A Blizzard bekeményít

Hamu . Hírek 1030Úgy látszik elfogyott a Blizzardnál a türelmi idő, amivel tolerálták a csalókat és a közeljövőben lefog sújtani a Banhammer mindazokra, akiket ilyenen érnek.

Mindez érinti a csalásokat, az exploitok használatát, a botozást, a kliens hackelését és bárminemű módosítását a játéknak, ebbe beletartozik a külső programok használata is. Akit ilyenen érnek, azoknak az accountját felfüggesztik, vagy véglegesen ki is tilthatják.

[Quote]

Blizzard Entertainment has always taken cheating in any form in Blizzard games very seriously, and that’s no different for Diablo® III. If a Diablo III player is found to be cheating or using hacks, bots, or modifications in any form, then as outlined in the Diablo III end user license agreement, that player can be permanently banned from the game. This means that the player will be permanently unable to log in to Battle.net® to play Diablo III with his or her account.

Playing Diablo III legitimately means playing with an unaltered game client. Doing otherwise violates our policies for Battle.net and Diablo III, and it goes against the spirit of fair play that all of our games are based on. We strongly recommend that you avoid using any hacks, cheats, bots, or exploits. Suspensions and bans of players that have used or start using cheats and hacks will begin in the near future.

[/Quote]

UPDATE

Úgy fest elkezdődött, Zarhym nemrég nyilatkozott, hogy több ezer accountot bannoltak, vagy időlegesen felfüggesztettek és tovább folytatják a vizsgálatot az esetleges csalók ellen.

[Quote]
We recently issued a round of account suspensions and bans to several thousand Diablo® III players who were in violation of the Battle.net® Terms of Use for cheating and/or using botting or hacking programs while playing. In addition to undermining the spirit of fair play that’s essential to everyone’s enjoyment of the game, botting, hacking, and other such exploitive behavior can contribute to stability and performance issues with the Battle.net service. As always, maintaining a stable, safe, and fun online-gaming experience for legitimate players is a top priority for us, and we’ll be continuing to keep watch on Battle.net and take action as needed.
[/Quote]

Forrás: battle.net, d3sanc blue tracker

Comments (112)

 • avatar

  csibuk

  |

  A wow előfizetéses (hülye lenne blizzard bannolni véglegesen a fizető játékost).Diabloban simán megteheti..Max megveszed újra a játékot.Az is bevétel :P

  Reply

 • avatar

  Blackworm

  |

  Jah azt kihagytam, hogy az AH bug miatt szerzett milliós vagyonodat max elveszi, de nem bannol érte…
  Rögtön egy példa wowban pl kornexie és kiskopó biztos ismerős valakinek…nemtudom hány season-on keresztül elsők voltak CSALÁSSAL, évekig….2x vette el tölük a blizzard a geart…amit persze ugyanugy visszaszereztek…szal blizzardnak csak a szája jár…nem lép fel a saját kárára ;)
  RMAH-val majd más lesz mert ha ott lopsz/csalsz azt törvény büntetni és ottmár nem játékpénzről lesz szó…de a többi csak károgás…

  Reply

 • avatar

  Blackworm

  |

  [reply]@ (#40):[/reply]Ennyi erővel kibannolhatja a játékosok 90%-át mert sokan igy csinálják
  az hogy a játék félkész és egy halom bug van benne erről a player nem tehet és ezért a blizzard nem bannolhat, befalazza magát a waller mob és megölöm mert moccanni sem tud ezért bannolnak? :D ugyan…ez csak egy elijesztő poszt, nem bannol a blizzard semmit sehova mert igyis bukásra áll a diablo3, méghozzá nem kis bukásra…most ha a szarul megirt játéka miatt még bannol nem lesz ember aki játszik vele…
  blizzard bannolja a farmereket meg a gold sellereket…aha…vettem észre 6év alatt mennyire bannolta wowban is már..:DD ne vicceljenek már…wow-os goldsellereknek a blizzard maga adott scriptet! meg mire fel bannolja? az a nyomi ázsiai fickó akinek 300.000 accja van eu-n meg kb ugyanennyi us-en bannolja? :DD a diablo playerek 40%-a farmer vagy gold seller…hát a blizzard se hülye…csak BALFASZ…

  Reply

 • avatar

  Atharess

  |

  [reply]@Dood (#46):[/reply]Erre valószínűleg az a válasz, hogyha 1-2x véletlenül beragadt, de nem tudsz róla hogy ez bug, akkor elvileg azért nem fognak banolni. Viszont ha 677x leölöd bugoltatva, akkor kicsit nehéz lenne elhitetni, hogy véletlenül volt ugye:). Innentől kezdve már tudatos bug-kihasználás van, ami meg ugye nem fér bele az EULA szerint, tehát előfordulhat, hogy 2-3 napos pihenőt kap az acc. Permabant csak extrém esetben szoktak alkalmazni egyből, ez még nagyon messze van attól:).

  Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy néha a Blizzard elég szabadosan használja a “creative use of game mechanism” fogalmát (lásd pl. az Ensidia esetét a Saronite Bombokkal és Lich King platformjával:P). Mindenesetre én tuti nem kockáztatnék (meg amúgysem hagyna békén a lelkiismeretem egy bugkihasználásnál:))

  Reply

 • avatar

  Dood

  |

  Én arra lennék kiváncsi azért kapok e permabannt, hogyha Zoltant exploittal farmolom :D
  Ha mondjuk félphra lövöm csak le és utánna harcolok vele az exploit ?
  Vagy ha lelövöm a 25% hpját és utánna harcolok vele az exploitnak számít ?
  Vagy ha párszor random bebugol menjek oda hozzá: hogy zoltán nem akarlak exploittal ölni ugyan ne bugolj már harcoljjál !!! az helyett hogy agyonlőném ? :D :D

  Csak azért mert szarul van megírva a script van, hogy alapból beragad (ha akarom fight végig be van ragadva), most azért jár e permaban, mert iszonyat bénán írták meg a scriptet és szinte nem tudod nem bebugoltatni szerencsétlent (még csak párszor öltem le így, de mivel magdit unom már kicsit gondoltam farmolom zoltánkát erre jön a post :)

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@balikabo (#42):[/reply]De igen, csalás, mert programmal sokkal hatékonyabb, ergó több pénzed/cuccod lesz, ezáltal hozzájárulsz a gazdasági egyensúly felborításához.
  Részemről nem is nézném, ki mekkorát csal, igenis zéró tolerancia és baszni kifelé a sok csíter szemétládát… Ennyi.

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@Fecniii (#34):[/reply]Egyetértek, vesszeken a csíter csalók, és botolók! :D

  Csak valahol azért sajnálatos hogy állandó net kell a game-hez.
  (de nem akarok vitát ebből, hogy úgyis van netem, meg a csalók ellen kell stb..
  már csalnak is amúgy.. :D)

  Reply

 • avatar

  GameSpy

  |

  [reply]@balikabo (#42):[/reply]Viszont ha ezt programmal csinalod akkor az csalas.

  Reply

 • avatar

  balikabo

  |

  [reply]@ (#40):[/reply]Ebben semmi csalás nincsen, én is úgy tolom hogy leütöm a mobokat 1-2 ütésre(champ packokra elitekre gondolok) és utána gyors invertori jobb klikk az mf es cuccokra és megölöm, ha ez neked csalás akkor gratulálok de nemtudsz játszani:D:P

  Reply

 • avatar

  uwallah

  |

  [reply]@Hamu (#39):[/reply]De ezek mind annak a kövekezményei, hogy a játék nem lett eléggé tesztelve, átgondolva.

  – Én 3 este nem tudtam belépni. Szerintem ez épp elég.
  – Komoly különbség van a között, hogy indokolatlanul nagy előnyhöz jutsz a játékban (több millió gold), vagy ugyanazt csinálod, amit normálisan is lehet, csak számodra kényelmesebben. Nem mindegy, hogy a cégvezető elcsalta a cég teljes vagyonát, vagy Gizike megszegi a cég policy-ját, és csakazért is papucsot vesz a magassarkú helyett. :P

