Lootról általánosan

Hamu . Hírek, Leírás 1220

Olvasói kérésre, próbálok kis felvilágosítást adni, hogy hogyan is van ez a loot kérdés.

Azt, hogy melyik szörny, milyen százalékban dobhat tárgyat, az  Blizzard kis titka, de annyit elárultak, hogy bizonyos szörnyek, nagyobb eséllyel dobnak mint mások. Ezt az esélyt tudjuk növelni, a Magic Find (MF) halmozásával.

Vegyünk egy példát. Ha egy szörny 4%-os eséllyel dobhat egy 6 affix-es rare tárgyat, és neked van 50% MF-od, akkor 6% az esélyed, hogy esik a rare tárgy. Amikor kiesik egy tárgy, akkor a következő szisztéma szerint skálázódik be.

 • Legendary
 • 6-affix rare
 • 5-affix rare
 • 4-affix rare
 • 2-affix rare
 • 1-affix rare
 • magic item

A dobás mechanikája a következő:
Először dob a rendszer, a Legendary-ra majd így halad lefelé. Minden dobásnál, beszámítódik az aktuális MF értéked. Magic Find-ot Paragon szinttel, Monster Power szinttel, gearrel, Nephalem Valorral, és shrine-al növelheted. Illetve az aktív Followeren lévő tárgyak Mf és Gf értékének 1/5-ét kapod meg.

Monster Power szintek hatásai:

Infernó fokozaton lévő szörnyek level/loot szintje: 

(1.0.6a van most live-on, így a táblázaton az 1.0.5-ös adat ami érvényben van.)
szerk:
Monster Power 1-es szinttől, és afelett, minden szörny ilvl 63-asként funkcionál.

Forrás: diablo3.hu, us.battle.net

Comments (139)

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@cseszka (#48):[/reply]30 misiből max 30 perc ah böngészéssel veszel olyan itemet, amit 15+ euróért pár órán belül elvisznek. akkor minek gold eladással szórakozni?

  tipp: amuk felé keresgélj, az még mostanában is megy. vagy kapós set itemek, illetve sláger legendaryk (pl. manticore, 200+ dex nati cipő, crites mempo/lacuni stb.)

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@Warador (#47):[/reply]Nagy az Isten állatkertje :( Nem szeretném minősíteni, de nem tartom százasnak, aki igazi pénzért képes bármit venni… 2 milliárd felett meg egyszerűen nem lehet item. A közel tökéletes sem. Amire egyesek azt hiszik 2 milliárd feletti értékűek, az azért van, mert seggfejek, és mert a legótvarabb szarjukat is 100 + milláért teszik fel. Komolyan csak az ilyen idióták miatt lehetve valami %-os mínusz.. szóval hogyha nem viszik el a szarját amit feltesz 1 mrd-ért, akkor csengessen ki érte nem kevés aranyat. Legalább nem rakosgatná fel a szarjait irreális áron, mert azt hiszi ő a fasza gyerek. Az ilyenek csinálják youtube-ra a “Best D3 Barbarian EVER!!!!” elnevezésű videókat.. Két pofon kellene az ilyeneknek, nemhogy D3 meg nethozzáférés..

  Reply

 • avatar

  cseszka

  |

  AH szerintem kezd teljesen meghalni
  tegnap este beraktam 30 millio goldot, 0,25 euro/1 millio gold áron, ennél olcsóbban nem is lehet felrakni
  nem vették meg azóta se

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@Boss971 (#45):[/reply]Van limit… 2 milliárd.
  Ezt akarják följebb tornáztatni az emberek, mert már estek közel perfect itemek is, amik 3 milliárd fölött mentek el pl. d2jsp-n.

  A milliárdos ár pedig nem irreális, rengeteg gold van már a játékban.

