Naponta egyszer frissül a Character Profiles, később gyakrabban fog

Professor J . Hírek 482

Egyelőre naponta egyszer frissül a Character Profiles, a közeljövőben naponta többször (pl. ha AH-t használtál, stb. stb.) fog majd.- közölte Lylirra.

 

Since this is a new feature for the Diablo III community site, we want to make sure that it remains stable and reliably available to you, so updates won’t be as frequent as they are for the WoW Armory starting out. Right now, profiles should update approximately once per day. We’re looking to have profiles update more frequently in the near future, though (probably whenever your character joins or leaves games or uses the auction house).

 

Forrás:

Comments (36)

 • avatar

  ricikeke

  |

  [reply]@Zoro (#35):[/reply]nekem tetszik a rendszer
  en sem szerettem amikor megneztek az itemjeimet d2ben :(

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#33):[/reply]Engem érdekelne másé. Annó, mint a WoWos időkben, Kungen tank gearjére nyálat csorgatni. Tank buildet lesni stb. De mivel battletag nélkül nem tudom lesni a “nagyokat” így egyezik az álláspontunk. SEMMI ÉRTELME. :)

  Reply

 • avatar

  kaszajoco

  |

  [reply]@Lord Azmodan (#33):[/reply]Egyetértek…

  Reply

 • avatar

  Lord Azmodan

  |

  Mondjuk ennek az armory-nak sincs semmi értelme , legalább is nekem nem. Saját karaktereimet tudom miben vannak másé meg nem érdekel…

  Reply

 • avatar

  Aakos

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#31):[/reply]Azért azt be kell látni, hogy valahol ez így helyes. Mármint arra gondolok, hogy egy havidíjas játékhoz sokkal komolyabb support jár, mint egy egyszeri díjashoz. Diablo a játék neve vagy sem, ezt még te is így csinálnád. Aki minden hónapban hajlandó fizetni, az megérdemli a jobb minőségű kiszolgálást, ez nem csak a játékiparban van így. De több bevételt is hoz és több embert is dolgoztatnak. Más egyszeri díjas játékhoz ennyi support sincs, mondjuk csak akkor adnak ki javítást, ha mondjuk új operációs rendszeren nem megy, vagy ilyesmi. Értem a problémád, csak a reklamáció jogosságában nem vagyok biztos. De mások vagyunk…

  Nekem nem hiányzika pvp, sőt nekem nem is kell.
  Ezt az end contentet még mindig nem értem, ez nem MMO, mit szeretnél Über Diablo-t?
  Ez egy olyan játék aminek van eleje és vége, mindig is ilyen volt. Kipörrentheted több class-szal és kiegben biztos nő a lvl cap is. Remélhetőleg új act is jön valamikor.

  Vannak dolgok amiket csak élesben lehet tesztelni és finom hangolni. Lassabb a support, de haladunk. Talán csak hozzászokt a “jóhoz” a WoW miatt. Fizettél, jó support volt. A D2 meg olyan rég volt, nem is emlékszel. És most nem érted, mi ez az “amatőr” hozzáállás, pedig lehet ha nem lenne MMO, akkor a D3 támogatása kiemelkedőnek számítana! Csak nézőpont kérdése! Lesz itt még sok minden! :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Aakos (#30):[/reply]Én így is jól elvagyok a játékkal, csak most ennyi idő elteltével nekem világos, hogy ez egy egyszeri pénzbeszedés volt, és egyáltalán nem kezelik a Blizzardnál egyenrangú játékként mondjuk a WoW-al. A maga módján így is szórakoztató, el lehet lenni a farmolással, de az elvárásaimhoz képest egy nulla.

  Egy teljes értékű Blizzard projectnél soha nem merték volna eljátszani azt, hogy ilyen hiányossággal adjanak ki egy játékot, és hogy ráadásul utána ennyire csiga lassú tempóban foltozzák be a kínosan durva hibáit. Most itt vagyunk három hónappal a megjelenés után, és még csak közelítő dátuma sincs a pótlásnak.