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [author]uwallah (#38):[/author][quote]Pl. A harci / mf gear cseréje. Erre szinte rá vagy szorulva. Nem tudsz olyan geart venni, ami mindkettőt tudja – és egy pályán belül kb. 5-10x-es a nehézségi különbség a normál “trash” szörnyek és az elitek között.
  Vagyis fél szemmel tévézve ütögeti az ember a ládákat, szörnyeket MF gearben, gyakorlatilag képességet sem használva, ahogy bejön a kék szörnynév, azonnal gyors elrohanás tárgycsere a durvább dolgokra, nagy nehezen leütjük 1-2x próbálkozásra, aztán az utolsó halála előtt megint elrohanunk tárgycserére, hogy megkapjuk a lootot… Kicsit kiábrándító…
  [/quote]
  Már bocs, de ez szerintem csalás és nem is a kisebbek közé tartozik, mivel MF gearben nem tudnád leölni a mobot. Ha le tudsz lécelni a városba és van türelmed átöltözni manuálisan, csináld… De hogy egy pillanat alatt meglegyen, azért, na… Annyi MF-et vegyél magadra, amennyivel még tudsz ölni, ilyen egyszerű.

  Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a botolás sem csalás, mert hát csak ládákat nyitogat, mi rossz van abban…

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@uwallah (#38):[/reply]Amit írsz úgy butaság ahogy van.
  Ha veszel egy kiló mosóport 500-ért és másnap látod hogy le van akciózva 300-ra akkor visszamész, és követeled vissza a 200 forintodat?

  Sosem állt napokig a szerver, így aki akart annak volt lehetősége játszani, max 3-4 órás túlterheléses időszakok voltak, amikor nem tudott mindenki beférni, de ennél több sosem volt egyhuzamban.

  Az mf cserélős script meg bann kategória, nem kell ezen kakaskodni, ki kell vágni az összeset aki ilyen és hasonló külső programoz használ, ha lusta vagy egyenként cserélgetni a geart akkor ne cserélgesd.

  Reply

 • avatar

  uwallah

  |

  Hát, ez a zéró tolerancia azért igencsak problematikus… azért nem ártana elkülöníteni a több rendben, különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságot a tilosban parkolástól…

  Persze a nagy részével egyetértek ( a komoly, haszonszerzés céljából történő botozás pl. )

  De az olyan dolgokat is tiltani, ami jórészt kényelmi kérdés… enyhe túlkapás.
  A legtöbb játékbeli hiányosságra / rossz tervezésre utal. Inkább ezen kellene dolgozni, ezekre megoldást találni.

  Pl. A harci / mf gear cseréje. Erre szinte rá vagy szorulva. Nem tudsz olyan geart venni, ami mindkettőt tudja – és egy pályán belül kb. 5-10x-es a nehézségi különbség a normál “trash” szörnyek és az elitek között.

  Vagyis fél szemmel tévézve ütögeti az ember a ládákat, szörnyeket MF gearben, gyakorlatilag képességet sem használva, ahogy bejön a kék szörnynév, azonnal gyors elrohanás tárgycsere a durvább dolgokra, nagy nehezen leütjük 1-2x próbálkozásra, aztán az utolsó halála előtt megint elrohanunk tárgycserére, hogy megkapjuk a lootot… Kicsit kiábrándító…

  Ha erre használsz egy billenyűkombinációs progit, azzal nem szerzel előnyt máshoz képest, csak számodra lesz sokkal kényelmesebb.

  További gondolatok, ha már….(ugye a szerződés szerint a cégnek mindent szabad, a felhasználónak semmit. )

  – Nem kellett volna valamivel kompenzálni azokat, akik napokig nem tudtak belépni (gold)? Vagy legalább bocsánatot kérni miatta?

  – Ha változtatnak egy item tulajdonságon (ha jól láttam a tervekben az attack speed nerfelése), akkor mi van azzal, aki pont előtte költötte az össz pénzét egy ilyen item-re? Engem megütne a guta, ha vettem volna ilyet…

  – Ha lecsökkentik a Blacksmith, Artisan fejlesztést, aki korábban használta, annak visszaadják a ráköltött pénzt.? Stb, stb.

  Reply

 • avatar

  Fecniii

  |

  [reply]@Bruhihi (#29):[/reply]A Blizzard senkit nem fog azonnal letiltana mert te reportoltad. Amúgy sem szoktak egyenként bannolgatni. Általában 1-2-3 hónapig gyűjtögetnek, és a csalókat egy csoportban kibasszák.

