Diablo III még mindig az eladási listák élén, DE

Dyingsoul . Hírek 791

Mostanában egyre többen vannak azon a véleményen, hogy csökken a Diablo III játékostábora, hisz egyre több barátjuk hagyja abba a játékot. A mondat második részét nem bogoznám, hisz nekem is több barátom vált inaktívvá az utóbbi hetekben. Viszont azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy a játékosbázis folyamatosan bővül új játékosokkal. Hogy mennyivel, arról nincsenek pontos adataink, de megtekinthetjük a jelenlegi eladási listákat:

Bár Európában népszerű, az amazon.com-on mégis visszaesett  a 7. helyre a PC eladási listákon.
A cinemablend-en is található egy kisebb elemzés a játékosok számának hanyatlásáról, valamint egy grafikon mely azt mutatja, hogy az Xfire felhasználók egyre kevesebb játékórát töltenek a Diablo III világában.

Xfire grafikon

Xfire grafikon


Persze ez nem olyan friss adat, mintha magán az Xfire oldalán keresnénk meg a jelenlegi állást, amely talán még elszomorítóbb, hiszen július 16-án már 28861 órára és 9,273 játékosra csökkent a tábor. Persze ezek az adatok csak az Xfire felhasználóira vonatkozik, koránt sem lehet belőle messzemenő következtetést levonni, de nem szabad elmennünk ezek mellett az adatok mellett sem. Akik további információkat szeretne olvasgatni ebben a témában, az a forrásban feltüntetett topikban turkálhat, amit már azóta be is zártak.

Comments (96)

 • avatar

  Father

  |

  [reply]@pocokman (#45):[/reply]Semmi kulonleges nincs rajta, paypalra kiutalva nekem is visszahozta az arat (ugy hogy a levonasok is bennevannak) egyszeruen ertelmes dolgokat kell berakni, vagy elviszik vagy nem … ennyi

  Reply

 • avatar

  grelekin

  |

  46,

  Nem tudom, de én örülök mint majom a farkának, ha infernón egy elit csoportot meg tudok ütni.Hc-ban pedig még a szomszédokat is felkeltem :D.Sok cuccot én is Ah-ban vettem, de nem ez a lényeg.Nem érdekel ha valaki pénzért megveszi a legjobb cuccokat(igazából tényleg fillérekért), az élmény az ha saját kis goldodból, egyedül meg tudod csinálni.
  Amúgy javaslom neked a Hc modot.Próbáld ki.,

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  Főleg azokhoz lenne egy kérdésem, de szerintem mindenki elgondolkodhat rajta, hogy akik a kieget várják, hogy majd az…

  Szóval ha kijön a kieg mondjuk 12000 forintért megvennéd, ha tudod, hogy tartalmaz összesen +1 actot és mondjuk +1 kasztot és felmehetsz lvl70ig mondjuk (bár ezt erőteljesen cáfolták eddig minden alkalommal)?

  Én tuti nem.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@grelekin (#44):[/reply]Na ja, a hibára meg, épp dolgznak rajta.
  Blizzard CS EU ‏@BlizzardCSEU_EN
  We’re aware that many players have been seeing Error 31073 error messages in ‪#D3‬ and are hoping to have the issue resolved shortly.

  Reply

 • avatar

  Zea

  |

  A játék egész jó lenne AH és RMAH nélkül. Miért farmolni és miért tolni ha AH-ban megvehetek mindent, potomért annyi goldot vehetsz bárhol, hogy simán megszerezhetsz bármilyen tárgyat. Mégis mit gondoltak? Ez nem lesz az év játéka gyerekek. Normal szintet kb. egy fogytékos is végig tudja tolni. Ezután kb. 500k goldra olyan geart veszek, hogy nightmare is “halál” nélkül meg lesz. Eddig egy rare item sem fog esni és a gyerek nagyon megunja az egészet. Én nightmare Belial runokat toltam, 18-at. Van 71mf-m és egy rare sem esett. Ami cuccom van, minden AH-ban vettem. Azon gondolkodom, miért is kéne most Hellre meg Infernóra menjek? Azért, hogy vehessek 60-as cuccot 100 milla goldért. És ha nincs annyi goldom? Nem probléma, van kártyám, veszek az egyik oldalon 100euróért egy raklap goldot és mehet. Ezaz. Király cuccaim vannak. Megyek Infernóra. De minek már, ha mindenem megvan? “Csak úgy ölni”? Ej-haj régi Diablo 2-es loot. Örültünk a rúnáknak mint majom a faszának. Itt, esik item meg papirok jewelernek meg tome-ok. És a jó öreg Cube. A jeweler szopás. Nah, hát itt van a véleményem. És írhattok választ rá, hogy menjek labdázni vagy verjem a farkam e játék helyett, de engem a véleményetek nem érdekel. Nem bizony. Kérdem én: hol az élmény a dropokban? Nem várom el, hogy egyből essen a legjobb cucc, de essen egy rare, aminek örülni lehetnek, legyen szemét, csak esne már… nem fog. 6 évet Diablo 2-ztem, a legjobb játéknak tartom a mai napig. Azt hittem, meg fog változni ez 2012.05.15.-én. Nem változott meg.

  Reply

 • avatar

  pocokman

  |

  [reply]@piromaca (#43):[/reply]Olyan kulisszatitkokat megosztanál velünk / velem, hogy miket sikerült eladni rmah-ban?

  Reply

 • avatar

  grelekin

  |

  Ha megnézzük a diabló 1 vagy 2 melletti játékokat, akkoriban simán vitte a pálmát.,Apukám 8 évig játszott a d2-vel és nem unta…sajnos a 3-at már nem élte meg.Az a gond hogy túl sokat vár mindenki.Mondjuk lehet jogosan, de ha belegondoltok a wow, az sc2 is így indult.Mindenki sírt.2004 vagy 2005 februárban mikor indult, szanaszét szedték a wow-ot, és persze minden kiegészítőt.Érdekes módon 8 éve játszunk vele.Az sc2-vel ugyanez.Ez nem jó, az nem jó…. .Mégis játszanak vele.Ez is jó lesz, csak az a 31073-as hiba idegesít.Amire még nem jöttem rá mi az, mert normális válasz sehol nem volt.De ezt is megoldják majd.Blizzard mindig szarul adja ki a játékokat, aztán javít… .

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Vegyük figyelembe azt is, hogy 2000-ben még az internet nem volt mindenkinek könnyen elérhető. MMO játékok meg nem is voltak. sőt, még mobiltelefon nem volt kötelező és ha valaki azt mondta, hogy levelezés, akkor a Posta jutott az emberek jelentős részének az eszébe.

  Szerintem a Diablot félig-meddig MMO konkurensként nyilvánították ki megjelenés előtt. Hát nem az, semennyire sem. Ha már ennyire elmentek a csak online irányba, akkor inkább jobb lett volna egy diablo MMO.

  Szóval talán 3-4 évvel korábban sokkal nagyobbat ütött volna ez a játék.