  Reply

 • avatar

  Modragh

  |

  Diablo 2-ben anno úgy volt hogy amikor megöltél egy szörnyet a játék kisorsolta milyen itemeket dob és mennyit.Pl: 1 tört, 2 páncél stb. (ezt befolyásolja ugye a bonus loot az mp-kből). Miután ez megvolt kisorsolta, hogy az eshető tárgyak közül melyik milyen minőségű lesz: unique(legendary,) set, rare stb( ez az amit az MF befolyásol). De ott 565% MF-el (ennyi volt a sorcomnak) csak 315%-kal volt nagyobb esélye Unique-t kapni. tehát az MF-el nem nőtt linárissan a dobott Uniqueok és Setek száma, viszont a rare az 565% volt. Erre volt régen egy nagyon szép táblázat a Blizzardtól.

  Szerintem ez itt sincs másképp, bár anno Diabloban nem volt MF Cap mint itt. Ott volt aki 1200% +MF el futkározott. Az majdnem 5x es esély Uniquera.

  Ugyen azt bele kell számolni, hogy pl Act3-ban és Act4-ben különböző fehér cuccok tudnak esni.(mondjuk ebbe infernótól felfelé nem tudom, mennyire igaz).Tehát megvan az esélye annak, hogy egy legendary csak act2-ben fog esni, mivel act3ban a crossbow, belt stb-nek már egy nagyobb verziója van amiből más legendary rollolhat. Mint említettem nemtudom, hogy ez infernóban így van-e.

  Szerintam loot serverek nem nagyon vannak, ezek inkább ilyen forumos összeesküvés elméletek. Ugyan így az időről időre több legendary és kevesebb. Lottózz vagy tanulj egy kis statisztikát és meglátod a random az random heteken át akár.

  Az egyetlen dolog amit ezek közül el tudok képzelni, amit forumon is írtak, hogy a blizzard árulhat goldot a rmah-ban, mivel azt ellenőrizni nem lehet. Ez most a forumon lévő összeesküvés elméletek elgutóbbi verziója.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#41):[/reply]Értem, hogy nem nagy baj, sőt lehet előny is, hiszen több cuccból könyebb válogatni is.
  Egyébként lehetne húzni egy plafont az árban, mert pl a milliárdos ár annyira irreális, hogy csak na :-)

  Amit én még várok nagyon, egy új karakter. A palladint kár volt kihagyni, lehetne még egy strengthre épülő karakter így, és akkor már ott is megoszlana a felhasználás, mint a dexes, meg az intelligences cuccoknál.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Matthew (#39):[/reply]Végigondoltam. Ha találsz egy 30-40 milliós cuccot akkor arra ösztönöz, hogy indíts egy másik karaktert akinek jó a talált cucc. Nyilván nem mindegyik eszközre kellene a stat, de szerintem ha csak simán bekerülne a többi közé akkor már szűrne sokmindent. Persze, hogy nem lenne jó ha mindegyiken rajta lenne.

  Reply

 • avatar

  TrollBalint

  |

  [author]Hamu (#4):[/author][quote]@Dyingsoul (#2): Szerkesztői elírás, nem tudom miért 1/4-re emlékeztem… [/quote]

  Mert régebben még annyi is volt, én is 1/4-re emlékeztem. De ahogy most néztem tényleg 1/5 lett :(

  Reply

 • avatar

  destruct

  |

  Sziasztok!

  Látom sokk itt a profi kereskedő, ezért megkérek valakit hogy segítsen engem egy kis profithoz ah ból hogy ne csak állandóan farmolásszak a jó tárgyak után! :))

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Boss971 (#37):[/reply]Nem olyan nagy baj az, hogy felhalmozódnak a jobbnál jobb cuccok. Így mindig egy kategóriával magasabb válik elérhetővé az átlag játékos számára.

  Egy konkrét példával élve, én például pár hónapja vettem magamnak egy Witching Hour övet, de akkor elérhetetlen (értsd : k*va drága) volt a 40-50 all res-es belőlük, így all res nélkülit vettem. Most épp ezt cserélem le, 70 millióból már teljesen jót lehet venni, az meg nem sok pénz. Most viszont az all res + pickup páros az, ami 500 millió, ez majd talán Március tájékán lesz számomra elérhető. Ahogy mennek le az árak, úgy jelenik meg a legtöbb cuccodon egy-egy új elérhető stat, vagy értékhatár, vagyis a következő aktuális cél.

