Kerekasztal #6

Hamu . Fun 847

A heti kerekasztal témája az uborkaszezon. Rendhagyó módon beidézem ide, az egyik szerkesztőnk magán véleményét a témáról:

“Hát nem tudom ki találta ki, de grat hozzá… xD”

Pici update: Befutott Professor J. véleménye is, igazi uborkaszezonhoz méltóan, rövid és tömör lett.

Dyingsoul

Sok mindent hallottam arról, hogy az uborkaszezon kifejezés hogyan alakult ki. Az egyik ilyet osztanám meg veletek: Állítólag valamelyik újságnál annyira nem tudtak miről írni – mert éppen nem történt semmi érdekes – hogy az uborkaszezonról jelentettek meg egy cikket. Ez azért is vicces, mert maga az uborkaszezon sem egy lebilincselően izgalmas téma, szóval talán jobb lett volna, ha egy oldallal kevesebb lett volna abban az újságban. Igazából ez adta a Kerekasztal rovatunk ötletét is, hiszen mostanában igen kevés téma van, ami hírnek számít a Diablo keretében. Nagy a titkolózás a PvP területén, a kiegészítőről semmit nem lehet tudni szóval ilyenkor mi szerkesztők is vadászunk az internet mezején, hátha találunk valami érdekeset. Ilyenkor jönnek a vicces youtube videók, képregények és egyebek is. Egyébként szerintem ez nem feltétlenül baj, hiszen az efféle hírek teszik színesebbé az oldalt is, csupán annyi gond van ezzel, hogy a mi munkánkat nehezíti meg. Sokkal könnyebb a hivatalos oldalról vagy Twitterről levadászni és lefordítani egy-egy hírt, mint interneten keresgélni valamit ami szórakoztató, érdekes lehet az olvasó közönségnek. Ennek ellenére azért a visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy ebben is sikeresek vagyunk. Egyetlen dolgot viszont sajnálok: elkezdtem a Ti Küldtétek rovatot, viszont nem volt olyan sikeres, mint amire számítottam. Pont egy olyan rovatnak szántam, ami mondjuk heti rendszerességgel üzemelt volna, mint a Kerekasztal, de két-három hetente kaptunk csak 1-1 képet az olvasóktól. Ennek ellenére mostanában is kapunk híreket-képeket (például tetkók), de nem annyit, hogy hetente egy cikkbe akár többet is beletegyünk. Huhh na úgy látom lassan megvan a 300 szavas korlátom, pedig azt hittem, hogy 50 szónál nem lesz több az írásom. Kíváncsi vagyok, hogy erre a remek témára mi lesz szerkesztő társaim reakciója . :)

Professor J.

A Diablo 3-s hírek terén azért van jelenleg uborkaszezon, mert feltételezhetően a PvP-re fókuszálnak, amivel számomra érthetetlen módon túl hosszú ideje foglalkoznak ahhoz, képest, hogy nem terveznek belőle e-sportot.

Hamu

Vegyes érzelmeim vannak ilyenkor, mert egyrészt jóval kevesebb a meló, de másrészt nincs, vagy alig van mit kihírezni érdemben, és ez azért elszomorító. Amikor most olvastam, hogy idén már nemigazán lesz PvP-ról érdemi infó, akkor kicsit elkenődtem, de Dyingsoul szavait idézve “Talán a hónap vége vagy az új év eleje gyümölcsözőbb lesz ebből a szempontból.”. Nem csüggedek túlságosan, ha úgy nézzük, akkor a Blizzard idén kihozott 2 teljes értékű játékot, a Diablo III-at a Pandariát, és az Sc2 is gőzerővel dübörög, ha jól olvasom akkor 85 nap, és a rajongók a kezükbe vehetik. Másrészt pillanatokon belül itt a karácsony, bár ez a játékgyártásban csúcsszezon, de a Blizzardnak nincs mostanság kifutó játéka, hogy karácsonykor is gőzerővel keljen dolgozni.
Bár,  biztos vagyok benne, hogy folynak a belső tesztek a PvP-ről, és remélem hogy ismét csak a tökéletesítésre törekednek, de azét örülnék valami használható hírnek is most már.
Igazából nem akarok most összeesküvés elméleteket gyártani, inkább ezért hozzátok fordulok, hogy szerintetek mi oka lehet ennek az uborkaszezonnak, remélem lesz egy-két ötletesebb, a földtől elrugaszkodottabb ötlet is, amin így karácsony előtt jót lehet derülni.
Szóval elő az írói vénát, és hajrá!!