  Ha a WoW-ban van valami durva hiba, nekifeszülnek és kijavítják, mert ott rendszeresen fizető játékosok vannak, akiket nem akarnak elveszíteni. A Diablo3-ban iszonyatosan durva hibák vannak (pvp, loot, end game, botok, biztos mindenki ismeri őket…) mégis gyakorlatilag egy-két mutatóba kirakott kék poston kívül semmit nem csinálnak velük. Mi nem fizetünk kéthavonta, velünk nem foglalkoznak.

  Szerintem ehhez a játékhoz eleve nem úgy álltak hozzá, hogy csináljanak egy igazi, méltó Diablo3-at, ami legalább akkora kult, és olyan hosszú életű játék lesz, mint a Diablo2 volt, hanem inkább az volt a cél, hogy ezt az 5-10 millió Diablo fant jól meg kéne fejni, mert azok bármit megvesznek, amire Diablo3 van írva. Összedobtak valamit, ami első ránézésre olyan, mint egy igazi folytatás, aztán a vásárlás után meg majd reklamál a fórumon aki akar, ők a pénzüket már beszedték.

  Ezért mondom, hogy ugyanez látszik ezen az armory-n is.
  “Nesztek itt van valami félkész pre-alpha armory, majd jövő karácsonyra talán befejezzük, vagy nem.”
  Én nem ezt vártam tőlük…

  Reply

 • avatar

  Aakos

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#27):[/reply]Talán igazad van…
  De ha nem baj, akkor én nem hiszem.

  Ha ez egy elhanyagolt “mellék-project” lenne, akkor már rég nem lennének blueposter-ek, patchek, nem fejlesztenének armory-t, stb…

  Ha nem akarnának ezzel foglalkozni, akkor nem ölnének bele pénzt és munkát. Tudom te úgy látod, hogy munkát nem ölnek bele. De azért pénzt igen. És persze mondhatjuk, hogy van miből, mennyi “hülye” megvette a játékot. De azért ez mégis egy gazdasági szervezet, ami pénzt akar termelni, nem pedig pénzt égetni. Márpedig fölösleges fórum support-ot nyújtani egy halott játékhoz pénz égetés. Armory-t csinálni egy “mellék-project”-hez, amiből már úgyis kivették a profitot, megint csak pocsékolás. Nem, én azt hiszem, hogy ez nem így van. És talán valamivel később, mondjuk 1 év múlva már neked se lesz ilyen keserű a szád és megint az elégedett playerek közé fogsz tartozni (ha valaha tartoztál közéjük) és alig fogsz emlékezni, hogy most itt puffogtál. De persze lehet, hogy nem. De azért vigyázz, hogy össze ne szedj egy gyomorfekélyt, állítólag nem kellemes. Inkább ülj le a TV elé, bonts egy jó hideg sört és nézd az olimpiát! :) (Ha esetleg az olimpián is felhúznád magad, akkor azért kapcsolj át az ezo tv-re, biztos ami tuti)

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  már nincs nagyon kedvem idetrollkodni :(

  de legalább mindig bevágódik pár új arc hogy pörögjön a topicXD

  Reply

 • avatar

  ricikeke

  |

  [reply]@SPEEEDY (#18):[/reply]jo, akkor en is mondok neked valamit
  “ha ugy viselkedsz mint egy kibaszott istenverte nyomorek, akkor az is vagy baszdmeg” -ricikeke

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Aakos (#26):[/reply]Sokkal egyszerűbb a válasz.

  A Diablo3 egy alkalmi mellék-project, amivel beszedték a játékosok pénzét, a WoW pedig egy teljes értékű project, amire energiát is fordítanak.

  Ott van gyakori armory frissítés, itt nincs. Ott van javítás, itt nincs. Azzal foglalkoznak, ezzel nem.

