Heti kékek

Dyingsoul . Egyéb, Hírek, Patch 927

Rengeteg kék post érkezett, így ez egy hosszabb hír lesz, készítsetek popcornt, jó olvasgatást kívánok!

Csapjunk bele a lecsóba rögtön egy olyan hírrel, melyet én személy szerint már nagyon-nagyon régóta várok: végre belátják a srácok, hogy nem a legjobb az, ha csak 5 buffot jelez ki a játék. Azt még nem lehet tudni, hogy hogyan fogják megoldani ezt a problémát, ugyanis úgy néz ki, hogy túlságosan egyszerű lenne az a megoldás, ha mondjuk 10-re emelnék a kijelezhető buffok számát… “Megpróbáljuk a felhasználói felület részletességét a minimumon tartani.” Ismerős ez a szöveg? Hasonló dologgal jöttek akkor, amikor többen is reklamáltak amiatt, hogy például az XP jelző csík 60-as szint elérése után is ott tátongott, magyarul az UI felületet úgy tervezték meg, hogy minimalista és statikus legyen.

We agree that it would be great to be able to view more than five of your active buffs, and we’re currently looking into solutions that would ensure players are able to view buffs that are important to them, while also keeping UI clutter to a minimum. Ideally, we’d like to avoid situations where a portion of your screen is overwhelmed by buff icons (for example, just having your buffs stack across the bottom of your bar) and we’re experimenting with different ways to present that information in a format that works well for Diablo III.

A Sever nevű legendary fegyver időközben felbukkant az ismert hibák listáján, de azóta már le is került onnan. A Rest in Pieces affix működése miatt volt ez a huzavona, de végül úgy döntöttek, hogy nem rémisztgetik a játékosokat a fegyver nerfének hírével és meghagyják a kardot olyannak, amilyen tehát nem lesz rajta semmilyen változtatás.

I just wanted to jump in really quickly to clarify that we have no current plans to change how the Legendary sword Sever or the Rest in Pieces affix functions. I can assure you there is no nerf, and none were ever announced. We were briefly looking into Sever (which is why it appeared in the Known Issues List), but ultimately decided against making any changes.


Felmerült újra a feltételezés, miszerint csökken a Diablo III játékosbázisa. Erre azt a választ kaptuk Lylirra-tól, hogy neki is sok barátja van, akik jelenleg a WOW:MoP-al játszanak, ugyanakkor várják az 1.0.5-ös és 1.1-es patchet, ami nagy valószínűséggel bővíteni fogja a játékosok körét. Mindezek ellenére nem segítik a fejlesztők munkáját az ócsáróló, “Itthagyom ezt a sz@r játékot” és hasonló címmel indított threadek, ugyanis konstruktív visszajelzéseket nem tartalmaznak, a hivatalos oldalon továbbra is zárják az efféle topikokat.

Is Diablo 3 failing?
I think this is more “Proof” that we just launched another expansion pack for World of Warcraft ;-)

I also have quite a few friends who are not playing Diablo III right now, and when I ask them why, the reason they give me are usually always that they are levelling their characters in Mist of Pandaria or that they are waiting for Patch 1.0.5(Monster Power, the Infernal Machine) or Patch 1.1(PvP)

There are still a lot of people playing Diablo III so the game is very much alive.

Doom and gloom threads aren’t really useful to anyone, and they certainly do not offer constructive feedback that we can forward to the developers, which is why I will lock this thread.

A PvP érkezésével kapcsolatban még mindig nagy a homály, de a verziószámok növekedésével egyre közelebb jutunk hozzá. Azok viszont tévednek, akik azt hiszik, hogy 5 patch választ el minket a PvP-től: Az is megeshet, hogy 1.0.6 után jönne az 1.1, vagyis a PvP. Egyáltalán nem biztos, hogy kereken 5 patch lesz még PvP előtt.  Akit mélyebben érdekel a verziószám-kezelés, az a kék posztban található wiki linket tekintse meg. Azt viszont megígérték, hogy amint belátható távolságba kerül a PvP, tájékoztatnak minket az eljöveteléről.