  Szóval szerintem nem baj ez, mindig van hova fejlődni, mindig tudsz egy fokot feljebb lépni a létrán, és ha esetleg új karakterrel kezdesz farmolni infernon, legalább annak is egyből set / legendary cuccokat vehetsz (persze nyilván a gyengébb fajtákat), nem kell már sárga szemétben MP1-en kezdeni.

  A hardcore AH kicsit hasonlít arra, amit írsz, mert oda eleve kevesebb cucc kerül be, és sok el is veszik, de nekem a sima sokkal jobban tetszik. Lényegesen könnyebb jó cuccokhoz jutni, de azért a plafon még mindig bőven elég messze van. Az igazán “top” cuccok most is milliárdokba kerülnek, attól nem kell félni, hogy a jövő héten már nem lesz mire gyűjteni.

  Reply

 • avatar

  carternj1986

  |

  Egy cimborán mondta, hogy talán a WoW-ban(nem biztos) volt olyan opció, hogy amit már egyszer felhúztál azt nem adhatod el. Ez szerintem járható út lenne. Ha megtalálod a fullos itemet, és neked nem jó… AH, ha jó… akkor felhúzod, vagy meggondolod. Azért ezzel is lehetne kicsit csökkenteni a telítettséget. Plusz nem fillérekért mennének a komolyabb cuccok is…

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [author]Boss971 (#37):[/author][quote]
  Én inkább bevezetnék egy újabb tulajdonságot minden itemhez: cannot be sold. És elég gyakorivá tenném, ezzel max szét tudnád bontani, és a craftolásra ösztönözne, de az AH telítettsége is megszűnne valamennyire.
  [/quote]

  Valamennyire? Ha nem lehetne eladni semmit, akkor mégis mi lenne az AH-ban? Vagy minden harmadik tárgyon lenne ilyen affix? Hűűű.. baromi jó lenne mikor egy 30-40 millás tárgyat találsz – hosszú idő után – aztán a nyakadon maradna. Végiggondoltad mit írtál? :(

  Reply

 • avatar

  pacal

  |

  Amúgy azon gondolkodom eladom az összes cumóm. kb 1milliárdot ér ha nem többet. Aztán 200ezerből veszek cuccot ah ban és ezentúl csak találtból játszok:)

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  Szerintem az AH nagyon telített, én sem veszek semmit sem kp-ért, elv, ez egy játék csupán.
  Ha ösztönöznek az MP magasabb szintjére, az szinte biztos, hogy jobb item drop-pal lehetséges, mással nem nagyon tudnak.
  Én inkább bevezetnék egy újabb tulajdonságot minden itemhez: cannot be sold. És elég gyakorivá tenném, ezzel max szét tudnád bontani, és a craftolásra ösztönözne, de az AH telítettsége is megszűnne valamennyire.
  Persze, lehet ez egy hülye ötlet, de valamit lehetne tenni, csak akarni kellene.
  Másik topicban volt szó a jewelekről, rúnákról stb. Lehet azt kellene bevezetni, és máris lenne egy jelentős újítás, pl csak mp 4-5 felett dobna jewelert, mp 7-8 felett pedig rúnát a kövek helyett. Vagy az mp szinttel lehetne a kövek minőségét növelni, és mp10-en dobja a legjobb köveket, persze ne 3-asával :-)

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  Azt nem értem, h blizz miért nem talál ki vmit az MP levelre, hogy megérje minél magasabban tolni. Nem hiszem el, hogy beta fázisban nem látták, hogy az lesz a vége, h senki nem megy mp5-6 fölé.

  Reply

 • avatar

  pacal

  |

  mpl8-on toltam sokáig átlag napi max 2óra. 1 legendás esett mindig kb. mp3on pár ütés egy pakk kb 5másodperc és 2óra alatt 4-5 legendary:) akár milyen erős lesz a karim mp3fölé sosem megyek mert egyszerűen olyan gyorsan haladok, hogy még az xp is jobban jön mint 8on :D

