg írok egyet a blizznek:)

  Reply

 • avatar

  Chrysamere

  |

  Ha valaki arra tud megoldást, hogy : cuccok, amiket korábban hordtam nem tudok eladni, mert felrakáskor errort ír ki, valami 32105 félét. (meg van javítva, más karival is próbáltam eladni, már a játék eleje óta ez van) csak a hordott cuccaimnál van ez

  Reply

 • avatar

  crazyline

  |

  15perce vettem egy shoulder armort 90ezerért és errort írt ki de pénzt levonta 3X ki be lépkedtem karaktert váltottam de csak nem jelent meg a megvett tárgy és a pénzem se kaptam vissza… Lehet ezt jelezni valahol a blizzardnak? mert nem szeretném ha majd RMAHba is valami ilyen megtörténne mert az még idegesítőbb lenne..

  Reply

 • avatar

  MephistoiX

  |

  Szerintem már azzal is baj van, hogy nagyon hamar el lehet érni a 60-as szintet. Még alig-alig játszottam (diablós mércével mérve) és már 59-es szinten vagyok. Annak idején a D2-ben sokáig tartott a 99-es szintet elérni, itt meg alig veszem észre és már nincs hová fejlődni, csak gear-ben. Minden karakterrel csak egyszer elérem a 60-as szintet, farmolok hónapokon át és meglesznek a “legjobb” cuccok AH-ból, hát nem is tudom.. utána már nincs miért új karaktert indítani. Szerintem a kiegészítőben emelniük kellene a max. szintet és le kellene lassítaniuk a fejlődést. Örülnék ha kitalálnának valamit ezzel kapcsolatban.

  Valahogy nem látom a célt az inferno végigvitele után. Éppen ezért kell minél nehezebbnek lennie, mert utána már nincs miért játszani!(esetleg villogni a karakterrel vagy pvp-zni) :)

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  [reply]@sweeping (#23):[/reply]Ha valóban errorozott,és buktál bármit is,írj egyet a blizznek,tuti visszaadják a cuccot.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  [reply]@R3LaX (#19):[/reply]Nem, most tényleg meghalt az ah, folyamatosan errorozott, csak egy átmeneti időszak volt. Mos már valószínűleg jó, de a pénzünknek lőttek…
  Na mind1, így jártam…

  Reply

 • avatar

  FckUaLL

  |

  @nemes Minden kezdet nehéz, ha ennyire nem tetszik, nem muszály ám játszani
  Én megtiszteltetésnek veszem h az első közt lehetek akik végigvizik a játékot, ittvoltam az első 2 hétben.
  Majd 3 hónap mulva mikor már minden tűrhetőbb áron lesz és a kezdők is viszonylag könnyen hozzájutnak,nekik nem kell már ennyit szenvedni, de ez nekünk mostani playereknek lesz köszönhető…

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@Father (#18):[/reply]még mindig nem azt mondtam hogy nem lehet, hanem hogy sokkal nehezebb, sokkal gear függőbb mint bármelyik ranged. mondtam a berakok minden über skillt aztán 10 secig császár vagyok videókat hagyjuk, tudod valor közben nem túl jó váltogatni…

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@nemes (#16):[/reply]Igen ez igy van, es en ebben nem is latok semmi problemat :) majd jobb cuccokban, 1-2 honap mulva majd nem halnak ennyit, ennyi :)

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  [reply]@sweeping (#15):[/reply]én minden nap 10-20-30 cuccot adok veszek,nekem semmi bajom az ah-val.Nem lehet,hogy egyszerűen más nagyobb bid-et dobott és ne ma tiéd lett a cucc?Ha igen akkor majd visszakapod a zsét.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Nemesis (#13):[/reply]Nekem az osszes ismerosom diablo-n belul vett fel PUG volt mindegyik, inferno-t vegig PUG-al toltam:) es ott vettek fel emberek flistbe, tehat nem volt semmilyen csapat elore :) Amugy nem veletlenul kezdtem wd-t, a wizard lett volna a masik (mar megbantam h nem azzal kezdtem) pont a cc kepessegei miatt, elorelatoan infernoban gondolkodtam…
  Viszont nem egy ket nagyon jo videot lattam youtubon (legfokeppen barbarrol, mert kivancsi voltam meleekent hogy uzemel) es meglepoen jo es hasznos / trukkos dolgokat tudnak mondani, csak meg kell talalni :) (nem sporolom meg masnak se a keresesi munkat :p )