PvP class speculation
There are indeed a lot of unknowns still when it comes to PvP in Diablo III, but I am sure we will cast more light on these unknowns as we get closer to Patch 1.1, which should make speculation on class balance more easy by then :-)
Sweet so only another 5 patches before we get to patch 1.1.
It is not certain that it will be that many:
http://en.wikipedia….ware_versioning

A PTR-hez kapcsolódik a következő hír: Kiderült, hogy account oldali hiba okozza a “Retrieving Hero List” és Error 12-es hibákat. A hibák javítását a mai napon implementálják a következő PTR buildbe. Ezzel egyetemben Lylirra megköszöni azoknak a segítségét, akik a fejlesztést-hibajavítást felgyorsították a D3debug fájlok küldésével. További fájlok küldésére már nem lesz szükség ez ügyben.

Quick update for everyone:

We believe we have a possible fix for players experiencing issues with the Retrieving Hero List step or getting an Error 12 while logging into the PTR. The problem itself is on the account’s side, so we’ll need to implement the fix with the next PTR build, which is currently scheduled to deploy this Thursday. Should we make any changes to our schedule for the PTR that would push the deploy past Thursday, I’ll be sure to provide an update in this thread.

In the meantime, we don’t need any further D3Debug.txt files. Thank you to everyone who did share your files, though; they were extremely helpful in troubleshooting this issue. :)

Az érdekesebb részeket a végére hagytam: két karaktertípusról, a Monkról és a Wizardról lesz szó. A Monkok helyzetével jelenleg elégedett a Blizzard: erejük és túlélő képességük megfelelőnek tűnik. Ennek ellenére a fejlesztők szeretnék, ha nagyobb élményt jelentene monkkal játszani. Jelenleg ugyanis a DPS-t onnan kapják a monkok, hogy healelik magukat és esetleg a Sweeping Wind-ot benyomják néha, de tulajdonképpen csak balklikkelgetnek. Tervbe van véve a Dashing Strike és a Lashtail Kick módosítása: a Dashing Strike segítségével hosszabb utat tehetnénk meg nagyobb cooldown árán. A Lashing Tail Kick-ről totál levennék a knockback-et és áthelyeznék egy rúnára, vagy egyik rúnájáról vennék le ezt a hatást, ami emellett nagyobb sebzést kapna. Pontosabb információt erről később biztosan kapunk majd.

We feel that monks are in a decent place at the moment, and are a solid class in terms of power, but there are some things that we would like to address with the class. Namely: we would like to delve deeper into fulfilling the fantasy of what it means to be a monk.

Currently, monks spend a lot of their time applying an assortment of DPS buffs through the use of utility and survivability buttons. The bulk of monk damage comes from very passive gameplay, like healing yourself to get a damage buff, or applying Sweeping Winds and not looking at it again. We want to give players who enjoy the fantasy of being a blur of fists and feet a more active playstyle, and we’d love to play up some other fun mechanics as well.

For example, one possibility we’re considering is changing one of Dashing Strike’s runes to allow players to travel further with the skill so that it can serve as a mobility tool, but at the cost of imposing a cooldown. Another possibility we’re exploring is making Lashing Tail Kick feel more compelling by moving the knockback component to a rune, or changing a rune to remove the knockback and instead increase the damage more meaningfully. These types of changes are not minor tweaks, however. We want to make sure we take some time to make meaningful changes that improve the overall play experience for these sacred warriors.

Azok a Wizardok, akik a PTR-en játszanak, már észlelhetik a meteort ért változásokat. Mindez azért van, mert ahogy korábban már olvashattuk, nem csak egyszerű nerfről van szó de a Crowd Control változások miatt a meteor képességben is implementálni kell ezeket. Mindemellett a Meteornak csökkent a költsége és kevesebb idő telik el a castolás és becsapódás között, CC effektjének köszönhetően pedig Critical Mass-al használva túlságosan hatékonynak tűnik a skill. Ezért várhatóan visszaállítják az 1.0.4-es állapotot, de a későbbiekben mindenképp nagyobb változtatáson fog átmenni a Wizard, mintsem néhány szám átirogatása.