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@Bruhihi (#29):[/reply]Hát a spamreport egy disznóság a Blizzard részéről. Majd jóhogynem azzal fogok foglalkozni, hogy az 5-6 sorban postolt idiótákat reportolgassam… Legyen automata, vagy ha nem, akkor belogolás után a legelső teendő: leave channel…

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  en bannolnak mindenkit aki cheatel, fuggetlenul, hogy 1 accal botozik, vagy 100-al csinalja, es ha ching-chang chungtol vettel diablo 3 accot, megerdemled hogy lebannoljanak, ha milliokat szereztel buggal, megerdemled hogy bannoljanak..
  nem kell itt simogatni a csalokat, hogy ” jaj kicsim most 1 napig/hetig nem tudsz jatszani remelem megbanod hogy 50 millat osszehoztal buggal” hanem puff repuljon a banhammer.

  Zero tolerancia

  Reply

 • avatar

  Fecniii

  |

  [reply]@Orpheus (#32):[/reply]Te megvettél egy buogs félkész játékot 15e HUF-ért, és amikor feltelepítetted aláírtál egy szerződést, amiben szépen le van írva hogy a csalás bűn és bann jár érte, az hogy a játékban van egy bug amivel te 3 óra alatt 0-60 lehetsz, vagy éppen milliókat kereshetsz nem jelenti azt hogy ki is kell használnod, hisz sejtheted hogy ez nem így volt kitalálva, vagyis választhatsz, hogy kihasználod (exploit) és ezzel szabályt szegsz aminek lehet bann a következménye vagy pedig azt választod hogy ignorálod a bugot és játszol szabályosan és akkor nincs mitől félned.

  Reply

 • avatar

  balikabo

  |

  Én eleve okádok minden játékban a csalástól(multi) amíg az egyik önerőből hajtva megszerez valamit addig a másik csalva összeszedi majd veri a nyálát, legyen szó bármiről, pl fps aim, wh stb, és utána ő a májer, csak épp ezzel elrontja mások játékát. Nem atgadom, kicsi koromban csaltam, single playerben, pl Dukenukem 3D-be meg ilyenek, akkor poén volt így 13 évesen hogy végtelen töltény. Single-be csaljon mindenki ahogy akar, de nem Multiba ahol másoknak okoz kárt… Ez egyenlő a lopással… Írtanám mindet mint a férgeket…

  Reply

 • avatar

  Orpheus

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#5):[/reply]Khm…

  “Aki csal, vagy bugot használ ki, attól azonnal és véglegesen el kell venni a játékhoz való jogot.”

  Félig értek csak egyet ezzel, mert pl ha engem bannolnának D3-ból az azt jelentené, hogy kidobtam az ablakon 15 e Ft-ot, csak mert a Blizzard úgy találta ki, hogy kell a folyamatos net a játékhoz..(ami érthető, de nem feltétlen, hiszen ígyis-úgyis csalnak, maximum nem a 12 éves vérpisti hanem a goldfarmer bottal)

  Szóval igazából nem csinálhatná ezt a Blizzard, mert ez olyan, mintha odajönne és elvenné a DVD-t a kezedből…

  Ugye milyen jó volt 15k-ért félkész bugos/exploitos/goldfarmerekkel teli Accountot venni? :D

  Reply

 • avatar

  Gandhi

  |

  [reply]@Chrysamere (#15):[/reply]Én meg remélem, hogy fogadtál el abból, amit ő csalva összeharácsolt és te is repülsz. Nem lehet kicsit csalni.

  Itt amúgy egészen tisztán leírják, hogy a D3D nem cheat, ezért a bannolás az okán “nem valószínű”. https://twitter.com/Angryrobotics/statuses/201726183740686336

  A diablo 3 egy népszerű játék, tudtuk hogy lesz benne pénz, ezért a botmakerek rámozdulnak. Azt is sejtettük, hogy nagyrészt meg fogják úszni. Sajnálom, hogy a blizzard félkész játékot adott ki és ezért nem volt érdemben ideje az ilyen elemeket kiszűrni eddig… mert a sebei nyalogatásával volt elfoglalva.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Kocek (#28):[/reply]Ez miatt nem fognak megbüntetni, a barbár is átugrik a rácsozott kapukon, a wizardnak is megy a teleportja az ilyen helyeken.

  Reply

 • avatar

  Bruhihi

  |

  Ez csak parasztvakítás…. átlagembereknek szól,hogy véletlenül se legyenek azok is botozók,mint a goldfarmerek és piaca legyen a goldnak a RMAH-ban. Szánalmas….a spam report is csak van,de hogy minek…..