  Reply

 • avatar

  Aakos

  |

  [reply]@szalontai (#20):[/reply]+@reconka(#21)

  (tudom, hogy a hozzászólásotok nem kötekedés volt, így kérlek a mostani hozzászólásomat ti se érezzétek kioktatásnak, csak az előző postom kiegészítésének szánom, illetve a ti válaszotokra egy reakció)

  Igazatok van. Direkt mondtam, hogy nem valószínű, hogy pont így van, csak azt, hogy ha hozzám ilyen igény érkeznek, akkor első körben ezek a problémák jutnának eszembe.

  WoW esetén azért tartom egyszerűbbnek, mert ott külön szerverek vannak régiókon belül is, korlátozott játékos számmal, talán kevesebb terheléssel lehet kiolvasni. (de ezt sem tudhatjuk)

  Nyilván az ilyen világméretű játékok alá nem egyszerű adatbázis szervereket pakolnak, és nem is vágyom rá, hogy ilyennel dolgozhassak. Biztosan erre is megvannak a megfelelő módszerek a saját előnyökkel és hátrányokkal. Még ha csak flag-eket állítgatunk is sok user és sok adat esetén az is nagy munka és terhelés.
  Például ha csak flageket akarsz állítgatni, amit a random felszerelés esetén nem lehetséges. A sárga cuccok mondjuk ami 100-200 STR-t ad, neked éppen 135-öt, azt nem tudod flagelni. Ugye itt még a set és legendary cuccokban is van némi random faktor. (Persze achikra működhet a dolog)

  Ezek továbbra is csak agyszülemények, de biztos ehhez hasonló problémákkal kell megküzdeni azoknak a sokak által nyomi fejlesztőknek, akiknek ez a gyenge feladat jutott, hogy egy webes armory-t írjanak. És nyilván előbb egy fix adatbázis mentésből dolgoznak, aztán 24 órás frissítéssel, aztán 12 órás frissítéssel (stb…) és folyamatosan figyelik a teljesítmény és terhelés adatokat. Mivel ez csak akkor derül ki, mikor a sok user rászabadul. :)

  Reply

 • avatar

  Mr. Awesome

  |

  [reply]@szalontai (#12):[/reply]Te is tudod h nem erre gondoltam.. Privát lenne akárcsak a jelszavad.

  Reply

 • avatar

  Pred87

  |

  [reply]@C4nn1b4l (#4):[/reply]egyet értek! akiknek eddig vmi baja volt a játékkal azoknak ez után is csak az lesz! jöhet nektek akármilyen patch, akármilyen kieg, balance, end game tartalom, stb, nektek akkor sem fog tetszeni. mindössze 2 dolgot jegyeznék meg ezeknek az embereknek. 1. ezzel a negatív hozzáállással ne mások játékkedvét akarják már elvenni! 2. sírtok itt meg minden, de sztem attól ugyan úgy játszotok vele most is és akkor is fogtok ha bármi új patch jön. csak nem a gémet élvezitek, hanem a kritikáját

  Reply

 • avatar

  ProdMiror

  |

  [reply]@SPEEEDY (#3):[/reply]Ha nem vennéd észre, itt azzal van az embereknek a baja veled, hogy nem a témához szólsz hozzá. Az aktuális dologról fröcsögj. Lejárt szöveg a laggolás, meg az akadozás! Tedd túl magad rajta kérlek.

  Korábbi hozzászólómhoz csatlakozva, nekem is segít ez a lehetőség, mivel nálam tapasztaltabbak “beállításait” lecsekkolva hatékonyabb tudok lenni.

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  [author]walteron (#14):[/author][quote]Jó dolog ez! Könnyebb lekoppintani valaki gear-jét, nem kell kéregetni hogy mutassa meg miben tolja. Ki lehet fogni egész olcsó, viszont rendkívül ütös összeállításokat.Már ki is mazsoláztam egyet . Amúgy kéne egy fórum a negatív vegetatívoknak, ahol egymásközt megbeszélhetnék hogy milyen szar a játék, meg az időjárás, meg az ebéd, meg minden,mert mit is kaptunk mi a rómaiaktól? Utakat. na jó, de azon kívül? Közbiztonságot. na jó jó, de azon kívül? Vízvezetéket! Na de azon kívül mit kaptunk a rómaiaktól?
  +3[/quote]
  Egészt egy hatalmas +1 a post-odra, másrészt pedig kisegíteném a problémád :).

