Adjunk a számoknak

Hamu . Leírás 1077

A mai napom egy része azzal telt el, hogy mit és hogyan kéne fejleszteni, az “ultimate” karakteremhez (Persze a terv már megvan és már elkezdtem a lépéseket a világuralom felé is, de ez titkos.). Ennek folyományaként jó pár kalkulatoron átrágtam magam és kerestem még pár másikat is a ti kedvetekért.

Kezdésnek egy amolyan mindenes kalkulátor, ami elméletileg az összes karakterre alkalmazható, eléggé megbízhatónak mondják, bár mint minden kalkulátor esetében itt is lehetséges minimális eltérés. Egy igazi hardcore játékos nemcsak saját magát, de a Followerjét is rendesen felöltözteti és erre ideális a következő google docs-ban lévő kalkulátor. A Demon Huntereké a következő igen részletes kalkulátor, ami nem mellesleg eléggé pontos is, szintén google docs-ban. Wizardok erre tessék, Barbárok pedig erre.

A Monkoktól, és a Witch Doctoroktól elnézést kérek, de semmi használható specifikus kalkulátort nem találtam a számukra.

Zárásként pedig kettő Damage Reduction (elsőmásodik) és egy EHP kalkulátor. Hozzá egy nagyon jó leírás.

A kalkulátorok közül egyik sem 100%-ig pontos, így minimális eltérések lehetnek azon amit a karakterednél látsz és azon, amit ez mutatni fog. Ha ezeken kívül tudsz egy jobbat, vagy a hiányzó classoknak valami kalkulátort, akkor hozzászólásban várjuk őket.

Akronomusnak hála, kaptunk még néhány kalkulátort, köztük a Monkhoz és a Witch Doctorhoz is egyet-egyet.

Forrás: diablofans, incgamers, forcestrategybattle.net

Comments (54)

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Hamu (#49):[/reply]Hát azért adhatna. D2-vel annó kb fél évet toltam battle.net-en (1 lader) meló mellett átlag 4 óra alvással :) És akkor is csak a reset miatt hagytam abba. De az tény hogy ez tipikusan az a játék amivel az ember addig játszik amíg hanyingere nem lesz tőle és az életben többet elő nem veszi (ma már képtelen vagyok D2-vel játszani annyira megutáltam) :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Devilaci (#48):[/reply]Őszintén, csak egy becslés, május 15.-én jelent meg a játék 56 napja, ami 1320 óra, ha te ebből 400 órát játszottál az 16,66 nap, átlag 8 óra alvással (448 óra) , ébren töltöttél 872 órát, amiből az elmondásod szerint 400 órát játszottál, és 472 órában (dolgoztál, tanultál, ettél-ittál wc-ztél, családi életet éltél, stb,stb…).
  Nem bántásként, de egy olyan játék ami az ébren töltött életed majdnem felében lekötött eddig, hát nem tudom…. lehet nekem sem adna már sok plusszt egy ilyen tömény dózis.

  Reply

 • avatar

  Devilaci

  |

  [reply]@SPARXS (#35):[/reply]igen teljesen igazad van csak lassan tényleg nincs más achi csak az inferno 4000 körüli achivmenttel már eléggé unalmas az is :) valóban a legizgalmasabb az egész game be az a HC ott van kihivás és még több lehetőség csak hát azért húzós dolog a HC , mondjuk igen én rengeteget ráértem játszani és közel 400 óra játékom van már benne . a baj hogy az engame et infernora igérték és nem kiegészitőhöz , mivel azt mondták amit elöttem már mondtak hónapokig nem lehet végig vinni infernot. hát haverokkal mi 3 an mentünk és kb 2 nappal maradtunk le az inferno diablo first killről ez mondjuk jó érzés volt. de a kiegészitő ha lesz is hát az sajnos még 2 év lazán

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#43):[/reply]En azt a gyomorszájas gyereket barbárral megöltem tegnap előtt de kb 20. alkalomra sikerült. Gyakorlatilag Meciless Assault-al Marathon-al és leap el elrohantam odáig. Őt magát úgy öltem meg hogy minden védő passive-ot beraktam és seismic slam-el “lelőttem” fury sose fogy ki mert a superstiton passive miatt ha csak beleér a lábad a ködbe akkor fullra tölt.