While the proc coefficient on Meteor and its runes is indeed being nerfed, this change really should be viewed within the full context of the patch. Patch 1.0.5 not only introduces changes to defensive bonuses and monster damage, but also the Monster Power system, and numerous crowd control improvements. Combined with the Meteor’s lowered AP cost and decreased delay between cast and impact, these changes made it so Meteor was more appealing to everyone, which is fine. But they also made the skill extremely efficient (in fact: too efficient) to get Critical Mass procs and 100% CC uptime. Efficiency is good, but there needs to a balance. The skill is still very strong, so the tuning on its proc coefficients will hardly trivialize Meteor builds, and we anticipate that it will be brought back to roughly where it is currently in patch 1.0.4.

That said, skill synergy isn’t where we want it to be for wizards at the moment, and we’re looking at ways to improve that for the future. The sort of changes we’d like to do are more involved than simple numbers-tuning, though, and they weren’t able to make it in with this patch. But are we absolutely working on them.

Végezetül pedig megjegyezném, hogy frissítettem “Az infernal machine pontos leírása” cikket egy videóval, ami szépen bemutatja a működést.

forrás: eu.battle.net, diablofans.com

Comments (22)

 • avatar

  monkymonk

  |

  a monkokhoz a teljesség kedvéért: jött még egy kék pár órával az első után. kb. annyi van benne, h “na jó, mégsem minden oké a monkokkal. 1.05 után vmikor próbálunk tovább buffolni majd rajta.”. legalábbis én ezt vettem ki belőle.
  http://www.diablo3farming.com/2012/10/05/monk-changes-in-patch-1-0-6/

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#13):[/reply]hát ezen most mélységesen ledöbbentem. én azt hittem,h wotlk után jelentősen csökkent az előfizek száma.

  Reply

 • avatar

  Linkin

  |

  [reply]@Gate (#8):[/reply]elképzelhetetlennek tartod,ha x-y játékot mondanák ez helyett akkor azaz illető aki kiadta a hírt kilenne rúgva például? minden cég saját magát védené és pont a másik dolgára utalna,Samsung sem mond olyat,h a Panasonic idén jobb lett! vagy fordítva XD

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@sunglasses89 (#18):[/reply]Hogy ne lenne téma, pont hogy jó nagy nerfet kap az 1.0.5-ben, csak nincs annyira nagy dobra verve. Ha jól tudom, jóval kevesebb hp-t, vagy fury-t fog kapni pörgés közben. Nekem egyébként a jelenlegi állapotával sincs bajom, pvp-ben semmit nem fog érni a WW, oda szerintem pont a lassú kétkezes buildek fognak kelleni, szóval ilyen szempontból inkább árt magának, aki erre építi a karakterét.

  A wizarddal szerintem sincs semmi probléma, bár örülnék neki, ha a meteor életképes alternatíva lenne. Magát a spellt tökre szeretem, jó érzés meteorokat hajigálni, de a többi spellhez képest teljesen nyuszifül. Labdába se rúg egy hydra, vagy archon mellett.

  Reply

 • avatar

  sunglasses89

  |

  Nem tudom hova varjálnak még a wizardal… 1.0.4.ben is megfelelő volt, mindenki parázott az 1.0.5-ös critmass nerf miatt, ugyanúgy használható csak más skillekkel … itt is megfelelő…persze a wv barbár az nem téma …arra még gyúrnak is…:D érdekes

  Reply

 • avatar

  Hunty

  |

  Érdekelne itt valakit magyar ptr 10-es stream? Ez még igényfelmérés csak egyelőre, a terv az, hogy kevés halállal gyűrűket csináljunk. Persze elképzelhető hogy mire nyélbe ütjük már meglesz a patch is, de azért várom a visszajelzéseket!

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@Dyingsoul (#15):[/reply]Köszönöm a levezetést :)
  Pár éve tesztmérnökként dolgozom, és egyéb paraméterek is felmerültek bennem, amik eredményeként épp az ellenkezője is kijöhet. Ezért kérdeztem eredetileg, hátha elhangzott valahol egy hivatalos megerősítés ezzel kapcsolatban. Ezek szerint viszont egyelőre csak erős sejtés a dolog :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Xeper (#11):[/reply]Igen, biztos. Gondolj csak bele: a PTR azért van, hogy ott teszteljenek az emberkék dolgokat, ahelyett, hogy a live szerora tennék egyből a javítást, esetleges hibák így nem teszik tönkre a valós játékélményt/AH-t/RMAH-t.