  Reply

 • avatar

  carternj1986

  |

  [reply]@Szotyi (#24):[/reply]Nem hazudnak itt az emberek (legalább is a nagyrészük biztos nem). 400 órám van a karimba, fél milliárdot kb ér a gear-em, és csak az egyik itemet találtam. Többi AH-ból van. Egyébként elvből nem veszek kp-ért semmit, csak a gold AH játszik. Nézelődni kell, és könnyen lehet goldot csinálni. A lényeg, hogy legalább 50 milliód mindig legyen, mert abból már lehet hasznot termelni. Ez csak a forgó tőke.
  2 hete egy zunim-fejest vettem 25 milláért, és 175ért adtam tovább rá egy napra… Van, hogy 2-3 napig semmi érdemlegeset nem találok(AH), viszont minden hétvégén csak a kereskedlemből összejön egy 20-30 misi. Farm-ból eddig egy 30 millás eladás a rekordom…

  http://eu.battle.net/d3/en/profile/P%C3%A1l-2456/hero/11302972

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Szotyi (#24):[/reply]Szerinted miért is hazudunk? Szerintem nincs értelme, egyébként életem loot-ja volt eddig az az ominózus amulett.
  Dex 280, vit 122, life on hit 386, crithit chance 8,5%, crithit damage 49%, arcane resist 32
  Keress rá bátran.

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@DeathLaca (#30):[/reply]hát lehet nem ér csak 20 misit, mert lent vannak az árak. ww offhand, ember!

  Reply

 • avatar

  neu5

  |

  [reply]@DeathLaca (#30):[/reply]Amúgy az a fegyver WW barbárnak nem jó? Lehet hogy hülyeséget mondok, de mindig azt hallottam, hogy offhand nem igazán számít WW barbárnak, mmint hogy mekkora a dpse

  Reply

 • avatar

  DeathLaca

  |

  [reply]@rubicoin (#28):[/reply]Nem ért semmit. Ott voltam, és úgy adtuk el a vendornak mint a huzat :)

  Reply

 • avatar

  Abiondi

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#27):[/reply]Jelentem 113 óra tiszta játékidőm van a karijaimban, 216 napja van fenn a D3 a gépemen ha jól számolom.
  Ez alatt esett eddig 83 legendary és 6 set item (van egy kis statisztikám, így ezek pontos számok). Kb. 60 óra játékidőnél tartottam amikor megnövelték ezek droprate százalékát. Az idő alatt 2 legendary és 0 set item esett. Azóta szignifikánsan több.

  A valoros témáról pedig annyit, hogy tegnapelőtt amikor beléptem játszani, a 3. monc dobott rögtön egy legendaryt 0 valorral, majd vagy 200 monccal arrébb immáron 2-es valorral jött a következő barna csík, az set item volt (IK kétkezes, csirke volt de akkor is set item, még a nevét se jegyeztem meg).

  Ui.: az Alkaizer run vagy micsoda biztos jó lehet, de én még sosem csináltam olyant.

  Reply

 • avatar

  rubicoin

  |

  [reply]@Dyingsoul (#7):[/reply]ezt ugye nem mondod komolyan? mit csináltál vele, csak nem eladtad vendornak? szerkesztőként ez nagyon ááá

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Szotyi (#24):[/reply]Ha egy kicsit közelebbről megnézed az AH-t, vagy gyakorlatilag bárkinek az adatlapját, látni fogod, hogy azért valahogy mégis vannak set cuccok a játékban. Nem kizárt, hogy rajtad kívül mindenki hazudik és mindenki hülye, és te vagy az elhaló igazság utolsó rendíthetetlen zászlóvivője, de az is lehet, hogy te csinálsz valamit rosszul.

  [quote]”A valor is pusztán arra jó, hogy akinek napi fél órát van csak ideje játszani, annak egyetlen normális tárgyra se legyen esélye”[/quote]

  Bocs ha tévedek, de nekem ebből az jön le, hogy te el sem mész az 5-ös NV-ig. Na így nem csoda, hogy nem találsz semmit.

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@Szotyi (#24):[/reply]Sztem nézzél meg 1-2 streamet a jobbak közül és látni fogod, hogy óránként hány legendary/set esik.

  Nem a a 60as karik számától függ, h mennyi szett esik, hanem attól, hogy adott idő alatt mennyi mobot ölsz le és mekkora MF-fel.