  Eddig is bárkit meg tudtál nézni, két módon, a másodikat furcsa mód sokan nem ismerik.

  1: Ha ingame, fizikailag közel van hozzád, jobb klikk a karaktere portréján, Inspect.
  2: Bármikor, bárhol meg tudod nézni bárkinek a cuccait, akkor is ha csak chat-en látod az illetőt (pl. trade-en látod hogy árul egy über cuccot, és kíváncsi vagy még is milyen karakter milyen tárgyakkal, hogy nem kell neki).
  Jobb klikk a nevén chat-en / barát listán.
  View Profile
  Második fül (heroes)
  Kiválasztod a karaktert ami érdekel, látod a skillset-et és a fő statokat.
  Bal alsó sarokban megjelenik egy Inspect gomb, ahol meg tudod nézni a felszerlését.

  Én inkább azt hiányolom, hogy se így, se úgy, de még az Amory-ban sem lehet megnézni a Detailed Stats részt.

  Reply

 • avatar

  reconka

  |

  [reply]@Aakos (#15):[/reply]szerintem megkevesbe lehetne terhelni a szervereket ha kilogoltal csak a friss targyakat frissitene le.. (azert ritkan cserelunk le komplett oltozeket, peldaul).

  de jo hogy varnak a sracok http://beta.xfire.com/games/d3 10k alatt mar be lehet elesiteni a rendszert, akkor mar nem fog terhelni egy csoppet sem :D

  orulok neki hogy van armory, latszik hogy nehany srac dolgozik az ugyon

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Aakos (#15):[/reply]lehet rosszul emlékszem, de wow armoryban mintha meglett volna egy öcsim az 10perc múlva már ott volt az armory-n….
  de laikusként annyit,h játszol, van egy flaged,h változott-e valami (öcsi/item/skill) és azt dobálja bele egy queue-ba. aztán az éppen játszó ember ha kilép akkor a külső databasebe elküldi a queue-t, vagy mondjuk 12óránként elküldi (mert nem akarsz kilépni). a játékkreálás elvileg korlátozva van, így agyonbaszni annyira nem lehet. ez az adatbázisírás amúgy is megtörténik 1x az élesbe, amikor játék közben csinálsz magaddal valamit.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  [reply]@SPEEEDY (#18):[/reply]Hú erről jut eszembe: “Attól, hogy folyamat rítok még balfaszok maradtok.” Ezt ki mondta?

  Reply

 • avatar

  SPEEEDY

  |

  [reply]@ricikeke (#16):[/reply]Kedves rikike az én accomat 60 euró-ért na ne nevettess. Vannak ott olyan dolgok amiket játékoknak lehet nevezni pl Diablo2, Starcraft2, stb amiktől sohasem válnék meg.

  Csak egy idézettel kedveskedek inkább nektek akik gondolkodás nélkül az internet mögé bújva szidtok másokat Dr. Csernus Imre “Attól, hogy homokba dugod a fejed, az élet még seggbeb@sz!”

  Reply

 • avatar

  pacal

  |

  Speeedy! húzzon Téged a JóIsten a F××z×ra! Nem Igen lehet már máshogy nyilatkozni rólad…
  Gondolom egész nap játszol közben a haverjaiddal és oda is élvezel, levezetésnek meg idejössz a szarságaiddal :D
  Gyerekes vagy..
  Azért 500+ órát már játszottál ezzel az a szarral nem?
  De már 50 óra után is tudtad, hogy neked nem tetszik..
  Akkor te hülye vagy bakker…
  Ja és 15öt kifizetted és bugos. Miért nem rendelted meg előre 12700 volt csak úgy :D
  Na menj vissza játszani ahogy gondolom szoktad aztán este még bosszantsd itt a többieket az unalmas hozzászólásoddal.
  Nem szoktam személyeskedni de most kivételt tettem…
  Lehet bannolni

  Reply

 • avatar

  ricikeke

  |

  [reply]@SPEEEDY (#9):[/reply]na akkor add el nekem az accountod 60 euroert
  mindenki jol jar es a te sirasod se kell tobbet itt hallgatnunk

  Reply

 • avatar

  Aakos

  |

  Armory frissülés:
  Kb. leírom, hogy én hogy oldanám meg és miért naponta egyszer vagy csak néhányszor frissül.

