Művészeti rovat

Hamu . Fanart 1885

A mai művészeti rovatunkba 5 kép és egy szobor kerül bele. A képeket a tovább után láthatjátok a szoborral együtt. A szoborhoz jár egy interjú is, Jason Bablerrel aki a szobrot készítette.

Forrás: battle.net

 

Jason Bablernek van egy bűnös hobbija, amikor épp nem a MAKE magazin igazgatója, vagy a Book of Cain egyik társszerzője, szereti kellemesen elütni az idejét némi szobrászattal, a legújabb műve egy  17 inch magas (kb. 43 cm) teljes led világítással felszeret Azmodan a bűnök ura szobor. Egy gyors Q&A keretében Jason megoszt pár érdekességet a szoborról.

Q: Miért épp Azmodan?

Jason:  Első és legfontosabb, a Diablo csapat a lenyűgöző munkát vitt véghez a tervezéskor. Aljas és egyedi, de mégis belefér a karakter a régebbi játékokba.  Először a Butchert akartam elkezdeni (talán sor fog rá kerülni), de Azmodan mégis sokkal epikebb. 

Másodszor,  amikor a Book of Cain-en dolgoztam, nem tudtam betelni a világgal – mindamellett én szerkesztettem a könyvet Brom lenyűgöző Azmodan illusztrációjával (Szerkesztői megjegyzés: Brom, az egyik grafikus, aki a Book of Cain-en dolgozott.). Így elhatároztam hogy az offline hobbimmal ( szobrászat), a Diablo III-at hazaviszem bizonyos értelemben éjaszkánként az otthonomba.

Szobrász szempontból nagyon sok kihívást nyújtottak a lábak, megvilágítva a kezeket és lábakat, majd egyre jobb textúrákat alkotni ahogyan csak én akartam, a korábbi műveim a szobrászat terén ehhez képest, nagyon amatőrnek számított.

Q: Dolgoztál már valamilyen más Diabló szobron? Vagy tervezel más szobrot a késöbbiekben?

Jason:  Ha a szobrász oldalam megnézed, láthatod hogy a műveim szinte kizárólag a Diablo és a Warcraft univerzumát öleli fel. A Diablo III-ból az Unburied egy versenyen elnyerte az első  helyezést, a Dune Thresher és egy Fallen Shaman fej, aminek a testét még be akarom fejezni egy nap.

A korai munkáimból Illidan a World of Warcraftból és egy Troll íjász, amiken megtanultam a mintázást. Szóval igen, szeretem a Blizzard szörny világát. :)

Q: Mi volt a legnehezebb, vagy a legnagyobb kihívást nyújtó elem az Azmodan szobron?

Jason:  Azt akartam, hogy a modell, legyen olyan részletes ahogyan csak a Diablo csapat látásából lehetséges, mindkét textúrázás szempontjából., úgy ahogyan a dinamikus jeleneteken látszik és nem egy rajzfilmeszű ábrázolást akartam készíteni. Féltem attól, hogy a festés nem lesz olyan élethű amilyenre akartam, de szerintem jól sikerült.

Q: Ha valaki el akar kezdeni egy ilyen projektet, vagy valami más ehhez hasonlót akarna kezdeni, mit ajánlasz a kezdéshez?

Jason:  Kicsiben kell kezdeni.  Egy ehhez hasonló projekt kezdésnek nagyon frusztráló lenne. Meg kell ismerni először az anatómiát és a szobrászat alapjait és csak ezután nekiállni valami ilyesminek, ha már néhány szobron túl van az illető.

Q: Kötelező kérdés: Melyik az a class amit a legjobban szeretsz, vagy a legjobban élvezed a játékot vele?

Jason: Magamat jutalmaztam ezzel a szoborral mikor befejeztem és végre játszhatok a Diablo III-as a Witch Doctorommal (Ami visszahozza a kedves emlékeimet a Necromantámról).

Ha többet szeretnél megtudni Jasonről és az ő szobráról nézd meg ezt az oldalt a MAKE magazinon

Ezekután következzenek a megígért háttérképek, amiket a hivatalos oldalon is elérhettek.

 

 

 

Comments (11)

 • avatar

  Animebj

  |

  [reply]@CreepTumor (#8):[/reply]Nekem az a bajom a démonvadászhölgy általános fan art ábrázolásával, hogy túlságosan nagy hangsúlyt fektetnek a nemi jellegeire, miközben semmi jelét se akarják kelteni annak, hogy több száz gonosz lemészárlását vette volna tervbe, hanem inkább egy divatbemutatóból, cosplay-showból előhúzott kislány, akinek adtak műkörmös kis kezei közé két egykezes számszeríjat. A barbárnő persze az tud úgy kinézni, mint egy igazi amazon, pedig neki se nagyon takargatják a melleit.