  Ami meg a legnagyobb gond az az ára: nem szoktam túl sok játékot megvenni, de eddig még nem is láttam olyat, ami 60 euro lett volna. Mindenesetre a Blizzard jó sokat eladott belőle, és még biztos sokat el is fog adni. Ha majd 10k körül lehet kapni, akkor szerintem mindenkinek megéri megvenni. Főleg ha lesz valami normális kieg és megakciózzák hozzá a normál játékot.
  (nekem jelenleg 2 euroba került a játék, mert 58at kerestem RMAH-ban… ennyi pénzért meg a hülyének is megéri:)

  Reply

 • avatar

  pocokman

  |

  Én minden felsorolt hiba ellenére jól elvagyok vele, ez úton kérem elnézéseteket ezért a kijelentésért. Olyan nincs, hogy valami objektívan jó, vagy rossz. Az, hogy valaki valamit jónak vagy rossznak lát, az az ő kicsi fejecskéjétől függ. Ha valaki úgy érzi, hogy neki tetszik, mert igazából nem érzi zavarónak a bugokat, vagy problémákat, másra koncentrál a játékban, más folyamatok játszódnak le a fejében (gondolok itt komoly kémiai és pszichológiai folyamatokra), más hatások érték őt a múltban, stb… Aztán akinek ezek máshogy vannak (nem tehet róla), az nyilván ugyanazt a tárgyat teljesen másképp fogja látni, egyik pirosnak látja, a másik kéknek. Majd indul a vita, hogy de nem, az kék… de hülye vagy fiam, nem látod, hogy ez piros, úristen hogy lehet valaki ilyen istenbarma… Egy vitának akkor van értelme, ha érvelésekkel, a másik érveire higgadtan reagálva eljutnak a felek valamilyen közös megegyezésre. Azonban az ilyen ízlés körüli viták mindig azért értelmetlenek és céltalanok, mert a vitatkozó felek nem veszik figyelembe ezt a szubjektivitásos dolgot. Én sem állok neki vitatkozni haverral, hogy szerintem a barátnője nem is olyan jó csaj mint ahogy ő gondolja. Szóval ezért tartom én butaságnak az olyan állításokat, hogy “ez egy baromi jó játék” vagy “ez egy szar, nem csodálom, hogy mindenki akit ismerek abbahagyta már”. Max tetszik, nem tetszik. Meg elég gyengék azok az érvek is, hogy mindenki a nagyon szűk baráti körére hivatkozik, mint megfelelő mintavételre a több milliós játékostáborból. Amúgy el tudom képzelni azt, hogy az elején még az újdonság miatt a többség sokkal többet játszott vele, aztán ugye tudjuk, hogy minden csoda három napig tart. Én is napi szinten toltam amikor megjelent, aztán voltak fontosabb dolgaim is, mint játszani, például szocializálódni, dolgozni is kell, attól hogy ritkábban veszem elő, attól még ugyanúgy szeretem és élvezem. De ez nem érvelés akart lenni amellett hogy jó a játék, mert ez csak egy lehetséges magyarázat, amit mivel nem vagyok mindentudó, nem tudok bizonyítani. Egy utolsó dolog még: Azért sem szeretem nyíltan hangoztatni valamiről, hogy baromi jó vagy szaaaaaaaar, mert lehet hogy elrettenteném azt az embert, aki velem ellentétben élvezné, ezzel megfosztom őt egy számára pozitív élménytől, vagy rábeszélek valakit akinek nem ez a világa, akinek nem tetszene. Például nem tolom oda ismerős orra alá a Jókai regényeit azt mantrázva hogy baromi jó, nagyon jó, csúcsszuper, max annyit mondok hogy nekem bejött.

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#39):[/reply]Figyi elmagyarázom. Jelen példában nem számít, hogy rts vagy autós. Balance az balance. Várni kell rá erre próbáltam rávilágítani. A balance alapja az, hogy lássák a fejlesztők, hogy a játék most nem jó ezért és ezért, ezen és ezen kell változtatni. Dolgoznak is rajta. Az, hogy most akarom és követelem előrébb visz? Ne nevettesd ki magad még jobban. Ha úgy érzed érdemes rá várni megvárod, ha nem lépsz. Vergődni, fenyegetőzni kár és teljesen fölösleges.
  De zsigereimben érzem, hogy Te mindenképpen kötözködni fogsz valamin. Te se leszel ott hun-1en nincs is ezzel semmi baj csak ha ennyire nem jó a játék keressetek mást vagy labdázzatok szép idő van.

  szerk.: Hol hasonlítom rts balancát technikai hibákhoz?

  Reply

 • avatar

  1nsn

  |

  “Nem érte meg kidobni ezért a game-ért 15 ezret, de nem bántam meg”- mondtam a megjelenése utáni harmadik héten. Ma is, amikor gúnyosan megkérdezik, megbántam-e, azt mondom hogy nem, mert a remény még éltet hogy a következő patch-ek javitani fognak rajta.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [author]esox (#37):[/author][quote]Az acc eladó meg ilyen embereken olyan jókat tudok visítani Adok érte 5000-et, hogy ne kelljen szenvednetek többet.
  Két hónapos játékról beszélünk vészmadaraim! Aki most lelép mert szar stb. nekem biztos nem fog hiányozni (se a többi d3 arcnak a hun-1-ről amikor lesz). Más kérdés, hogy nem tudták ez milyen játék lesz az előd alapján? Sc2ben is bő egy év volt (és nem tudom pontosan hány patch de sok) mire elfogadható lett a balance. Bár sok playa szerint még most is imba a zerg de hát ők ugye lámák Fixen lesznek új arcok akik ÉRTIK ezt a játékot és szívesen menekülnek majd sírva/röhögve honfitársaikkal az inferno mobok elől.
  Sok tartalom lesz később elérhető és ahogy már mondták sok irányba folyik a játék fejlesztése. Jah és még egy dolog. Azt ne felejtsétek el (!!!), hogy az infernót nem a casual játékosoknak találták ki. Ne várjátok, hogy lvl60-at elérve ah-ban elszórtok 15 misit és végigtoljátok halál nélkül. És ha úgy lenne? 50 óra / karakter? Gondolkodjatok kicsit. Kapjatok észbe és türelem!
  0[/quote]
  Visíts akkor zsenifiú, egy RTS multiplayer balance-át hasonlítod technikai hibákhoz és hiányosságokhoz, de visíts csak. Engem pedig senki ne intsen türelemre egy olyan játékkal kapcsolatban amit 4 de inkább 5 évig fejlesztettek, és megjelenés után is halál bugos, rengeteg mindent kivágtak belőle az utolsó 2 hónapban megjelenés előtt, és még így is hónapokat kell várni rá hogy legalább működjön ami megvan, neadj isten befejezzék egyáltalán a játékot (PvP például). Elvakult fan aki magának hazudik, az objektivitás átlátszó álcáját maga elé tartva osztja az igét…

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Ami leköthetné az embereket, az a PvP, de isten tudja egyáltalán Nekik van-e már ötletük mikor jön ki…

