Kezdőlap Fun Kerekasztal #6

Kerekasztal #6

15
0
MEGOSZTÁS

A heti kerekasztal témája az uborkaszezon. Rendhagyó módon beidézem ide, az egyik szerkesztőnk magán véleményét a témáról:

“Hát nem tudom ki találta ki, de grat hozzá… xD”

Pici update: Befutott Professor J. véleménye is, igazi uborkaszezonhoz méltóan, rövid és tömör lett.

Dyingsoul

Sok mindent hallottam arról, hogy az uborkaszezon kifejezés hogyan alakult ki. Az egyik ilyet osztanám meg veletek: Állítólag valamelyik újságnál annyira nem tudtak miről írni – mert éppen nem történt semmi érdekes – hogy az uborkaszezonról jelentettek meg egy cikket. Ez azért is vicces, mert maga az uborkaszezon sem egy lebilincselően izgalmas téma, szóval talán jobb lett volna, ha egy oldallal kevesebb lett volna abban az újságban. Igazából ez adta a Kerekasztal rovatunk ötletét is, hiszen mostanában igen kevés téma van, ami hírnek számít a Diablo keretében. Nagy a titkolózás a PvP területén, a kiegészítőről semmit nem lehet tudni szóval ilyenkor mi szerkesztők is vadászunk az internet mezején, hátha találunk valami érdekeset. Ilyenkor jönnek a vicces youtube videók, képregények és egyebek is. Egyébként szerintem ez nem feltétlenül baj, hiszen az efféle hírek teszik színesebbé az oldalt is, csupán annyi gond van ezzel, hogy a mi munkánkat nehezíti meg. Sokkal könnyebb a hivatalos oldalról vagy Twitterről levadászni és lefordítani egy-egy hírt, mint interneten keresgélni valamit ami szórakoztató, érdekes lehet az olvasó közönségnek. Ennek ellenére azért a visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy ebben is sikeresek vagyunk. Egyetlen dolgot viszont sajnálok: elkezdtem a Ti Küldtétek rovatot, viszont nem volt olyan sikeres, mint amire számítottam. Pont egy olyan rovatnak szántam, ami mondjuk heti rendszerességgel üzemelt volna, mint a Kerekasztal, de két-három hetente kaptunk csak 1-1 képet az olvasóktól. Ennek ellenére mostanában is kapunk híreket-képeket (például tetkók), de nem annyit, hogy hetente egy cikkbe akár többet is beletegyünk. Huhh na úgy látom lassan megvan a 300 szavas korlátom, pedig azt hittem, hogy 50 szónál nem lesz több az írásom. Kíváncsi vagyok, hogy erre a remek témára mi lesz szerkesztő társaim reakciója . 🙂

Professor J.

A Diablo 3-s hírek terén azért van jelenleg uborkaszezon, mert feltételezhetően a PvP-re fókuszálnak, amivel számomra érthetetlen módon túl hosszú ideje foglalkoznak ahhoz, képest, hogy nem terveznek belőle e-sportot.

Hamu

Vegyes érzelmeim vannak ilyenkor, mert egyrészt jóval kevesebb a meló, de másrészt nincs, vagy alig van mit kihírezni érdemben, és ez azért elszomorító. Amikor most olvastam, hogy idén már nemigazán lesz PvP-ról érdemi infó, akkor kicsit elkenődtem, de Dyingsoul szavait idézve “Talán a hónap vége vagy az új év eleje gyümölcsözőbb lesz ebből a szempontból.”. Nem csüggedek túlságosan, ha úgy nézzük, akkor a Blizzard idén kihozott 2 teljes értékű játékot, a Diablo III-at a Pandariát, és az Sc2 is gőzerővel dübörög, ha jól olvasom akkor 85 nap, és a rajongók a kezükbe vehetik. Másrészt pillanatokon belül itt a karácsony, bár ez a játékgyártásban csúcsszezon, de a Blizzardnak nincs mostanság kifutó játéka, hogy karácsonykor is gőzerővel keljen dolgozni.
Bár,  biztos vagyok benne, hogy folynak a belső tesztek a PvP-ről, és remélem hogy ismét csak a tökéletesítésre törekednek, de azét örülnék valami használható hírnek is most már.
Igazából nem akarok most összeesküvés elméleteket gyártani, inkább ezért hozzátok fordulok, hogy szerintetek mi oka lehet ennek az uborkaszezonnak, remélem lesz egy-két ötletesebb, a földtől elrugaszkodottabb ötlet is, amin így karácsony előtt jót lehet derülni.
Szóval elő az írói vénát, és hajrá!!

Jövőhétre, egy meglepetést találtam ki nektek, így a heti szavazás elmarad. Addig is kellemes vizsgaidőszakot, és karácsonyi készülődést mindenkinek! 😀