  Reply

 • avatar

  Kocek

  |

  Vajon az, hogy kihasználni azt, hogy Evasion Fire átmegy a falon exploit? (A legtöbb falon nem, csak az olyan helyeken, mint Leoric börtöne, Waller mobok vagy pl Chamber of Sufffering előtti kamrákban, ha a Covering fire rúnával használom, akkor elég egyetlen “tűzcsíknak” szabad úton célba találni és a többi kettő lövedék automatikusan sebez.)

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  [reply]@Animebj (#25):[/reply]Egy átlagos játékosnak (nekem) asszem 3x volt, hogy nem tudtam belogolni, abból egy volt olyan, hogy 15 percnél többet kellett várnom (a több órás vasárnap délutáni állás). Ha valaki nem eszik, nem iszik, nem alszik, éjjel-nappal fent lóg egy olyan szerveren, ami akkor indult és durván túl van terhelve, szerintem ne csodálkozzon, ha gyakran kap errort. Ezzel nem rád céloztam, lehet hogy ritka pech-es voltál, de én úgy emlékszem vissza a startra, hogy volt pár error, ebből egy hosszabb, de azóta minden fasza. És nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék. :-)

  Reply

 • avatar

  pastu

  |

  Engem nagyon zavart a játék eredeti kinézete.Örültem hogy a Dark3D vel normálisabbá lehet tenni.Szerintem újabb nagy faxság a Blizzard részéről ha ezt is büntetik.Csináltak volna olyan külsőt ami nem úgy néz ki mintha a tini lányoknak készült volna

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  Ha a Blizzard beszél türelemről, az már komoly dolog. Vajon hányan haragudtak meg örökre a készítőkre a kiadást követő szánalmas startolás miatt? Tehát ne járjon a szája, hanem dolgozzon azon, hogy helyrehozzák súlyosan megromlott hírnevüket!

  Reply

 • avatar

  Negritis

  |

  [reply]@R3LaX (#19):[/reply]látom átment amit akartam írni
  nem azt mondom h ne büntessék őket, hanem hogy aki cheat/hacket tol annak perma ban, aki bugot kihasznál attól log alapján elvenni a ‘nyereséget’ és kapjon 1-2 hét suspendet, de végleg ne bukja a gamet mer a blizzard miatt van benne a lehetőség

  Reply

 • avatar

  Hunyi

  |

  Hát én a Dark3D-t sajnálnám a legjobban, sokkal jobban bejön így a játék…

  de akkor teljesen törölnöm kell a könyvtárból a progit, vagy elég ha a csak a pause gombbal visszaállítom az eredeti kinézetére a játékot?

  én eddig sem csaltam, (a kinézeten kívül) és nem is fogok, nekem nincsenek millióim és az infernonak nagyon neki sem álltam barbárral, mert 200k goldból nem lehet 60as cuccokat vásárolni, pláne nem all resitet :P

  Reply

 • avatar

  Devilaci

  |

  Azt nem értem miért nem lehet ezeket alapból kivédeni miért kell megvárni míg sz.rrá farmolják magukat és hatalmas előnyt szereznek ezekből a dolgokból.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@R3LaX (#19):[/reply]En szemely szerint nem ertek igy egyet a bug kihasznalasert jaro buntirol, hisz nem biztos hogy valamirol tudhatod hogy “not intended” mikozben a jatek tartalma, persze van olyan ami mindenkinek leesik hogy huu ez bug, de nem minden, na es akkor innentol kezdve hol huzod meg az eles hatart? mert az meg mar szubjektiv… szoval ez nem egy olyan egyszeru kerdes, mig a kulso progik hasznalata egyertelmu, ami szinten “not intended” pl a grafikus meghajto progi hasznalhato, a grafika modosito mod es hasonlo meg mar nem, hisz nem tartozik bele a jatek es az ahhoz szukseges szoftverek korebe.
  a fegyveres pelda meg szerintem nagyon elut, de az alapveto celja az emberoles / artalmatlanitas, szoval szerintem nem jo osszehasonlitas :)

  Reply

 • avatar

  Atharess

  |

  [reply]@Winkle (#18):[/reply]Ezt láttam én is release környékén, viszont a valószínű nem ugyanaz, mint a biztos.