  Reply

 • avatar

  esox

  |

  Az acc eladó meg ilyen embereken olyan jókat tudok visítani :D Adok érte 5000-et, hogy ne kelljen szenvednetek többet.
  Két hónapos játékról beszélünk vészmadaraim! Aki most lelép mert szar stb. nekem biztos nem fog hiányozni (se a többi d3 arcnak a hun-1-ről amikor lesz). Más kérdés, hogy nem tudták ez milyen játék lesz az előd alapján? Sc2ben is bő egy év volt (és nem tudom pontosan hány patch de sok) mire elfogadható lett a balance. Bár sok playa szerint még most is imba a zerg de hát ők ugye lámák :P Fixen lesznek új arcok akik ÉRTIK ezt a játékot és szívesen menekülnek majd sírva/röhögve honfitársaikkal az inferno mobok elől.
  Sok tartalom lesz később elérhető és ahogy már mondták sok irányba folyik a játék fejlesztése. Jah és még egy dolog. Azt ne felejtsétek el (!!!), hogy az infernót nem a casual játékosoknak találták ki. Ne várjátok, hogy lvl60-at elérve ah-ban elszórtok 15 misit és végigtoljátok halál nélkül. És ha úgy lenne? 50 óra / karakter? Gondolkodjatok kicsit. Kapjatok észbe és türelem!

  Reply

 • avatar

  kaszajoco

  |

  Nem értem mit sír itt mindenki…durva jó ez a game…és aki cirka 2 hónap alatt belenyomott 500 órát!! azt se értem, az 60 napból 20 nap játék.

  Enyhén sok, hogy mit ne mondjak, nem csoda, hogy belefásul az ember, nem kell annyira fanatik módon tolni és akkor nem lehet megunni ilyen gyorsan.
  Ráadásul még sok újítás várható, tehát szerintem sok van még ebben a játékban.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  [reply]@fekete123 (#33):[/reply]Szerintem a kieg nagy része is már tuti megvan nekik csak megnézik, hogy meddig bírják most elhúzni az időt, A pvp-ig már nem lehet sokáig húzni ezt szerintem belátják ők is, ha megnézik a saját kis grafikonjukat. Az tény most 1évnél többet nem igen várhatnak a kieggel, mert az nekik is gány lenne már , de nagyon nagy és igen oltári nagyot kell mostmár ezek után ütnie. Szerintem még menet közben kapni fogunk egy lvl cap emelést is tuti én 80-ra saccolom, majd kieggel megkapjuk az utolsó 19-et aztán megint meglesz 99.

  Reply

 • avatar

  sogat

  |

  Vagy szimplán nyár van és mindenki sütteti a seggét a strandon? :) Nagy pangás van a neten ilyenkor nyáron nyilván…

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#32):[/reply]Nem hiszem hogy olvasnia kéne biztos van sajátja :) Engem inkább a hatásuk izgat. Sokat szidom a játékot, de alapvetően úgy képzeltem el hogy 1-2 hónap után félreteszem, majd 2-3 hónap után előveszem, és a kiegészítőknél lesz a nagy visszatérés. Szerintetek az apadó játékosszintre a blizz hogy reagálhat?

  1: A Játék “bukás” nem kell több kieg.
  2: A játék nem úgy sikerült ahogy vártuk, csináljunk valami ütős kieget.

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Remélem ezeket a grafikonokat a Blizzard is olvassa, mert anélkül még az első kiegészítő előtt el fog halni a játék. Attól, hogy ez csak Xfire adat, szerintem még teljesen jól tükrözi az összképet, nekem is 6 ismerősömből 4 alig játszik már, és én is heti 1-2 órát csak.

  Az igaz, hogy a Diablo2-nek sem volt ettől lényegesen eltérő end-game tartalma, de ott volt egy normális loot rendszer, és volt értelme farmolni. Itt egy AH-val megölt loot rendszer van, és így iszonyatosan unalmas és monoton a farmolás.

  Én már meg sem nézem mi esik, úgyis szemét. Unidentified állapotban eladom ami legalább 62-es, a többit meg szétbontom. Ezzel a játék lelkét tették tönkre, épp az lenne a lényege, hogy minden földre hulló tárgyra csobogó nyállal vetődjünk rá. Az AH és RMAH erőltetése kinyírta a játékot. Vagy visszafogják mindkettőt, vagy jövő ilyenkorra vége a játéknak.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  A játék tényleg jó lett, hiszen a fejezetek kellően tartalmasak és különlegesek lettek, a karakterosztályok jól kiegyensúlyozottak (PvP nélkül) és változatosak, míg a champion és rare szörnycsoportok váratlan jelenléte és azok véletlen képességeik biztosítják a meglepetést, ám ott vérzik el az egész, ahol additivitást kéne hoznia; a végjáték még a Diablo II-nél is unalmasabb, és a tárgyak minősége és értéke körüli gondok miatt nem érzi az ember szükségét annak, hogy újra és újra szerencsét próbáljon főleg annak tudatában, hogy a boss runok értelme gyakorlatilag elveszett. Személy szerint egy kezemen megtudom számolni, hány új tárgyat találtam ilyen runoknál a legutóbbi nagy javítás óta (azelőttről már ne is beszéljünk, mindent AH-ztam), amit magam is használhatónak találtam, és ez még akkor is rossz, ha nem is nyomok minden nap 3-4 ilyen runt.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Mondjuk én a panaszkodókat több kategóriára bontanám.:

  -első és szerintem ez a leggyakoribb aki eljut Inferno Act2-re és csak áll, mint bálám szamara, mert hiába csinál bármit is összeesik egy légy köpésétől, nem nincs kitartása, hogy egy kicsit valamit is kezdjen , hogy fejlődjön cuccba…inkább csak leszarozza a játékot az könnyű

  -második akik már rég végig vitték a játékot és “60 után nincs élet ” címszóval elteszik a játékot ezt mondjuk megis értem, de azért még ellehet vele szórakozgatni

  -a harmadik akik állandóan a drop-ra panaszkodnak, hogy nem esik ez nem esik az, ez egy mákos dolog ha esik esik ha nem hát nem

  és már többször leírtam, de olyan jó mindig… a játék sokkal jobb, mint a 2. rész.

  Igen ez a 3. rész nem 2012-es szint hanem kb. 2008-ban ütött volna nagyot ha akkor kiadják nemsokkal késöbb amikor elhintették az első infókat, csúsztak vele nagy ráfaragás is lett belőle sorban vesztik el a játékosokat majd legközelebb megtanulják, hogy ennyit nem lehet egy játékkal csúszni ami nem a kornak megfelelő szinten van. De én imádom és én továbbra is tolom engem nem vesztenek el :D

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  Nekem tegnap kiesett az egyik Bul-Kathos kard! :) Ezért a szetért kezdtem el D3-at játszani D2-ben sose sikerült összeszedni.