  Elsődleges probléma, hogy egy webes felületet én sem engedném hozzáférni az éles adatbázishoz, még akkor sem, ha csak olvasási joga van. Mert egy jófajta DOS-os támadással le lehetne hajtani az egész játékot, márpedig ilyen jófej emberek mindig vannak.
  (DOS támadást úgy képzeljétek el, hogy nagyon nagyon sok gép elkezd kérést intézni egy szerver felé és addig bombázzák, amíg az meg nem roskad a kiszolgálasban, először lassulás, majd teljes lehalás tapasztalható)

  Ennek kiküszöbölésére egyszerűen készítesz egy kvázi exportot az adatbázis egyes elemeiből, jelenleg itt a karakterek bizonyos adataiból, progress, gear, stb…
  Mivel elég sokan tolják a játékot azért ez egy elég nagy lekérdezés, ezt kimentik egy másik szerver másik adatbázisába, amit már nyugodtan lehet dosolni, mert max. lehal az armory, szarni bele.

  Viszont ha percenként 2x frissülne, akkor megint csak az éles játék adatbázist terhelnék, mondhatni ők maguk támadnák a saját szerverüket, nem túl ötletes megoldás. Viszont napi egy lekérdezés abban az időpontban mikor a legkevesebb player játszik statisztikailag teljesen megfelelő megoldás. Senkinek nem lassul be a játék, senkit nem dob ki és a megoldás is biztonságos.

  Úgy oldható meg a többszöri frissítés, hogy több időpontot keresel amikor kevés a játékos és azon a 2 vagy 3 időpontban teszed meg ezt a lekérdezést. Egyébként szerintem bőven elég az egy.

  Lehet nem pont így van. De ha tőlem ilyesmit kérnének a cégnél, én ilyen szempontokat vennék figyelembe, hogy a terhelést optimalizáljam. Úgyhogy egyáltalán nem butaság, amatőrség, vagy hülyeség amit csinálnak. Sokkal inkább átgondolt megtervezett stratégia. Még akkor is ha egyeseknek ez nem tetszik.

  Reply

 • avatar

  walteron

  |

  Jó dolog ez! Könnyebb lekoppintani valaki gear-jét, nem kell kéregetni hogy mutassa meg miben tolja. Ki lehet fogni egész olcsó, viszont rendkívül ütös összeállításokat.Már ki is mazsoláztam egyet :). Amúgy kéne egy fórum a negatív vegetatívoknak, ahol egymásközt megbeszélhetnék hogy milyen szar a játék, meg az időjárás, meg az ebéd, meg minden,mert mit is kaptunk mi a rómaiaktól? Utakat. na jó, de azon kívül? Közbiztonságot. na jó jó, de azon kívül? Vízvezetéket! Na de azon kívül mit kaptunk a rómaiaktól?

  Reply

 • avatar

  SPEEEDY

  |

  [reply]@Azareus (#11):[/reply]Ne haragudj ha rám gondoltál akkor nem kicsit tévedtél hogy hány éves vagyok.
  A másik dolog meg szerintem egy üveg sör mellet bárkivel szívesen kibeszélném a diablo3. Tegyétek a szívetekre a kezeteket mert szerintetek nagyon sok mindenben igazam lenne. Te ezt hogy látod Azareus barátom???

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Mr. Awesome (#6):[/reply]hát szerintem nem örülne neki senki,ha a ládáját látnák mások.