  Es hogy ne spammeljek tovabb, utolso uzenetedre irva: PUG-ban is adogattuk egymasnak a cuccot, en is adtam ingyen, es kaptam is ingyen, csere ment lazan ledobtam a foldre, nem volt semmi balhe, es veluk azota is neha neha jatszok, szerintem nem kell semmi premade, helyben megszulethetnek a dolgok.. :)

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@Father (#14):[/reply]valószínű csapatban játszanak így nagyobb eséllyel esik gear 2,3,4 fő 2*3*4* több loot nyilván ha cimbinek esik valami op nem eladja hanem oda, és így fordítva, gear nélkül csak marad a végig futok rajta, mert a bossok tényleg über gyengék, ebbe én semmi funt nem látok.

  Reply

 • avatar

  nemes

  |

  [reply]@Father (#11):[/reply]Nincs kb olyna hogy megfelelő skill, dh-val egy skill build létezik amivel lehet haladni. Championok között meg nincs skill váltás a valor miatt. Nem az a gond hogy nem lehet megölni egy champion-t, ha nem az hogy a csapat minden tagja meghal átlagban 2-5x egy átlagos champion mobtól inferno act3 -act4-ben.

  Reply

 • avatar

  sweeping

  |

  Kicsit off, de részben ide kapcsolódik

  Hova kell írnom, hogy ha vissza szeretném kapni az elvesztett goldomat?
  Most meghalt az aukciós ház, levonta a pénzemet 270ezer goldot, ami jelenleg nagyon rosszul érint, mivel nem vagyok gazdag, és a cuccot nem kaptam meg…
  Egy barátommal ugyan ez történt, jelenleg senki ne vásároljon, lutri az egész!

  Egyáltalán lehetséges ez?

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Nemesis (#10):[/reply]igen, 2 futkarozos kari, mert nekem ez jon be :) de lattam jonehany eleg jo jatekost barbarral es monkkal … viszont monknal nem 1 volt aki rerollolt, bar azota akit biztosra tudok ujra monkozik, es mar act 3 vegefele jar o is, a tobbi barb akiket ismerek meg act 3 act 4.. es 1 panaszt sem hallottam toluk sose

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@Father (#11):[/reply]teljesen igazad van megfelelő csapatban:) sajnos egy ismerősőm/barátom sem játszik így marad a pug. tényleg nem tudom milyen másik karikkal, de rengeteg videót néztem. nem azt mondom hogy könnyű bármelyik másikkal, de könnyebb és ezt blizz is beismerte.

  Reply

 • avatar

  darius87

  |

  most nem azért de a drop rate igen érdekesre sikerült és a kari balance is barbárral hellt végig szenvedtem. Resim 520 körül buffal sacc de igy hpm meg damagem lófütty.. mert hiába farmolom én hajnaltól estig hell act 1 et goldon kivül máés értelmes egy lv60 asnak nem fog esni ergo marad az AH ahol értelmes és használható cuccot szerezz rendesen a zsebbe kell nyúlni. Mert vagy van egy tonna resim de hpm és damage-em semmi vagy pont forditva. A 3 együtt csak jó pénzek árán jön össze. Most jöhet a szöveg, h public és társai és úgy act 4 sokra nem megyek vele, mert átlag össze pakol 59 esekkel ritka eset, ha kikapok magam mellé 2 60 ast vagy 3 at. És akkor is mi van le csapjuk Dioig aztán ennyi volt hiába az 5 ös nephalem valor sokra nem megyek vele mert Diablo is dob valami barbár által használhatót vagy jobb van nekem vagy szart se ér amúgy se. Infernóra nem is gondolok egyenlőre de még olyan geart se találok amivel hell act 4 et kis szenvedéssel végig tolhatnám egyedül. Mert kb mentem haltam és igy nézett ki a dolog és hiába farmoltam act 1 et 2 öt cuccokért meg 3 at olyan gear nem esett ami jó lett volna akkor meg marad az Ah ahol minden értelmes cucc 1 millátóül fölfelé….