  A titka az hogy szépen nagyon lassan körbe kell csalni a termen, úgy hogy a gázfelhők fedjék egymást. Ha minden zugot kihasználsz akkor a kör végére kezdenek eltűnni pont. Így ignore Pain-el meg némi life on kill-el túl tudtam élni úgy hogy van 38k életem és 780 resistem. Csak Azért írom ezt mert amennyire szidják gnohm-ot annyira könnyű az elitekhez képest, vagy akár a nagybaltás csontvázak előtte akik 2 ütésből ölnek le. Oké farmolni nem lehetne, de az túlzás hogy itt akad el az ember. Persze tény hogy annyit kell taktikázni mint a régi végigvihetetlen Comodore mászkálós játékoknál a főembereknél :)

  Reply

 • avatar

  Hiftu

  |

  [reply]@Warador (#44):[/reply]De jó!
  A kétféle emberből Én vagyok a harmadik fajta. Anyukám mindig mondta, hogy különleges vagyok.
  Act2 simán ment, de Act 3-ban megesznek az Elitek. (Barbár – Tank)
  Hiába, szar a felszerelésem és/vagy béna vagyok.
  Most átálltam egy másik buildre. (Barbár – Run Like Hell)
  Ez élvezetesebb, de gyengébb, mert ehhez még nincs felszerelésem

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@Warador (#44):[/reply]Nemtudom azért annyival nem lett könyebb a játék szerintem sőt Ghom-ot még felis turbózták inkább, hogy valami azért megfogja a népet valahol, persze az elitekkel könyebb elbánni ez tény, de ez meglehet abból adódik, mert már azóta jobb a cucca mindenkinek. Jó cuccal meg mindegy nerf elött vagy után ígyis-úgyis könnyű volt annak. Azért még mindig jobb, a helyzet, mint a 2-ben ahol hellen 2 mp diablo Baal meg 4-5 itt azért még ilyenek nemigen vannak.

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#41):[/reply]Igen az 2% volt még az inferno nerf előtt, azóta ez nem duplázódott, nem is triplázódott, hanem jóval nagyobb arányú lett. Sztem két féle ember van (azok között akik nem szenvednek időhiányban):
  – azok akik szenvednek act2ben
  – azok akik már végigtolták az egészet
  És ezek szerintem ugyan olyan arányban lehetnek, de ha nem, akkor nem. :)
  De sztem az is jelent vmit, hogy a nerf óta blizz nem adott ki ilyen statisztiklát. És sztem azért, mert az adatok azt mutatnák, hogy a játékosok jórésze végigvitte a játékot.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@Hamu (#42):[/reply]Szerintem Ghom után semmi nem állítja már meg az embert vagyis a Monkot biztos nem :D de tény Ghom-nál énis másfél hetet dekkoltam egyszerűen a fingjában nem bírtam semeddig se megállni bármilyen res volt aztán cselezgettem ellene, de ígyis írtó nehezen jött össze.

  Szerk.: Babarral itt vagyok elég régóta mármint Ghom-nál énis és public-ba próbálkoztam sokáig, de semmi értelme, mert lvl3-ig se igen jut le az ember a várban nemhogy megölni magát Ghom-ot, egyedül lemegyek lvl3-ig, de ott meg nem bírom lehágni a férget, partyba jó ha lemegy az ember lvl2-re azt ott jön az első elit pack a bejáratnál aztán mindenki lép ki az 5.-6. halál után…persze énis halok végig a babarral nem másokat becsmérelek ezzel :D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#41):[/reply]Szerintem jelenleg Infernó Act1 könnyen teljesíthető, ott Butcher ami megfoghatja az embereket.
  Act2-ben Zoli bácsi és Belial, amiknél állni lehet egy ideig.
  Act 3 Ghom, a játékosok nagyon nagy része itt rostokol. Tapasztalat, Bastion keep küldiben (Itt van Ghom a végén), ha publicban 100-an vannak ott, akkor a többiben 8-10-en ha vannak Act 3-on. (Csak viszonyításos arány)
  Act 4 Rakanoth szintén egy kis megfogó, bár jóval kisebb mint Ghom.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@Warador (#36):[/reply]matekozzunk egy kicsit de csak azért, mert szám szó szerepel a címben… az ACT3-4-es farmhoz kapcsolódoan.
  Fingom nincs hányan játszák a világon a játékot, de legy 10millió egy régebbi stat szerint 2% játsza Inferno-t azóta legyen ez a szám 10% tehát 1millió player Infernora. ezek után legyen ez a 100%

  ebből az 1millióból 90% tudja farmolni Act1-et
  a következő 10%-ből fele Act2-őt farmolja vagy Zoltun-ál rostokol
  tehát marad 5% farmoló közönség ACT3-4-re ami így a millából márcsak 50ezer játékos világszinten. Szóval a mindenki kb. így nézhet ki jelen esetben meglátásom és szerint. Persze ez 10millió játékosra osztva a könyebb számolás végett, de szerintem kb ennyien talán tolják is…