  Hogy ész érveket is hozzak: az MPL rendszerrel a dropok gyakorisága is változik (+X% MF). Mi értelme lenne ezt úgy vizsgálni, hogy megkétszerezik a legendaryk és csak azok drop rátáját? Ugyanakkor: Ha csak a PTR-en változtatnák valamiféle kedves gesztusból, akkor az XP rátát miért nem növelik? Jah mert hogy gyakorlatilag ehhez is köze van az MPL rendszernek… Azt hiszem ettől logikusabban már csak Spock tudná levezetni. :)

  ui.: Nem hiába nyílnak a hivatalos oldalon item elértéktelenedést tárgyaló topikok.

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@ (#5):[/reply]Kihagytad a buffról és a két kasztról szóló hírrészletet. :) Egyébként meg igen is komolyan gondoltam, hiszen eddigi szerkesztőségem alatt hasonló hosszúságú hír alá jöttek már olyan kommentek, hogy “na ezt biztosan nem olvasom végig” és hasonlók. Másfelől abban is biztos lehetsz, hogy vannak, akik a magyar és angol részt is elolvassák (együtt) aztán itt kommentek alatt segítenek, ha valamit rosszul írunk. Harmadrészt vannak, akik sokkal lassabban olvasnak. Ha hozol popcornt, akkor folytatom az indoklást! :D

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@szalontai (#12):[/reply]Kicsit off, de :

  The Burning Crusade – 2,4 millió eladás az első napon, 3,5 millió az első hónapban
  Wrath of the Lich King – 2,8 millió az első napon, 4 millió az első hónapban
  Cataclysm – 3,3 millió az első napon, 4,7 millió az első hónapban
  Mists of Pandaria – 2,7 millió az első héten

  Én sokkal kevesebbre számítottam, fogadni mertem volna rá, hogy ez a WoW vége. Valamilyen szinten el tudom hinni, hogy sok Diablo játékos WoW-ozik most, elvégre a Diablo3 eladásokban is elég nagy rész volt a WoW mellé kapott ingyen Diablo, de szerintem sem ez a fő indok.

  Szerintem most azért játszanak kevesen, mert az 1.0.5-ben ha tök ugyanazt, és ugyanazon a nehézségen csinálják, mint most, ott kapni fognak xp bónuszt, MF bónuszt, GF bónuszt, és dupla legendary drop rate-et, itt meg semmit. Az Infernal Machine-ről nem is beszélve… Ezek árnyékában a jelenlegi verzió finoman szólva “diétás”, én is kicsit úgy érzem, mintha egy csökkentett verzióval játszanék, szóval megértem ha ez sokak kedvét elveszi a farmolástól, és inkább megvárják a patchet.

  Reply

 • avatar

  szalontai

  |

  “Ezért várhatóan visszaállítják az 1.0.4-es állapotot, de a későbbiekben mindenképp nagyobb változtatáson fog átmenni a Wizard, mintsem néhány szám átirogatása.”
  erre lehet építeni….

  amúgy meg inkább ne lenne ennyi kék post, mert bullshit.
  1.1 és 1.0.5 között bármennyi verzió lehet. de az is lehet egy sem lesz….hurrrá.
  az meg,h mindenki a wowwal játszik….na kérem biztosan azért álltak lancspartin félmillióan az alleeban vagy hol….vagy feleannyian sem voltak mint wotlknál…
  én d3at tolom mint állat, de az ilyen idiotizmusoktól nem lesz jó kedvem.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@Dyingsoul (#4):[/reply]Hmm… biztos ez? Visszaolvastam, és a PTR patch note-ban van csak benne. Tehát a kérdésem még mindig él.