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@nemes (#9):[/reply]Nem kellett skippelni minden champ packet infernon sem (most act 2 es annal nagyobbrol beszelek, act1-et hagyuk, tul konnyu), vannak amiket meglehet olni, de vannak nagyon eros combok, viszont vannak relative nagyon gyengek is…

  Nem azon fog mulni hogy 1 utesbol vagy 2 utesbol fogsz meghalni (most gyak barmelyik mob 1-et csap osszecsuklasz) mivel az elkerulheto (najo nem minden esetben) megfelelo skill es mozgas felepitessel, amikor meg en progresseltem az elso napokban, tobbnyire hit and run-bol allt, mass cc, dot-ok…
  Manapsag mar ott tartunk hogy egy normalis gearelt barb, soloban nagyon szepen tankol, csapatban meg hasznos, mert cc-vel vegyitve siman kitankolja a mobok nagy(!) reszet

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  [reply]@Father (#6):[/reply]két olyan karival tolod amihez futáson meg lövöldözésen kivűl több nem kell, na ugyan ezt próbáld meg barbárral, utána néztem érdekes módon egyikhez se írták hogy brutál gear kéne, lehet én vagyok a béna de azért szarul esik 11k armorba 30kt kapni egy mezei mobtól:) majd felhuzok egy maget aztán act3ból farmolok a barbárnak geart.

  Reply

 • avatar

  nemes

  |

  Azzal van a gond, hogy a most megvehető legjobb AH-s cuccokkal is jónéhány championnak 1 ütés vagy ;) . Az inferno átvitele nem nagy cucc, főleg nerf előtti dh-val vagy wizardal, de akik végig játszották először infinityt azok a legtöbb helyen végig futottak, mert a champion mobok a legtöbb esetben erősebbek, mint a prim bossok.

  Amit én tennék blizzard helyébe az az lenne, hogy az összes infernos mob sebzését optimializálnám inferno act1-sebzésre, és a többi act-ban csak a hp-kat növelném, és a prim bossok hp-ját is megtripláznám, és minden prim boss csak 1 fajta sebzés típust használna.

  Reply

 • avatar

  Bright

  |

  Nekem inferno act 1-ben artisan felesége dobott tal övet.

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  Ezeket a sírásokat csak akkor tudnám elviselni,ha kb 2-3 hónapja lenne kint a game és nem tudnánk tovább haladni.De a legtöbben már most infernon vannak,bezzeg amikor a Blizzard bejelentette,hogy bizony hónapokig kell farmolni az infernos actokat hogy progresselj,a legtöbben örültek neki,most meg megy a sírás hogy nem haladnak.
  Én hell act 1ben vagyok és farmolom újra és újra,mert élvezem,az AH vásárlást viszont nem élvezem.Persze van aki AHből ruhászkodik,egyéni stílus,de jobban szeretem magamnak megszerezni a cuccokat,még ha hetekig,hónapokig is tart.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Nemesis (#3):[/reply]Megvannak az erossegei, utana nezel kicsit es lehet feltudod huzni a hatekonysagod a sokszorosara…

  En a helyedben nem tennek olyan kijelentest amiben nincs tapasztalatom :)
  Hisz te magad mondod mast nem is probaltal, es az a legroszabb amivel te jatszol, ezen csak mosojogni tudok :)

  Igaz en nem jatszottam barbarral, de 2 60-as kari (wd es wizard) meg inferno act 3-ig progress (inferno act 4 farmolgatas) utan elmondhatom hogy minden kasztnak megvannak az erossegei es gyengei, csak tudnikell hasznalni

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  En ezzel az egesszel igy nem ertek egyet (marmint a kotelezo szeru ah vasarlassal). Inferno a “noob filter” maradjon ilyen, vagy erositsek, ennel konnyebb ne legyen.
  Az az allitas hogy erosebb itemek kellenek mint ami neked eshet, ez nagyon elfacsart kijelentes. Akik eloszor vegigvittek azok is csak abbol gazdalkodtak ami volt… En mar wd es wizardal is vegigvittem soloban hell vegeig, infernoban meg csapatot jobbnak talalom, mivel eleinte az “elsok” kozott eleg hosszadalmas volt haladni, meg csak wd-vel progresszaltam act 3 vegeig, aztan meguntam hogy felhuzzak egy wizardot.