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Warador (#36):[/reply]Inkább az a baj hogy ha infernon akarok menni azért pár skill van csak ami jó, értem ezt úgy hogy van itt pl aki a barbárral csáklyázik? Pedig egy marha jópofa képesség, tök jól elvoltam vele az elején.

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@j0k (#38):[/reply]Akkor úgy mondom, hogy akinek volt/van ideje játszani az farmolja. (150+ óra) Azt hittem az előzetes hírek alapján, h nem 150 órás game lesz…

  Reply

 • avatar

  j0k

  |

  [reply]@Warador (#36):[/reply]azért az erős túlzás, hogy a többség már farmolja act3 act4-et

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  [reply]@SPARXS (#35):[/reply]szaros achivementezés a legnagyobb hülyeség a világon diablo 2 be nem kellet ilyen baromságokat csinálni hogy élvezd és leülj mellé megint

  mondjuk mikor meguntam nekem a median mod dobta meg nagyon a dolgot

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@SPARXS (#35):[/reply]Nem lesz évenként kiegészítő.

  Ha tippelnem kéne, akkor blizz a kövi nagyobb patchben erősíti infernot, mert sztem túl könnyű lett. Ahhoz képest, hogy azt mondták inferno olyan nehéz lesz hogy húha és hónapokig senki nem fogja végigtolni… a többség már farmolja ACT3-ACT4et…

  HCzni meg nem sok értelme van, mikor az EU szerver megbízhatatlan

  Kéne egy nagy RESET, inferno mobok +50%hp, +25% dmg és kész :D ( de lehet ezzel is keveset mondtam -.-)

  Reply

 • avatar

  SPARXS

  |

  [reply]@Devilaci (#33):[/reply]Befejezetlen, mert a kiegészítőkkel lesz majd teljes a történet.
  Unalmas a játék? Told végig Hardcore infernot, vagy csináld meg azokat a nagyon könnyű achivementeket, mindet bobi, ne csak x darabot, mindet az a tuti.
  Ugyanazt kell csinálni itt is, mint a diablo 2-ben JÁTSZANI! (cuccokat keresgélni,craftolni,ismerősökkel együtt nyomulni, majd pvp-zni, stb stb stb)
  Megsúgom neked, hogy 1 év múlva mindenki a kiegészítővel fog játszogatni, aztán az azután következő évben meg a soron következő kiegészítővel.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#28):[/reply]Az a baj nekem is megvan a 260 óra :D Most ott tartok, hogy ha érdemleges cuccot akarnék a barbáromnak 4 milla/db. És valamire mindig sikerül elszórni a pénzt, viszont ilyen nagy összeget nem szívesen adok ki 1-1 cuccra. Nagy bajom nincs a játékkal, csak ez a drog szindróma hogy na még egy kicsit hátha most esik ki a tuti :)

  Reply

 • avatar

  Devilaci

  |

  Sziasztok! hát összegezve a diablo 3 at elszúrták sehol az end game sehol a régi dio kettes clone diablo vagy ilyesmi event szerűségek… már 3 karival végig vittem infernot és a következő kérdés merült fel bennem .. azért farmoljak hogy amit már leöltem még jobban tudjam ölni ? semmi kihivás nincs benne egyszerűen unalmas 60 a max szint diablo 2 pont ezért volt jó mert szenvedés volt néha 1-1 szintet húzni itt 2 nap alatt meg van a 60 plus az achik se nagy kihivás csak van egy kettő ami időigényes pl( loot 100.000.000.gold ) nevetséges magasan elszúrták ezt a játékot , nem hogy 5 évig nem lesz népszerű de 1 év múlva is már senki nem fog játszani vele. :( sajnálom az off ot de kikivánkozott belölem sok sikert és jó lootot mindenkinek .

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@VxD (#30):[/reply]Jó, hát nem a matek érettségim miatt vettek fel a főiskolára. :D
  Köszi a kiigazítást.

