Kezdőlap Fun Kerekasztal #8

Kerekasztal #8

25
0
MEGOSZTÁS

Újabb hét, újabb kerekasztal, pont ma fogyott el az utolsó bejglink, így már végképp vége a karácsonyi időszaknak. A hétre, ismét a PvP-t hoztuk el témának, mert legjobban ez az, ami most érdekel mindenkit, méghozzá a héten megjelent egy incgameres cikk, bár a wow ptr-ről lett lebányászva, de egy DOTA típusú pályát találtak. Szóval ,nem is húznám tovább a szót, PvP és DOTA.

Professor J.

A Blizzard mindig igyekszik minőségit és maradandót alkotni, ami általában sikerül is neki, azonban a Diablo 3 PvP esetében kicsit túlságosan is maradandót szeretnének kicsikarni, egy olyan játék esetében, ahol a PvP korábban sem állt többől, mint Duel vagy PK (ami a 3-ban nincs). Túlkomplikálják az egészet szerintem és nem csak én vagyok ezzel így. A Diablo 3 PvP-t maximum úgy tudom elképzelni, hogy kör ill. valamilyen 6-8 szögű vagy négyzet alakú pályán sok rombolható elemmel (oszlopok, lépcsők,  stb.) megy az adok kapok 1v1-től  5v5-ig. Ha nagyon szeretnék valamivel bonyolultabb PvP módot a Diablo 3-ba, akkor talán egy zászló vagy bázis foglalást (pl. UT Domination) tudnék elképzelni, de ilyen DotA stílusú, 3 korridoros, 2 főbázisos, tornyokkal és NPC-kkel  teli játékmechanizmust nem nagyon, egyszerűen nem illene a Diablo világába. Az 1.0.7-s Duel rendszernek örülök, hogy lesz, kíváncsi vagyok hogy milyen lesz PTR-n  ill. élesben, de addig sok víz fog lefolyni még a Dunán.Azt nem értem a Blizzardban, hogy ha a Diablo 3-t nem szeretnék e-sport játékká változtatni, akkor felesleges ennyit agyalni a PvP-n, kiadhatták volna korábban is már még ha csak PTR formában is, hogy a játékosok tesztelhessék, és ha nem tetszik akkor kellett volna visszaülni a dolgozóasztal mögé. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ne legyen igazam, ebből a Diablo 3 PvP-ből lehet, hogy nagy akarásból csak nyögés lesz a vége.

Dyingsoul

A PvP-s hír alatt már elmondtam a véleményem. Nem is az lepett meg, hogy a Blizz kukázta az eddigi PvP ötleteit, sokkal inkább az, hogy nem rukkolt elő helyette semmi mással. Ezért is indítottam egy topicot a hivatalos fórumon, hátha olvassák majd a CM-ek. Nem azt várom tőlük, hogy az én ötletem köré építsék a PvP rendszert, hanem hogy merítsenek belőle ötletet (ha már nekik nincs…). Ha már annyira nem forog az agytekervényük, hogy kitalálják mi lenne jó a játékosoknak akkor hallgassanak ránk, játékosokra. Ez utóbbira bizonyítékok az elmúlt patchek: Diablo 2 mintájára jött be az infernal machine event is és a paragon is (a régi lvl 100-as rendszert idézve) és még lehetne sorolni.
Na de hogy a témánál maradjak: Akik még nem tették volna, azok most ide kattintva elolvashatják az én PvP-vel kapcsolatos ötleteimet. Sajnos a hivatalos fórumra angolul kellett megírnom, a Kerekasztal kereteibe pedig túl hosszú lenne leírni a koncepciómat de amennyiben sokan szeretnétek, hogy ezeket az ötleteket magyarul is átadjam nektek, akkor jelezzétek azt kommentben és majd a kommentek között válaszolva megkapjátok a magyar verzsönt (Esetleg az itteni fórumra is nyithatok neki egy topicot). Bár nem önös érdekek miatt mutattam meg nektek a topicomat (ha kék választ is kapnék rá, akkor sem lenne ebből semmi hasznom), úgy érzem mégis köszönettel tartozom nektek: a hivatalos oldalon “Highly Rated” vagyis nagyra értékelt lett az ötletem, viszont kék válasz még mindig nem érkezett sajnos. Gondolom nem túlzok ha azt mondom, hogy közös érdekünk az, hogy a Blizzard egy remekül megtervezett PvP-t adjon a kezünkbe, ehhez pedig mi is segédkezhetünk. Ez úton is bátorítanék mindenkit, akik elég jók angolból és logikusan fel tudnak építeni egy hasonló topikot, azok tegyék meg mielőbb!

Hamu

  Miután Jay Wilson leközölte a kis PvP-s blogbejegyzését, én sem örültem, ahogyan a több ezer másik játékos sem, de ettől függetlenül, még nem írtam le a Diablos PvP-t. Annyit most már tudunk, hogy nem TDM típusú játékban fogjuk öldökölni egymást. Elég sok pvp módot kipróbáltam, ahogyan gondolom ti is, ott a zászlórablás a területfoglalás, a Last Man Standing, a TDM, DOTA és még napestig sorolhatná bárki közülünk az oldalról, a jobbnál jobb pvp módokat.
Ha logikusak akarunk lenni, akkor egy olyan mód lenne az ideális, ahol nem kell (sokat) scrollozni a mapon, mert a Dio jelenlegi UI-ja erre nehézkes. A fenti incgameres videóban, egy DOTA/LOL típusú játékmódhoz, át kellene tervezni az UI egy részét, bár ha belegondolunk, minden lehetőség adott rá, csupán a nézet nem az amit megszokott az ember a DOTA játékmódoknál. A másik, ami talán a DOTA ellen szól, az pedig a fejlődés mértéke, mert a DOTA vagy LOL esetén is fontos része a játéknak a karakter fejlesztése a játékon belül, ilyen lehetőség a Diabloban nincs. Jó, ezt átlehetne hidalni pl. egy stackelődő buffal, ami a “szintlépés” illúzióját keltené, de ez számomra nagyon garázsmegoldásnak tűnne. Bár láttunk már ilyet a Blizzardtól, például Wintergrasp. Egyelőre kíváncsi vagyok, hogy mit fog kitalálni a Blizzard, és remélem, hogy nem újabb 7 hónapot kell várnunk a semmire.
Ugye, most itt lesz a duel rendszere, aminek a bővebb leírását, valamikor mostanra ígérték. Ez egy kicsit nyugtatni fogja az embereket, de ez sem fog végtelenségig tartani. Bár a héten már a kékek aktívabbak voltak, és majdhogynem több kék poszt született most, mint az előző egy hónap alatt, ez azért szerintem reménykedésre adhat okot, hogy kezdünk kilábalni az uborkaszezonból.
Szóval még mindig optimistán állok a dolgokhoz, és bízom benne, hogy egy olyat fogunk kapni a pénzünkért, amivel még jó-pár tíz-órát fogunk beleölni kedvenc játékunkba.

Nektek mi a véleményetek egy esetleges DOTA típusú játékmódról, vagy egy másik játékmódról?
Visszazökkenünk a, normális kerékvágásba, így a jövőhétről ti szavaztok. A szavazatokat csütörtök éjfélig tudjuk elfogadni.

Sorry, there are no polls available at the moment.