  Sírás ON:
  400-at sebez. 60-as szinten
  Sírás OFF

  lehet csak azért visszamegyek hell fokozatra hogy csapkodhassak vele egy kicsit. Mégis mire gondolhattak a készítők mikor minden barbár atyjának kardját ilyen értékekkel látták el? :)

  Szóval nem tudom mit sírtok hogy nincs rare meg legendary nekem tegnap gordfarm alatt 2 is esett 45 ös szinten olyan hogy a 20-as sárgák jobbak náluk… Egy pozitívum a játékban hogy megvette az egyik haver, vele majd kezdek egy karaktert azt szép komótosan végigtoljuk.

  Nem azt mondom hogy egy szettől azt várom hogy ha megvan onnantól kuhúzott egérrel végigvihető legyen a játék, csak hogy adjon valami külonlegeset. Trang-Oul ha valakinek mond valamit például

  Reply

 • avatar

  pocokman

  |

  Sokan panaszkodnak úton útfélen, hogy ennyi meg ennyi a magic find, és semmi legendary… Hát most utálni fogtok, én 0 MF-el találtam :D

  Reply

 • avatar

  Ned

  |

  Nem csodálom, hogy visszaesett………
  Még kezdő játékosnak számítok(Diablo III-ban) a LvL 19-s barbárral, de ez a game, NEM ÉRI MEG A KIDOBOTT PÉNZT RÁ!!!!!
  Végigtolom normál fokon és ennyi a részemről ez a játék………..
  Ja és tele vagyok rare felszereléssel, még Act I-ből, alig léptem át Act II-re, és már borzasztóan kevés a védelmük :(

  Reply

 • avatar

  CreepTumor

  |

  Hat igen….. Sajnos tenyleg egyre kevesebb ember jatszik vele.Amit meg is ertek.Napi ketszer szaladok vegig Act1 Infernon(persze ha ugy van idom) es semmi hasznalhato nem esik.Ami esik nekem mar keves ,AH-ban eladni meg lehetetlen.Egyebkent ebben is valami buzlik,mert talalok egy 1200 Dps-es rare kardot,feldobom 50k-ert,vilagit a 10 millios kadok kozt es meg jobb is es senki eszre se veszi…Hogy van ez?? Es ott van a ladikamban 2 ilyen… Egyebkent 204-es Mf-el rohangalok es meg 1 db legendaryt vagy szetet nem talaltam.Pedig mar jo parszor vegigmentem!! Csukott szemmel eljutok Burtcherig.Persze hogy megunjak az emberek ha megakadnak Act 1 ben,ami nem is nagy baj, de nem is nagyon latni a remenyt arra hogy tovabb haladj. A level 60 is nagyon keves.Tenyleg odalessz a motivacio,mihelyst kiakasztottal egy karatktert. Ha mar skill-t nem is de legalabb a tulajdonsagokat lehetetne erositeni vagy meg 10-20 szintel. Sajna sok a bug. Imadom amikor meghal Cain, es meg ott tancol Act 1 vegeig a hazikoja mellett.Es ez csak egy a sokbol.Az eventekkel fellehetne dobni,de azok is eleg ritkan valtoznak.
  Egyebkent en szeretem a jatekot,es nem bantam meg hogy megvettem.A StarCraft 2 ota nem volt olyan jatek ami ennyi ideig lekotott volna. De teny,van mit javitani szerintem. Nagyon remelem hogy a patchekkel es a kiegeszitovel sikerul meg hangulatosabba tenni ezt az egyebkent jo jatekot!

  Reply

 • avatar

  piromaca

  |

  Végre egy hír, aminél nem offtopik a sírás és igí még a nyári uborkaszezonban is sok hozzászólás várható :)

  Azzal kezdeném, hogy a játék szerintem nem rossz: gondolom az itt írogatók is legalább 3x végigjátszották (normal-nightmare-hell). Azért valljuk be, hogy nem sok olyan játék van, amit 3x végigvisz az ember és még utána is fogalakozik vele.
  Szerintem az elvárások voltak irreálisak: alami wow-ot kiváltó évekig folyamatosan újat adó játékra várt a legtöbb ember. D3 nem ilyen és D1-2 sem volt ilyen. Nekem ez nem is gond.

  Ami viszont a hozzám hasonló elég nagy monotonitás türéssel rendelkező és farmolni szerető emberek esetében is hiányérzet kelt az a fejlődés folyamatosságának hiánya. Ha nem költesz sok pénzt aranyra vagy RMAh-ra, akkor valahol az inferno actI fermolásánál leakad a normál emberek jelentős része. Ez még nem lenne baj. Viszont nincs cél, ami a szemem előtt lebegne. Egyrészt jó ötlet volt, hogy ne csak boss farm legyen a játék, másrészt viszont az, hogy csak az elit pakkokbol esik valami kicsit furcsa helyzetet idéz elő: akár az is lehetne az actI farm, hogy x alkalommal végigtolom a teljes actI-et. Tulajdonképpen a legjobb az lene, ha lenne 100 terem egymás után egy-egy elit csoporttal. Ez még mindig nem lenne gond, viszont nincs mit farmolni. Számomra a drop rendszer volt a játék lényege: folyamatosan egyre jobb cuccok jöttek és ha végre jött egy legendary, akkor az tényleg jó volt. De most nem ez van. Ráadásul az, hogy actI is elég jó eséllyel dob maxos dropot szintén nem volt jó ötlet.
  D2-ben az is más volt, hogy volt 99-es szint. Itt a 60 nagyon hamar elérhető. Ez is jelentős játékélmény romboló tényező a szememben. Engem nem zavarna, ha az utolsó 10 szint extra lassú lenne (több 100k lényt kellnene leölni szintlepesékhez és persze csak infernón), de legalább látnám, hogy fejlődök valamiben…

  Azok számára akik tudták, hogy mit jelent a diablo, szerintem símán élvezhető lenne újból, ha lenne egy normális legendary rendszer:
  – legyenek kevésbé randomok abból a szempontból, hogy milyen statok vannak rajta. inkább a rajt lévő statok variáljanak jobban. pl. 100-150 helyett 50-250 erő, stb.
  – legyenek tényleg erősek: egy 60-as ilvl legendary kapjon olyan mértékű bonuszokat, ami sárgára vagy kékre csak +5 szinttel magasabban (vagyis ilvl 65-ön – ilyen ugye nincs is) jönne.
  – legyenek ilvl 61-62-63 legendaryk és szettek. 61 csak actI-ben, 62 csak actII-ben, 63 csak actIII-IV-ben essen
  – a legendaryk ha felvetted ne legyenek utána eladhatók (bound to account)

  Így szerintem elég erősek lennének a legendaryk. Érdemes lenne küzdeni, hogy ne punnyajd bele az actI farmba, mert ha előrébb vagy tényleg jobb cuccok jönnek. AH sem lenne tele elhasznált cuccokkal.
  Akinek elég azt maradjon actI-ben ritkábban jövö 63as cuccokat és 61es legendarykat farmolva, aki meg ügyesebb az legyen a játék vége fele és farmolja a 62-63 legendarykat meg mellette a top sárga cuccokat.