  Reply

 • avatar

  R3LaX

  |

  [reply]@Negritis (#10):[/reply]”én a bug kihasználásra suspendet alkalmaznék csak, mer az a blizzard hibája hogy fennt áll”

  Ez kb olyan mint pl adnak neked egy fegyvert,te legyilkolsz egy fél falut és nem büntetnek meg,mert neked adták a fegyvert,te csak éltél a lehetőséggel.(kicsit “beteg” példa,de a lényeg remélem leesik).

  Én minden egyes csalót (legyen szó botról,bugok kihasználásáról és minden egyébről) véglegesen bannolnék,nem azért vettem meg 15k-ért a játékot,hogy nézem hogyan szednek össze a csalók 150 millát vagy hasonlók.

  Reply

 • avatar

  Winkle

  |

  [reply]@Atharess (#14):[/reply]https://twitter.com/Angryrobotics/statuses/201726183740686336

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Chrysamere (#15):[/reply]Nincs semmi gond.

  De megkérünk mindenkit, hogy az ilyen és ehhez hasonló programokat mellőzzék, mert egy ilyen kijelentés után a Blizzard már nem fog szűkölködni a kitiltással.

  Különösen az exploitokkal vigyázzatok, mert lehet nem kaptok végleges bant, de egyikőtök sem akar 1-2 hétig pihenő pályára kerülni.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@Chrysamere (#15):[/reply]Miert az o kivetelevel?
  A scriptereket is fogjak bannolni elobb utobb neaggodj :)

  Reply

 • avatar

  Chrysamere

  |

  Azt nem értettem, hogy general chaten egy player ugyanazzal a névvel egésznap spamelte a goldeladását USDért, de nem bannolta senki.

  Van olyan ismerősöm, aki botol, nem komoly szinten, csak kihasznál olyanokat, hogy waypoint mellett van egy láda stb, és erre ír egy kis scriptet, hogy odamegy, kinyitja, loot, újgame stb. sokan csinálják ezt..
  Remélem az (ő kivételével) eddigi hackereket is bannolják, és lesz valami olyan hír hogy 500000 accounts have been banned vagy valami.. Linkeltem fórumba egy videót amin gyerek mellett állok 333 millió golddal, ő sem tisztességésen szerezte.

  Hamutól is elnézést kérek, egyszer ki akartam rakni fórumra egy tutorialt, hogy hogyan lehet mf geart 1sec alatt átváltani kis script segítségével:D Valahogy addig az volt az eszemben hogy olyan program ami nem nyúl bele, módosítja a játék program futását, hanem csak külső program nem lehet gond, mint pl a multiboxing.

  Az hogy egy hétig nyugodtan lehetett exploitolni farmhelyek bő választékában nem a mi hibánk. Emiatt volt pl lehetséges hogy több ismerős akivel játszottam 40-70 millió goldot gyüjtött ezúton, és resellereknek eladta 20USD/millió áron, keresve ezzel 100-150000 forintot paypalra. Ez már nem lesz lehetséges:)

  Reply

 • avatar

  Atharess

  |

  Tippre a Blizzard itt is a WoW-ban már jól bevált ban-rendszert alkalmazza. Első alkalommal néhány napra, utána második alkalommal vagy kb. egy hetes, vagy permaban, a szabályszegés mértékétől függően, kirívó esetekben egyből repülhet a permaban.

  A DarkD3-al kapcsolatban még hivatalos, fix állás foglalást nem láttam, de az EULA szerint szabálytalan, így alapból szabálysértőnek kell tekinteni. Ha jön esetleg egy hivatalos állásfoglalás a Blizzardtól, hogy nem az, akkor lehet alkalmazni, addig csak ban kockázattal.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [reply]@Hamu (#7):[/reply]Hát igen, én is így tudom, viszont ez csak egy post process effekt, jó volna ha felkészítenék a védelmet rá hogy ezért ne ban-oljon játékost, illetve egy blue-t kaphatnánk erről, hogy engedélyezett, mert ami eddig a blue-kban volt erről az csak not sure hebegés habogás volt. Not sure meg nem fogom használni.