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [author]CreepTumor (#8):[/author][quote]
  Csak hogy maradjak a cikknel maradjak,nagyon szep a szobor es az uriember tobbi muve is! A kepek pedig nagyon jok,remelem rendszeresen erkeznek meg hasonlo muvek.Thx.
  [/quote]

  Ezt én is remélem, ezeket sokkal mókásabb kihírezni mindig (számomra), mint a száraz játék híreket! :D

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  [author]Animebj (#6):[/author][quote]Idézet: @DzsoDzsu (#2):
  Ez a démonvadászhölgy megint csak kibuggyantott dekoltázs, semmi több.
  [/quote]

  Kell ennél több? :)

  Reply

 • avatar

  CreepTumor

  |

  [reply]@Animebj (#6):[/reply]Par ev makettezes, es modellezes utan eszem agaban sincs kritizalni ezt a muvet! Egyedi gyartmany ,en biztos nem tudnek ilyet csinalni,gondolom Te se….Nagy tisztelet es elismeres mert egy ilyet elkesziteni nem 25 perc.
  Lehet irni a Blizznek hogy neked egy szottyadt,karvajorru,rancos,kandzsal,lapos mellu DH-ra van igenyed.Talan beteszik az 1.4-be…

  Csak hogy maradjak a cikknel maradjak,nagyon szep a szobor es az uriember tobbi muve is! A kepek pedig nagyon jok,remelem rendszeresen erkeznek meg hasonlo muvek.Thx.

  Reply

 • avatar

  Trygon88

  |

  Szerintem nagyon tuti lett a szobor. A képekből meg a Diablo tetszik a legjobban nagyon kemény.

  Reply

 • avatar

  Animebj

  |

  [author]DzsoDzsu (#2):[/author][quote]Mit meg nem adnék, ha Diablo így nézne ki a játékban is. De persze tudom ez a téma már lerágott csont…
  +5[/quote]
  Kétségtelenül félelmetesebb a Terror Ura “férfiként”, de lássuk be, kellett már ez a kis dizájncsere. Elég unalmas volt, hogy csak a háttartása és tüskéinek számossága változott rajta, miközben ugyanolyan vérvörös behemót maradt. De egyáltalán nem zárható ki az sem, hogy így akarták beállítani Kerrigan (StarCraft) és Sylvanas (gy.k. WoW) mellé, mint újabb kicsit ronda, de azért mégis szexi fő gonoszt, bár Leah teste úgy tűnik, nem felelt meg ennek az elvárásnak igazán, nem túl vonzó Diablo harmadik inkarnációjaként.

  A cikkről: A szobor nekem egyáltalán nem tetszik a festése miatt, a barbár és a Skeleton King jó iparos munka, Tyrael újfent háttérkép lesz pár hétre, de ez a démonvadászhölgy megint csak kibuggyantott dekoltázs, semmi több. Mégis miből tartana NEM szexuális vonatkozásban alkotni ilyet, kérdem én komolyan?

  Reply

 • avatar

  zoba

  |

  [reply]@Zoro (#4):[/reply]szerintem a csajos diabló odavágja ezt a gyurmatyit

  XD

  Reply

 • avatar

  Zoro

  |

  [reply]@Winkle (#3):[/reply]A játék megjelenése előtt lehetett tudni a kinézetét. Meg, hogy Leah lesz. Ezért kaptunk csajos diablot… Akárhol is teszik ki ezt a képet a nagy többség erre szavazna a jelenlegi helyett. De ez a téma már a játék megjelenése előtt is lerágott csont volt.

  Reply

 • avatar

  Winkle

  |

  [reply]@DzsoDzsu (#2):[/reply]Miért nem így néz ki? Miért lerágott csont? engem érdekel, mesélj!

  Reply

 • avatar

  DzsoDzsu

  |

  Mit meg nem adnék, ha Diablo így nézne ki a játékban is. De persze tudom ez a téma már lerágott csont…

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Tetszik az a megoldás, ahogy a demon hunter képén a discipline-t és a hatredet elrejtette az alkotó! :)
  A szobor is remek, igazi mestermű! A Diablo és Leoric rajz is jó de nekem túl izmosnak tűnnek, valamint az angyalnak a csuklyáját túl kicsinek találom, bár ezt a perspektívának is be lehet tudni.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.