  Szóval nem hiszem, hogy sok olyan ember van, akinek nincs valami hiányérzete a játékkel kapcsolatban. Sokáig készült, de nem akkor adték ki, amikor “done” lett. Sokkal elötte. Mintha még mindig béta lenne: azzal a hátránnyal, hogy a komolyabb hibák már nem javíthatók :(
  (az, hogy direkt lett-e ilyen vagy milyen más okból szerintem senki sem tudja, viszont tuti napokig lehetne vitatkozni róla)

  Reply

 • avatar

  Kilwog

  |

  [author]PunkDawe (#21):[/author][quote]Mi annak idején a megjelenés hetében hatan álltunk neki a játéknak az ismeretségi körömből, ebből a 6 emberből mára már csak én játszom folyamatosan, van olyan köztük aki 16 napja és olyan is aki 13 napja nem lépett be a játékba, szóval a saját barátaim között is látom ezt a folyamatot. Akik még 2-3 naponta feljárnak 1-2 farmkörre ők is azt mondják, hogy addig még játszogatnak míg valami más játék nem jön (legtöbbjüknek ez a GW2), illetve mindegyikük azt mondja, hogy az ő friendlist-jükön is szép lassan csökken az aktivitást. Mindegyikük azon a véleményen van, hogy nagyon hiányzik a PvP rendszer az AH és a gazdaság normalizálása és a chatszobák, hun-1 vagy esetleg valami privát szobás chatrendszer. Szerintem a másik oka az érdeklődés csökkenésének, hogy a játékosok 80-90%-ának mások az elvárásai mint 10 évvel ezelőtt és már nem elég egy játék életbentartásához a farmolás. Arról nem beszélve, hogy a játékban rengeteg javítanivaló lenne még, ebből a szempontból kifejezetten rossz jelnek tartom, hogy a héten nem volt és mostmár gondolom nem is lesz semmilyen bugfix még a szokásos heti 1-2 minimális javítás sem, az 1.0.4-ről pedig nagyon mély hallgatás van. Én mindenesetre maradok és reménykedek, hogy lesz ez még jobb különben ez a játék sokkal-sokkal hamarabb elnéptelenedik mint az előző epizód.
  +1[/quote]
  Pontosan így van a nem megszállott gamereknek már nem elég az agyatlan farmolás csak, 10 éve jóval alacsonyabb volt a színvonal akkor még elment ez a darálás, de ma 2012.-ben már ez édes kevés ennyi más jó játék mellett, aminek története is van és nem csak a véget nem érő hentelésről szól.

  Reply

 • avatar

  blackened

  |

  Miért lenne túl rövid a játék? Nekem úgy, hogy meglestem minden átvezetőt, meghallgattam a párbeszédeket (sokadjára) napokba telt 1-1 act. Most kezdtem egy HC-t, úgy külön izgi. Nem a farmolásról szól ez az egész.. ha akarod úgyis fogod tudni élvezni a játékot és közben még ‘farmolsz’ is. Nem verseny ez, hanem egy játék.

  Reply

 • avatar

  Skipper

  |

  Várjátok már ki a pvp-t, minden játékban az a lényeg. Adtak pár hónapot, hogy össze lehessen rakni némi cuccot. Majd pvp-nél kiderül, hogy kinek mennyire sikerült. Mellesleg a lvl 60 szerintem azért ennyi, hogy még simán bele lehessen nyúlni a játékba és feljebb tolni a szintet. Lesznek itt még új mapok meg új cuccok bőséggel.

  Reply

 • avatar

  PunkDawe

  |

  Mi annak idején a megjelenés hetében hatan álltunk neki a játéknak az ismeretségi körömből, ebből a 6 emberből mára már csak én játszom folyamatosan, van olyan köztük aki 16 napja és olyan is aki 13 napja nem lépett be a játékba, szóval a saját barátaim között is látom ezt a folyamatot. Akik még 2-3 naponta feljárnak 1-2 farmkörre ők is azt mondják, hogy addig még játszogatnak míg valami más játék nem jön (legtöbbjüknek ez a GW2), illetve mindegyikük azt mondja, hogy az ő friendlist-jükön is szép lassan csökken az aktivitást. Mindegyikük azon a véleményen van, hogy nagyon hiányzik a PvP rendszer az AH és a gazdaság normalizálása és a chatszobák, hun-1 vagy esetleg valami privát szobás chatrendszer. Szerintem a másik oka az érdeklődés csökkenésének, hogy a játékosok 80-90%-ának mások az elvárásai mint 10 évvel ezelőtt és már nem elég egy játék életbentartásához a farmolás. Arról nem beszélve, hogy a játékban rengeteg javítanivaló lenne még, ebből a szempontból kifejezetten rossz jelnek tartom, hogy a héten nem volt és mostmár gondolom nem is lesz semmilyen bugfix még a szokásos heti 1-2 minimális javítás sem, az 1.0.4-ről pedig nagyon mély hallgatás van. Én mindenesetre maradok és reménykedek, hogy lesz ez még jobb különben ez a játék sokkal-sokkal hamarabb elnéptelenedik mint az előző epizód.

  Reply

 • avatar

  Rhys

  |

  Elnézést az obszcén hozzászólásért; a kommentemet ismét bemásolnám ide, természetesen mellőzve minden trágárságot.

  Nyilván egyre több ember hagy fel az aktív játékkal, mert nem mindenki élvezi az órákon tartó monoton farmolást, akár erről szól a Diablo 3, akár nem. Az sem plusz pont, hogy maga a játék “kellemetlenül” rövid, és bizony a kevés tartalom miatt a farmolás “nem eléggé élvezetes”. Az meg, hogy más 1-2 euróért olyan cuccokat vesz, amiért te órákon át szenvedsz, szintén nem egy “lélekemelő” dolog.

  Reply

 • avatar

  Fieldy

  |

  Nagyon sokan jó okot találtatok a játékosszám csökkenésére. Akik a hype miatt jöttek nyilván abbahagyták, mások pedig úgy kezdtek neki, hogy: “Ez biztos egy darab **** lesz a 2-höz képest” És magukhoz híven minden hibába belekötöttek, hogy meggyőzzék magukat igazukról.
  Sok idő telt el a 2 óta, a mai gamereket már nem lehet azzal lekötni, amivel a régieket, és az Xfire-ön inkább a maiak vannak jelen. Amit a Blizzard a WoW-al kapcsolatban már mondott, vannak akik kihagynak 1 hónapot mondjuk, és kipróbálják az aktuális menő játékot, majd visszatérnek. Lehet most is számolnak ezzel. Nekem nincs olyan barátom Xfire-ön, aki pár hónapnál tovább ugyanazzal játszana, miért a Diabloval tennék? Ráadásul, a Diablo 3-at még nem törték fel tudtommal, viszont a legjátszottabb játékok ott vagy ingyenesek, vagy feltörhetőek, vagy legdrágábban 2k HuF. Ehhez képest szerintem a Blizzard elégedett lehet.
  Megint mások a megváltást várták a játéktól, amiben a Blizzard is “hibás”, mert azt sugallta, hogy azért kell rá ennyit várni, mert olyan húdejó lesz. De mi mást mondhattak volna? Gagyi a játék, de még kész sem vagyunk? :D

