Kezdőlap Fun Kerekasztal #5

Kerekasztal #5

41
0
MEGOSZTÁS

Újabb hét, újabb téma. Ezúttal a botokkal kapcsolatos véleményünket hallhatjátok.

Dyingsoul

Azt hiszem nem meglepő ha azzal kezdem, hogy mint minden józan gondolkodású játékos, én is ellenzem a csalásokat pláne egy olyan játék esetében, ahol ezzel más játékosokat is meg lehet károsítani. Ott van például az Aukciós ház bot témája. Nagyon bosszantó, hogy egyesek úgy tesznek szert jelentősebb összegekre, hogy botokat írnak/használnak arra, hogy új aukciókat figyeljenek és az olcsón betett cuccokra korán lecsaphassanak, így az élelmesebb játékosok helyzetét is ellehetetlenítik. De mondanék is rögtön egy példát: Leoric’s Signet. Folyamatosan figyelik ezt a tárgyat, hiszen kis szinten (normal act2)-n is található és a kezdő játékosok nincsenek tisztában a 20-30 milliós értékükkel. Nem hiába látni az AH-ban, hogy 7-9 gyűrűt ugyanabban az időpontban tettek be. De ne ragadjunk le az AH botoknál, rengeteg más előnyhöz juttató alkalmazás van: zoomhack, item alert, botok és trade hack programok is, a közelmúlt dupeolási eseményeiről nem is beszélve (szerintem ahhoz is valamilyen külső alkalmazás segítségét vetették be). Mindent összevetve nem vagyok egy szent ember, de a Diablo 3 esetében soha nem nyúlnék ilyen eszközökhöz (és nem is javasolnám ezek használatát), hiszen ez a játékélmény rovására megy. Ezen felül pedig az accountunkat is veszélynek tesszük ki, nem csak a Blizzard banhammerétől kell félni, hanem a kártékony alkalmazásoktól is melyeket ilyen programokba szoktak beágyazni.

Hamu

Hivatalos oldal lévén elvből küzdenünk kell a botok/ hack-ek ellen, nem is tudom hány embert bannoltam, vagy küldtem pár hét büntire az oldalról ebből kifolyólag. Magánemberként is elítélem a dolgot, mert ezzel mások szórakozását teszik tönkre a botot használók. Másrészt, őket is megtudnám érteni, de nem fogom, mert azzal amit csinálnak, többek között az én játékomat is elcsesszentik. Több féle-fajta bot és hack létezik a játékhoz, a szintező goldfarmolós bottól kezdve, a speedhack-on át, az ah-ban tevékenykedőkön keresztül, az account lopásokig bezárólag. Az ember kreatív, és bármit ki tud találni így felesleges felsorolni milyen botok aktuálisak épp. Az egyik ismerősöm komolyabban ránézett a botos témára, és elmesélte, hogy milyen áron lehet venni éves licensz egy folyamatosan frissülő bot programhoz, ami felhúzza a karakteredet, és utána elfarmolgat magában. A Blizzard küzd a botok ellen, és időről időre kitilt több ezer accountot, de szerintem ez még kevés. Az összes Blizzes játék mögött fut egy Warden nevű program. Ez figyeli a gyanús tevékenységeket, és jelenti őket a Blizzardhoz. Ez olyan mint a fegyverkezési verseny, ahol a Blizzard a páncél, és a botolók a fegyver, folyamatosan fejleszti egymást a két tényező, hol egyik van fölényben kis ideig hol a másik, de az biztos amíg van játék, lesz hozzá bot is.
Senkinek sem javasoljuk mi szerkesztők a botok használatát, azon felül, hogy ki bannolhatnak, támogatjátok ezzel azokat is akik lenyúlják az accountjaitokat. Mindenki aki itt van, remélhetőleg felelős a saját cselekedeteiért. Mi nem tilthatjuk meg, hogy te otthon mit csinálsz, de az oldalon korlátozni fogunk minden ilyen jellegű tartalmat, a hozzászólások között, és a megjelenő reklámokban is, mint eddig is.

Bevallom, kezdek kifogyni a témákból, de ennek lehet az is köze, hogy csak esténként van néhány szabad órám mostanság. Pár hét múlva kiderül, hogy melyik is volt az igaz. Ha van bármilyen jó ötleted, ami szerinted sokakat érdekelne, akkor oszd meg velünk itt az hozzászólásokban, vagy e-mailben (hamu[kukac]diablo3.hu), ha név nélkül akarod. Szavazni a meglévő témákból, csütörtökig van most lehetőség.

Sorry, there are no polls available at the moment.