  Napi fél óra játékkal pedig sajnos nem lehet csodát tenni. Aki többet játszik, annak több cucc esik, ilyen egyszerű. (azonos erősségű karik esetén:)

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  Lootról röviden: ha esik akkor esik, ha nem akkor nem.

  Mpl2 Witching Hour.
  Mpl6 MF cuccba 4 óra alatt semmi.

  Tudom, statisztika. De igazából szarni kell az egészre. Menni előre, nyugisan, kényelmesen. Ha esik akkor örülünk. Van pl ugye az Alkaizer run…. meg hasonló finomságot. Szart se ér, ellenben dögunalom. Olyan kis nüansznyi különbségek ezek, amiknek nincs háttere. Jó a tudat, hogy több MF, több XP.. de valójában le van szarva :D Ha nincs szerencséd nem esik semmi… lehet akármennyi MF-ed. Nincs garancia rá.

  Reply

 • avatar

  Szotyi

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#23):[/reply]Látom itt a fórumon semmi nem változik, megy a ki hazudik nagyobbat… Cak úgy omlanak a milliók…. hagyjuk….
  A rengeteg nerfről meg annyit hogy a sok variálás, valorok, paragonok stb. eredménye nálam 5db 60-as karakternél fél év után összegezve hogy dobott a gém nulla ( !!! ) szett tárgyat eddig. Érdeklődnék én vagyok a türelmetlen vagy konkrétan elcseszték a dobási arányt ?! Gyanítom az utóbbi miután a nulla nem nevezhető arányszámnak az inkább a semmivel egyenlő ! A valor is pusztán arra jó, hogy akinek napi fél órát van csak ideje játszani, annak egyetlen normális tárgyra se legyen esélye, a dolog erről szól, hanem vegye meg AH-ban… D2-ben nem volt napi szinten magyarázkodás, meg táblázatokkal bizonygatás, mi hogy dob “elvileg”, hanem egyszerűen kidobta amit egy normális játékban elvárunk, ennyi…

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  Azért azt is hozzá kell tenni, hogy a farmolás nem az elsődleges pénzforrás, igazából csak XP szerzésre való.

  A rengeteg nerf miatt most már tényleg boldog-boldogtalan farmolja infernot, és sokan egyszerűen bénán adják el a cuccaikat, tele van az AH kriminálisan rosszul beárazott cuccokkal, felfelé és lefelé egyaránt. Én csak két napja kezdtem el ezzel komolyabban foglalkozni, és már 70 millió haszonnál járok (egyetlen perc farmolás nélkül). Belépsz, elszórsz pár 5-10 milliós bidet az olcsó cuccokra, aztán hullanak az öledbe a 40-50 milliósak. Persze nyilván nem 10-ből 10 sikerül, de ha csak egy jön be, az is teljesen jó arány, +30 millió arany 5 perc keresgélésért. Lehet akármekkora MF-ed, ez akkor is gyorsabban hozza a pénzt.

  Ha én tök kezdőként ilyen rövid idő alatt ki tudtam szedni ezzel ennyit az AH-ból, akkor el lehet képzelni azokat, akik hónapok óta csinálják, és profik benne. Emelett eltörpül az a bevétel amit a farmolás hozhat. Nyilván kell mindkettőhöz szerencse, de ehhez jóval kevesebb, főleg ha nem vagy 80-as szintű és nincs 600 MF-ed, mert ehhez egyik sem kell.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Zsiráfnyál (#21):[/reply]Igen, ez érdekes így. Én korábban amíg nem voltak jobb gear-om addig hell mp10-en mentem, mert az volt a sima mászkálás kb, most a barbárral mp2-3-on tudok folyamatosan menni, de ha beszorít egy pack, akkor halál van, muszály folyamatosan mozognom. A wizard, WD emiatt van jobb helyzetben, mert az intelligence dobja felfelé a resist-et ugyebár :-) WD-vel mp4-5-ön megyek simán, de érdekes, hogy ott a pack-ok több időt vesznek el sokkal, mivel nincs közvetlen sebzés.