  Reply

 • avatar

  VxD

  |

  [reply]@j0k (#29):[/reply]Ja egykicsit én is törtem a fejem, hogy jön ez ki. Még egyszer köszi a választ Hamunak!

  Reply

 • avatar

  j0k

  |

  [reply]@Hamu (#25):[/reply]50k hp 50% dr-el az 100k ehp :D
  köszi a cikket egyébként, végre valami hasznos

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@fekete123 (#11):[/reply]Ja az a napi 2-3 óra azmár most megy eleinte ne félj toltam amikor időm engedte (250 óra felett vagyok játékidőben ami ha kiszámoljuk olyan napi 6-7órára jönne ki átlagban megjelenéstől, persze volt, hogy 14-et is ott töltöttem és volt , hogy egyet sem) vagyis ameddig nem bírtam végigvinni min. 1 karakterrel a játékot :) Most, hogy már felfejlesztettem a karakterem olyanra ami megállja a helyét így nem kell több napi 2-3óránál és azt még élvezem is, meg időm se igen engedné mostanában.

  Reply

 • avatar

  VxD

  |

  [reply]@Hamu (#25):[/reply]Köszönöm a gyors, tömör, velős választ. :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@VxD (#23):[/reply]Effective Healing Points, magyarul a valós életerő értéked, egy blőd példa:
  Van 50k HP-d és az armorod a sebzések 50%-át felfogja. ekkor neked 75k-nyi sebzést kell benyalnod, hogy alulról szagold az ibolyát.

  Reply

 • avatar

  Fedayn

  |

  [reply]@Hamu (#16):[/reply]Ok, köszi… le vagyok lassulva…

  Reply

 • avatar

  VxD

  |

  Bocs EHP :)

  Reply

 • avatar

  VxD

  |

  Valaki elmagyarázná pontosan, mi is az az “EPH”, mert nem egészen értem?

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Köszi! Akkor jól sejtettem hogy prefix és suffix értékben is adhat mondjuk str-t és ráadásul 1-200 ig :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@zoba (#18):[/reply]Én már lassan hiányolnám, ha nem nyafogna senki! :D

  Reply

 • avatar

  fidel

  |

  [reply]@fekete123 (#11):[/reply]”Arról nincs valami oldal hogy a tárgyak maximuma mi? Hogy mondjuk mennyi STR-t adhat egy lvl 63-as sisak?”

  Én ezt az oldalt használtam ilyenhez. Tárgy, class és szint szerint is lehet szűrni.
  http://www.d3own.com/affix-list/

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  azért beszarás hogy egy kalkulátoros cikkhez is dőlnek a nyavajgós kommentek ^^

  Reply

 • avatar

  j0k

  |

  [reply]@Szotyi (#5):[/reply]herp derp

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Fedayn (#14):[/reply]Le kell tölteni őket a gépedre, úgy tudsz benne értéket módosítani.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Fedayn (#14):[/reply]Ha a google docs excel táblára gondolsz akkor ott van hogy file/letöltés másként itt letöltheted excel formában.

  Reply

 • avatar

  Fedayn

  |

  ne foglalkozzatok a nyavajgókkal… aki nem akar, nem játszik vele, azt pont. Csak annyi, hogy mindenhol lehet érvényesülni a játékban. Én vagyok a legjobb példa szerintem. Mikor átmentem inf act1-be, kész szenvedés volt az egész. Állandóan haltam mint állat, elite pakkot egyet sem tudtam leverni pl. Aztán vásárolgattam össze-vissza cuccokat, meg találtam is, most már ott tartok, hogy act1-ben nem tudok meghalni, ha akarok sem. Act2-őt tolom most, na az megint nehéz. Nem annyira, mint hell után inf act1, mennek az elite pakkok is (nem mindegyik persze).

  Csak cucc és kitartás kérdése a dolog. Inf act1-ben már olyan gear-t szedtem össze, amivel röhögve is végig lehet sétálni, az még act2 elejére is jó, de a vége felé már kevés lesz. Ezért kell sokat játszani vele.