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  sajnos en is eszrevettem, hogy jo par ember mar nem aktiv, meguntak, beleuntak az egeszbe,
  a kerdes miert unnak bele az emberek:
  – rovid jatek .. valljuk be szerintem baromira rovid lett az egesz, foleg az utolso act
  – monoton farmolas: nincs mas lehetoseged, hogy uj cuccokat szerezzel (kiveve ha aldozol ra penzt rmAH-ban) monotonitas sok embert kikeszit, es rengeteg ember feladja, mikor act 2 -3 at kell mar szazadjara farmolni, es a legnagyobb baj hogy random eventek sem segitenek ezen. (pedig szepen fel lehetne ezt is dobni)
  – keves a content, szerintem az egeszet lehetett volna tovabb huzni, es nem ilyen koonyeden osszecsapni az egeszet.. lassan adagolni az egeszet.. 2-3 havonta egy uj actet kiadni, uj cuccokat targyakat berakni stb.. es ev vegen lehetett volna 8-10 act ossz vissz..
  – keves szint.. lvl 60 nevetseges

  szerintem erdemes osszehasonlitani wowhoz, ott eszmeletlenul jol meg van oldva, hogy milyen idokozonkent csepegtetik a contentet.. szerintem ezt akar diabloba is megoldhattak volna..

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  A legtöbb elégedetlenséggel tökéletesen egyetértek. Amikkel viszont nem tudok egyetérteni, az az,hogy sokan felhozzák a Diablo 2-t, hogy mennyivel jobb volt nem untak rá stb… Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem a diablo 2 is kb. 1.5-2 hét után hasonló farmolásról szólt (diarun, baalrun), 1,5-2hét alatt simán lvl80on lehetett lenni és még 3hétre rá egy durva geart összehozni. Nekem pl ebből a szempontból Diablo 3 sokkal jobban bejön: nehezebb ténylegesen végigvinni és megszerezni a hozzá szükséges geart. Nekem ezt kb 2 hónap alatt sikerült csak megcsinálnom. A következő, amit nem tudok megérteni, hogy miért sír mindenki, hogy jaj még alig esett legendary v set item v értékes item. Be kell látni, hogy ezek a ritkaságok a játékban. A diablo 2-ben a Rúnák, meg a jobb legendary-k voltak a ritkaságok és nem hiszem, hogy mindenki minden második percben Jah vagy Ber rúnát talált volna… A harmadik dolog amivel nem tudok egyetérteni, hogy sokan panaszkodnak, hogy nem tart túl sokáig egy bossfight stb… Szerintem megemlíthetem ennél a résznél, hogy ez nem WoW. Akinek meg jobban tetszett Diablo 2-ben a rendszer, azoknak meg csak annyit említenék meg, hogy Hellen Baal a Hammer Paladinommal, ha nem 5-6 másodperc volt a trónteremben, akkor egysem.
  Végszóként újra megemlíteném, hogy tényleg vannak hibái a játéknak, én most csak azokat a “problémákat” próbáltam kiemelni, amiket sokszor látok fórumokon (nem feltétlenül itt) mégis jobb a diablo 3-ban (szerintem) mint diablo 2ben volt és mégis, úgy hivatkoznak rá, hogy a régi szép diablo2-es idők.

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Persze, hogy csökken a játékidő hisz , ha megnézi mindenki saját magát is akkor észreveszi, hogy eleinte ott ült napi 8órát mindenki biztos, majd ahogy lettek meg a küldetések és a megfelelő tárgyak utána már nem kellett annyit tölteni a játékkal hisz könyebben haladt az ember.

  Szerintem teljesen normális , ha a kezdeti órák száma lecsökkent napi 1-2 órára, de az-az 1-2 óra viszont még mindig szórakoztató ezt valljuk be. Én így még napi 1-2 órában elfogok szórakozni egy jó darabig a játékkal, na meg hardcore Inferno act2 is vár még szóval van itt még mit szórakozni :) (Bár a mai majdnem 30mp-es fagyás Diablo kill alatt megfagyasztotta az egész csapatot én csak nyomkodtam össze-vissza a gombokat, hogy túléljem…mindenki túlélte szerencsére a dolgot , de ekkora kiesés még nem volt a játékban kb. 10mp volt a legnagyobb….ezen azért még javíthatnának, mert ez azért elég veszélyes volt.)

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  Fel lett itt már sorolva minden. Lényegében a következő a helyzet.
  1. Sok a bug, nagyrészével nem is foglalkoznak. Ahogy lentebb is írták van aki megvette és játszani sem tud vele a bugok és technikai problémák miatt. Természetesen azóta sem megy jól rengeteg mobil VGA-n, ahogy azt váltig állította a bétában minden fan és jó sok kék is, hogy úgyis javítja. Idézem: “Ez Blizzard, úgysem adnák ki a kezük közül ekkora hibával, a teljesben javítva lesz, mert az teljesen más verzió.” xD
  2. Az összedobott elsietett kiadás miatt(ami a bugok és technikai problémák oka is) a tartalom is kevés lett, of course.
  3. A blizzard nem állta a szavát. A játék kemény lett de nem annyira mint mondták. Ezt már csak tetézte az, hogy a váltig állított “inferno nem való mindenkinek és úgysem nerfeljük ha túl nehéz” mondandójukat is politikus módjára a “kampány” után le sem tojták.
  4. A jól bevált D2-ben megszokott “bossrun + boss dobja a legtöbbet” receptet akarták megváltoztatni. Mivel a játékosok D2-ben már csak ezt csinálták így nem is értem miért ehhez az alaphoz nyúltak. Így aki farmer(márpedig évek múlva csak farmerek maradnak) az nem bossolhat. Mit csinál? Keresi a jó helyeket. Mit csinál a blizz? Hetente szétnerfeli mindet. Mit kap a farmer? Játékélményt azt nem. Se a régi bossrunok, se a jó farmhelyek. Sehol semmi. Ezt már csak tetézi az, hogy mivel nincsenek normális bossrunok, így egy rendes csapatot sem tud az ember összetákolni, hogyha más nem egymás miatt maradjunk játszani(WoWosoknak nem ismeretlen, hányszor volt, hogy abba hagytuk volna, de a haverok miatt maradtunk?).
  5. Az RMAH. Mind tudjuk. Epic fail. Húzás halasztás. Mégis “hót bug”. 1 hónap alatt lecsengett. ma már a legtutibb itemeken kívül semmit sem lehet eladni.(2 naponta 3-4 euró). Az meg hogy az alapanyagokat és goldot hiába teszed be a kutya nem látja, csak a hab a tortán.
  6. Ezeket figyelembe véve így utólag visszatekintve casualként tarthatott volna legtovább a játék a legproblémamentesebben. De ki látta ezt előre? Ha visszamehetnék napi 2 órában korlátoznám a játékomat. :D

