Kezdőlap Fun Kerekasztal #10

Kerekasztal #10

73
0
MEGOSZTÁS

Jubiláltunk jup-jup!  A héten elsöprő fölénnyel győzött, a délutáni szerkesztői nagycsoportos kasztkészítő foglalkozás. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjenek egy jövőbeli kaszt ötletei. Blizzard remélem olvasol minket!

Professor J.

Ha választanom kellene melyik karaktert tenném be a Diablo 3-ba, akkor a korábbi karakterek közül főleg a Nekromantát, a Druidát, az Amazont ill. a Warriort tenném be. A nekromanták  hitük szerint a világ egyensúlyának (élet és halál) megőrzésére törekszenek. A Paladin nem kerülhet be, hisz a korrupt Zakarum egyház megszűnt Mephisto halálával, így a zakarumita paplovagok is vele együtt. A jelenlegi followereknél van egy új Templar rend esetleg ezekből lehetne játékos karakter, de szerintem ehhez még elég kevesen vannak. Az amazonok és a druidák is ismét harcba szálltak volna, hisz tudják, hogy Sanctuaryt ismét nagy veszély fenyegeti. Harcost meg bármelyik nagyobb város pl. Westmarch, Bramwell, Kingsport küldhetne kideríteni, mi folyik Tristramban. Ha a felsoroltakból csak egyet tehetnék be akkor az a Nekromanta lenne.

Dyingsoul

Egyfelől nehéz új kasztot kitalálni, mivel a jelenlegiek egész jól lefedik a palettát: van varázsló, közelharcos, távharcos, távolról köpködő, idéző. Másfelől nekem nagyon hiányzik a paladin és az sem tetszik, hogy a pajzsoknak a jelenlegi játékban rendkívül csekély a szerepük és a pve-ben is kevésbé érvényesülnek a pajzshasználók, mint a többiek. Ezért én valami pajzsos karaktert szerkesztenék bele a játékba, mondjuk Protector néven. Lehetne olyan passzív képessége ami erősítené azt az egykezes fegyvert, amit éppen a pajzs mellett használ (mondjuk 150% bónusz sebzést adna) vagy olyan passzívot is el tudnék képzelni, ami a pajzs mellett engedélyezi a kétkezes fegyver használatát, ekkor persze dmg büntetéssel (esetleg -25-15% sebzés vagy még nagyobb büntetés). Olyan buffokkal-aurákkal kellene felszerelni, amik jelentős mértékben hozzásegítik a játékosokat és társaikat a túléléshez. A buffjai többet segítenének a társain, mint saját magán, esetleg hatványozódnának az értékek a játékosok számával (például +200 allresi aura 2 játékos partyban, 3-asban 300, 4-esben 400). Akár nagyobb szintű überezéshez, MPL10 farmoláshoz nélkülözhetetlen lenne. Jó lenne egy olyan kaszt, ami miatt akár több játékosnak is megérné partyban játszania. Lehetne akár bónusz Exp aurája vagy valami ami a magic find-tól még jobban felturbózza a legendary, set cuccok találásának esélyét (persze ez csak egy skill-rúna lenne a sok közül és nem egy fő skill ami miatt plvl 100-on használhatatlanná válna a karakter).
Ha a realitás talaján maradunk, szerintem a kiegészítőben valami druidához hasonló kaszt fog jönni, ami varázsló-idéző-közelharcos kombó egyvelege lesz. Ezt nem a d2-exp miatt mondom, hanem az irományom első mondata miatt: gyakorlatilag egész jól lefedik a jelenlegi karakterek a karakterpalettát.

Hamu

Ez az egyik legegyszerűbb kérdés a számomra, druida és kész. Nem is tudnák elképzelni annál jobb mókát, mint farkasalakban cafatokra hentelni mindent és mindenkit. Ha a játékmechanikát nézzük, akkor egyfelől ez tipikusan egy hibrid kaszt, amit lehet a kétkezi mészárlás, vagy a távolsági idézés/varázslás felé is gearelni. Hasonló jelenleg nincs a Diablo III-ban, mint ahogyan a barbáron kívül, más strength-es karakter sincs.  Egyedi fegyverek/felszerelés sem okozna gondot, DII-ben, ott volt az agancsos sisak, amit most is gond nélkül átlehetne hozni, ezeken felül pedig például egy csizma, ami extra movement speedet biztosítana, és egy kesztyű / vagy specifikus fegyver, mint a barbároknál. Skillek esetében, az állatidézéseket belehetne sűrítni egy spellbe, és különböző rúnákkal, más-más állatkat idézne, ami bónuszokat adna, sebzésre, mana regenre, vagy akármire.  Két transzformációs spell, egyik a farkasnak, másik a medvének, medve alakban kitűnően tudna tankolni, míg farkasalak a gyors mészárlásra lenne jó, ezekhez néhány támadó, és egyéb skill, plusz hozzá, még azoka skillek, amik az intellectes druidához kellene (tűzvihar, tornádó, lávagömb ….). A barbár üvöltései mintájára, jöhetne a kis szellem, ami a buffot biztosítja, és így tovább.
A történetbe kitűnően illeszkedik a karakter, hisz a DII-ben, már megalkották a háttértörténetét, itt nem kell olyan csavarokat sem belevenniük, mint például lezuhant az űrből az űrhajó…

Most pedig jöhetnek a ti ötleteitek. Ti milyen kasztot készítenétek?

A héten csütörtök éjfélig lehet szavazni, a következő témára.

Sorry, there are no polls available at the moment.