Kezdőlap Hírek RMAH beállítása

RMAH beállítása

252
0
MEGOSZTÁS

Első lépésként az alapok.

Ahhoz hogy RMAH-t használhasd, kötelezően kell hogy authenticatorral rendelkezz. Ha ez megvan, innentől tudod használni, a battle.net számládat, ez arra jogosít fel, hogy a battle.net számládon lévő összegről vásárolj a Diablo 3 RMAH-ján, illetve a Blizzard Storeban. Az itt tárolt összeget NEM lehet átutalni a bankártyádra, sem PayPal-ra.

Néhány megjegyzés az RMAH-val kapcsolatban:

– Hardcore karaktereknek nincs RMAH.
– Azok az accountok akiknél a szülői felügyelet be van kapcsolva, el vannak tiltva az RMAH használatától.
– A battle.net számlán maximálisan 250 eurónak megfelelő értéket tárolhatunk, a további pénzkiosztásokat megtaláljátok itt.
– A hivatalos FAQ számos részletre kitér még ez ügyben.

PayPal használata:
A PayPal-os számlához kötelező jelleggel kell rendelkezned authenticatorral, illetve a Mobile Alerts nevű szolgáltatással, amit a saját telefonszámodra kell beállítani, a battle.neten belül. Ha ezekkel rendelkezel, akkor kell még egy PayPal számla is. Gyors regisztráció után, meg kell adnod egy bankkártyát, ami alkalmas PayPal használatára Visa, MasterCard, Discover és American Express.
Ez természetesen nem elég, a kártyádnak magának is alkalmasnak kell lennie a weben történő fizetéshez, például dombornyomott kártya vagy például OTP: Net WebKÁRTYA számlacsomag (szerk. megj. nekem ilyenem van a nem dombor nyomott kártyám mellé), a többi bank, és a számlacsomagjaikról nem tudok nyilatkozni, erről további információt a bankkártyát kibocsátó banknál, vagy a PayPal supportjánál kérhettek.
Alapesetben kártya regisztrációkor, a PayPal kéri a bankkártya számodat, a 3 illetve 4 jegyű kódot ami a bankkártya hátulján található és a kártya lejáratának dátumát, egyéb számlacsomagok esetén, amihez nem tartozik kártya a webes felületen megtekinthetőek ezek az információk. Ha sikeres a regisztráció a PayPalon és a kártyát is hozzáadtátok, a PayPal egy 400 Ft-os próbavásárlást csinál a kártyád ellenőrzésére.

Ha mindez kész, a következő teendőd bejelentkezni a battle.net accountodra, majd ott a a Settings => My Payment Options menüben, a PayPal számládat összekötni a battle.net accountoddal. Ennek részletes beállítását megtalálod a hivatalos FAQ-ban.

 

 

Ezek után, már csak a játékon belül kell az aukciós házban a Gold alapú ah-ról átváltani az RMAH-ra. A folyamat ugyanúgy zajlik, mint a gold alapú aukciós háznál. Első alkalommal a PayPal megadásakor rendszer leteszteli a Mobile Alerts szolgáltatást. Küld a telefonra egy verifikációs kódot, amit be kell írnunk a felugró ablakba (1-2 percet igénybe vehet az sms megérkezése), ez után a rendszer már sikeresen elhelyezi az aukciónkat. Ezek után már csak a profitot kell várni, vagy a megvásárolt tárgyat kivenni és használni.

Forrás: battle.net