  Ha majd lesz RMAH, a jobb (legjobb) cuccok ott lesznek, es foleg ezert fog az emberek szaja sirni, hogy bruhuhu kenytelenek ott vasarolni csillio penzert itemeket hogy haladjanak elore!
  Na ez engem valahogy hidegen hagy, ha infernon akarnak progresselni jatektudas nelkul es sajat magukat “belekenyszeritik” a vasarlasba, anelkul hogy lemondananak rola, meg is erdemlik. Maradjanak csak hellen (sokaknak meg az se megy), mint ha a kozember azert panaszkodna mert nem ulhetne be egy forma 1-es autoba pilotakent >.<

  Persze erre meg majd jonnek a valaszok hogy: "neked miert faj ha masok is tudnak ott jatszani?" Latni faj a sok szerencsetlent, aki ilyen miatt panaszkodik, amit kommentar nelkul nem birok ki.
  Bocs eleg offensiv volt, de hat az igazsag neha faj :)

  Reply

 • avatar

  SirMooK

  |

  Teljesen igazatok van, de azt se felejtsük el, hogy a nyafogósak kb. 85%-a tutira, hogy amerikai gamer. Mivel ők azok akik minden játékban a legjobban sírnak, ha már az első héten nem tudnak maxon lenni!:)

  Reply

 • avatar

  Nemesis

  |

  Teljesen igaz, hogy értemét vesztené ha 2 héttel a megjelenés előtt mindenki inferno diablo lába előtt állna, de azt viccnek tartom, hogy a balance gondok miatt a barbár(azzal tolom) sokkal nagyobb hátrányba van a többi kaszthoz képest, még a monk is lazán megöl egy 4 fős partyba 3-4 mobot anélkül hogy bármi problémája lenne és egyedül! és nem kell most linkelgetni a 10 seces butcher killeket, amikor 4kt üt egy mezei mob a tó parton meg 30k-kal suhintgat. balance kell, hogy a többi kaszt is ”szenvedjen” a gearért, ne csak a barbár. ez csak az én véleményem, többi kasztal nem játszok egyenlőre, várom más kasztal illetve barbárral játszó emberek saját véleményét.
  flame nélkül!

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  “Azt hiszem, hogy Infernora és az itemizációra még mindig ráfér némi finomhangolás, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a játékosok irreális követelésekkel állnak elő. Ha könnyedén találhatnánk vagy craftolhatnánk a legeslegjobb tárgyakat, akkor nem lenne túl könnyű a játék?”

  Pont ez az, ilyen a játékos, hálátlan. Ha minden hamar az ölébe pottyan, akkor az a baj, hiszen könnyű a játék. Ha meg 11 nap után nincsen 100k-s dps-ük és 60k life-uk, és nem képesek a szándékosan pokoli nehézre hangolt Infernót farmolni becsukott szemmel, akkor meg a Blizzard elrontotta az egészet, és menjen a pi…

  Sajnos a játékosnál hálátlanabb állatfaj a világon nincs. A reklamálók többségének fogalma sincsen semmiről, milyen a fejlesztési folyamat, milyen lehet akárcsak egy feature-t, vagy egy drop rate-et megváltoztatni minimálisan is. Nem annyi, hogy beírnak egy másik értéket, és kész. Egyszer erről is lehetne írni, persze a Blizzardra és a Diablóra vonatkoztatva.

  @1: “és egy ősdiós haverom mondja hogy pont ezért nem veszi meg mer micsinál ha lvl60 infi kilőve és mondjuk 2 hét alatt elérte ezt” — az ősdiós haverodnak kb annyi köze lehet a Diablóhoz, mint tyúknak az ABC-hez. Ha valaha játszott volna Diablóval, akkor tudhatná, hogy a legnehezebb fokozat kivégzése, és a maximum szint elérése nem jelent semmit. Bár ha az ősdióst úgy értetted, hogy valamikor az ősidőkben játszott az első vagy második résszel néhány hétig, akkor nem szóltam :-).

  Reply

 • avatar

  Negritis

  |

  Aki nyafog annak javaslom nézze meg mennyi idő alatt vitték ki! Nem feltétlen a jó itemeken múlik, nyílván soloba és 2-3fős csapattal nehéz ezt adom, de úgy már nightmaren is szívok néha, olyankor open game és hasonlók

  mivel még nem tartok infernon így nem fogom nyílván kijelenteni de azért ha 4 nap alatt kivitték akkor még az is lehet h túl könnyű Infi (elméletben!)

  és egy ősdiós haverom mondja hogy pont ezért nem veszi meg mer micsinál ha lvl60 infi kilőve és mondjuk 2 hét alatt elérte ezt

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.