  Reply

 • avatar

  Benny

  |

  Én naív azt hittem, h ez alap. Mármint, h bannolják azokat akik ilyenek csinálnak. Nekem csak az nem világos, h visszamenőleg is lesújt a kalapács vagy csak mostantól. Mivel sztem már nem kevesen szedték meg magukat több száz millió goldal minden szar bottal meg csalásokkal. Jó lenne ha nem lenne tele a játék botokkal mert akkor nem sok értelme lesz az ah-knak, meg az egész gazdaság szar lesz.

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@Ray (#8):[/reply]… olvasd el amit írtál …

  Igen tiltólistán van, ne használt!

  Reply

 • avatar

  Negritis

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#5):[/reply]én a bug kihasználásra suspendet alkalmaznék csak, mer az a blizzard hibája hogy fennt áll, nyílván amit nyert vele azt bukja meg 1 hét tiltás oszt csók

  de egyébként nem árt az ha aki direktbe csal az repül, mer nem hiányzik
  csináljon magának tört szervert és ott élvezkedjen

  én azokat is bannolnám kapásból akik a gold for cash reklámokat tolják orrbaszájba mer idegesítő

  Reply

 • avatar

  CyberPunk

  |

  [reply]@Zoro (#1):[/reply]Te direkt vagy ilyen buta vagy csak hergelni próbálod a népet?

  Azért lehet majd több itemet berakni már, meg cancelezni a következő patcheknél, mert az induláskori terheléstől már nem kell védeni az AH-t..

  Az első pár napban mindig mindent mindenki ki be rakosgatott volna. ezt akarták megakadályozni. semmilyen egyéb összeesküvés nincs mögötte.

  Reply

 • avatar

  Ray

  |

  [reply]@Hamu (#7):[/reply]Nem hinném, hogy 1 grafikai állítást végző progi belenyúlna a programba, ennyi erővel tiltólistán lehetne az AMD Catalyst vagy az Nvidia Inspector is mert azokkal is lehet állítani a grafikán a game specifikációin túl.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#6):[/reply]Elméletileg, minden olyan program ami külsőleg futtatva nyúl bele a játékba, az tiltólistán van.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Azt egyébként tisztázhatnák végre hogy a képet változtató mod (amitől sötétebb, élesebb lesz a játék) tiltólistán van-e. Nem merem használni.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Szerintem egyáltalán nem vicc, teljesen korrekt. Rengeteg a csaló, ők pedig közölték, hogy kidobálás következik. Szerintem ez így van rendjén.

  Nyilván kérdés, hogy mennyire fogják ezt betartani, de ha a kéthavonta fizető WoW játékosokat is gond nélkül merték bannolni, akkor szerintem itt sem lesz kegyelem. A Diablo2-ben rengetegen csaltak, mert ott egy idő után tényleg nem büntettek meg már szinte senkit. Orrba-szájba ment a botozás, a wallhack, stb… Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a helyzet 10 év alatt nem változott semmit.

  Én bízom benne, hogy brutálisan nagy ban-vihar jön, és százával / ezrével fogják kiszórni a csalókat. Ha hosszútávú élvezhető játékot szeretnének csinálni, akkor ebben nem lehet toleranciájuk. Aki csal, vagy bugot használ ki, attól azonnal és véglegesen el kell venni a játékhoz való jogot.

  Reply

 • avatar

  Father

  |

  Epp ideje! sok botot, maphacket, spammert bannolni mar!

  Van amugy AH bot is, remelem azok is mennek bannra!

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Eddig nem csinálták?!

  Reply

 • avatar

  chasy

  |

  [reply]@Zoro (#1):[/reply]A blizzard hullámokban bannol,nem egyesével.Hidd el,őket is utoléri a bannhammer,ha exploitnak/bugkihasználásnak minősítik

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Jah értem. De épp egy pár órája néztek el a népnek egy atom bugot(valszeg azért, mert túl sokat kellene módosítani, így egyszerűen köv patchtől bármikor lehet aukciót cancelezni). Ez valami vicc már amit a blizz csinál. xD
  Ami neik jó azt elnézik. Ami nekünk jó azt nem. Félreértés ne essék, egy ilyet sem használtam ki.
  De az életben sem tűrjük azt a személyt aki mindig csak a saját érdeke szerint dönt. Itt viszont muszáj, hogy eltűrjük. Tenni ellene mit sem tudunk…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.