  Ha tényleg nem oszt az mp a dobásokban nagyságrendileg akkor megyek sima mp2-őn a barbárral, és mp3-on a wd-vel.
  Ami viszont furcsa volt, hogy a pónis pályán normalon minden alkalommal dobott lengendary-t, igaz a normal szintnek megfelelőt :-)

  Anno a Kft-t ezt jól megmondta! “ki érti ezt, ki érti ezt! Én nem!” :-)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@Boss971 (#20):[/reply]Így van, de lassabban is ölöd meg. Igaz, hogy 4% helyett 5% az esélyed, de ha ugyanennyi idő alatt megölsz kettőt egy alacsonyabb fokozaton, az 2*4%, amivel sokkal jobban jársz.

  Nem érdemes magasra tolni az MP-t. Meg kell találni azt a legmagasabb fokozatot, amin még épp nyuszisimogató a játék, és abszolút nulla a nehézség. Én 4-esen játszok archonnal, 3-4 másodpercnél egy pack se tart tovább, a sima szörnyek meg kb mint ha nem is lennének, de ez a tempó is határeset. Nem számoltam ki soha, de lehet, hogy jobb lenne 3-ason. A teljes Act3 szokott kb egy óráig tartani, de rengeteget számít az is, hogy mennyi időt pazarol az ember lootolásra, és mekkora a pickup raidusa.

  A magas MP az 500k dps-es terminátoroknak való, mezei játékosnak szerintem nem érdemes 3-4 fölé menni. Persze kinek mi tetszik, lehet hogy valaki épp azt élvezi, de hatékonyságban nem éri meg.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  [reply]@Warador (#19):[/reply]De ha jól értem akkor a legendary-ban viszont van már szerepe az MF-nek, aza nagyobb MP-n nagyobb eséllyel dob set/legendaryt.

  Reply

 • avatar

  Warador

  |

  [reply]@RoCGhost (#17):[/reply]http://www.diablowiki.net/Magic_find#Magic_Find_in_Diablo_III

  – Az item lvl nincs összefüggésben az MF-el, az a mobok szintjétől függ, amik MP1től egységesen 63asok.
  – Ugyan annyi item esik 0MF-el, mint 500MF-el, csak a “minőségük” lesz más.

  Nincs értelme magasabb MP-n szenvedni, ha kisebb MPn jóval gyorsabban tudsz haladni. Azt mondják, az a jó, ha egy elit packot 15 sec alatt le tudsz csapni.

  Reply

 • avatar

  Boss971

  |

  Érdekes, hogy mindenki a legendary-t és a set itemet várja, ahogy én is :-)
  Ami eddig esett legendary, azt max 150k-ért tudtam eladni AH-n, használni meg nem tudtam, mert nem volt jó.
  De múlt héten vasárnap délután dobott egy sima rare amulettet, amit feltettem 90 millióra, és 2 óra múlva ott figyelt a 76,5 mila a számlámon, ebből majdnem fel tudtam öltöztetni a barbáromat és a WD-met. :-)
  Tegnap egy rare amulett esett megint, ezt kb 20-25 millióért tudom eladni, ha mákom van. De egy jó set item ami kellene az 90-100mila gold. :-(

  Reply

 • avatar

  RoCGhost

  |

  [reply]@Baro (#16):[/reply]En olyasmikat is halottam hogy az MF-es menet nem foltetlen azt korlatozza hogy mennyivel tobb legandary fog esni, hanem leginkabb a sarga itemek droppolasanak a szamat… vagyis hogy joval tobb sarga item fog esni, es mint a tablazatokbol latszik egyre nagyobb az esely hogy ezek 63 as szintuek legyenek. De attol eltekintve azert kapnak a paragon 100 asok tobb legendaryt meg ilyesmi mert pl nekem kb masfel ora egy act3 as run mig ok letoljak hamar fel orak alatt MP6 on es igy sokkal tobb itemet kapnak vagyis no az esely hogy legendaryt kapjon… !!!

  Reply

 • avatar

  Baro

  |

  Nekem egymás után esett 3 ugyan olyan legendary (hellrack). Ezt nem nagyon értem miért, de 1 runban esett 2 is. Ez valami “random” hiba.
  Másik: max mf-en nem dob semmi legendary-t, ugyanabban a runban miután levettem az mf geart, dobott 2-t … úgyhogy valami nagyon nem stimmel az MF-el.