Jövőhétre, egy meglepetést találtam ki nektek, így a heti szavazás elmarad. Addig is kellemes vizsgaidőszakot, és karácsonyi készülődést mindenkinek! :D

Comments (11)

 • avatar

  Zsiráfnyál

  |

  [reply]@TeeGeey (#7):[/reply]Ja, ez tényleg gáz. Én bízom benne, hogy igaz lesz az, amit mondanak, és ennek a játéknak is úgy fog felfelé ívelni a karrierje, mint anno a Diablo2-nek. Valamilyen szinten igaz is, mert ha visszagondolok a Májusi verzióra, az egy rakás szar volt a mostanihoz képest, szóval az ív idáig megvan, csak kérdés, hogy meddig tart ki. Ha a mostani állapot csak fele ennyire lesz “sötét múlt” mondjuk a jövő Márciusihoz képest, akkor jó úton járunk. :D De az mindenesetre kristálytisztán érezhető, hogy nem foglalkoznak annyit a játékkal, mint kéne. Apró elemi hibák tömkelegével van tele (chat rendszer, legendary színezés, hiányzó achievmentek, AH felület, stb…), amiket minimális erőfeszítéssel ki tudnának javítani, mégsem foglalkoznak velük. Ha csak egy programozót leültetnének, hogy javítson ezeken, már rég nem itt tartanánk. A nagyobb lyukakról (PVP, stb…) meg ne is beszéljünk, azokat mindenki ismeri, de az más tészta.

  Reply

 • avatar

  Brekip

  |

  [reply]@BareSpoon (#1):[/reply]gondolom ők is készülnek az ünnepekre nekik is van ilyenkor esetleg családjuk
  és eközben paragon 100 at elérni és még cikket is írni…. tessék megértő lenni :D

  Reply

 • avatar

  MCfosat

  |

  [reply]@ (#8):[/reply]Sajnos igazad van… Én mostanába a twittert olvasom… Nem mondom hogy jóval több… de talán több információ jelenik meg mit itt,az oldaon :(

  Reply

 • avatar

  Fiftyfan

  |

  Azért ez a téma durva, konkrétan semmi. Frissülhetne gyakrabban is az oldal, pl egy-egy videóval érdekességgel, hírrel. Régen naponta többször is felnéztem, ma meg már jó ha 2naponta eszembe jut idetévedni, és akkor sincs semmi új és érdekes. Tényleg durva ez a téma.

  Reply

 • avatar

  TeeGeey

  |

  Nem kifejezetten a kért szellemes idea, inkább egy vélemény:
  Szvsz.: az uborkaszezon brutál elszomorító számomra, mikor a játékban jelenleg is olyan idegesítő bugok vannak, mint a túlzott mértékű reflect damage-es minionok, vagy a rosszul belőtt lifesteal a helth linkes monsztáknál… Ez talán nem egészen arra utal, hogy Blizardéknál most is éppen a játék tökéletesítésén dolgoznak… sajnos.
  Egyébként holnap hajnalban 2 órás maintance… Hátha éppen a fent említett hibák javítófoltja miatt… álmodik a nyomor… :s

  Reply

 • avatar

  TheMageTalRasha

  |

  ő nem tudom hogy ez volt e már megosztva itt az oldalon de lehet nem, vagy csak rosszul emléxem: http://diablo.incgamers.com/gallery/showphoto.php/photo/9272/title/unburied-sculpture/cat/501
  van fent az oldalon több kép is erről a modelről, ha gondoljátok a fan art rovatba fel lehetne rakni és ki hírezni. Ha ez már volt fent akkor bocsika xd nem volt kedvem végi nyálazni több ezer oldalt hogy meg győződjek róla, hogy volt e vagy nem xD

  Reply

 • avatar

  ricikeke

  |

  [reply]@BareSpoon (#1):[/reply]gondolom mert a szerkesztők még lustábbak mint a blizzard dolgozók :D

  Reply

 • avatar

  Matthew

  |

  [reply]@drmilo (#2):[/reply]Ohh.. az irónia.. :’D

  Reply

 • avatar

  Hamu

  |

  [reply]@drmilo (#2):[/reply]Jahh, minket is megvisel…

  Reply

 • avatar

  drmilo

  |

  [author]BareSpoon (#1):[/author][quote]Az miért van, hogy az első kerekasztalhoz képest már csak két szerkesztőtől lehet véleményt olvasni ? Asszem nem ez az első, hogy csak 2 szerkesztő írt…
  0[/quote]

  Hát gondolom ez is az uborkaszezonnak köszönhető…

  Reply

 • avatar

  BareSpoon

  |

  Az miért van, hogy az első kerekasztalhoz képest már csak két szerkesztőtől lehet véleményt olvasni ? Asszem nem ez az első, hogy csak 2 szerkesztő írt…

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.