  Reply

 • avatar

  Azareus

  |

  De télleg annyira tudtam amikor elolvastam a hírt és még nem volt hozzászólás, hogy egyből majd jönnek a 12 évesek és megint sírnak és szidnak itt mindent!! XD
  Hát bejött sajna, lassan kezdem megszokni! :)

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [reply]@Csorbakoma (#7):[/reply]Hivatalos fórumon a hozzászólók profiljait meg tudod nézni, ha csak úgy véletlen szerűen kíváncsi vagy 1-2 csóka profiljára.

  Reply

 • avatar

  SPEEEDY

  |

  [reply]@C4nn1b4l (#4):[/reply]Látom nem olvastad végig figyelmesen amit írtam. Nagy része a STRACRAFT 2 ről szólt ki beszélt itt armoryról hogy az lassít, csak azért dicsértem meg a blizzardot hogy naponta egyszer frissül. Szerinted ez nem röhej???
  Amúgy meg had engedettség már meg hogy ha valamiért kifizettem 15 ezer forintit (ami nagyon nem kevés pénz) egy szolgáltatásiért és az ígért dolgok fele sincs meg a másik fele meg teljesen BUGos akkor hagy mondhassam már el a véleményemet szerintem ez jogos. Nem gondolod??

  Reply

 • avatar

  AcidPapa

  |

  [reply]@Csorbakoma (#7):[/reply]Lehet keresni, csak a BattleTag-et kell beírni. Tehát a szám is kell a név után.

  Reply

 • avatar

  Csorbakoma

  |

  Tök jó lett ez a web-es felület, egyedül az hiányzik, hogy lehessen keresgélni is, ne csak a linkeken keresztül (de lehet csak én nem tudom hogyan kell).

  Az itteni hozzászólásoknál meg jó lenne, ha lehetne minuszokat is adni a hozzászólásokhoz, és azok mennének is a levesbe.

  Reply

 • avatar

  Mr. Awesome

  |

  Nekem kajak tetszik ez h megtudom nézni a cuccaim! Igaz nem WoW-oztam soha valszeg ezért nem ismerős az ami másoknak a könyökükön jön ki. Ja és még annyi h nekem 1-én frissült utoljára pedg pár órája játszottam és vettem pár cuccot szóval még mehet a meló.. Meg ha tényleg sűrűbb lesz a frissítés akár egy láda vagy inventory leltár is jól jönne.

  Reply

 • avatar

  diablofanhun

  |

  [reply]@C4nn1b4l (#4):[/reply]Nagyon igaz!

  Reply

 • avatar

  C4nn1b4l

  |

  már megint csak hisztiznek hát ember nem hiszi el.. Fogjátok már fel hogy nem egy csapat szerencsétlenkedik az h megcsinálták az armoryt nem lassít semmit mert egy webes felületű oldalnak qrva kevés köze van a játék forráskódjához. készül a patch-is de ha kijön az se lesz jó akkor azért sírtok. figyeljetek nektek menthetetlen a játék hagyjátok már abba

  Reply

 • avatar

  SPEEEDY

  |

  Hát látjuk Blizzard megint kitett magáért. Azt hittem ennél lejjebb nem süllyedhet de tévedtem folyamatosan süllyed.
  Amúgy nem lehet hogy a diablos részlegről páran átmentek a stracraft részlegre dolgozni?? SC2 az új patch előtt full hd max grafikán ment most meg a patch óta low és medium beállítások mellett is akad a játék. 60 fps fixen és még is hirtelen megakad kb fél másodpercekre a játék. Remélem a HOTS hoz nem engednek diablos fejlesztőket mert akkor az is egy rakás xar lesz.

  Reply

 • avatar

  bakter24

  |

  [reply]@radir (#1):[/reply]Wow, még csak első hozzászólás, és máris milyen konstruktív, témába vágó! Ez igen!

  Akkor az enyim lesz a második, legalább annyira témába vágó….

  Reply

 • avatar

  radir

  |

  Ez nagyon jó, így már nem is kell a patch…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.