  Szóval a játék nem halt meg? A többségnek márpedig igen. A kitartó farmereknek és a casualoknak még él. De lássuk be ők vannak kevesebben. Elég ha mindenki körbenéz a barátlistáján. Ha egyáltalán feljár még. Aki meg azt mondja, hogy ez nem igaz. Az magát áltatja. A blizz is elismerte. :D
  Mind tudjuk, ők is elismerték:
  http://www.gamestar.hu/diablo-3-hianyos-vegjatek.html
  Hát ez van. De mivel a kiegre nem lesz 11 évük sem így én már csodát nem várok. :D

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  [author]Castorp (#6):[/author][quote]“Szomorú” a játékórák és az aktív játékosok volumenének csökkenése? “Végét járja” a játék? Mi a fene van veletek? Mára sok ember több száz óra játéknál tart, mi volt az utolsó dolog az életetekben, amivel 2 hónap alatt ennyit foglalkoztatok? Basszus, néhány ember többet töltött diablózással az elmúlt időben, mint az átlag ember munkával. Teljesen természetes a csökkenő szám, minden játéknak van egy életciklusa, van, aki csak kipróbálja, van, aki viszont tartósan rajta marad. Utóbbiak száma még nem világos, és kb. egy évig még nem is lesz az. Hogy lehet ilyen gyászos bejegyzést írni egy fél aggyal is prognosztizálható, önmagában semmit sem jelentő adatról?
  Már ne is haragudjatok, de ezek után nem is árt, ha páran újra kimennek a friss levegőre…
  +4[/quote]

  Ezzel a gondolatmenettel csak annyi a probléma, hogy a Diablo III-at nem minden máshoz hasonlítod, hanem saját magához. Persze, 2 hónapig semmi sem kötött le általánosságban annyira, mint tette azt a Diablo III, de ha belegondolok, hogy a Diablo II-t – mikor elkezdtem neten tolni, nem most volt, hanem 6 éve – nem untam meg két hónap után, pedig akkor már szinten 6 éve toltam single playerben is kisebb-nagyobb kihagyásokkal, ahhoz képest ez roppant kevés.

  Reply

 • avatar

  Riky87

  |

  Nos, nekem csak annyi hozzáfűzni valóm lenne a témához, hogy a játékosok egy része részben csak azért inaktív az utóbbi időszakban, mivel egyre több játékos ütközik technikai problémákba, mint ahogy én is. A legnagyobb baj az, hogy ezeket a technikai hibákat a Blizzard nem tudja vagy egyszerűen csak nem akarja orvosolni.

  A játékosok nagy része emiatt a kudarcélmény miatt csalódott és ezáltal sokan hagyják el a játékot. Ha csak az én esetemet nézzük akkor az én történetem úgy hangzik, hogy én megvettem a Diablo 3-at Július 03-án és 14-e óta nem tudok rajta játszani az Update Agent.exe miatt. (Ugyanis nem engedi update-lni a játékot mert mindig megszakad és egy hibakód üzenetet ír ki a végén). Már minden lépéssel próbálkoztam, újra telepítettem a játékot felvettem a kapcsolatot a Supportal ahonnan még most sem érkezett válasz, valamint már egyszer újratelepítettem a gépemet és még mindig nem tudok mit kezdeni a játékkal. Továbbá nem arról van szó, hogy én vagyok a béna mert nem tudom magamtól helyrehozni a hibát, hanem egyszerűen mint ahogy az előbb is említettem nem tudok vele mit kezdeni.
  Hozzátenném zárójelben azt is, hogy én a World of Tanks-al már egy éve játszom és érdekes még eddig mindig el tudtam indítania játékot mindenféle hibaüzenet nélkül, azon tény mellett, hogy az is online játék.
  Amúgy mellesleg még hozzáteszem azt, hogy az egyik barátom számára is pont az update hiba miatt vállt használhatatlanná a Diablo 3.
  Azt pedig nyilvánvalóan nem tudom megcsinálni, hogy a birtokomban lévő felhasználónévvel és kóddal ami a dobozban volt más barátomnál játszak, (ahol megy a Diablo 3) mert én mondjuk átlagosan úgy 7 óra hosszát játszottam a játékkal és azért annyira nem telepedhetek rá más nyakára sem.

  Egyszóval összegezve a véleményemet nem feltétlen biztos, hogy a játékosok azért hagyják ott a Diablo 3-at mert már unják, hanem inkább azért mert létezik a Diablo 3-an belül egy olyan technikai rendszer ami még finoman szólva is jócskán javításra szorulna.

  Reply

 • avatar

  TrollBalint

  |

  Nekem a megjelenés napján megvolt a játék, mégis csak rá két hónapra lettem 60-as. Kb. 70-80 óra játék után. Ha kedvem játszok, ha nincsen kilépek, és nem érdekel, hogy elértem-e a következő checkpointot vagy sem. Engem még mindig úgy leköt a játék, mint mikor megvettem, sőt, jobban, mint a Diablo 2. De azért remélem ehhez is lesznek modok, mint a D2-höz is.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  Sok duma után, a legnagyobb hibának egyöntetűen azt tartjuk így a haveri körben, hogy az itemek miért nem boe-sek? ( Aki felvette, utána már nem tudja eladni/odaadni más játékosnak/karakternek, mert a karakterhez hozzákötődik)
  Ezzel rengeteg szemét eltűnne az ah-ból, és nem lenne az, hogy Pisti vesz egy jobbat, és visszarakja ah-ba a régi használt cuccát.
  Ezzel tutira fellendülni kicsit az ah, illetve a gearelődés is jóval lassabb lenne, mert most az van, hogy megöltem Diablót infernón, még sokat játszok, de már nem az van, hogy fúúú ha szerzek még +10% allrest, vagy 25% dmg-et akkor talán le tudom verni.
  Mert emberi természet, hogy amíg nem érjük el a célt és nem kapjuk meg addig piszkosul foglalkoztat a dolog, de utána beleunsz, mert nincs meg az az érzés, hogy még van mit elérni.

  Reply

 • avatar

  Al1ce

  |

  [author]Beer (#5):[/author]

  Totálisan egyet értek veled… Van még egy nyanvad WD-m amit felhúzhatnák 60-ra de már az sem motivál mer minek ?…. 60 után nincs semmi … de legalább a kínaiak élvezik a RMAH-t…….

  Reply

 • avatar

  Bruhihi

  |

  [reply]@Castorp (#6):[/reply]Számomra a végét járja, ez azért más mint ahogy te írtad, hogy “végét járja a játék”, de ez is csak az én személyes véleményem. :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Castorp (#6):[/reply]Köztük te is kimehetnél a friss levegőre, hiszen egyáltalán nem lehúzó a cikk, hanem nagyon is tárgyilagos, adatokra épül az egész. Viszont nyilván nem írhatok meg egy cikket úgy, hogy nem kerek egész mondatokba fogalom a statisztikai adatokat. Akár tetszik, akár nem csak tények hangzanak el a cikkben, olyat pedig nem állítottam, hogy végét járja a játék, ezért nem is értem miért tetted idézőjelbe. Külön ki is emeltem, hogy ezek csak xfire felhasználókra vonatkozó adatok és mint tudjuk többen nem használnak xfire-t, mit amennyien használnak. Talán a hardcore-abb gamerek használnak X-et, ebből pedig mindenki vonja le a saját következtetését.