  Amúgy lehet azért dob napközben többet, mert kevesebben játszanak, és van valami +-% szerver leterheltség arányában.

  Reply

 • avatar

  Pengex

  |

  [reply]@pimpa25 (#13):[/reply]Saját köröket megyek, akkor lehet ezzel van a probléma, ezért nem esnek a jó cuccok. Köszi a tippet kipróbálom akkor Alkaizer runt.

  Reply

 • avatar

  Vorrhess

  |

  [reply]@pimpa25 (#13):[/reply]Igen a hétvégét már én is tapasztaltam. Hetek óta én egy időpontban játszok. Délelőtt 8-9 órától kb délután 1-2-ig. És tapasztalat ,hogy hétköznap ennyi idő alatt 4-5 legendary is kiesik nekem. Viszont a mostani hétvégén és az elmúlt hétvégéken is nem esett semmi az az 0 legendary és set. Szerintem ilyen véletlen nincs. Főleg , hogy max MFem van. 85ös paragon, a maradék meg follower és cuccokbol.

  Reply

 • avatar

  pimpa25

  |

  [reply]@Pengex (#12):[/reply]Hát,nem igazán tudom,mitől lehet,nekem hasonló MF értékkel,szintén MP4-en 1-2/run leesik,mondjuk 95%-ban szemét,de legalább esik.Milyen kört használsz?Alkaizer?Vmi saját?Esetleg a rossz kör választás okozhatna hasonlót,illetve…
  Off is meg nem is:loot szerverekben nem igazán hiszek,de,azt már megfigyeltem,h hétvégén mindenképp,illetve az esti órákban is szignifikánsan kevesebb unique itemet találok,tehát főműsoridőre vmi korlátot beraknak-legalábbis én ezt vettem észre,lehet ugyan az rng is,de én a randomitásban csak akkor hiszek,ha az tényleg az,eben az esetben pedig erősen látom a mintát,sok-sok elit kill után is.
  Tehát ha te ezekben az időszakokban játszol,az akár okozhatja nálad az alacsony drop esélyt.

  Reply

 • avatar

  Pengex

  |

  A loot-ról csak annyit, hogy 475-ös mf-el kb napi 1 legendary cuccot találok aminek ahogy már mások is irták nem mindig van értéke. Ez mitől van nem értem?! Ja 5-ös valor-al ennyi az mf.
  Ha valaki tud választ plííz irja le!

  Reply

 • avatar

  CalebForeva

  |

  [reply]@RoCGhost (#8):[/reply]A világrekord -ha valaki talált nagyobb összeget, javítson ki- jelen pillanatban 7500 euro :D (szintúgy echoing fury)….beszarás.

  Reply

 • avatar

  Anuwen

  |

  “Azt, hogy melyik szörny, milyen százalékban dobhat tárgyat … Ezt az esélyt tudjuk növelni, a Magic Find (MF) halmozásával.”

  Kevered a bonus itemmel, bár utána a példa már jobb :)

  Reply

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@BareSpoon (#1):[/reply]Ez többnyire balszerencse, de szerintem nem mindig. Tuti hogy manipulálják a lootot orrba-szájba. Nekik az RMAH miatt erről szól a játék. Vannak statisztikáik, látják mikor fogynak jól a cuccok, mikor kevésbé, és nyilván ehhez igazodva néha megnyitják a csapot, néha meg elzárják. Sose lehet tudni, hogy ma éppen melyik van.

