Kezdőlap Hírek Diablo III még mindig az eladási listák élén, DE

Diablo III még mindig az eladási listák élén, DE

43
0
MEGOSZTÁS

Mostanában egyre többen vannak azon a véleményen, hogy csökken a Diablo III játékostábora, hisz egyre több barátjuk hagyja abba a játékot. A mondat második részét nem bogoznám, hisz nekem is több barátom vált inaktívvá az utóbbi hetekben. Viszont azt a tényt sem szabad elfelejteni, hogy a játékosbázis folyamatosan bővül új játékosokkal. Hogy mennyivel, arról nincsenek pontos adataink, de megtekinthetjük a jelenlegi eladási listákat:

Bár Európában népszerű, az amazon.com-on mégis visszaesett  a 7. helyre a PC eladási listákon.
A cinemablend-en is található egy kisebb elemzés a játékosok számának hanyatlásáról, valamint egy grafikon mely azt mutatja, hogy az Xfire felhasználók egyre kevesebb játékórát töltenek a Diablo III világában.

Xfire grafikon
Xfire grafikon


Persze ez nem olyan friss adat, mintha magán az Xfire oldalán keresnénk meg a jelenlegi állást, amely talán még elszomorítóbb, hiszen július 16-án már 28861 órára és 9,273 játékosra csökkent a tábor. Persze ezek az adatok csak az Xfire felhasználóira vonatkozik, koránt sem lehet belőle messzemenő következtetést levonni, de nem szabad elmennünk ezek mellett az adatok mellett sem. Akik további információkat szeretne olvasgatni ebben a témában, az a forrásban feltüntetett topikban turkálhat, amit már azóta be is zártak.