  Reply

 • avatar

  okmyx

  |

  Én egyáltalán nem untam még meg, kb 400 óra játék és két 60-as kari után még további karaktereket akarok 60-ra húzni, legalább a másik 3 classból. Igaz nem hajtom ki a játékot, a legtöbb pénzem eddig max 5 millió körül volt, a gearom szánalmas a hardcore játékosokokhoz viszonyítva, infernon Belialig jutottam, és nem erőltetem tovább, Hellen és Inf act1-en is jól szórakozok. Egyre több ismerősöm csatlakozik, rokonok, unokatestvérek akik csak mostanában veszik meg a játékot, mert ugye júniusig gyakorlatilag a májusi előrendeléseken kívül beszerezhetetlen volt a dobozos változat (letölteni 8 gigákat nem lehet lassú neten, főleg nem ha mások is osztoznak még a sávszélességen – ezért van kerestlet az “idejétmúlt” dobozosra). Szóval én nem vettem észre a playerbase csökkenést. Igazi casual kategória vagyok, és az ismerőseim jórésze is az, mi még évekig fogunk játszani vele az tuti. Leülünk meló/suli után pár órára és ennyi. Még rengeteg dolog van így is amit még nem találtam meg a játékban vagy nem is tudok róla, hogy létezik. És eurót is költöttem már itemekre RMAHban, de nem azért farmolok 14 órákat, hogy eladjak pénzért. Kb 5-6 db legendary esett, mindet elraktam, pedig nagy szarok, de mégis én találtam :-D
  Van egy olyan érzésem, hogy a játék nekünk készült.

  Persze aki kifingatta a játékot egy hónap alatt az biztos már unja, és visszamegy starwarsozni Nem ők lesznek a bevételforrás még hosszú évekig, és valószínű nem is hozzájuk fogják alakítani a játékot. Jövő nyáron talán már nekünk is időszerű lesz az első kiegészítő, addig még rengeteg dolog vár ránk. Addig meg még csatlakozik pár ezer casual gamer.

  Reply

 • avatar

  Castorp

  |

  “Szomorú” a játékórák és az aktív játékosok volumenének csökkenése? “Végét járja” a játék? Mi a fene van veletek? Mára sok ember több száz óra játéknál tart, mi volt az utolsó dolog az életetekben, amivel 2 hónap alatt ennyit foglalkoztatok? Basszus, néhány ember többet töltött diablózással az elmúlt időben, mint az átlag ember munkával. Teljesen természetes a csökkenő szám, minden játéknak van egy életciklusa, van, aki csak kipróbálja, van, aki viszont tartósan rajta marad. Utóbbiak száma még nem világos, és kb. egy évig még nem is lesz az. Hogy lehet ilyen gyászos bejegyzést írni egy fél aggyal is prognosztizálható, önmagában semmit sem jelentő adatról?

  Már ne is haragudjatok, de ezek után nem is árt, ha páran újra kimennek a friss levegőre…

  Reply

 • avatar

  Beer

  |

  Igen, pontosan az a baj, amit Bruhihi is leírt. Vagy farmolsz, vagy nem csinálsz semmit. Nem csak 400-500 óra után válik ez unalmassá, de már 200 óra után is. A játék maga ettől függetlenül marha jó, pvm gameplay tekintetében szerintem sokat fejlődött, DE.

  Nekem személy szerint hiányzik hun-1, illetve a különféle privát channelek (op olybaal, például), ahol idegenekkel és haverokkal együtt tudtál runolni. hiányzik, hogy nem tudok a teljes friend listtel egyszerre beszélni. Jó kis össznépi beszélgetések alakultak ki akár csak egy kérdésből is. Számomra nagyon személytelen lett a játék. “Vagy játszol, vagy kussolsz” – nem bejövős.

  És persze több high lvl kari után hiányoznak a több órás baalrunok is. Megvan a lvl 60, és gyakorlatilag semmi sem motivál arra, hogy tovább játsszak az adott karakterrel. Nincs a “csak még egy szint, hogy erősebb legyek” érzés, pedig ugye senki sem lett erősebb 95-ről 96-ra lépve.

  Level 60-ig baromi jó a játék, után meg mintha elvágták volna. De, ahogy már mondtam, konkrétan nem a játékmenettel van a gond, vagy a mechanizmussal, hanem azzal, hogy nincs benne tartalom a 60-as szint után.

  Reply

 • avatar

  Akiboy

  |

  nem hiszem, hogy ez egyedi lenne, minden játék lefut egy idő után, akik a hype miatt próbálták ki, azok lassan beleunnak.

  Megveszik drágán a fullos cuccokat, legyalázzák párszor aki szembejön, aztán ennyi. ez a játék nekem mindig is a farmolásról szólt, az “adventue” érzésről, a gyűjtögetésről, nem pedig a minél nagyobb DPI vel egycsapásra végigvinni. Torchlight is azért lett unalmas, mert csak pénzkérdés volt felhúzni a fegyvereket, utána semmi kihívás nem volt.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [reply]@ibra (#1):[/reply]Jelen formájában semmiképp. 8-10k-ért esetleg, ha tudsz szerezni.

  Igazából az a baj a 0 drop mellett, hogy a ritkaságából adódóan az emberek horribilis összegekért akarják azt eladni, és egyszerűen egy ponton megakadsz a vásárlással mert nincs miből megvenni egyszerűen, és nincs olyan drop amiből lehetne ennyi pénz. Vagy ha van, nem tudod eladni te sem, mert mindenki más is csóró. Itt is megvan a felső 1%, meg a csóró emberek alatta, középutat még nem láttam. AH nélkül nem lehet haladni, haladás nélkül nem lehet AH-zni. Aki most keres munkahelyet annak azt hiszem ismerős, nincs tapasztalatod akkor nincs munkád, nincs munkád akkor nincs tapasztalatod :).

  Néha én is találok 2-3 milliókért olyan tárgyakat amiket igen szeretnék megvenni (e körül az összeg körül mozog mindig az össz pénzem), de persze ezeknél nincs buyout, és az utolsó 0.1 sec-ben rákontráznak AH bottal… folyamatos csalódások és kiábrándulások sorozata ez a játék, semmi több.

  SC:WoL / Dio3CE / Dio2 Acc eladó ˇˇ.

  Reply

 • avatar

  Bruhihi

  |

  Nálam mindig volt online friend akár magyar akár külföldi,de volt…. utóbbi 1-2 hétben már örülök,ha 1-2 van akivel csak dumálni tudok 1-2 farm közben.
  Nem hibáztatom őket,mert így 400-500 óra után nekem is elég unalmas már a folyamatos farmolás. Várom már az újításokat nagyon,mert a game számomra végét járja.

  Reply

 • avatar

  ibra

  |

  én még nem vettem meg, ugy voltam vele hogy nem akarom átkockulni a nyarat, de egyre elgondolkoztatóbb hogy megéri-e az árát… :/

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.