  Reply

 • avatar

  RoCGhost

  |

  Nekem egy nagy javaslatom lenne a blizzardnak. Most minden szep es jo, de en bevezetnek pl egy Mhytical szintu itemet, ami ugy esik mint annak idejen a legendary… de hagy olyant bemakol az ember akkor attol tenyleg o lesz tyreal vagy diablo, vagy az atya ur Isten :D A masik meg az AH-n novelnem azokat a 2 billios max selleket :D mert vannak itemek amik tenyleg ernek 3 billiot vagy a csavo pl 5000 euroert adta el az Echoing Fury-at feketen!!! mert maskepp csak 250 euroert tudta volna …

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  [reply]@xanatos0911 (#5):[/reply]Én legutóbb ilyen egykezes rare-t találtam: 260 str, 100 körüli vit, 600 life on hit, 3% life steal, 98% crit dmg, socket. Sajnos a dps-e az maradt 350 körüli úgyhogy semmit nem értem vele… Vettem egy mély levegőt és folytattam a farmolást. :D

  Mindig kellenek a piacra rossz itemek. Ha minden ugyan olyan jó lenne az nem tenne jót a gazdaságnak. Semmivel sem lenne jobb. Korábban az volt a tömeges felmordulás oka, hogy “nem esnek legendaryk”… Most az a baj, hogy esnek. Na már megint ott tartunk, hogy egy lépést előre, kettőt hátra?

  Reply

 • avatar

  BareSpoon

  |

  [reply]@Mosca (#3):[/reply]Ilyen nincs, nem a szerencsén múlik, tény, hogy voltak loot szerverek. Ezek ugyan úgy megmaradtak csak meglett változtatva az IP-jük, illetve nem annyira durvák mint 1.0.4-ben.

  Reply

 • avatar

  xanatos0911

  |

  Én a roll-ra lennék kíváncsi, hogy miért nem lehet behatárolni egy értéket és miért kell ennyire randomnak lennie az egésznek. Szép és jó ez, hogy több ilvl63 és legendary esik, imádom a fénynyalábot ami megjelenik amikor szerencsém van… aztán mégsem, mert az esetek 99%-ában akkora szutyok lesz belőle, hogy AH-ra sem érdemes betenni.

  Tele van az AH 40k értékű legendary ilvl61-63 itemekkel. Szerintem ez sokat ront a dolog szépségén, hiszen ha esik legendary akkor az az ember gondolata, hogy basszus ezzel most vagy imba leszek vagy meggazdagszom. Aztán jön a pofára esés… Nem tudom, hogyan működik de nem lehet megadni egy min és max értéket, hogy olyan dolgok ne forduljanak már elő, hogy egy run után az identify-nél ilvl63-mas cuccokból 20/19 kuka, 1-en meg gondolkozom, hogy megéri-e AH-t vagy sem. Ilyen pl. egy ilvl63-mas sword int/vit/loh/socket éééés, hogy persze ne nyálazd össze a monitort: 200-300-400 main DPS. Ez mi? Képtelen vagyok felfogni. ÉS akkor a legendarykról még nem beszéltünk…

  Bocs a kitörésért, ha valaki magyarázattal szolgál erre akkor neki hálás köszönet! :)

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@Dyingsoul (#2):[/reply]Szerkesztői elírás, nem tudom miért 1/4-re emlékeztem, a másikat meg beleveszem akkor :D
  Egy pillanat és frissítem

  Reply

 • avatar

  Mosca

  |

  [reply]@BareSpoon (#1):[/reply]Bad luck :)

  Reply

 • avatar

  Dyingsoul

  |

  Javítanék Hamu:
  “Illetve az aktív Followeren lévő tárgyak Mf és Gf értékének 1/4-ét kapod meg.” Nem az 1/4-ét, hanem az 1/5-ét kapod meg. (20%-át).

  Továbbá hiányzik a leírásból az, hogy ha már akár mpl1-et állítanak be a játékosok, minden acton minden mob lvl 63-asnak számít (ez pedig hatással van a dobott itemekre rollolt statokra).
  “In Inferno at Monster Power 1 or greater, monsters in every Act will also be bumped up to level 63 and share the same high-end item drop rates”

  #1 | BareSpoon: A válasz egyszerű: random.

  Reply

 • avatar

  BareSpoon

  |

  Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges az, hogy egyik gameben kiesik 14 legendary/set, és csomó lvl 63 as item, míg egy másik hasonló hosszúságú runban nemhogy legend nem esik, de még lvl 63 as item is alig…

  Szerintem még mindig működnek a loot szerverek, ami egy kicsit idegesítő, hogy nem tudják ezt megoldani.

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.