  Inkább azt mondja meg valaki, hogy a táblában hogy lehet módosítani az értéket? én megnyitom, de nem tudom átírni egyiket sem. :-(

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  Én még nem tudom értékelni a Diablo III-t, mert ma fog megjönni, de egy biztos, ez már nem az a diablo, mint a 2. rész volt.
  Olvastam teszteket(nem egyet), van néhány dolog ami szemet szúró…..de majd ha már benne vok, eldöntöm, hogy megérte-e az árát. :)

  Reply

 • avatar

  Shael

  |

  Köszi a kalkulátorokat! Hosszú idő óta első igazán hasznos cikk! Keep up the good work! :)

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Az a baj hogy a játék nem csak arról szól (D2 sem) hogy mennyire vagy szerencsés és mennyire vagy ügyes játékos hanem hogy milyen az üzleti érzéked és hogy mennyire tudod kihasználni a lehetőségeket.
  Engem is zavar hogy nehéz de azért a rakás sz@r tól messze van. Csak kiakasztanak az olyan benyögések hogy 2-3 óra játékkal elértem mindent amit lehetett… Ilyenkor kérdezem magamtól hogy mit csinálok rosszul. :)

  Arról nincs valami oldal hogy a tárgyak maximuma mi? Hogy mondjuk mennyi STR-t adhat egy lvl 63-as sisak?

  Reply

 • avatar

  Hunlau

  |

  Szerintem létre kéne hoznotok egy anyázós topicot, ahova azok irogathatnának, akik az összes fórumtémát tele spammelik “szarazinferno” “szaradiablo” szövegekkel.
  Oda bátran irogathatnának egymásnak, a többi topicból meg tiltsátok ki őket.

  Itt van pl ez a számomra érdekes számolgatós téma (gratula az ötletért), de itt sem lehet nyugodtan olvasgatni, mert 8-ból 2 hozzászólás (?) gazdája 70-es IQ alatti.

  IQ bajnokok, ne is válaszoljatok erre, mert fegyvertelen emberrel nem vívok szellemi párbajt.

  Reply

 • avatar

  s3r14L

  |

  [reply]@Fana (#6):[/reply]Ha úgy gondolnád, hogy ez a játék egy rakás szar nem bosszantana az, hogy másoknak tetszik, és nem járnál itt, hogy commentelj. Ha egy játék szar akkor evidens, hogy nem foglalkozik vele az ember. Úgyhogy szerintem még neked sem “tűnt még fel hogy a D3 egy rakás sz*r ?”

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@Fana (#6):[/reply]szar mert nem tudsz érvényesülni benne? Mert én elég jól szórakozom vele a napi 2-3 óra játékidőm alatt elértem szinte mindent a játékban amit lehetett kivéve Inferno hc…de ez még várat magára egy darabig az tuti, szóval csak sok embernek savanyú a szőlő mivel nincs kitartása a játék felé elakad Inferno-n azt könyebb mondani, hogy szar , mint hogy tenne ellene valamit. A 2. résznél pedig jobb a játék hiába is játszottam 12évet azzal ezt kell mondanom…

  Reply

 • avatar

  Trelo

  |

  [reply]@Fana (#6):[/reply]ülj le 1es

  Reply

 • avatar

  Fana

  |

  Bocs srácok nem tűnt még fel hogy a D3 egy rakás sz*r ?

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  El lehet itt matekozni, de amíg a játszhatatlanul nehéz infernó szinten sem képes normális értékekkel bíró tárgyakat dobni a játék, addig kitörölhetem vele a tányért…

  Reply

 • avatar

  Akronomus

  |

  [reply]@Hamu (#3):[/reply]Ahol tudok, segítek :D Csak kérni kell, bármit megtalálok :D:D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@ (#2):[/reply]Tudtam hogy kell neked virágot küldeni! :D
  Na majd alvás után frissítem a hírt. Köszi szépen!

  Reply

 • avatar

  Akronomus

  |

  Csak egy kis kiegészítés, hátha kellenek ezek is valakinek:

  Class Damage Calculator:
  WD : http://tinyurl.com/6r763fy
  Barbár: http://tinyurl.com/7b5ljjf
  Wizard: http://tinyurl.com/cctvcxy
  DH: http://tinyurl.com/c9bq8eh
  Monk: http://tinyurl.com/c5rvu6z

  RMAH Calculator: http://tinyurl.com/bnz8le2

  ERR37 All In One Calculator: http://tinyurl.com/6oc63a4 / Minden kaszthoz jó. /

  GemCraft Calculator: http://diablo-3-gem-calculator.com/

  Lehet csemegézni. / forrás : Diablofans.com /

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  Végre valami értelmes, hasznos cikk. Köszönjük szép munka!

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.