  Reply

 • avatar

  Saluki

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#1):[/reply]Jó (?) hírem van. Azok a DH-k akik eddig vígan p4-ben facerollozzták act3-at (amúgy szerintem 100mill+ os gearben) úgy hogy a többiek a townban vannak, kevesen fognak farmolni patch után mlvl5-6 felett… Igen lesz kivétel, a csilliárdosok meg akik nem sajnálják a real money-t de azért ez nem a többség. A jó DH-k DPS-e is véges, és ha nem tudnak ledarálni vele mindent amíg el nem fogy a discipline-jük akkor halottak, vagy futhatnak világgá. Míg egy jó barbár v. monk ha gyéren sebez, de ez alatt folyamatosan regenerálni tudja magát gyakorlatilag halhatatlan, és a végén legyőz mindent (ha az örökké tart is:)
  Persze lehet a DH-t upgradelni egy low dexes The witching hour öv már megvan 72 millából és akkor szevedhetsz majd egy szinttel feljebb. Tényleg szinte ingyen van :)
  Legalább most majd az eddig szólózó DHk is társakat fognak keresni. Lehet ám akkor majd együtt menni. Van a monknak az a skillje amivel a mobokat összerántja na én például ezért is imádom ha monk is van a csapatban.

  Reply

 • avatar

  fekete123

  |

  A meteort sajnálom. Én próbaképp a lassításos buborékkal kezdtem használni PTR-ben és nagyon tetszett hogy a bubi mögött / bubiban álva lehetett lőni a népet… Remélem mihamarabb beáll a játék valami stabilabb szintre, mert nincs nagy kedvem így játszani.

  Reply

 • avatar

  Gate

  |

  “Felmerült újra a feltételezés, miszerint csökken a Diablo III játékosbázisa. Erre azt a választ kaptuk Lylirra-tól, hogy neki is sok barátja van, akik jelenleg a WOW:MoP-al játszanak, ugyanakkor várják az 1.0.5-ös és 1.1-es patchet, ami nagy valószínűséggel bővíteni fogja a játékosok körét.”
  Vicces, mikor a Blizzes negyedéves beszámolóin volt a folyamatos WoW előfizetői esés azt mondták, “áhh csak mindenki Diablo 3-zik majd kiegre visszajönnek…” Most, hogy a Diablo 3 felhasználó bázisa csökken: “Áhh csak mindenki WoW-ozik majd patchre visszajönnek…” Ahhoz képest, hogy pont arról hallani, hogy az új kieg nem lett akkora siker (amire számítani is lehetett) elég érdekes, talán a Blizz elképzelhetetlennek tartja, hogy valaki ne az ő játékaikat tolja vagy csak megy a ködösítés?

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  [reply]@Dyingsoul (#4):[/reply]Köszi, még nem láttam a végleges patch notes-t 1.0.5 kapcsán, azért kérdeztem.

  Reply

 • avatar

  Ultratomi

  |

  köszi a híreket és a fordításukat is. :)

  Reply

 • avatar

  mariak

  |

  Hat nem tudom, nem egy nagy vasziszdasz ez a hircsomag. Nem valtozik egy fegyver, nem biztos, hogy 5 patch lesz az 1.1-ig, sokan jatszanak a wow kieggel D3 helyett, PTR error uzenetek. Hat aki ehhez popcornt keszit wazze… Ezt ti sem gondoltatok szerintem komolyan… ;)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@Xeper (#3):[/reply]Mivel szerepel az 1.0.5 patch notesban ezért egyértelműen a patch része.

  Reply

 • avatar

  Xeper

  |

  A PTR legendary chance duplázása csak PTR-re lett bevezetve, vagy a patch része is lesz? Erről van valami info?

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@SaltyDaveIV (#1):[/reply]Ezzel nem értenék egyet. Nekem is monk a mainem és viszonylag olcsó gearből már nagyon jó túlélési képességeid és tűrhető dps-ed van.

  Egyébként ez kb minden kasztra igaz a mai AH helyzet mellet… A tűrhető cuccok, amikben régen az 1.0.3-as előtti infernót tolták pár 100k-ért beszerezhetőek már…

  Reply

 • avatar

  SaltyDaveIV

  |

  Elégedettek a monkkal? Én is az vagyok, addig amíg nem látom hogy amit én az “elégséges túlésés és dps”-emmel egész jól bírok, azon egy DH / Barb / Wiz de még a WD is 2 másodperc alatt röhögve faceroll-ol át fele olyan gear-ben.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.